-
GAMEPOD.hu
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
brownus
veterán
válasz Kalandor #268 üzenetére
ha érdekelnek nekem vannak otthon gyorsan elkészíthető krémes receptjeim, pl. élesztő pástétom ( a neve ellenére nagyon finom), lencse pástétom, bab krém, padlizsán krém stb. szeretem ezeket mert főzés nélküliek, kivéve a lencsét meg a babot, és megmarad bennük a legtöbb vitamin.
[Szerkesztve] -
brownus
veterán
válasz Kalandor #270 üzenetére
CSICSERIBORSÓ PÁSTÉTOM
Egy csésze / 1cs=2.5 dl./ főtt csicseriborsó,
1/4 cs.olaj, 1 fej vöröshagyma,
2 evőkanál frissen facsart citromlé,
1 tk.ételízesítő, pici só,
1/3 cs. a csborsó levéből
A hozzávalókat jól turmixoljuk össze.
KUKORICA PÁSTÉTOM
2 cs.morzsolt mirelit kukorica
1 nagy fej vöröshagyma, 1/2 tk. só
1 tk. pizza fűszerkeverék, zsemlemorzsa, amennyit felvesz, 3-4 ek.olaj
A hagymát és a kukoricát kevés vízen pároljuk,hozzáadjuk a fűszereket és és az olajat
még egy kicsit pároljuk Ezután turmixoljuk és egy edénybe öntjük
annyi zsemlemorzsát keverünk hozzá ,hogy jól kenhető legyen
SÁRGARÉPAKOLBÁSZ
1 kg.sárgarépa ,8-10 ger.fokhagyma ,1 1/2 kk. só
5-6 kk. piros paprika, 2 kk. őrölt kömény
1dl olaj,1/2 tk.zöldbors
A megtisztított sárgarépát gyümölcscentrifugán pépesitjük. Hozzátesszük a fűszereket és az olajat még turmixoljuk kissé ha még nem elég ízletes ízesíthetjük fűszerekkel kenhető állagát az olaj adja ha nem elegendő ,tehetünk még hozzá.
KARFIOL PÁSTÉTOM
1 db kisebb karfiolt megfőzünk enyhén sós vízben Pépessé törjük villával ésházilag készített majonézzel ízesitjük
AVOKÁDÓKRÉM
1 db.avokádót a héjából kivájunk , és villával összetörjük, néháns csepp citromlevet teszünk hozzá, hogy ne barnuljon meg.Hozzáadunk 1 ger.fokhagymát pici sót és 3-4 ek. kefirt. -
brownus
veterán
válasz (ÉN)közPONT #295 üzenetére
de a lehel tele van hentesekkel, melyik a jó? vagy zuglóban?
-
brownus
veterán
válasz (ÉN)közPONT #298 üzenetére
inkább elmegyek oda, megér annyit, kösz az infót!
-
brownus
veterán
válasz (ÉN)közPONT #300 üzenetére
jól hangzik de desznyót (meg csirkemájat sem) nem eszem! ha kihagyom ezeket még akkor is egész ehetőnek tűnik
az én verzióm: csirke, pár db. paradicsom meg paprika, sok vhagyma, sok fokhagyma amit a végén rakok csak bele! fűszerek egyéni ízlés szerint, de kevés vízzel! és az utolsó negyedórában kb. 3 deci száraz jó min. vörösbor
az elején a hagymát megpiritod , rá a felvágott paradicsom és paprika, ezt is megpuhítod és a többit már a hagyományos úton... -
brownus
veterán
olyan finomat ebédeltem ma: sárgarépa leves, petrezselymes krumpli főzelék zöldség fasirtokkal
most meg várom, hogy kihűljön a teám (Erdő kincsei)
még 3-ig bennt kell lennem -
brownus
veterán
válasz (ÉN)közPONT #304 üzenetére
Hétvégén én (is) ''mérgezni'' fogom magam, lesznek mindenféle húsok. a többiek mindenevők, de egy hétvége miatt nem fogok sírni, edzem a gyomromat is
a blogodban látható absinth az nagyon izgató, nekem is van cseho.-ból kb. 60%-os de az ''natur'', hmmm hogy lehetne olyat beszerezni? franciában legálisan árulják? mert nővérem megy ki párizsba őszel akkor hozatok vele 1-2 üveggel! -
brownus
veterán
válasz (ÉN)közPONT #306 üzenetére
köszi a kielégítő választ, akkor már csak laudanumot kell szereznem
77-es vagyok, lenni nagykorú majd anyumat megkérdem mivel jár ez a dolog lévén, hogy Ő gyógyszerész. vmi ilyesmire emlékeztem én is, hogy vmit csepegtetnek rá, miközben ég a szesz. -
brownus
veterán
leírom (1ik) kedvenc szendvicsemet
-ikeában kapható lapos kenyér (vékony szeletek, aki még nem kóstolta elsőre kicsit más lesz, nem a mi íz világunk, de very gut!) , linket is akartam, amit később meg is teszek csak most hibát jelzett az ikea honlapja
-pár db. vékonyra szeletelt pácolt lazac
-kevés majonéz, mustár
-pár szelet füstölt sajt (trapista is jó, ki mit szeret)
-vaj
-1 db. főtt tojás
-asszem ennyi, nos a kenyér lapot megkenjül kevés vajjal*, rádobjuk a lazacot, a tojás szeleteket, amelyik oldalát ráhajtjuk a kenyérnek azt megkenjük a majonézzel/mustárral, rádobjuk a sajtot is, összehajtogatjuk és harap! húúúú, de éhes lettem bm
Jó étvágyat!
