Új hozzászólás Aktív témák

  • Peterhappy

    őstag

    válasz Agony #57166 üzenetére

    Amikor anno intenzíven bringáztam (hétköznap átlag tíz órát és 200-250km-t), bármit ehettem, nem tudtam hízni, 72-74kg voltam, színizom. Rengeteget zabáltam, kis túlzással a kolbászt szalonnával ettem, a sütit dupla adag tejszínhabbal.
    OK, fiatal voltam :) 25-30 éves.

    Előtte-utána soha nem ment a fogyás, csak együtt. Ha csak az evésre figyeltem oda, kevés volt, ha csak mozogtam, kevés volt. Hozzá kell tennem, én ha véletlen nem figyelek oda és futok a busz után, már azzal elérem, hogy három napig mindent IS megennék.
    A kettő nálam csak együtt működik, együtt viszont úgy fest, egész hatékonyan. És ahogy Inf3rno is mondja, ma már sok mindent én sem eszek meg, egyszerűen úgy érzem, oda kell figyelnem és ha már minden egyes elégetett kalóriáért keményen megdolgozom, becsülöm annyira a testem, hogy nem cseszem szét. De nem fogok álszentkedni, fél éve jutottam el erre a szintre, akkor hoztam radikális változásokat az életemben, előtte nem volt jellemző ez a gondolkodásmód.

    A 300 kalóriáról csak annyit, én tegnap kezdtem abszolút nulláról újra a kocogást (és meglátjuk, hogy bírja a térdem, lesz-e folytatás), de a szánalmas tempójú 38 perc alatt is elfüstöltem több mint 500 kalóriát. Ami a napi előirányzott kalóriabevitelem (fogyási szándék miatt 2000-re van állítva) több mint 25%-a.

    Ahogy a Borsókirály :) is mondja, rengetegen nincsenek tisztában azzal, mennyi kalóriát is visznek be naponta, mi mennyit tartalmaz. Én kötelező jelleggel vezettetném egy hónapig mindenkivel a napi táplálkozása jegyzetelését, utólag kiszámoltatnám, melyik nap mennyi kalóriát vitt be a bucijába, aztán lenne nagy csodálkozás :) Ahogy volt is az ismerettségi körömben jó néhányaknál, de ezzel már nem untatnálak Benneteket. :N

Új hozzászólás Aktív témák