-
GAMEPOD.hu
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
ipavlidu!
tag
válasz Kazimír #1150 üzenetére
A calzone kesz lett, finom is lett, de meg elsore csinaltuk. A kovetkezo adaggal majd jon a finomhangolas, akkor majd leirom, mit hogyan csinaltam, tapasztalatok, etc. Mindenesetre en mar latom, hogy ez az egyik kedvenc kajam lesz. Most ettem elsonek.
Kosz a tanacsokat szendvicshez, majd megprobalok kiugyeskedni valamilyet.
-
ngabor2
nagyúr
asszem igen kevés fog belőle maradni a shiitake nagyon feldobta.
a következőképpen készült:
0.5kg csiperke
0.25kg laska
1 csomag szárított shiitake (25g)
1 üveg knorr gombás-tejszínes szósz
kevés delikát
olaja szárított gombár 3-4 órán át hideg vízben áztattam, majd 3-4 darabra vagdostam őket. a csiperkét megmostam, a tönk végét levágtam, de nem nyúztam meg a kalapját. éles késsel nagyobb darabokra (negyed, hatod, ahogy esett) vágtam, a tönkjét gyakran egyben is hagytam. a laskát is megmostam, és kézzel nagyobb darabokra téptem, ha túl hosszú volt, akkor elcsíptem. pici olajat felforrósítottam egy lábasban, és saját levében megpároltam/megfőztem (kb. 10-15 perc alatt ellepte a saját leve, az elején egy minimális mennyiségűt öntöttem alá a shiitake áztatóvizéből). kevés delikátot szórtam rá, mikor már majdnem kész volt, mert teljesen sótlanul én se tudom megenni. mikor megfőtt, ráöntöttem a szószt, és további 10 percig főztem.
húst direkt nem tettem bele, így is elég fehérjebomba. valóban, minél többféle gombából van, annál finomabb. legközelebb nem ilyen félkész szósszal, hanem tejföllel, meg esetleg egy kanál liszttel fogom csinálni. esetleg teszek bele egy pici zellert, korábban nagyon illett hozzá az íze. sajnos vargányát nem tudtam beletenni, abból egy dobozzal 800ft volt (25g!), ezt az illatos gombát is erősen gondolkodva vettem meg, majdnem 500ft volt. de megérte.
köretnek tésztát főztem, a galuskát túl töménynek gondoltam, a rizshez meg nem volt hangulatom. pedig mindkettővel finom lehet.
-
Kazimír
őstag
-
johnjohn
addikt
Koreai mézes csirke
Hozzávalók: 2 nagy csirkemell, 10 dkg sárgarépa, 15 dkg apró szemű hagyma, 3 ek kukoricaliszt, 2 ek méz, 1 mk gyömbérpor, 2 ek szójamártás, 2 ek chilimártás, 2 ek citromlé, só.
A kicsontozott csirkemellet ujjnyi darabokra vágjuk. A kukoricaliszttel megszórjuk, megsózzuk, és bő olajban kisütjük. A fölösleges olajat leöntjük róla, és a gyömbérport, a szójamártást, a mézet, a chilimártást meg a citromlevet hozzáadjuk. Lefedve puhára főzzük, és az utolsó pillanatban az apró szemű hagymát is közékeverjük. Ha szükséges, egy kis kukoricaliszttel sűríthetjük. Rizs, vagy szójamártással meglocsolt metélttészta illik hozzá.Wokban készítendő,kezdő szakácsok is elbűvölhetik vele a bandát.
Száraz fehérborhoz kiváló!
Jó étvágyat! -
rii
nagyúr
mikor lesz már paparika meg paaradicsom emberi árban?
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
venember83
nagyúr
[ Szerkesztve ]
-
ladybug
őstag
válasz venember83 #1159 üzenetére
Vaddisznó pörkölt
Hozzávalók:
1,5 kg vaddisznó ragu
10 dkg füstölt szalonna
2 nagy fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
2 friss édespaprika
só
bors
2 babérlevél
3-4 dl KékfrankosElkészítés: A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk és kiolvasztjuk (ha elég zsír jön ki belőle, nem kell pótolni). Beleszórjuk az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, 2 babérlevelet, zöldpaprikát, és jól összekeverve fonnyasztjuk, rászórjuk a piros fűszerpaprikát, sót, borsot, 1-2 dl vörösborral felengedjük, ezzel egy picit felfőzzük, és belekeverjük a felkockázott vaddisznót. Ha nem eléggé lepi el a lé, akkor még töltünk hozzá bort, és fedő alatt jó puhára főzzük. Ha a lé nagyon elpárolog, újra fel kell önteni borral.
