Új hozzászólás Aktív témák

  • MC Pite

    veterán

    válasz hegyimorc #6049 üzenetére

    T-ben a keresővel (E2 evf), az újragondolt kezelőszervekkel (beleértve végre normális gombkiosztást és jobb minőségű gombokat, direkt af mező állítást, nem kell okézni a makró/vaku váltásokat, egyéni Q menü, a vázból már nem kiálló +-3as expótárcsát, tárcsák/kerekek átvariálása, a fókuszgyűrű tárcsaként használata, vagy a 7 programozható gomb) és az elektromos zárral (welcome 1/32000!) már megvettek maguknak (ugye E2-ből indulok ki elsősorban).

    Nagyon kellemes hogy a kijelölt af mezőre méri már a fényt(hahó, többi gép mikor kapja meg?!), a wifis szolgáltatások(általában így töltöm fel gépre a képeket), az értelmesebb elem visszajelzés(!), auto iso és M mód közben is végre működik az expókorrekció is (azaz nem kell manuális isoval baszakodni miközben ott a 6 fé-et lefedő expótárcsa, erről szólna a sok dedikált kezelőszerv - többiek mikor kapják meg?!), a Q menübe bekerülő új funkciók (iiigen, vakukompenzáció vagy ND is :) - egyébként végre az fn gombok is kaptak egy csomó új lehetőséget.), stb.

    Mellékesen auto isot fejlesztésektől(E2-re mikor jön?) át az usb tölthetőségtől, a végre 3:2es kijelzőtől a gyorsabb af-en (követő is gyorsult ) át a végre megérkező arc fókuszálás(!)on át hogy az fn gomb nem menüket dob fel hanem vált is adott funkciók között (de jó lenne ez most a viewmode fn gombjához), vagy néha a jobb videókontrol&minőség ill intervall expó sem jön rosszul. Tetszik hogy nem világít messziről a fekete felső fn gomb, mert már váz színű, jobb az érdesítése/fogása a gyűrűknek/tárcsáknak, hogy kicsit jobb lefedettségű az OVF és végre egész használható lett a keret korrekció. A naturál módban az evf remek dinamikát tud, hisztogram nélkül is látni mit fog esetleg kiégni, (bár eza kedvenc filmmódomra is igaz), és tetszik hogy az új kereső módban af mellett is ki tudja rakni az aktuális af pont nagyítását, ez néha jól jönne (tud hasonlót az E2, de külön gombnyomásra jön elő és teljes képen). Tetszik az elforduló UI is, és és és... na mindegy; attól tartok hogy annak ellenére, hogy imádom az E2-met, ez a sok 'apróság' ami meggyorsítja a képelést és kényelmesebbé teszi a használatot, bizony az E3 felé fognak taszítani, mert véletlenül ezeket a sw-es fejlesztéseket nem fogja megkapni az E2 :( .
    Bazz, ha nem olvasnék teszteket, ezeknek csak a harmada hiányozna a mostani gépemből, így már egy csomó minden más is :DDD

    <ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

Új hozzászólás Aktív témák