-
GAMEPOD.hu
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BigBlackDog
veterán
válasz Aryon87 #48334 üzenetére
Nem Veled van a baj, szerintem a G5 ennyit tud, szerintem más sem tudna többet kihozni ebből. Az első G5-tel készült tesztképek láttán kifejezetten örültem, hogy nem kell váltanom G4-ről, szerintem kamera terén visszalépés a G5. Persze, vannak új funkciók, meg ez a wide mód, de valójában a képek minőségéhez nem tesz semmit, csak egy újabb "forradalmi" fícsőr.
Lehet, hogy (legalábbis kamera terén) jobban jártál volna még egy G4-el, vagy esetleg egy V10-el.
[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
Ezt azért nem mondanám, tud az segíteni állóképnél is. Ki lehet tolni a bemozdulás nélkül használható záridő tartományt, így alacsonyabb ISO-t lehet használni rosszabb fényviszonyok mellett is. Ahogy az EXIF alapján láttam a sima, illetve a plus fotós képességeit összehasonlító teszteket, ezt ki is használja az automatika.
[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
Na ez tetszik, jó kép (végre kicsit érdekesebb tartalom, tálalás ), bár számomra egy kicsit hideg a megvilágítás.
(#48202) irgum: Méretes dög!
(#48204) Aryon87: Valamiért egyre inkább úgy vagyok, hogy nem váltanék G4-ről G5-re -mondjuk eddig sem gondolkoztam rajta-. Jó dolog ez a nagylátószög, lehetne vele kreatívat alkotni, de képminőség szerintem rosszabb, mint a korábbi generációnál (véleményem szerint ez igaz pl. a Samu, illetve a Sony esetében is). Mondjuk, ha valamit kipróbálnék egy pár nap-hét erejéig mobilfotós téren, az Nexus 5x/6p lenne, de egyelőre maradnék hosszabb távon a G4-nél.
De kíváncsi vagyok, hogy mit fogsz kihozni belőle!Dobok újabb három képet. Kíváncsi vagyok, hogy valaki ismeri-e már a helyszínt?
LG G4
[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
válasz nünüke1975 #48194 üzenetére
"Széles" látószögű mód. Két kamerát használva (extra) nagy látószögű képek készítését teszi lehetővé -ha jól tudom-.
-
BigBlackDog
veterán
válasz Aryon87 #48175 üzenetére
Időzítő és kicsit várj exponálás előtt. Nálam, a G4-nél, mindig lehet látni az élőképen, hogy kicsit csúszik a kép, miután magára hagytam az állványon a telefont. Aztán egy idő után megáll (sejtésem szerint az optikai stabi műve ez). Bekapcsolt optikai stabilizátorral egyébként sem szerencsés állványos képet csinálni, de itt ugye nem lehet kikapcsolni sajnos.
Érdekességképpen még egy képet mutatok. 1/4 seces záridő, kézből kitartva, támaszték, illetve állvány használata nélkül. Egész élesre sikeredett.
LG G4
-
BigBlackDog
veterán
[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
válasz bebolint98 #47972 üzenetére
Törölni nem törlök, de beletettem az infót a hozzászólásba. Szerkesztetteket legközelebb majd kérlek ide tegyél!
-
BigBlackDog
veterán
válasz bebolint98 #47966 üzenetére
Mondjuk az utolsó kettőnél "Snapseed 2.0" szerepel az EXIFben. Ez alapján gondolom, hogy nem(csak) a gyári kamera volt a tettes.
-
BigBlackDog
veterán
válasz bebolint98 #47963 üzenetére
Egész jó kis képek. De ugye ezek nem szerkesztettek, meg nincs rajtuk semmiféle "effekt"? Milyen kamera appot használtál (esetleg a gyárit)? Ha mindenféle, utólagos szerkesztés nélkül ilyen képek esnek ki ebből a Redmiből, akkor eléggé korrekt a kamerája!
-
BigBlackDog
veterán
válasz bigmasterg #47903 üzenetére
Na basszus, ennek képnek a a hangulata, színei megfogtak (ráadásul minőségre sem utolsó szerintem).
