Új hozzászólás Aktív témák

  • concret_hp

    addikt

    Aláfestő zene, mert hosszú :)
    https://www.youtube.com/watch?v=BGBM5vWiBLo

    Az ötödik leghosszabb nap

    *pár bekezdésnyi rizsa, ami talán túl személyes, ha véletlen a későbbi szövegben van rá referencia, akkor bocs :DDD*

    A kb. terv úgy szólt, hogy az első checkpoint az, hogy 1:30 körül fel kéne ülni a bringára, lehetőleg úgy, hogy kényelmesen úsztam. Nagyjából olyan 2-300 méterig jutottam, amikor is egy órának vagy a csatja vagy a gombja segítségével került egy seb a lábamra, pontosan oda, ahol a cipőfűző be van kötve (már nyilván nem úszás közben… :D) és mivel 15-20 perc múlva is azt éreztem, hogy nem oké, az úszás felénél kijőve próbáltam felmérni a helyzetet, de annyit láttam, hogy piros… a 2. körben viszont csak nem akart javulni… így elkezdtem azon gondolkodni, hogy ez mennyire lesz majd jól a bringán és a futáson… depóban egy reményvesztett, nincs valakinek ragasztószalagjára sajna csak pár nemleges válasz jött. Az úszás a jelek szerint kicsit hosszabb lett és a depóban sem kapkodtam, így 1:35ön egy hajszállal belül indultam tekerni.

    Szerencsére az ijedelem (vagy ami elnyomja a fájdalmat) nagyobb volt mint a tényleges probléma, mert egy jó 10km után eligazodott és nem éreztem… később azért leragasztottam, biztos ami biztos. És itt emlékeznék meg arról, hogy mennyi „hülyét” volt szerencsém megismerni az utóbbi években és ezt remélem biztosan mindannyian dícséretnek veszik . Elég hamar éreztem, hogy nem nagyon fogunk fázni estig, úgyhogy annyi volt a játék, hogy iszunk ha kell, ha nem, maradék víz meg külsőleg… A szokásostól eltérő irányú és erősebb szél ellenére azért egész gyorsan elkezdett gyűlni az előny a 30km/h átlaghoz képest, úgy gondoltam olyan 10 percet lehet reális összeszednem, de majd meglátjuk mit enged a pulzus meg a közérzet. Szerencsére nagyjából mindkettő rendben volt, azt leszámítva, hogy a térdem feletti izom elkezdett fájni (nyilván egy kicsit máshogy tartottam a sérült lábamat és gondolom emiatt, mert korábban sosem volt gond vele), így a bringa második felében már azon ment a matek, hogy nem 1 hanem 2 sérülés fog-e hátráltatni a futáson és ha igen, mit tudok velük csinálni. 5:32:30-al szálltam le a 172km bringáról végül, azzal a tervvel, hogy egy zuhanyzás után 20-30 perc alatt úgyis kiderül lesz-e gond valamelyikkel.

    Szerencsére nem lett, így már csak azt kellett elhitetni a testemmel, hogy valójában nincs is meleg és nem is vagyok fáradt :). Versenyóra 7:20-kor sikerült kiérnem a futópályára egy nagyon lassú depózás után. De valahogy éreztem, hogy ez rendben lesz. Abban voltam biztos (miután éreztem, hogy a lábfejem is és a térdem is nagyjából okésnak tűnik a futáshoz), hogy kiveszem a zsákból amit beleraktam… egy idő után azon tűnődtem, hogy mi a fene olyan furcsa az egészben… hát bmeg a futásom első 1-2 körén (8 körből jön ki a maraton) nem így szoktak kinézni az emberek... Jó akkor ez egy dolgot jelent: még az eddig tervezettnél is jobban észnél kell lenni, mert ha ilyen körülmények közt elfogy az erő, akkor ott vége… jég ahol lehet, kóla annyi ami még pont nem csapja el a hasam, szigurúan balanszálva vízzel, nehogy túl tömény legyen… sótabi minden körben, meg izó, meg perec. pulzus ne szaladjon el, hűteni magam mindenhol, ne essen szét a mozgás, kurvára nincs árnyék az első 2-3 körben, érzem, hogy égek le még azon a minimális felületen is ami nincs védve, árasztja az aszfalt a meleget… az első körben csippanó 6 perces és azon belüli kilóméterekről persze tudom, hogy csak átmeneti jelenségek. Aztán a feléhez közeledve egy 7:57 és nem sokára egy 8 percen kívüli. Tudok ennél jobbat, de nincs erőm. Tudok ennél jobbat, de nincs erőm?? Ennek semmi értelme… hogyan tudok ennél jobbat? El kell kezdeni futni… ha 150ig lemegy a pulzus, el kell kezdeni futni. 150es pulzusnál el tudok kezdeni futni. 152… 151… oké, megy ez. na még egy megindulás. még egy, megy ez, jó ez, 164-5 körül kezd igazán rossz lenni, engedjük 160-162ig. oké akkor ez lesz amíg így bírom. ki lehet így bírni még majdnem 20km-t? El tudok indulni mindig, amikor a saját becslésem alapján ki kell, hogy bírja a szervezetem? néha talán még 200 méter sem megy… a jéggel dúsított kóla határozottan jót tesz egy darabig, de ha végig azt iszom, pár óra alatt az is visszarúg… a parkban szerencsére hideg a kitett „mosdó” víz, de mire visszaérek a versenyközpontba semmi nyoma… muszáj inni vizet is… ha még egy sótabit le kell nyelnem tuti hányok, de még vár rám legalább 3… oké hányszor kell még elindulni? 20-szor, 30-szor? el lehet indulni 50x, ha már csak 150 a pulzusom?*

    12:01:12 lett a vége… sok helyen ott hagytam azt a 72 másodpercet (leginkább a depókban), de a futás második felében biztosan nem. Zavar-e hogy nem lett meg a 12 órán belüli idő? cseppet sem. aznap ennyi volt benne. Visszamegyek-e egy sub12ért? meglátjuk. Úgy indultam el, hogy lehet hogy ez az utolsó… sosem tudhatom, hogy ez volt-e az, csak ha már ott állok a következő rajtjánál. Van-e okom ismét készülni egy ilyen napra? egyre több.

    Úszás: 1:27:14
    T1: 7:31
    Bringa: 5:32:30
    T2: 13:24
    Futás: 4:40:34

    az óra szerint kb. 6500 kcal, olyan 10-11 liter megivott folyadék a rajttól a célig.

    *el lehet… „megtettem, mert elhittem” ez az egyetlen dedikált könyvem címe.

    vagy fullba vagy sehogy :D

Új hozzászólás Aktív témák