-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dave™
nagyúr
válasz bajnokpityu #9699 üzenetére
Nekem is irányár, beleszámoltam, hogy úgyis mindenki alkudozni akar Tedd fel nyugodtan, engem abszolút nem zavar, azt hittem már el is adtad, de ezek szerint rosszul emlékeztem.
Bodz: nem, rájöttem, hogy az Audinst tök elég önmagában az AT-khoz, mást meg a közeljövőben úgysem fogok venni. Picit problémás is volt használni, mivel az Audinstot maxra tekerve a klón alig tekerhető fel a nulláról, ami nem jó, tehát előbbit vissza kellett kicsit venni, úgy meg nem volt olyan jó a végeredmény. Túl érzékenyek az AT-k. Meg mindig kapcsolgatni egy külön eszközt stb. Bőven elég a kis Audinst.
Sőt, az Audinst meg tudja hajtani egyszerre az AD900-at és a 700-at is, kipróbáltam
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz bigmasterg #9696 üzenetére
Köszi a tippet, átrakom a fejhallgatókhoz, azt hittem ott szoktak lenni az egyébben.
-
bigmasterg
addikt
Vagy a fejhallgatókhoz,vagy az erősítőkhöz raktam volna.
p_adam :
SR009-et hallottál már ?
Gondolom igen és jobban bejött az sr007 hangja ?!
Meg azért árban is bőven van különbség, gondolom a 009 nem tud annyival többet.[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
Felkerült egy canamp klón a hirdetések közé, ha érdekel valakit.
-
SOAD19
addikt
Rákerestem, hogy mennyibe fáj egy ilyen kettős. Hát SRS-717 Reference, kíváncsi lennék rá, mit tudhat. Sok sikert a becserkészéshez és előre is gratula hozzá.
-
p_adam
addikt
válasz bigmasterg #9688 üzenetére
SR007+717 lesz a vége a dolognak ha minden a Lavry-val ez a legjobb hang amit valaha hallottam mindent egybevetve.
Szóval a hangdobozokat egyelőre hanyagolnom kell de annyira nem bánom, ami késik nem múlik, majd jövőre. -
guppy
őstag
válasz Shrike7973 #9689 üzenetére
sima usb kábel, ha zavar a hosszú kábel cseréld le, valszeg semmi változást nem fogsz észrevenni.
-
Shrike7973
senior tag
X-FI HD gyári 1.5 m-es USB kábelét érdemes lecserélni egy Samsung M2 külső winchesterhez kapott 40 centis USB kábelre? Az egység közvetlenül a gép mellett van, nem tudom mennyire számít a felesleges hossz. Továbbá hogy egyáltalán a X-FI-é egy sima USB kábel, vagy azért van benne valami extra is.
-
bigmasterg
addikt
válasz bajnokpityu #9687 üzenetére
Canamp és Senn nem feltétlenül a legjobb páros, mindkettő színez. A heed színezáse jót tesz az akg-nak de Senn-el már kicsit sok lesz a jóból, szerintem jobban passzol egy színezetlenebb, szárazabb(?)/ stúdiósabb erősítőhöz.
Ádám: [link] ?
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
frekimenetével nem volt bajom,hasonlitott a sajátomra is,csak több volt a mély mennyisége.
közepe sztem nem volt tiszta,ellenben nekem torz volt,lassú,nem volt olyan jó felbontása.nekem nem nem tetszett annyira a közepe, mint neked.eredeti és klón canampról hallgattuk, tehát levegősség, sebesség egyébként sem volt.
[ Szerkesztve ]
-
p_adam
addikt
válasz bajnokpityu #9679 üzenetére
Egy enyhe 2-3k körüli kiemelésen kívül az 580/600-nak nagyon jó a közepe, ez az egyik legerősebb pontja. Amiben nem jeleskedik a kiterjesztés, levegősség nomeg a sebesség.
-
contaxg
veterán
válasz Terrayon #9680 üzenetére
Ha gondolod megpróbálok a jővő héten becserkészni AT A700-at és/vagy A500-at.. Viszont DT990 és DT880 van, de a többi DT is megoldható.
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
baluka26
nagyúr
válasz bigmasterg #9678 üzenetére
Valószínűleg beszarnál a HD650et hallgatva a mostani rendszeredről
They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
Terrayon
tag
fi:zi'k: És mennyiben változna ez az összeállítás, ha akusztikus zenére akarnám használni?
