Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fecogame
veterán
LibreOffice
Ingyenes alternatívája a Microsoft Office programcsomagjának, amely magyar nyelven is elérhető. Kezeli az MS Office dokumentumait. Nyílt forráskódú, így szabadon fejleszthető bárki számára.
Részei:
Writer - Szövegszerkesztő
Calc - Táblázatkezelő
Impress - Prezentációkészítő
Draw - Grafikon és illusztráció készítő
Base - Adatabázis kezelő[ Szerkesztve ]
Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak
-
Geri Bátyó
addikt
Én még Open Office korából ismerem, de az ominózus Oracle incidens óta (természetesen) ezt használom!
Azért váltottam, mert az MS Office valahogy nem volt szimpatikus és az azóta eltelt időben erre még rá is erősített a szalagos menüvel, ami szerintem használhatatlan.
Nem vagyok egy nagy office zsonglőr, de mezei felhasználóként azt tapasztalom, hogy sokkal jobban használható/kézenfekvőbb, mint bármi más."Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
szabeska
addikt
Sziasztok! Látom új topk nyílt, nekem webes suliba kell beadandó táblázatot készítenem, amibeen függvényeket is kell használni. Kb 15 függvényt kellene használnom, de annyi van a listában, ráadásul rövidítve, hogy gőzöm sincs melyik micsoda. Szeintetek hogyan szűrjem ki, hogy melyik dolog hogyan van rövidítve? Köszönöm előre is!!!
F1
-
szabeska
addikt
Köszi! Az a gond, hogy levelezőn kérik ezt, órán a kutya sem mondta hogy melyikhez mi kell, mert alig van óraszámunk. És 10 kérdés van, bajban vagyok mert le kell adni ma holnap :S:S:S És nem találok semmi leírást neten, vagy bármit ami segítene...photoshop tutorialból bezzeg annyi van mint a szemét... :S
F1
-
Qasam
aktív tag
Sziasztok! Nem tudom hogyan kell a Libre Office-ban függőlegesről vízszintesbe állítani egy oldalt. Tudna valaki segíteni ebben?
-
Qasam
aktív tag
válasz Geri Bátyó #11 üzenetére
Köszönöm! Azért eléggé eldugták ezt az alapfunkciót
-
törölt tag
Ez egy hiánypótló topic Magam is LibreOffice-t használok
-
erhas01
tag
A táblázatkezelőben találtam egy magyar jellegű elválasztási hibát.
Szeretném bejelenteni, hol lehet magyarul?
Vagy küldje el nekik valaki angolul. Köszönöm előre is.A hiba többször is megismételhető a másik cellában is!
Az oszlop kijelölés. Szűkítéskor, egy bizonyos pontján átvált a szöveg hibásra! Véletlenül, nagyon nehezen vettem észre! Van, ahol megint jó!v.3.6.4.3 (Build az.: 2ef5aff)
Cella formázás:
Elrendezés: visz: alap függ: fel
Automatikus tördelés, elválasztás aktív, pipa mindkettő előtt.
Arial 12 NAGYBETŰKKEL ÍRVA!
Eredeti szöveg:
- FESTETT FAKAZETTÁS MENNYEZET.
Oszlop összehúzása >>>>
- FESTETT FAKAZETTÁS MEyNYEZET.
Ha a szöveg végén nincs pont>>>
- FESTETT FAKAZETTÁS MEYNYEZET.Ilyen lesz ponttal a végén!
- FESTETT
FAKAZET-
TÁS MEy-
NYEZET.Ilyen lesz pont nélkül!
- FESTETT
FAKAZET-
TÁS MEY-
NYEZETKöszönettel: erhas01
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ja igen, innen : http://libreoffice.hu/kiterjesztesek/ telepíteni kellett külön
Még frissítettem is, köszi
-
netpeti98
addikt
Üdv netpeti98
-
atesss
addikt
Üdv !
Mi is a különbség pontosan a LibreOffice és az OpenOffice között ?
Csak a nevet "lecserélték" ?Talán ez a topic nem annyira halott, ezért itt is felteszem a kérdésemet: [link]
-
titán
Amikor Az Oracle felvásárolta az SUN-t akkor hozzá került az OpenOffice.org is. A fejlesztőknek sok minden nem tetszett az Oracle hozzáállásában így a 2010-es Budapest konferencián létrehozták a LibreOffice-t.
A LibreOffice-t egy teljesen cég függetlenül fejlesztik, egy alapítvány koordinálásával elég nagy tempóban, sok régi bajt kiküszöbölve.
Az Oracle végül átadta az irányítást a Apeche-nek aki tovább viszi a OpenOffice-t a LibreOffice-től függetlenül.
Az utóbbi 2,5 évben rengeteg módosítás történ így már eléggé különbözőek egymástól, több extension nem is kompatibilis a másikkal, estem már ezért pofára.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
truptik
csendes tag
Azért egy kicsit modernizálhatnák az LO-t. Nekem bejön a a szalagos menü.
Have gun, will travel. Paladin.
-
titán
-
kispx
addikt
válasz Gubek-Einste #25 üzenetére
MS Word 2003-an OKTV-ztem. Az idő alatt úgy megszoktam annak a menüjét, hogy a szakdolgozatomat rohadt sok idő alatt tudtam csak megformázni MSO 2007 szalagos menüjével. Ezek után kerülöm azt a szalagos menüt ahogy tudom.
[ Szerkesztve ]
-
sz.balazs.95
veterán
Sziasztok! Nekem az lenne a problémám, hogy ha LO Calc-ban egy meglévő dokumentumba beszúrok egy képet, akkor az egyrészt nem jelenik meg rendesen, másrészt baromira belassítja az egész LibreOffice-t.