Ezt egy receptesoldalról szedtem le, de én is szinte ugyanígy szoktam elkészíteni.
Meg találtam egy ilyet is. Ilyet még nem főztem, de egyszerűnek tűnik
Fűszeres vaddisznó római tálban
Hozzávalók:
70 dkg karaj,
40 dkg paradicsom,
30 dkg gomba,
4 herezd fokhagyma,
1 kávéskaná kakukkfű,
1 evőkanál mustár,
2 evőkanál ketchup,
1 dl vörösbor,
só,
olajElkészítés: A húst felszeleteljük, bedörzsöljük fokhagymával és mustárral, megsózzuk, kakukkfűvel meghintjük, egy éjszakát hűtőben pihentetjük. A cseréptálat kiolajozzuk, beletesszük a húst, rá a gombát, majd leöntjük a ketchuppal összekevert borral. Lefedjük, és egy órát sütjük. Majd rátesszük a paradicsomkarikákat és még 15 percet sütjük.
Más: A kertben termesztett paradicsom olyan finom édes. Én is azt várom már, hogy mikor ehetem a sajátot.
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
rii
nagyúr
válasz venember83 #1159 üzenetére
az már soha ... legalábbis a pösti bótokban ...
talán piacokon
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
7
addikt
Egyszerűen elkészíthető, laktató valami kellene egy személyre. 3 napra van 2000 Ft-om.
Valakinek valami tippje?
-
-
brownus
veterán
lehel piac, a magárusnál, ha a 17-es vili felől mész akkor jobboldalon van. 1 kg 360huf, ami jó ár.
régebben nem volt neki, csak most hétvégén megen vettünk ezt-azt, és rákérdeztem a barna rizsre....
szerk: ha már főztem belőle (a héten fogok) akkor írom, hogy milyen.
[ Szerkesztve ]
-
ngabor2
nagyúr
dupla projekt:
- mi van a hűtőben/spájzban: siligó/lepcsánka/tócsni, kicsit fűszerezve. kb. 3kg krumplit meghámoztam (kicsit hibás volt már), lereszeltem. 3 tojás, apróra vágott hagyma, meg egy kis "zöldhagyma", azaz régen vásárolt, közben kihajtott hagyma szára. durván darált színes bors, jó sok fokhagymakrém, delikát jó bőven (így is kevés lett bele, pedig nem sajnáltam), és annyi liszt, hogy megfelelő sűrűségű legyen (a kanálról púposan épp ne essen le). pici olajon kisütve. bár teflonserpenyőben sütöttem, mégis tettem alá olajat, emrt úgy szebb lett, és az íze is jobb lett. valahol olvastam, hogy az olaj csak az edény épségének megóvására kell... nem igaz. teljesen más az íze, ha picit olajos, mintha "szárazon" sül.- unom a töltöttkáposztát, meg kicsit ürítsük a fagyasztót: nomeg nagyon szeretem a gombát. volt még egy pofátlanul nagy adag csirkemellfilé a fagyasztóban, azt kiengedtem. apró kockákra vágtam, pici olajon megfőztem (pirítani a mennyiség miatt nem lehetett, mert ahoz túl sok levet engedett). fél kiló csiperkét megmostam, felkockáztam. vagy 35 dekányi laskát szintén megmostam, kézzel csíkokra tépkedtem. az elején púposan volt a lábosban, de mint vártam, hamarosan összeesett. kb. fél öklömnyi zeller felét is belevágtam, majd egy üveg knorr tejszínes-gombás mártás ment rá. főtt vagy 10 percig. főtt tészta illik leginkább hozzá. ebből 5 adag lett. asszem egy darabig el leszek látva kajával.
a csiperkét egyáltalán nem pucoltam, csak alaposan megmostam. régebben leszedtem a kalaphéját, de legutóbb már csak a tönk végét vágtam le. most azt se. a laskáról meg nincs mit levágni/leszedni, azt csak alaposan megmostam, és lehetett szépen tépkedni. késsel macerásabb vagdalni, mint szálirányban tépni, aztás az esetleges túl hosszú szálakat szétszakítani.