Deadzone41: Köszi, mindenképp elmegyek egy ilyen találkozóra, ha tudok.
bajnokpityu: Nem, nem szeretném eladni. Sőt, egyszer egy másik, jó állapotban lévő példányt is szeretnék, ha ez már teljesen széthullott. Ha lesz találkozó, elviszem hogy mindenki meg tudja hallgatni, aki még nem ismeri. Igen, azt már sejtem, hogy univerzális fejhallgatók nincsenek, ezért is írtam, hogy most épp a pop/rock vonalra szeretnék egy fejest.
bigmasterg: Nem elsősorban a szigetelés miatt (bár az is jól jönne), hanem a basszus többlet miatt. Valahogy nekem az jött le, hogy a zártaknál jóval több a mély hang, de akkor úgy látszik tévedtem. Ebből mindenképp további hallgatózás lesz . Pedig már azt hittem jó nyomon vagyok, de most ezzel még több fejes jött számításba. Nem baj, ahogy fent is írtam nem sietek.
-
bajnokpityu
félisten
válasz bigmasterg #9678 üzenetére
az 580asnak sztem zagyva a közepe.
-
bigmasterg
addikt
válasz Terrayon #9673 üzenetére
Miért akarsz zártat?
A hangszigetelés miatt?
Én a Senn HD650et, Beyer DT990-et mondanám elsőre. Ezek nyitottak, de nem mély hiányosak.Volt 650em, akkor még túl soknak is éreztem a mélyét, le is cseréltem egy fele annyiba (se) kerülő hd580-ra.
De az alatta lévő rendszer stílusa sokat számít, a mostaniról, szimmetrikusan hajtva, már valószínűleg jobban tetszene. -
bajnokpityu
félisten
K501 van eladó?
irj privit ez esetben.nekem nem baj ha leharcolt,legalább olcsóhirtelen a beyereken kivül talán ez az egy tipus,ami érdekes lenne nekem.
szerintem egyébként ez inkább izlés dolga.nem hiszem,h létezik olyan füles,ami mindre jó,és mindenkinek tetszik.én pl nem cserélném le a 840es shure-ra a 20éves K500at,de talán Neked meg pont ez lesz a befutó.
sok mélye van,gyomorból jön,kényelmes, jó minőségű.és nincs olyan hibája,amivel ne lehetne együtt élni. plusz könnyen hajtható.
[ Szerkesztve ]
-
Deadzone41
őstag
hogy egy kicsit összezavarjalak, a nyitott kialakítás semmilyen összefüggésben nincs a kevés basszussal mivel látom eléggé komolyan gondolod dolgot és nem sietsz szerintem várj egy kicsit, a kolegák januárban szerveznek egy találkozót, ott sok finomságot kipróbálhatsz különböző láncokon és pontosabb képet kaphatsz arról mi jön be a legjobban. 150-ből elég sokfelé el lehet már indulni főleg használ cuccokból, érdemes körbejárni a dolgokat. a k272 pl nem a legjobb ár/érték harcos.
-
Terrayon
tag
válasz bkercso #9551 üzenetére
bkercso: Köszi a segítséget az erősítővel kapcsolatban. Úgy néz ki megoldódott a probléma, már nem hallok zúgást, a csavarhúzogatás segített
Ettől függetlenül úgy érzem végleg átpártolok a fejhallgatózásra. Bár néhány év kísérletezés után végre sikerült egészen jól elhelyezni a hangfalakat a szobámban, valahogy mégis sokkal meggyőzőbb zenét hallgatni fejhallgatón. Arról nem beszélve, hogy így jóval olcsóbb egy komoly rendszert építeni.
Ezért lehet el is adom a CA A500 erősítőmet, ha valakit érdekel, privátban megkereshet.Szóval a lényeg, hogy egy teljesen új rendszert szeretnék összeállítani. Úgy gondolom 150 ezer pénzecske már elég lesz egy komolyabb lánchoz (DAC+AMP+fejhallgató), ha használtban gondolkodom. Márpedig abban gondolkodom. Időm az van, nem sietek sehova, ha fél év múlva sikerül összeválogatni ezt a triót, akkor fél év múlva veszem meg. (legalább lesz időm összegyűjteni rá a pénzt ) Csak PC-ről hallgatok zenét, amikor csak lehet, veszteségmentes formátumban. Van benne egy X-Fi XtremeMusic hangkártya. Ha azt ajánljátok cseréljem le mert van jobb alternatíva, akkor megfogadom a tanácsot. De mivel úgyis DAC-ot szeretnék venni, úgy gondolom nem érdemes hangkártyákkal vacakolni, hanem megtartom ezt és majd a digitális kimeneten fogom használni.
Elmentem meghallgatni néhány olyan fejhallgatót, amiről látatlanban és a fórumos tanácsok alapján azt gondoltam, hogy találkozni fog az igényeimmel. Ezek a következők: Legyen zárt, mert szeretem a mély hangokat. Viszonylag széles térrel is rendelkezzen (tudom, a széles teret nem épp a zárt fejhallgatóknál kell keresni, de a basszus most fontosabb nekem). Kedvenc akusztikus zenéimet Katie Melua énekli, de nagyon kedvelem még a Coldplayt és az ezekhez hasonló zenéket. Hallgatok még klasszikus rockot, metált is, ha épp rám jön , de a populárisabb műfajoktól sem zárkózom el (Katie Perry, Jason Derulo, stb.). Sőt, most elsősorban inkább erre keresek fejhallgatót, mert néhány éve már van egy K501-em, bár már kicsit romos állapotban. Ezért ezt megtartom akusztikus zenére, most pedig egy olyat keresek, ami a pop/rock műfajokhoz illeszkedik.
Eddig az AKG K272HD és Beyerdynamic DT770 (32Ohm-os változat) hangkaraktere tetszett a legjobban, ezekben megtaláltam azt, amit keresek. A fejhallgatókat az orrom előtt bontották ki a dobozból, tehát nem voltak bejáratva. De legalább erősítővel sikerült meghallgatnom őket, így legalább van némi fogalmam arról, hogy szólnak. Tudom, hogy ebben nehéz tanácsot adni, mert szubjektív dolog, hogy kinek mi tetszik, de kíváncsi vagyok, hogy szerintetek mit érdemes még meghallgatni pop/rock műfajokhoz. Nyilván nem reális hogy kipakoltatom a készletet mert mindent meg akarok hallgatni . Meg az is kellemetlen lenne ha hetente járnék meghallgatni valamit, előbb utóbb kitiltanának mindenhonnan . Szemezgetek az Audio-Technika ATH-M50, -A500 (esetleg -A700) típusokkal, de még sehol nem találtam ilyeneket. Ezek hasonlítanak valamennyire a K272HD-re és DT770-re? Mit érdemes még meghallgatnom?
Érthető okból szeretném előbb megtalálni a megfelelő fejhallgatót, ami hosszútávon is kényelmes és hallgatható. És csak ezután szeretném beszerezni a további komponenseket (DAC+AMP), amik passzolnak a hangjához. Mert hiába van egy sokak által dicsért rendszerem, ha pl. nekem nem kényelmes az adott fejhallgató, és akkor kezdhetem az egészet az elejétől. Vagy nincs igazam?
Annyit már tudok, hogy a Heed CanAmp egy eléggé elismert erősítő és jó választás AKG-khez. Ennek van alternatívája? A fent említett Beyerhez és Audio-Technikákhoz mit ajánlotok? DAC témában pedig teljesen tanácstalan vagyok.
Tudom, hogy hosszúra sikeredett a történetem, de így legalább teljesebb képet kaptatok arról, hogy mik szeretnék . Minden javaslatnak örülni fogok, és remélem ez még csak a kezdete egy hosszú útnak, amit bejárok majd az audiofil világban. Néhány hét olvasgatás alapján úgy látom, már egy szép baráti társaság alakult ki itt a fórumon, és hogy a szakmai színvonal is nagyon magas, sokat lehet tanulni tőletek .
-
-
guppy
őstag
-
guppy
őstag
válasz bigmasterg #9665 üzenetére
Meghallgatnám egyszer h szól arról a CEC-ről, eddig a legjobb amit hallottam az a forma akitől fettem saját építésűje - bár az volt vagy 60kg, és még hangos is volt, mert volt benne egy venti. - következő erősítő ami tervben van, az O2, amilyen hangosan hallgatom a zenét elég nek kell lennie -ha meg nem, akkor jó lesz a grado alá
-
dudika10
veterán
Hát ha elég jó, akkor igen. Csak verje el az Xfi HD USB-t.
