Új hozzászólás Aktív témák

  • Freddy76

    addikt

    válasz FEDman #1590 üzenetére

    Én is ezt kezdem észrevenni. Most az x20 a főgépem egy ideje, most is ez van velem "nyaralni" (Sümegen vagyunk, hó itt is van), és nagyon kellemesek a képek, kint is, bent is. A WB mindig pontos (nikonon szinte mindig állítottam rajta), a színek is, és az expó is. Ha van elég fény, az af is okés.

    Beltérben, magasabb iso-nál azért kezd bántó lenni a részletvesztés, de végül is ez egy kompakt...

    A beállításokat mostanra belőttem nagyjából... Kint a havas tájban pl. dr400, velvia, P mód, iso400, és van rajta +1/3-2/3 expókorrekció (enélkül nagyon fehér háttér mellett hajlamos kissé bebukni a sötétebb rész), bent iso 100, astia, P mód, vagy A tág rekesszel, ha pedig vakut használok ugyanez, csak nem astia, hanem pro neg hi. Nekem így bejön.

    Én szerettem az olympus jpg-it is, de ott azért néha éreztem, hogy kissé eyecandy-ra van tolva a színvilág. Itt nincs, minden szín pöpec. A kislányomnak van egy rózsaszínes-lilás kabátja, ami nem pink, de nem is lila, abszolút nem "habcsókos", hanem szép tényleg kellemes, szép színű. A nikon jpg-in fakó, az oly jpg-in túlcsordulóan rózsaszín - az x20 jpg-in természetes, szép, amilyen a valóságban. Nikonon ezt a színt raw-ból sem tudtam kitologatni.

    "Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

Új hozzászólás Aktív témák