-
babacsillag
csendes tag
Ma rakott krumplit csinaltam. Parom nem szereti a fott tojast, ezert a kovetkezo keppen csinalom:
Krumplit megfozom, osszetorom. Tuzallo edenybe pici olaj, ra a tort krumpli, ra a kolbasz, amit pici fustolt virslivel szoktam turbozni. Tetejere tort krumpli. Tojast tejjel felhabarom es ugy ontom nyakon az egeszet, hogy villaval picit bemozgatom a tal aljaig. Tetejere tejfol es sajt, petrezselyemzold. Mikor piros a teteje, akkor kiveszem a sutobol.Imadjuk, mert a tojastol olyan habos lesz, nem tud kiszaradni masnapra sem. Jo etvagyat. -
ladybug
őstag
válasz babacsillag #1169 üzenetére
Ez jól hangzik. Nálunk sem szereti a család a rakott krumplit hagyományos módon, ezért én darált hússal készítem. Még a kolbászt és a virslit is alig eszik meg.
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
babacsillag
csendes tag
válasz ladybug #1170 üzenetére
Na szombatra be is vallalom a daralt husosat. Ugy kepzeltem, hogy megparolom a daralt hust, kicsit porkoltos beutessel. Tuzallo talba tennem, es csak a tetejere tennek tort krumplit, ra feher martast es sajtot. A tied milyen? Probaltam bolognai beutessel, de nem ment a krumplival a paradicsomos. Legalabb is nem volt a legfinomabb (nekunk).
-
ladybug
őstag
válasz babacsillag #1171 üzenetére
Nem hinném, hogy a paradicsomos jó lenne a krumplival...
Én sima hagymás, sült darált húst szoktam készíteni, fokhagymás, borsos, majorannás fűszerezéssel. Ezt a karikára vágott krumplira teszem, és a tetejére megint egy réteg krumpli jön. Nagy adag besamel kerül a tetejére, és sajt. Friss salátával nagyon finom.
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
brownus
veterán
tegnap láttam a paprikán:
Pisztráng filé ruccolás rizzsel és kapri mártással - Mit eszünk ma?
Hozzávalók 4 személyre:
* 4 db pisztráng
* 20 dkg vaj
* 6 dkg kapribogyó
* 2 db citrom
* 6 dkg szárított paradicsom
* 2 dl fehérbor
* 40 dkg rizottó rizs
* 5 dkg ruccola
* petrezselyem
* só
* bors
ezt szeretném ma vacsira vagy holnap vacsira két személyre, de hol vegyek bp-en pisztrángot?? meg szárított paradicsomot és ruccolát... bár ez a kettő a lehel vagy a fővámtéri piacon biztos van[ Szerkesztve ]
-
Kazimír
őstag
válasz brownus #1175 üzenetére
Bocs, ezt - úgy látszik - nem tudtam kihagyni.
Én életemben eddig - sajnos - csak egyszer ettem pisztrángot, és az ott volt.
Esetleg, ha tudod az ottani haltenyészet telefonszámát, akkor megkérdezheted, hogy nem szállítanak-e valamelyik pesti boltba.. vagy ez így túl bonyolult?Be köll fizetni, azt' jólvan...