Az Aune mini az, amit kipróbálnék még. A nano szerintem simán jó (amikor próbáltam, akkor 13k volt talán, annyit megért, bár a fejhallgató erősítő része nem volt a csúcs úgy emlékszem), a miniről olvastam sok jót, szóval érdekel.[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
bigmasterg
addikt
CEC-el néha meglepődöm rajta, hogy ilyen dinamikus tud lenni / ilyen mélyeket is tud. A nagy Pio erősítőről laposabb volt.
A cec-ről egy ideje high-gain-el használom, így még jobban tetszik a hangja, így még élet telibb. Tudom, elvileg nem nagyon lehetne(?), de gyakorlatilag elég jelentős különbség van a két gain állás hangja között. (találkozón nagy valószínűséggel low-ban volt)
HD800al viszont már nem jobb a high állás.(Egyébként a K1k-t is az első 2x3pin csatin szoktam hallgatni, mivel ugyanazon szokott szólni a hd800, így már bemelegedett kimenetet kap.
Igen, tapasztalatom alapján külön kell (valamennyit) melegednie az xlr és a banándugós kimenetnek. De közel nem annyit, mintha teljesen hidegről kellene melegednie az egész erősítőnek.)[ Szerkesztve ]
-
guppy
őstag
A szaglást ?
Javítanám kezdeti nagyon, elhamarkodott véleményemet, hozzátett h nagyon megörültem a hallható hangok hallatán, mostani álláspontom:
ugyan úgy fedett az erősítő hangja
a dobok nem élnek igazán
a vonós hangszerek kicsit ráülnek a zenére
és nem olyan valóságos a hangja mint amit első találkozásunkkor hallottam.gondoltam ezt az oldalát is megvillantom a hangnak, nehogy azt higgye vki h egy olcsó kis kínai koppintásról lehet k1000 hallgatni -bár sztem lehet amíg nincs jobb
-
guppy
őstag
Nah, tippeljetek melyik fejes megy most a BCL klónomról, a k1000 , sokkal rosszabbra számítottam, egész hallgatható, és simán elég hangos is, egyelőre amivel nem vagyok teljesen elégedett az a dinamika.
Viszont azt vettem észre h becsukott szemmel sokkal jobban szól , nem vicc, de hiába, nem egy netezős fejes ez
-
xnace
őstag
Xonar U1 külső hangkártyáról tud valaki valamit?
Samsung Galaxy S3 Marble White
-
DEJVID
őstag
Ha lejár a gari a Behringeremen érdemes lenne az USB kábelt cserélnem rajta egy Belkinre, vagy hagyjam a csudába?
-
fi:zi'k
nagyúr
Nem nekem kell, én már túl vagyok rajta.
De a Heastreamert nem tudjuk milyen, csak a DPD futárt.#9645
Megy egyszerre és külön-külön is.#9647
Nem értek én az ilyenhez.
Másrészt sok időm nem volt ezzel foglalkozni. Akkor 3 DAC volt nálam és mivel hamar kiderült, hogy az MS2+ és a mini-i elég hasonló, utána már csak a HRT-t és bkercso DAC-ját próbálgattam.[ Szerkesztve ]
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
Tomi_Sci
őstag
válasz Audison #9621 üzenetére
ASIO-t elképzelhető, hogy nem. Sajnos a Musiland elég gyenge lábakon áll illesztőprogram terén, nem "plug n' play", linuxon nem működik. Ez nálam már kizáró ok. Továbbá a fejhallgató kimenetéről is olvastam (tehát nem hallottam) elég rossz véleményeket, az Aune pedig ebben az árkategóriában elég jól tartja magát erősítő terén. Azt használhatod csak DAC-ként, vagy csak erősítőként. Az Opamp-ok cserélhetők, illetve a tápellátással lehet még játszani. 140 USD körül jó választás. (régi árfolyamon) Devast-nak van Aune ha jól emlékszem.
Ha szereted a direkt marketinget, akkor nyugodtan vegyél egy Headstreamert contaxg-től, azt nem egy dohos kínai garázsban tervezték és építették.szerk: Ha Audinst is belefér, akkor inkább azt.