*csak ott kenjük meg vajjal, ahol a lazacot tesszük, ne csucsogjon a vajtól!!
[Szerkesztve] -
brownus
veterán
válasz csirkemano #360 üzenetére
nem! viszont sok malachúst eszel! ki fogom próbálni csak csirkével
Rakott krumpli turbó tempóban ezt a nevet Te adtad neki?
[Szerkesztve] -
brownus
veterán
köszi,
annyit találtam én is róla, hogy régen alu edényben forralták a tejet, főzni nem jó benne mert az alu mérgező.
''Edények
Igaz, manapság már kevesen használnak alumíniumból készült edényeket, de ha mégis akadnak néhányan, azoknak elmondjuk: az alumínium főzés közben beszivároghat az ételbe! Védje egészségét, figyeljen arra, milyen eszközöket használ sütéshez-főzéshez! Olvassa el a termékek dobozán található, az összetevőket is tartalmazó felsorolást. A jó választások között szerepel az üvegből, öntött vasból, 100%-osan rozsdamentes acélból, porcelánból illetve terracottából készült edények tárháza. Azok az alumínium edények, melyek rozsdamentes acéllal vannak bevonva, szintén biztonságosak. A megmaradt ételek tároláshoz használjon üvegtálakat.'' -
brownus
veterán
válasz Kalandor #370 üzenetére
megvan!
Fontos tudni!
A tálat használat előtt vízbe kell áztatni, hogy később az edény falából a víz fokozatosan tudjon elpárologni – így a benne készülő étel nem szárad ki. Minél hosszabb a sütési idő, annál több ideig áztassuk!
Sütéskor sosem előmelegített hanem hideg sütőbe kell tenni a cserépedényt, majd lassan, fokozatosan felmelegíteni.
[Szerkesztve]
csak először fura linkeket dobott ki a gogli
[Szerkesztve] -
brownus
veterán
már fől a lábosban a tyúkpöri, jó kis lecsós alappal, kakkukfüvet lehet beletenni?
(majoranna, bazsalikomot már tettem) -
brownus
veterán
Bográcsos kakaspörkölt - ahogy én szeretem
a belevalók:
- 3-5 kilogrammos kakas*
- 5 fej közepes nagyságú hagyma, bő fél kg.
- 1 fej fokhagyma
- fél kg paradicsom
- 2-3 db. paprika (édes)
- fűszerek: kakukkfű, majoránna (keveset), kömény (ebből is keveset), édes őrölt pirospaprika, fekete őrölt bors, só
- 3 dl. száraz vörösbor
A bográcsban megpirítjuk a hagymát, egy picit nem üvegesre! utána hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot. Amint kész van az alap, mintha lecsót készítenénk beletesszük a húst és a fűszereket, mindenből a szájízem szerint A kakas korától függően főzzük 2-2,5 órát, és az utolsó félórában hozzáöntjük a bort. Akkor lett jó a pörkölt ha úgy besűrűsödött a leve, hogy nem lehet kivenni a paprika és a paradicsom darabkákat. Semmi műszart nem szabad hozzátenni! Azzal csak elb@szni lehet meg túlsózni a pörköltet.
Házi nokedlit ajánlok hozzá
* ha lehet az összes bőrt leszedem róla, a fejét nem rakom bele, a lábakat sem. kivéve ha a családból vki könyörög érte... -
brownus
veterán
üdv,
húslevest főzők, de a tyúk mellét és combjait még olajon átsütöm. mellé barnarizs lesz és kellene egy kis szósz vagy mártás mellé. van ötletetek? nekem ami eszembe jutott az nem elég 'likvid, szószos' : rendes vaj összekeverve fokhagymával amit a húsra lehet kenni és ráolvad de ettől a rizs még száraz marad....