Ha egy új dokumentumot létrehozok, ott ez a probléma nem jelentkezik. De ha onnan át akarom másolni a képet abba a dokumentumba, amit korábban létrehoztam, akkor megint nem működik. Ha az egész munkalapot átmásolom 1:1-be, akkor megjelenik rendesen mindkettő dokumentumban, de abban a dokumentumban, amibe másoltam nem tudom a dokumentumon belül más munkalapokba másolni, úgy, hogy normálisan meg is jelenjen ott.Egyébként mindkét dokumentum .ods formátumú.
Mi lehet a probléma és hogy lehetne megoldani?Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
Qasam
aktív tag
Sziasztok! LO 3.5.4-es verzióm van, de szeretném felrakni a 4.0.2-est. Az lenne a kérdésem, hogy lehet-e rátelepíteni, vagy a régit uninstall és úgy fel az új? Köszönöm!
-
titán
-
Qasam
aktív tag
válasz Gubek-Einste #29 üzenetére
Köszönöm a segítséget! Rátelepítettem és kiválóan működik.
-
ftc
nagyúr
Üdv egy kis segítség kellene.
Be lehet valahol állítani azt, hogy calcban ne szum legyen hanem angolul sum? Szóval átteni az egészet angolra?
-
félisten
Igen, be lehet, hogy az angol függvényneveket használhasd (értelem szerűen nem csak szum esetén)
Elindítod a Calc-ot, eszközök menü/beállítások/libreoffice calc/képlet és jobb oldalt bebipálod az angol függvények használata lehetőséget, leokézod és kész is.Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
ftc
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #32 üzenetére
THX ezzel most sokat segítettél, mivel én angolhoz vagyok szokva s nem találtam a beállításokat
[ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
Win7 x64-en eltoszódott az összes toolbar- és menüikon, pedig már újratelepítettem a 4.0.2.2-t. Mi lehet a baja?
[ Szerkesztve ]
-
titán
Betelt nálam a pohár, elegem van a 4.0-ból. Tegnap csináltam egy táblázatot, elmentettem ods-be és el akartam menteni xls-be is de nem engedte, mindig általános I/O hibára hivatkozva tagadta meg a mentést. Ez volt az utolsó csepp a pohárba, leszedtem a 4.0.2.2-t és ment fel helyette a 3.6.6.2, ezzel már minden gond nélkül ment az xls mentés és ráadásul újra tudom használni a Calendar for Calc-t is. Egyenlőre marad ez.
[ Szerkesztve ]
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
robagp
tag
Hello!
Tudnátok segíteni abban, hogy egy munkafüzetbe bemásoltam adatokat, és három oszlopban a számok nem számformátumúak.
Mind így néz ki 3,456.34 vagy 34.54. Ez a kétféle van, és szeretnék számolni velük, de először át kellene alakítanom őket, viszont több mint 1500-ról van szó, amit nincs kedvem átírkálni egyesével.
Lenne esetleg egy egyszerűbb megoldás?
Válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm! -
félisten
Azok szám formátumúak, csak épp a tengerentúl használt formátumban(vessző az ezres elválasztó és pont a tizedes elválasztó)
Azért nem tudsz vele számolni, mert vélhetően az Excel-edben a vessző az a tizedeselválasztó éa szóköz az ezres elválasztó (Európában már csak ilyen)Annyit lehet megpróbálni, hogy azt a 3 oszlopot kijelölöd, majd
1. CTRL+H és a vesszőt lecseréled szóközre
2. a pontot lecseréled vesszőreTalán összejön így.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
robagp
tag
válasz Fire/SOUL/CD #39 üzenetére
Van egy kis gond:
Most vettem észre, hogy átalakítás nélkül tud számolni a 1,234.56 formátummal, összeadás, kivonás, szorzás, osztás.
De a sum műveletet nem tudja... :-O
Pl ha ezt írom: +d2+d3 az eredmény ott mosolyog
De ha ezt írom: +sum(d2,d3) az eredmény nulla
Írtam így is: +sum(d2:d3) eredmény nullaNem akarok 1500 számot egyesével összeadni.....
-
BenJoe80
senior tag
Sziasztok!
Hogyan lehet a felhasználói felületet (UI Language) más nyelvűre beállítani, ha nem szerepel a "Beállítások\Nyelvi beállítások\Nyelvek" listában?
A választ előre is köszönöm!
Megisznak egy deci pálinkát. Miért? "Olyan savam vót, meg köllet innom egy deci pálinkát, aszittem megbolondulok." Aztán megisznak négy liter bort. Miért? "Há' semmi savam nem volt má'!"
-
huskydog17
addikt
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
titán
válasz huskydog17 #43 üzenetére
Én továbbra is maradok a 3.6.6-nál, a 4.0.x nem tetszik, sok bajom volt vele.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Qasam
aktív tag
Sziasztok! LibreOffice 4.0-t használok. Az lenne a kérdésem, hogy van-e olyan funkció benne, mint az MS Office-ban a publisher, illetve ha nincs milyen alternatív program tudná ezt helyettesíteni? Köszönöm!
-
Qasam
aktív tag
válasz T. Almeida #48 üzenetére
Füzet kinézetű kiadványt, teljesen egyszerűet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen routert?
- Gumi és felni topik
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Milyen monitort vegyek?
- Nintendo Switch
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Külpolitika
- PH!otóstalálkozó és megbeszélő topic
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest