Új hozzászólás Aktív témák

  • madgie

    titán

    válasz Matska #20156 üzenetére

    Elsősorban nem a sebességen van a hangsúly, az X-Trans III gépeken az a nagy előny, hogy egyrészt jóval nagyobb területet borítanak be a PDAF érzékelők, másrészt mind PDAF, mint CDAF szinten "sötétebbre le tud menni", tehát ahol az X-T1 már csak nyefegett, mi van, ott még az X-T2 vígan képes élesre állni.

    Maga az 56/1.2 sebessége nem egy villám, de akkor van a gond, ha nem talál be és mennie kell egy kört. Ez X-T2-n ritkábban fordul elő, de bizony előfordul, sőt, az ezelőtti firmware-rel volt egy olyan bajom, hogy olyankor is éleset jelzett, mikor még nem volt az. Mindkét gépemen, a 16/1.4-gyel és az 56/1.2-vel is. Remélem az új fw már okés, szerintem csak valami bug volt, de amíg nem futok bele egy szívatósan kevés fényes lagziba, addig nem tudom megmondani... mindenesetre otthon nem tudtam reprodukálni.

    Maga a 16/1.4 szerintem elég gyors, egy dolog kellene a Fujiba szerintem még, de az nagyon: jobb, paraméterezhető arcfelismerő (illetve Eye AF). Lefotózod XY arcot, elmented, sorba rakod, milyen prioritásokkal ismerje fel az adott arcokat, óriási segítség lenne rendezvényfotónál (főleg esküvőn). És igen, az arcfelismerő maga is működjön jobb hatásfokkal, sok olyan esetben nem találja az arcot, ahol egy Olympus, Panasonic vagy Sony röhögve rááll.

Új hozzászólás Aktív témák