Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• vottokar

senior tag

válasz MarioAna #5615 üzenetére

Valami belső sugallat nekem is az AKG-t javasollja.
    Azt leszürtem itt, hogy a Creative egy kicsit rosszabb általában, mint a CX300. És a CX300- inkább mélyben "jó", a közép és magastartomány nem az igazi. Az 500-as meg tiszta forrásból már az általam meghatározott értékhatár fölött van. Ahogy olvastam az AKG egy középútnak számít. De szerintem ezt még átrágom mostanában jópárszor..

Esetleg elárulhatnád, hogy a fülesedet hogy vetted. Itteni apróban vagy boltból?

"Hát te meg ki a tö*öm vagy, hogy bundában szeded itt a málnát?"

• vottokar

senior tag

válasz Degeczi #5616 üzenetére

Igen, azt szűrtem le az elolvasott hozzászólásokból, amit te is írtál. De mivel hangzásban és árban azért akadnak eltérések (akár csak a Sennheiser CX300 és500 között is) azért gondolom, hogy vannak különbségek a hallgatók között, még ha ugyanaz a beszállító cég. Engem meg az sem igazán érdekelne, ha a Kiskunfélegyházi Vörös Csillag Mgtsz gyártaná azt az alapmodellt, amit a fenti „gyártók” árulnak (akkor legalább könnyebb lenne „okosba” jó fülhallgatót szerezni jó magyar szokás szerint). Amúgy ha tudsz valami más alternatívát, azt szívesen meghallgatom. Öreg vagyok már ahhoz, hogy vakon higgyek bármely márkában.

Ezek amúgy nem mind made in China? Mert mintha azt láttam volna valamelyik Sennheiser fake, nem fake leírásban. Legalább is a csomagoláson mintha ez szerepelne. De engem az nem nagyon érdekel. Csak az, hogy jó legyen.

Sehol nem írtam, hogy multiméterrel mértem. :B De teljesen igazad van abban, hogy nem vettem fel a füles impedancia görbéjét, és csak gyors egyenáramú ellenállást mérést végeztem. A hibakereséshez teljesen megfelelt, és anno még műszaki tesztek sem tartalmaztak ennél komolyabb mérést.

[ Szerkesztve ]

• vottokar

senior tag

Hosszas hezitálás után megvettem életem első mp3 lejátszóját (Sandisk Sansa Fuze). Sajnos a füldugója rossz volt alapból (egyik oldalának az impedanciája a dugón mérve cca. 5 ohm volt a szükséges 16 helyett. Kis hibakeresés után kiderült, hogy a vezetékezésben van a hiba, mert a hallgatóbetétek és a jack dugó jól szuperál. Gyorsan megkapta egy panasonic füles dugaszát és kábelezését. A fuze füldugója egyébként ugyanaz, mint a clipnek (legalább is az itt látott kép alapján) és első hallgatásra egy kicsit rosszabb hangra számítottam. A mély tartománya jobb, mint az általam régebben birtokolt Panasonic fülhalgatóknak. Sajna a Pana magasban azért jobbnak tűnik. :(
    Úgy döntöttem, hogy záros határidőn belül kap egy másik fülest is a gép. Ez a Sandisk-Panasonic hibridet meg meghagyom bringázáshoz. (In-ear ugye oda életveszélyes.) Nézegettem az itt ajánlott cuccokat. Amennyit hajlandó vagyok rászánni (nagyon max. 10K), azért behatárolja a lehetőségeimet. Nyelvtanulásra és zenehallgatásra szeretném használni. Könnyűzeneileg mindenevő vagyok, de inkább a 80-90-enes évek zenei stílusai és nagy bandái jönnek be, a napjaink tuc-tuca nálam kizárva..
    Ezek között hezitálok: Creative EP630, AKG K324P, Sennheiser CX valami. Átolvastam az itteni utolsó kb. ezer hozzászólást, de odáig jutottam el, hogy legalább ennyire le tudtam szűkíteni az itthol elérhető alternatívák számát. Ugye kisvárosban lakom, errefelé nem működik az, hogy bemegyek a boltba és végighallgatok jó pár darabot, és úgy döntök. :(

Új hozzászólás Aktív témák