[ Szerkesztve ]
Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
guppy
őstag
válasz fi:zi'k #9639 üzenetére
Ha már lejjebb adtad a DAC+Amp témában (csak a topping miatt gondolom), sztem te is jobban járnál egy audinstal, ismert, és még eladni is könnyű lesz (ha már nem köll)
Bodz - de olcsóbb, (még mindig a toppingos kérdésből következtetek) - de az MS2+ nak tényleg nagyon meggyőző hangja van
[ Szerkesztve ]
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz bigmasterg #9623 üzenetére
Szerintem a 668B-hez nem lenne jó a Bravo.
Ilyen árban meg nincs bkercso féle DAC/AMP.Egy Audinst persze beleférhet használtan.
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
Bodz
nagyúr
válasz Audison #9635 üzenetére
02. A 03-ról nem sok mindent lehet tudni.
Mik vannak, de tényleg már...
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz Audison #9630 üzenetére
Ezt egy vaterás kereskedő írta
Kérd meg, hogy mutassa be neked a készüléket élőben!
Garancia:1 hét(#9631) baluka26
(#9635) Audison
Próbáld meg valahogy, valahol meghallgatni...[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
baluka26
nagyúr
válasz dudika10 #9625 üzenetére
bajnokpityu, dudika, nem szeretnétek ezt befejezni, vagy felnőtt emberek módjára privátban megbeszélni, vagy ignorálni egymást?
Olyanok vagytok lassan, mint contaxg-fapaci...They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
Audison
senior tag
Ha valaki ezek után is óckodik a külön táp hiányától, akkor hallgassa meg saját fülével, és rájön, hogy bizony ennél a készüléknél semmilyen zajt és zavart nem okoz az USB-ről kapott táp, olyan tökéletes szűréssel látták el.
Ezt olvastam most róla.
-
Audison
senior tag
Szerinted a Musiland 03-as, 3.0-ás csatija elég ahhoz, hogy elég mennyiségű áramot szolgáljon a DAC-ba? Meg rákerestem 3.0-ás kábelekre, később lehet vennék hozzá egy Audioquest minőségűt, de nem nagyon találtam 3.0 ás kivitelben.
-
contaxg
veterán
HRT Head Streamert még nem ismerjük
De a DPD futárt igen, aki átvette ma délután egy Debrencenbe tartó csomagot...A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
bigmasterg
addikt
válasz Audison #9618 üzenetére
Nekem anno kisebb keretből egy Bravo V2 (erősítő) plusz egy használt Vibavoice Pocket DAC volt.
Most is valami hasonlót raknék összes 40 alatt, esetleg bkercso-tól vennék dac+amp-ot.szerk.: De lehet, hogy beleférne egy Audinst HUD-MX1 vagy HRT HeadStreamer is.
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
-
contaxg
veterán
válasz dudika10 #9604 üzenetére
A Suzuki maga nemében korrekt és ami a lényeg, hogy japán (konstrukció). Olcsó kínai kocsikkal nem lehet összemérni...
-
Audison
senior tag
Hopp a felsoroltak közül ezt kihagytam!!
-
titán
válasz dudika10 #9594 üzenetére
Nem az volt a kérdés, hogy melyik jobb, mert arra nem tudok/lehet válaszolni. Az eredeti kérdés úgy szólt, hogy melyik jobb választás, erre egyértelműen a Musiland a válasz, mert a másik kettő a tökéletes ismeretlenség homályába vész.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
dudika10
veterán
válasz contaxg #9602 üzenetére
A suzuki is szar, mégis megteszi az emberek nagy részének.
Nem az a kérdés, hogy mennyire szar egy lavryhoz képest, hanem, hogy melyik a kevésbé szar. És ez egy teljesen jogos kérdés.
(#9606) schawo: biztosabbnak biztos, hogy biztosabb a musiland. De kockázat nélkül nincs győzelem.
[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
contaxg
veterán
A Musiland ismertebb, de szerintem ugyan olyan sz@r mint a többi 80 dolláros kínai vacak.
Ilyen árszinten csak bóvlit lehet kapni...Kár ezt fényezni.A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Videoteszt Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Politika
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Nők, nőügyek (18+)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Óra topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD) -1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla
- Wacom Cintiq 16 FHD (DTK-1660) digitalizáló tábla
- Denon AVR X2600H erősítő + Jamo S809 5.0 Hangfalszett
- Géjmer Keychron M3 vezeték nélküli egér