-
qdak
addikt
bár nem ép főzőcske de nem akartam nyitni neki topicot:
ki hogy késziti házilag a capuccino-t ?[ Szerkesztve ]
(Don Hedo) ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html
-
rien
senior tag
nekem van az itthoni gépen is gőzcsap, de nem igazán használom
de gondolom akkor a porból készültre gondolsz, hogy csomós marad, arra alternatív megoldás esetleg csésze falán a kiskanállal ügyesen szétnyomkondod a csomókat[ Szerkesztve ]
----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------
-
qdak
addikt
ez most félkézzel elég alternativ
amugy van 1 ahogy nem csomos megoldás de úgy meg elvész a habja:
2 pohár, 1ikbe cukor meg cappu, másikba viz, be a mikroba, keveset ráöntök a cukor + capp ra kikeverem felöntöm kis tej rá összekever ![ Szerkesztve ]
(Don Hedo) ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html
-
RedWing
aktív tag
Fogasfilé, gombás-rákos raguval (4 főre):
Fogasfilé 1-1,2 kg
Gomba 0,5 kg
2 fej vöröshagyma
1 dl extra szűz olivaolaj
2 kocka vagy 1 zacskó halászléalap
2 dl főzőtejszín
2 dl tejföl
1 dl száraz fehérbor
20-25 dkg garnélarák
Fél citrom leve
fél csomag őrölt kapor
só, bors, ketchup, pirosarany, mustár, őrölt pirospaprika, liszt
tészta (én speciel pennével szeretem)A fogasfilét fél nappal előre alapos mosás után besózom, borsozom, majd ketchup, pirosarany és mustár 1-1-1 arányú masszájával alaposan megkenem. Fél nap után állás után paprikáslisztbe forgatom és forró olajon kisütöm.
A hagymát apróra szelem, olivaolajon üvegesre pirítom. Hozzáadom a gombát, a fél citrom levét és a bort. Majdnem készre párolom. Felöntöm 1-2 dl vízzel, majd belerakom a tejfölt, tejszínt, kaprot valamint a halászléalapot. Forrásig hagyom főni. Mikor már kész a gomba, hozzáadom a rákot és kb. 5 percig forralom.
Forrón, tésztával tálalom.
Jó étvágyat!
Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint bírkózni egy disznóval a sárban. Néhány óra elteltével rájössz, ő élvezi!
-
brownus
veterán
ezt még tavaly év végén a két ünnep között készítettük, és már régen megakartam mutatni.
sült kecske hús - Zsu és Barna által elkészítveegy első láb meg egy bordás rész volt, nem tudom pontosan melyik rész. nem volt sok hús rajta, de négyünknek bőven elég volt. (kábé 3-4kg volt csontostul)
éjszakára beletettem (ellepte a húst a páclé) a húst vörösboros, és fűszeres vízbe. (fűszerek: vegyes bors, só, babér levél, hagyma összevágva, pár fokhagyma, a hagymákat felhasználtuk másnap a sütéshez is.) a húsnak lilás színe lett a bortól
következő nap a húst bevagdostam, hogy a fokhagymákat beledugdossam, befűszereztem a következőkkel: só, vegyes bors, meg Zsu csinált valami kenceficét is, arra már nem emlékszem mi volt benne, de ami a vöröshúsokhoz megy, vmi olajos massza)
a hús alá vizet öntöttem, kis vörösbort, sok hagymát tettem mellé és a húsra is.
és 5-6os fokozaton bealufóliázva sütöttük 2 órán át, utána majd 1 órán át, hogy szépen megpiruljon. néha meg locsoltam a húst a lével is.köretnek krumpli volt, mellé vörösbor, és pálinka.
szerk: ja, igen mint a képen is látni előtte volt tyúkleves is.
[ Szerkesztve ]
-
rii
nagyúr
nem tudjátok a kínaiak mit kajolnak nap-mint-nap?
csak mert egy olyan mondatra kaptam fel a fejem még régebben, hogy ha idejönnek keletről, akkro szoktlan nekik a kiadósabbnál kiadósabb nehéz ételek, és fordítva, a magyaroknak meg a keleti étkezési szokások nem gyere be, mert megszokték, hogy esznek reggel-jóllaknak, esznek délbe-jóllakban, és esnek este is-megintcsak jóllakásig
keleten meg szinte egész nap esznek, nem laknak jól, mert könnyű ételek.
pls hlp m
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
brownus
veterán
sok zöldséget, rízst, bambuszrügyet, halakat, sok tengeri herkentyűt,
nem csoda ha a magyar zsíros és agyon fűszerezett kaja sok nekik.kolléga mesélte szerdán a vezetőin, hogy egész éjszaka forgolódott, izzadt, szarul aludt, és reggelre égett a bele. kérdem miért?? hát mert a havernál előző este disznótoros volt, kolbász, hurka és disznó sajt, sörrel öblítve . ja, mondom akkor nem csoda persze mindez este 9kor! lefekvés előtt. van is rajta minimum 30 kg felesleg.
-
rii
nagyúr
válasz brownus #1190 üzenetére
nekem tetszik az ahogy ők kajolnak (:
már csak azért is, mert egész napra lebontani a kaját egészségesebb
diéta alkalmával is legalább 6 kis étkezés javallott
nem mintha diátáznék, képtelen vagyok megvonni magamtól a kajátmeg nem lesz "akkora" az ember bele (:
szóval kisebb lesz a gyomor is, ha nem egyszerre sokat zabál valaki.mondjuk igyekszem sok zöldséget enni ... de elég sok puffaszt ,-(
káposzta, karfiol.marad a ferérrépa, sárgarépa, krumpli -> zőccségleves' (:
ja megolvastam lentebb a piacos tippet (: köszi (:
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
rii
nagyúr
zöldséglevesbe milyen fűszer való?
vagy leveskoca....?piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
ladybug
őstag
Leveskocka semmibe sem való. Az csupa mű.
Inkább tegyél bele sárgarépát, fehérrépát, karfiolt, zöldborsót, fokhagymát, vöröshagymát, vegetát, sót, borsot.Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
brownus
veterán
válasz ladybug #1193 üzenetére
én újabban már vegetát sem használok, mert ad a levesnek egy olyan vegetás ízt, csak só, vegyes őrőlt bors, pár darab egész fekete bors. ha finomak a zöldségek, és a hús sem tápos csirke már ott van az alapíz, én krumplit szoktam még a levesbe tenni.
(igaz ez tyúkleves) ha zöldség levest csinálok, azt pirosba szoktam. meg dinsztelem a hagymát, meg a répát, egy picit az őrőlt piros paprikát. aztán jöhet a víz meg a többi zöldség...
[ Szerkesztve ]
-
ngabor2
nagyúr
tudom, hogy keresgélhetnék a neten, meg a gúgli a barátom, nomeg van szakácskönyv is a témában... de megszokásból itt kérdezek. keresnék valami "fogyókúrás korpás keksz" receptet, amit reggelire tudnék enni. mostanában eléggé rákaptam a győri jó reggelt kekszekre, emrt akciós volt, betáraztam. viszont előbb-utóbb elfogy. abból 2 csomaggal (8 db) megettem egy kis távl/gyümölcslével, és nem voltam éhes délig.
nomeg most van húsvét, anyukám ismét túl jól sütött/főzött, azt se tudom, melyiket egyem, mind finom... és nekem meg fogyóznom kellene. fogyókúrás receptet nem kérek konkrétan, hamarosan kinézek a piacra, és ott megpróbálok úgy bevásárolni, hogy inkább zöldségeket egyek tömény köretek helyett.
-
babacsillag
csendes tag
Rendkivul amator kerdesem lenne. Mostanaban tobbszor eszunk langost, es nem tudom, hogy kell a fokhagymat elksziteni melle. Probaltam csak megtorni, nem az igazi...Probaltam kicsi vizbe tenni, de masnapra zold lett. Ameddig nem irjatok meg, addig csak huzigaljuk rajta, mint a piritoson.
Koszonom. -
escie
őstag
válasz babacsillag #1198 üzenetére
szerintem sos olajban van az a fokhagyma, amit az arusok kennek ra...
de csak tipp...I'm back, baby!
-
Eagl3
veterán
válasz babacsillag #1198 üzenetére
Én is olajra tippelek...
De ha az árusok nem is azzal csinálják, biztos finom lenne úgy, hogy fokhagyma nyomóval belenyomod a fokhagymát oliva olajba, majd jól elkevered esetleg picit meg is sózhatod
És tuti így csinálnám.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Részletfizetés. Bontatlan. noblechairs LEGEND székek azonnal . 24 hónap garancia . +36301300000
- Érintőgombos Jura C65 automata kávéfőző cappuccino fejjel
- Jura F50 V2 automata kávéfőző
- NETATMO időjárás állomás készlet eladó!
- Részletfizetés. Bontatlan. noblechairs ICON székek azonnal . Utolsó darab raktáron +36301300000