Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Peterhappy

    őstag

    Új hónap, új 10k PB :) Most nem pofázok annyit, mint szoktam.

    Közel két hete szenvedek az eü nyavalyáimmal, ehhez hozzácsapódott másfél hete egy vádlihúzódás, majd biztosra mentem és lebetegedtem. Múlt kedden kipréseltem magamból egy 10km-es kocogást, a vádli úgy-ahogy bírta, de mire hazaértem, már hőemelkedésem volt. Szombaton tudtam először kimenni kocogni, másfél kilométerig bírtam, tegnap már sikerült hét egész kilométert megtennem...
    Mivel ma estig lehet átadni az EU futás nevezést, gondoltam ma minden mindegy alapon futok egyet, megnézve, van-e értelme egyáltalán elmennem a versenyre. Alapvetően tempósabb FM volt a cél, gyakorlatilag aztán úgy voltam vele, inkább tempóban terhelem a rendszert.
    Teljesen véletlen, de épp azt a zenét raktam be, amire a múltkor 5k és 10k rekordokat futottam, nekiiramodtam a lejtőn, a többi meg jött magától :
    4km körül láttam, hogy ebből csak nagyon extrém körülmények között lenne 5k PB, így inkább lassítottam, hogy legyen elég erőm 10km-ig.
    21:07-tel fordultam 5km-nél, ott már tudtam, hogy biztonsági futás elég lesz, igyekeztem tartani a tempót, s abban bíztam, idővel talán sikerült picit visszagyorsulnom. Ez végül csak az utolsó másfél kilire sikerült úgy-ahogy, az utolsó 300 métert azért sikerült felkapnom, így nem csak a remélt 44:00 alá, de 43:30 alá is befértem :)

    43:27-tel adtam át a múltnak a 45:01-es időm.
    A kezdő lejtő miatt nyilván picit csalóka az időeredmény, de benne van két forgalmi akadály (egy megállás) és egy labdavisszaadós-megtorpanás is.
    Maradt még benne. Ha egészséges leszek és több, rendszeres futás lesz a lábamban, minimum 43:00 alá be tudom még kalapálni, bemelegítéssel, végig körpályán, kicsit hűvösebb időben talán 42:00 alá is.

    Megj: A héten garanciában cserélték a Venu 2-m, ezúton is emelem kalapom a Navi-Gate Kft előtt :R Adtam pár napot magamnak, hogy elpasszoljam az órát, nem sikerült, marad. Az látszik, hogy tényleg gondok voltak az előző szenzorával, sokkal pontosabbnak tűnő számokat produkált a cserepéldány.

Új hozzászólás Aktív témák