-
GAMEPOD.hu
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
rien
senior tag
Többször átkell mosni a lencsét főzés előtt, mert egyébként ilyen csúnya fekete habja lesz főzés közben. Csak só kell a vízbe és addig főzöd míg puha nem lesz. Teszel bele néhány babérlevelet, majd tejfölt vízzel vagy egy kis tejjel simára keversz és beleöntöd és kevered míg szépen el nem vegyül (fél kilóhoz én 2 dozozt tennék). Ezután berátod (ízlés szerint akár paprikás rántással), egy kicsit rottyan, egy kis ecet, csipetnyi cukor és kész is van.
Én a csülköt nem bántanám, dehát próba szerencse.
Ha esetleg érdekel van egy szupi lencsés-babos saláta (tudom hülyén hangzik, de finom) ami jól passzol a csülökhöz, szólj ha érdekel.----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------
-
rien
senior tag
Na ezt nem nagyon tudom elmagyarázni, remélem valaki besegít
Egy kis edénybe teszel olajat és finomlisztet (az állaga olyasmi legyen mint a sűrített tej, jobb nem jut eszembe)és lassú tűzön kevergeted folyamatosan míg lesz egy kis színe. Ha megvan felöntöd hideg vízzel és gyorsan kevered, hogy ne legyen csomós és mehet is bele a főzelékbe.
Ha paprikás akkor miután levetted a tűzről utána teszed bele a paprikát és engeded fel vízzel.----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------
-
rien
senior tag
Szerintem nagyon finom hideg változatból:
friss zsömle: mindkét oldala megkenve margarinnal, túrista vagy csemeg szalámi, főtt tojás karikák + csemege uborka szeletelve + piros arany
Melegszendvics:
1. kenyér margarinnal megkenve, rá szalámi vagy sonka + sok sajt ----->megsütni, rá piros arany + tv paprika
2. hagymát puhára sütsz olajban, hozzáteszel egy löncshús konzervet, jól szétnyomkodod, bele egy kis örölt paprika, bors, esetleg némi ketchup vagy ha bírod az erőset egy kis erős pista Kicsit összerottyan és már mehet is a kenyérre, rá sajt. Szépen megsütni. Mondjuk én erre is piros aranyat teszek ha kész, nekem úgy finom----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------
-
rien
senior tag
válasz ngabor2 #1012 üzenetére
Például veszel fagyasztott leveles tésztát. (profis, tesco-s is jó) felengeded. Kinyújtod a tésztát kb. fél centi vastagra, sózod mindkét oldalát. Tojássárgájával megkened, sajt rá, és felvágod rudacskákra. Be a sütőbe.....és nagyon finom.
Ha szereted a körtét, van egy tök jó receptem (szintén fagyasztott leveles tésztás) egyszerű.....de csak akkor pötyögöm be ha érdekel.[ Szerkesztve ]
----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------
-
rien
senior tag
válasz ngabor2 #1014 üzenetére
Oké, az egyszerűségre törekedtem.
Szóval akkor az utókornak
Bundában sült körte (8 darabos adag):
4 körte
1 dl fehérbor
5 dkg cukor
1/2 csomag fagyasztott leveles tészta
fél citrom leve
5-8 dkg porcukorA körtét meghámozzuk, kimagozzuk, félbe vágjuk. A fehérbort cukorral, 2 dl vízzel hígítva felforraljuk, puhára főzzük benne a körtéket.
A leveles tésztát fél centi vastagra nyújtuk és négyfelé vágjuk. Majd a negyedeket még kétfelé vágjuk, hogy legyen 8 kis téglalapunk. A tésztába csomagoljuk a körtét, úgy hogy a magháznál legyen az "illesztés". Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, úgy hogy a göbölyű fele legyen felfelé. 220 fokon pirosra sütjük.
A citrom levébe annyi porcukrot teszünk, hogy jól kenhető masszát kapjunk. A kihűlt bundás körtére kenőtollal rákenjük a citrommázat, ha megszilárdult kész is.
Én melegen ettem, nagyon finom volt. Meg egyszerű.----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------
-
rien
senior tag
nekem van az itthoni gépen is gőzcsap, de nem igazán használom
de gondolom akkor a porból készültre gondolsz, hogy csomós marad, arra alternatív megoldás esetleg csésze falán a kiskanállal ügyesen szétnyomkondod a csomókat[ Szerkesztve ]
----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------
-
rien
senior tag
válasz Brian_RL #1405 üzenetére
Nekem egyszer főzésből marad meg tejszínem, mondom mit csináljak vele kiönteni vétek.... beleöntöttem a turmixgépbe, raktam hozzá őszibarack befőttet és mézet, meg egy kis tejet, hogy ne legyen olyan tömény..........és nagyon finom lett Eddig a tapasztalat, de simán eltudnám képzelni alkohollal turbózott formáit is
a., valami kókuszossal: Pina Colada-val, Malibuval, vagy sima kókuszlikőrrel
b., bozdaszörp + fehérrum kombóval
c., rummal----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------
-
rien
senior tag
Szoktam csinálni nem a hivatalosat, de szerintem sokkal finomabb így, mindenki aki kóstolta oda meg vissza van tőle
Chilis bab rien módra
Hozzávalók:
vörösbab konzerv
kukorica konzerv
paradicsom
tv paprika, és csípős zöld
kígyó uborka
hagyma
kolbász
vegeta, bors, chilipor vagy paprika, erős pistaElőször felkocázom a paradicsomot, paprikát, uborkát, karikákra vágom a kolbászt.
A hagymát csíkokra vágva olajon dinsztelem, erre megy rá a babkonzerv (lével együtt, fél decinyi vízzel ki is öblítem a dobozokat, azt is hozzáöntöm) a kukorica konzerv (lé nélkül ) és a kolbász. Ezt főzöm egy kicsit..... ízesítem vegetával, chili porral vagy paprikával, borssal, egy kis erős pistával (nem kell sokáig főzni mert minden ehető állapotú alapból csak hogy a kolbász kicsit puhuljon meg összefőljenek az ízek).
Majd hozzáteszem a kockára vágott paprikát, uborkát....és főzöm tovább, kicsit később megy bele a kockázott paradicsom. Úgy főzöm, hogy a zöldségek még kicsit roppanjanak, mint a kínai kajákban, nem szétfőzöm őket. A zöldségek is még eresztenek levet (ez lesz a leve meg az konzerv lé ). Ha 4 főre csinálom (és marad is belőle) akkor kb. 3 bab konzerv, 1 kukorica konzerv, 3-4 paradicsom, 1 kígyóuborka, 3-4 tv paprika, 1 csípős zöld paprika, 1 szál kolbász, gyulai vagy csabai méretűből 1 pár)
Kenyérrel, forróan, papírzsepivel nagyon finom----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------
-
rien
senior tag
én is szeretem nagyon.....mindenhogy de főleg a paprikával töltöttet
de azért a bogyóból vagy magból kérdésre adott válasz az fájt, inkább olvasd el ezt ha tényleg érdekel, hogyan is készül----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------
-
rien
senior tag
válasz daninet #1839 üzenetére
Én zsíroldót próbálnék. A háztartási boltokban kapható hideg zsíroldók nagyon brutálok a kezed szétmarják, de Lidl-ben van a WU5, ilyen narancssárga flakonos konyhai tisztító. Szerintem nagyon jó és a kezed sem marja szét annyira mint társai, de az ereje azért ott van.
Azzal jó befújni, rajta hagyni pár percig, majd dözsi-dözsi ha kell még.
Nekem pl. a hálószobabútor is ilyen konyhapult szerű anyagból van, de attól sokkal fényesebb. Olyan kibaszott egy anyag, hogy csak ezzel a zsíroldóval lehet takarítani, forróvíz + mosogatószert észre se veszi, Pronto csak mázgálódik rajta...ez az egy viszi----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen