Új hozzászólás Aktív témák

  • konyi79

    addikt

    válasz p_adam #26782 üzenetére

    Nem állítólag, de tényleg jobb videóra a Fuji stabi, meg a Nikon is az lesz, meg a FF Pana is.
    Az 5 FÉ az 5 FÉ, a papírforma fotó módban meg is van, csak egyszerűen ha belenézel a bajonettbe, látod a Sony szenzora milyen keveset tud mozogni, míg a többi mennyivel többet.
    Nem ismerem ezek tesztelési szabványát, de gyanítom nem veszi figyelembe a kilengés amplitúdóját vagy legnagyobb kitérését vagy hogy fogalmazzak, az legalábbis álló emberhez viszonyítva van meghatározva. Azaz mikor fényképezel, sokat ez nem befolyásol, mert a kis kitérésű remegést a feldolgozó sebessége meg a szervomotor sebessége határozza meg. Itt nagyot senki sem tud gurítani a másikhoz képest, mindenkinél 2018-at írunk. De amint elkezdesz videó közben sétálni, a Sony nem tud ezzel mit kezdeni, egyszerűen a lépésed közben változó magasságát a kamerának már nem tudja kikompenzálni. Ezt magad is tapasztalhatod, vagy ha megnézed az összehasonlítókat világosan látszik.
    Egy dedikált kamkordert nézz meg, némelyikben közel a frontlencse átmérőjének dupláját tud bólogatni stabilizálás miatt, azaz ott erre is fel van készítve.
    Persze, akkor lehetne kezdeni, de videóhoz úgyis kell a külső stabi, mert az mégjobb, csak ez értelmetlen véget nem érő vita lenne így.

Új hozzászólás Aktív témák