-
brownus
veterán
válasz ipavlidu! #1032 üzenetére
pl. pirítsd meg a kenyér szeletet, és tegyél rá ilyen mixet:
- 2-3 sárgarépát reszelj le,
- adj hozzá 2-3 összekockázott/vágott paradicsomot
- 1-2 kanál oliva olajt
- 1-2 girizd fokhagymát, egy kicsi só és bors
finomabb ha áll a hűtőben egy napot, (össze is rázhatod), én imádom.
tehetsz rá egy kis sajtot is. basszus, összefutott a nyál a számban, éhes vagyok ilyet meg csinálok este én isvagy ilyet:
- 1 avokádóból kiszeded a belső részét, ha érett (de nem túl érett) akkor kiskanállal kilehet szedni. na, találtam egy linket, de mi nem teszünk hozzá tabascót, és v.hagyma helyett kis fokhagymát. úgy jobban szeressükezt találtam még:
[I]Avokádó krém
Hozzávalók:
1 kis avokádó áttörve
1 teáskanál citromlé
1/2 fokhagymagerezd áttörve
1 evőkanál mogyoróhagyma áttörve - mi nem
1 evőkanál apróra vágott friss petrezselyem -mi nem
csipet chilli -mi ezt sem - sóA hozzávalókat egy edényben összekeverjük. Fedjük be, hűtsük le. Legjobb ha 8 órán belül felhasználjuk. forrás[/I]
1034#-re
onnan látszik, hogy abból elég két szelet nem kell megenned a fél puhafos fehér kenyeret... meg barna a színe[ Szerkesztve ]
-
brownus
veterán
akarok egy gyros sütőt haza most épp azt ebédelek a funky-ból , nagyon finom
-
brownus
veterán
lehel piac, a magárusnál, ha a 17-es vili felől mész akkor jobboldalon van. 1 kg 360huf, ami jó ár.
régebben nem volt neki, csak most hétvégén megen vettünk ezt-azt, és rákérdeztem a barna rizsre....
szerk: ha már főztem belőle (a héten fogok) akkor írom, hogy milyen.
[ Szerkesztve ]
-
brownus
veterán
tegnap láttam a paprikán:
Pisztráng filé ruccolás rizzsel és kapri mártással - Mit eszünk ma?
Hozzávalók 4 személyre:
* 4 db pisztráng
* 20 dkg vaj
* 6 dkg kapribogyó
* 2 db citrom
* 6 dkg szárított paradicsom
* 2 dl fehérbor
* 40 dkg rizottó rizs
* 5 dkg ruccola
* petrezselyem
* só
* bors
ezt szeretném ma vacsira vagy holnap vacsira két személyre, de hol vegyek bp-en pisztrángot?? meg szárított paradicsomot és ruccolát... bár ez a kettő a lehel vagy a fővámtéri piacon biztos van[ Szerkesztve ]
-
brownus
veterán
ezt még tavaly év végén a két ünnep között készítettük, és már régen megakartam mutatni.
sült kecske hús - Zsu és Barna által elkészítveegy első láb meg egy bordás rész volt, nem tudom pontosan melyik rész. nem volt sok hús rajta, de négyünknek bőven elég volt. (kábé 3-4kg volt csontostul)
éjszakára beletettem (ellepte a húst a páclé) a húst vörösboros, és fűszeres vízbe. (fűszerek: vegyes bors, só, babér levél, hagyma összevágva, pár fokhagyma, a hagymákat felhasználtuk másnap a sütéshez is.) a húsnak lilás színe lett a bortól
következő nap a húst bevagdostam, hogy a fokhagymákat beledugdossam, befűszereztem a következőkkel: só, vegyes bors, meg Zsu csinált valami kenceficét is, arra már nem emlékszem mi volt benne, de ami a vöröshúsokhoz megy, vmi olajos massza)
a hús alá vizet öntöttem, kis vörösbort, sok hagymát tettem mellé és a húsra is.
és 5-6os fokozaton bealufóliázva sütöttük 2 órán át, utána majd 1 órán át, hogy szépen megpiruljon. néha meg locsoltam a húst a lével is.köretnek krumpli volt, mellé vörösbor, és pálinka.
szerk: ja, igen mint a képen is látni előtte volt tyúkleves is.
[ Szerkesztve ]
-
brownus
veterán
sok zöldséget, rízst, bambuszrügyet, halakat, sok tengeri herkentyűt,
nem csoda ha a magyar zsíros és agyon fűszerezett kaja sok nekik.kolléga mesélte szerdán a vezetőin, hogy egész éjszaka forgolódott, izzadt, szarul aludt, és reggelre égett a bele. kérdem miért?? hát mert a havernál előző este disznótoros volt, kolbász, hurka és disznó sajt, sörrel öblítve . ja, mondom akkor nem csoda persze mindez este 9kor! lefekvés előtt. van is rajta minimum 30 kg felesleg.
-
brownus
veterán
válasz ladybug #1193 üzenetére
én újabban már vegetát sem használok, mert ad a levesnek egy olyan vegetás ízt, csak só, vegyes őrőlt bors, pár darab egész fekete bors. ha finomak a zöldségek, és a hús sem tápos csirke már ott van az alapíz, én krumplit szoktam még a levesbe tenni.
(igaz ez tyúkleves) ha zöldség levest csinálok, azt pirosba szoktam. meg dinsztelem a hagymát, meg a répát, egy picit az őrőlt piros paprikát. aztán jöhet a víz meg a többi zöldség...
[ Szerkesztve ]
-
brownus
veterán
válasz ngabor2 #1231 üzenetére
én holnap (itthon vagyok anyuméknál) házi tyúkból bográcsost fogok főzni...
mit szóltok azon ötletemhez, hogy kábé 10 dkg füstölt szalonnát kisütök, hogy a kisült zsírban pirítsam meg a hagymát? vagy az inkább a marhahúshoz illik jobban? lecsós alapot fogok csinálni a pörihez. a vége felé meg vörösborral lelöttyintem.
-
brownus
veterán
Tegnap egy laza után elkapott az ihlet és új receptet kreáltam
elkészítési idő kábé 1óra, gyorsan megvan (a zöldség, és a hús felvágásával, előkészületekkel együtt)Hozzávalók:
1 db. csirkemell (amit vékony csíkokra vágunk)
2 db. közepes fej vöröshagyma (apróra vágva)
1. girizd fokhagyma
100 grammos teavaj fele
enyhén füstölt szalonna, kb. 50gramm! nagyon kevés kell! csak az íze, a hangulata miatt
1 kisdoboz tejföl
4 cl tej
5 cl száraz fehér bor
1 teáskanál mustár
só, őrölt vegyes bors és fekete bors
friss 4-5 levél bazsalikom
köret:
2,5 dl hajdina
1 db sárgarépa
1 tk. olajElkészítés;
A szalonnából kisütjük a zsírt, beletesszük a teavajat és a felaprózott hagymát, üvegesre sütjük majd mehet bele a hús is, a kis kockákra vágott fokhagymát a hússal egy időben tegyük bele. Megfűszerezzük. A húst megkapatjuk, majd kis lángon rotyoghat a tűz felett, pár perc elteltével hozzáadjuk a tejfölt, tejet, és a mustárt. Főzzük 15-20 percig. Egyébként nem nézem az időt, szeretek belenyalakodni és ha kész akkor kész. A vége felé hozzáöntjük a bort, és beleszórjuk a friss összevágott bazsalikomot. (A bornak elég pár perc.)Köretnek a hajdinát* mossuk meg alaposan, a sárgarépát vékony szeletekre vágjuk. Kevés olajon megpirítjuk a sárgarépát, majd a hajdinát is (lehet látni, hogy szétpattogzik, ha már szagoljuk a pörkölt illatot akkor öntsük rá a vizet, ami a hajdina 2x mennyisége, most fél liter. Kábé 20 perc kell neki, az összes víznek el kell főnie.
* - a hajdinát csöpögtessük le! hogy könnyebb legyen megpirítani
Egésségetkre![ Szerkesztve ]
-
brownus
veterán
MINDENKI A VENDÉGEM (nyálcsorgatós szmájli)
egyél-igyál míg fér beléd (bal klikk és mozgasd az egered)
[ Szerkesztve ]
-
brownus
veterán
-
brownus
veterán
hi,
hol lehet 2dl kisebb dunsztos üveget venni? köszi
p.s. nem baj ha csatos
-
brownus
veterán
hi,
marha májjal mit lehet kezdeni? pörkölt?[ Szerkesztve ]
-
brownus
veterán
pici off http://thisiswhyyourefat.com/, azért vannak íncsiklandozó ételek
pl. ezt ki is fogom próbálni: brutál szendvics , a tojást kicsit jobban megfogom sütni...
-
brownus
veterán
ha érdekel valakit: http://chiliesvanilia.blogspot.com/
megjelent a könyve: Chili & vanília szakácskönyv
Új hozzászólás Aktív témák
- Részletfizetés. Bontatlan. noblechairs LEGEND székek azonnal . 24 hónap garancia . +36301300000
- Einhell CC-PO 90 polírozó, 240mm, 90W
- profi traffipax és lézer detektor + blokkoló Kiyo Ultimate AP4 GPS komplett rendszer
- DXRacer használt szék eladó
- Részletfizetés. Bontatlan. noblechairs EPIC székek azonnal . 24 / 36 hónap garancia . +36301300000