-
BigBlackDog
veterán
válasz monroe8609 #47897 üzenetére
Most már komolyan kezd érdekelni, hogy mi a fene ez a nagy eltérés G4 és G4 kamerája között. Még a végén valamikor össze kéne futni ez ügyben.
-
BigBlackDog
veterán
válasz mirci18 #47865 üzenetére
Hard resetet -emlékeim szerint- kikapcsolt állapotból, csupán a fizikai gombok használatával (is) lehet indítani. Így -ugyan az adataidhoz nem férnek hozzá, de- a jelszóval lezárt telefonnál is megoldható a reset.
...akkor minden Wp-s telefont fel lehetne törni...
Miért ne lehetne (főleg, ha a feltörés alatt nem csak a telefonon tárolt adatokhoz való hozzáférést értjük, hanem a telefon zárolásának "hatástalanítását" is)?
[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
válasz Aryon87 #47782 üzenetére
Én tényleg nem értem ezt. Pár nappal ezelőtt már mentek a direkt linkek, most meg azt írod, hogy böngészőből sem sikerül. Minden le van írva az összefoglalóban, szerintem nem jelent túlzott erőforrást annak az elolvasása, kipróbálása. Mobilról is minden működik, legfeljebb asztali nézetben kell használni az adott weblapot. Persze, nem sok többletmunka naponta 5-6 hozzászólás képeihez direkt linket generálnom, csak kicsit furcsállom, hogy utóbbi időben megint nem megy önerőből ez a folyamat, mikor néhányszor már sikerült összehozni a nem túl távoli múltban.Látom, hogy végül sikerült a dolog.Csak, hogy legyen ON is.
LG G4
[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
válasz nünüke1975 #47600 üzenetére
Én nem is homályosnak mondanám, hanem kontraszthiányosnak. De ez az utolsó már rendben van. Nem karcos a kamera előtti üveg? Az tud még ilyen kontrasztcsökkenést okozni (mondjuk nem egy-két karc esetén).
-
BigBlackDog
veterán
[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
válasz s3nsitivity #47547 üzenetére
Törölni nem törlök, de köszi a korrekciót!
Állványról készült? Mintha kicsit bemozdult volna?
[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
válasz Jack Oneill #47278 üzenetére
Az valóban kellemetlen, ha a teljes felbontású képet rakod be. Csak a linknek kell a teljes felbontású képre mutatnia.
-
BigBlackDog
veterán
válasz SOAD19 #47188 üzenetére
1/250 másodperces záridő és ekkora látószög, felbontás mellett nem mozdul be amiatt. Ha ez így lenne, akkor a legdrágább tükrös géppel sem lehetne fotózni a fákat.
(#47187) sixpak: Tudom, hogy csak egy kattintás. De nemcsak emiatt az egy kattintás miatt lett ez a szabály meghozva és elfogadva a topiklakók által. Párszor már volt szó róla és ki lettek fejtve az okok is szerintem eléggé érthetően.
Az eredeti méretűt ugyanúgy tudod linkelni, mint a mostani kicsiket, csak értelemszerűen az URL az eredeti méretű kép URL-je legyen.
Az összefoglalóban le van írva minden ezzel kapcsolatos szerintem, illetve innen a 2. fejezet lehet még érdekes. -
BigBlackDog
veterán
-
-
BigBlackDog
veterán
válasz ittakary #47116 üzenetére
Egész tűrhetőek.
Kézi beállításokkal mennyire használható egyébként?Nem szóltam, úgy értettem, hogy eddig. De akkor ezek szerint ki sem próbáltad.Legközelebb kérlek tedd már fel olyan képmegosztóra, ahonnan mindenféle szerencse nélkül is kinyerhető egy mindig működő direkt link a képhez!
[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
válasz Jack Oneill #46804 üzenetére
Egész jó. Témáját tekintve is.
-
BigBlackDog
veterán
válasz Bumblebeee #46764 üzenetére
Direkt link lemaradt. Ez egyébként így esett ki a gépből?
-
BigBlackDog
veterán
válasz #31733248 #46513 üzenetére
Nincs probléma, csak legközelebb kérlek írd oda, hogy ne legyen megtévesztő a dolog (végül is a topik címében is benne van, hogy "mobillal")!
Egyébként ezt tapasztaltam én is február környékén, de ezek szerint ilyenkor is el tud néptelenedni a hely.
Viszont dobhatnál néha képeket telefonnal is, kíváncsi vagyok, hogy mit művelnél egy ilyen "játékfényképezővel".
[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
válasz BobTail #46487 üzenetére
Lehet, hogy van még jövője, de kérdés, hogy lesz-e holnap is? Hiába a nagy potenciál, ha nem használják ki időben, akkor a versenytársak el fognak/elhúznak mellettük. És szerintem a M1cr0s0ft nemcsak a mobilok terén van ilyen helyzetben. De ez már nagyon off itt, ha lenne folytatás, akkor az menjen ide.
[ Szerkesztve ]
-
-
BigBlackDog
veterán
Offolni kéretik ide átfáradni!
Még két 4k felvétel, kíváncsi vagyok milyen vélemények születnek.
Egy
KettőLG G4
(#46342) balazs1022: Egyhez van csak raw, azt beletettem a képeket tartalmazó hozzászólásba.
(#46350) Bozek: A másik topik nem az "én hatásköröm alatt van", de esetleg fel lehetne venni az ottani topikgazdával a kapcsolatot ez ügyben.
[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
válasz #31733248 #46336 üzenetére
Ezt nem kéne azért szerintem. Egyrészt van akit érdekelhet, másrészt meg nemcsak arról szól a topik, hogy mi van a képeken, van egy másik szempont is; hogy milyen is az a kép.
Akkor néhány kép, hogy legyen ON is. Ha valaki a Cuha felé tévedne, készüljön fel a vízre is!
Itten pedig vala egy 4k videó is, mivel azért nem hemzseg ilyenektől a topik.
LG G4
[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
válasz mirci18 #46267 üzenetére
dinamika tartományok > Nem értem, mit akarsz ezzel mondani, nem nagyon tudom elképzelni, hogy ezt hogyan lehetne állítani (vagy esetleg a HDR-re gondolsz?).
galaxy trend > Szerintem ne ebből a készülékből indulj ki. Felső kategóriában már szerintem átlagos, hogy záridő, ISO, fehéregyensúly állítható, illetve a Nexusok egy részénél is megvan ez a lehetőség, ha jól tudom. Ezen kívül egy-két régebbi, fotózásra kihegyezett modellen is lehet egész sok minden állítgatni (pl. K Zoom).
(#46273) Bozek: Nyugodtan, kíváncsi vagyok annak a készüléknek a képeire.
@Mindenki: Mi lenne, ha kicsit változtatnánk a topik "rendszerén" és a képeket két szempont alapján értékelnénk (tartalom és minőség)? Vajon ösztönzőleg hatna szerintetek?
[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
válasz randras_83 #46089 üzenetére
Nem értem, de asszem sejtem. Tehát egy beágyazott képet akarsz megjeleníteni a hozzászólásban, amire kattintva megnyílik egy új lapon a teljes méretű kép? Ha jó a sejtésem, akkor a hozzászólás írásánál katt a 'Kép' gombra, beilleszted az előnézeti képre -!ami kisebb felbontású, méretű kép, máskülönben iszonyat lassan fog az oldal betöltődni és a mobilnetet is pörgeti rendesen!- mutató URL, majd a hozzászólásba újonnan generált szöveget kijelölöd és a 'Link' gombbal beállítod, hogy linkként működjön.
[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
válasz Aryon87 #46087 üzenetére
Összefoglalóban le van írva, hogy hogyan kell direkt linket gyártani drive-ra feltöltött képről. De az egyszerűség kedvéért, akkor bemásolom ide is (ne csak a pofám legyen nagy, csináljak is valamit ). Nem fekete mágia, eddig sikerült mindenkinek, csak kontrolcé-kontrolvé a metodika.
Nyissuk meg a képet, másoljuk ki az URL-ből a "/d/" és "/view" közötti karaktersorozatot, majd illesszük be a "https://drive.google.com/uc?id=FILE_ID" URL-be, a FILE_ID szöveg helyére. Az így kapott linket megnyitva elérjük a képet direkt módon.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest