Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ford topik téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gibo
senior tag
válasz Sub-ZeRo #23036 üzenetére
ellenörizni ellenörzöm folyamatosan, egyenlöre jó. Gyári Ford motorolajjal nem volt gondom. A Golfnál volt hogy az OMV motorolajból 1000 km-re fél litert kellett utánatölteni. Àtálltam Castrolra, ut´na nem jelentkezett ilyen mértékü olajfogyasztás (az egész csak pa´lyán volt megfigyelhetö, országúton az omv olajat sem ette a motor). Ja, ezt a nemrég cseréltük ztorit nálunk is eljátszották, de az ilyenben már én sem bízom...
Nokia 6101 -> Samsung J700 -> Samsung C5212 -> Samsung S8500 (Wave) -> Samsung S4 Mini -> Honor 7 -> ZUK Edge -> Vivo IQOO Pro
-
törölt tag
válasz cappa72 #23034 üzenetére
Ne vedd kéretlen belepofázásnak, de ha ennyire új autóm lenne és bizonytalan lennék a benne lévő olajban, simán leereszteném belőle otthon és raknék bele előírt gyári olajat. Ha az olajszűrő is új, azt nem bántanám. És a márkaszervíznek sem adnám a tudtára a saját cserét.
Érdekes téma a csereintervallum is. A FordUSA például a 2007 és korábbi (benzin)motoroknál 5000mérföldet ír elő a cserére. 2008 és későbbi motoroknál 7500mérföld. De mindkettő nagyon messze van a 20k kilométertől.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz #27070592 #23054 üzenetére
Mindezt ugy, hogy odakint nem repesztenek autopalyan 2 kiloval...
Ok, ok, palyazas pont jo az autonak altalaban, ha szep nyugisan elpofog az ember 130-160 korul tartosan, de ahogy a friccek neha veretik, akarmilyen autonak, mindig meglep. Dizeleknek is szonelkul toljak a 180-at ahol lehet, 2.0 dizeleknek, igy ertem, Octavia stb. lazan.
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz molnarpeter #23056 üzenetére
Más motorok és más olajak, az stimmel.
De az alapelv ugyanaz: egymáson csúszó fémalkatrészek közé kell hatékony kenőfilmet vinni, ami folyamatosan hőterhelésnek van kitéve és öregszik és nem is a hőterheléstől öregszik legjobban hanem a hidegindítások miatt.
De lehet hogy a polgári perek országában a Ford csak magát védi a szűkre szabott csereintervallumokkal, hogy ne lehessen perelni őket akkor sem ha évi 2000 mérföld mögött évi ezer hidegindítás is van.
A max egy év szerintem futott kilométertől függetlenül is érvényes. Tavaly nem gurultam csak 6000 körül, de amikor egy éves lett az olaj, úgy lecseréltem mint a huzat. -
törölt tag
Szevasztok! Biztosítéktáblát hogy lehet levenni/kivenni a kesztyűtartó alól Focus 2-ben? Nekiesek a biztosítékvadászatnak.
-
flymi
addikt
válasz #31600896 #23062 üzenetére
Állítólag csak ki kell pattintani. Legalábbis mikor láttam nem volt a kománál szerszám.
Nagyon babás ez a lidis akksitöltő.
Apósom meglátta első reakció: "Töltőt vettél? Mi a f**nak?"
2 perc múlva, miután felraktam: "Ja, hát ez nem is hülyeség..."[ Szerkesztve ]
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
darvinya
titán
válasz sparta2 #23065 üzenetére
Hát…nem igazán.
Viszont Lidl töltő biztosan nincs 5A-es, mert 0.5-ös vezeték teljesen szénné égne 5A mellett, inkább 1.5A-es.Amúgy Hom. honlapon kevés töltő van felrakva, boltban 10-15 fajta/árú van.
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Rambi
tag
Sziasztok, 2004-es Ford Fiestába ma szereltem be egy új fejegységet, aztán észre vettem hogy csak az első 2 hangszóró szól. Visszatettem a gyári fejegységet, és akkor is csak elől hallottam. Az lenne a kérdésem, hogy hátul ezekbe a járgányokban nincs is hangszóró?
-
törölt tag
válasz darvinya #23061 üzenetére
Itt a lista a Ford által használt motorokról. Egy komoly részük nem kerül európai forgalomba, de magad is megnézheted. Kellemes böngészést.
Egy Ford dealer hivatalos ajánlásai olajcserére vonatkozóan. Függővé teszik a felhasználási stilustól és szokásoktól is.
-
flymi
addikt
Fent volt ma egész délután töltőn az akksi, 3 vonal 13,4V-ig töltött fel mikor levettem.
-
darvinya
titán
válasz ReFleXx #23074 üzenetére
Pár 10 éve kábeleket látok nap mint nap, s már ránézésre látom milyen kábel, mekkora belül.
kcsa
Vezeték méretezésnél métert használnak, így az adott leírásban.
Csúcs áram, mint váltakozó áramnál, mikor egyenáram van?
Vezeték keresztmetszeten nem lehet több elektront áttuszkolni, mert az azzal járna, hogy elég a vezető.
Mint vákuum nélküli izzó szálja.[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
bbmt
senior tag
Sziasztok,
MK4-es Focus-ba milyen telefontartót tudtok ajánlani? Egy kikötés van, szélvédőre ragasztós nem jöhet szóba. Nézegettem a mágneses tartókat, de nem tudom, hogy a szelőző elbírja-e.
A kanál a gyengék villája
-
nagyúr
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
veterán
-
bbmt
senior tag
Az MK3-ban nem volt gond, ott a kormány és a műszerfal között pont elfért e telefon és stabil volt amikor navigáltam
Az MK4-el pont az a bajom, hogy egyszerűen nem tudom hova tenni az öntapadósakat annyira megváltozott a dizájn, hogy nincs normális felület. Egy ilyenen gondolkozok még, de a műszerfal vastagabb mint az átlag.
Nincs érintőképernyő, céges a kocsi persze, hogy ezt spórolták ki belőle ( inkább a digit klímát hagyták volna el...)A kanál a gyengék villája
-
Gergőke88
addikt
válasz molnarpeter #23085 üzenetére
Kormányra ne rakjunk semmit. Ha nyílik a légzsák...
-
bbmt
senior tag
válasz Gergőke88 #23086 üzenetére
Jaja, kormányra nem raknék semmit.
Igen az óracsoportra tudnám rakni, ha tudnám, mert nagyon hamar kezdődik a plexi és szerintem nem tenne jót neki.
Én sem értem a felszerelést: digit klíma, fűthető szélvédő, fűthető ülések és kormány, nappali LED fény van benne, de a rádió az egy alap fapados valami. Pedig a CarPlay-t tudnám használni, így meg bénázok a telefonnal amikor navigálok.
Céges autó, ez van.A kanál a gyengék villája
-
darvinya
titán
Sokszor kell hívni a főnököt, hogy merre kell haladni, mert bár jó a klíma és pára mentes a szélvédő, csak navigáció nélkül nehéz időben célhoz juni papír térkép segítségével.
Akkor talán észbe kapnak, hogy cél fontosabb, mint a klíma.
Mert bár dolgozó jól érzi magát, attól még bevétel nem lesz.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
darvinya
titán
válasz bajnokpityu #23089 üzenetére
Csak ha nem jut el oda, akkor meló jó közérzete nélkül sem lesz munkabér kitermelve.
De aki cégvezetőként szeret munkavégzés nélkül bér fizetni, akkor mennék szivesen oda lepzselni bérért.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
bbmt
senior tag
Szerintem ez lesz nekem is.
darvinya: annyira nem gáz a helyzet, nagyjából fejben van már minden cég Kelet-Magyarországon, kb 18 éve vagyok mérnök-üzletkötő, de néha vannak meglepetések.
Inkább az zavar, hogy tudják a cégnél, hogy kütyü b**i vagyok mégsem a kicsivel jobbat rendelték meg...
Jut eszembe, könyöklőt is keresekA kanál a gyengék villája
-
flymi
addikt
válasz ReFleXx #23071 üzenetére
Ma megint feldugtam 10 óra állás után: 12,1-ről indult el a töltés, most 13,0V-nál tart és 3 csík. Egy óra múlva kimegyek megint és ránézek, kábé úgy állhat majd mint tegnap (13,4). Holnap reggel és délelőtt teszek bele pár kilométert, este rámérek megint. Ha akkor is nagyjából ugyanezek a számok lesznek akkor tudni fogom, h kábé hányadán áll az akku, bár már most is sejthető.
12,8/12,9V-ig egyébként egészen gyorsan felszalad a számláló, onnan már csak csigalassúsággal araszol.Tudom volt már korábban százszor, de milyen akut javasoltok bele egyébként legközelebbre (1,6b)? Most ~14 hónapos 54mAh Bären van benne. Ár nem számít, de gondolom 20-30 közt kielégítő a választék.
Plusz fogyasztó a szivargyújtóra dugott kamera és a mély a csomagtartóban.Tegnap egyébként majdnem leszorítottak az útról. Külsőben mentem és szinte mellettem a belsőből a Lidl felhajtóra akart menni egyből egy fazon. Satu, abs darált és centiken múlt, h nem vittel el a bal első felét a kocsimnak.
-
törölt tag
Töltés kezdete előtt nem mértél rá, hogy terheletlenül hány volt a feszültség? A töltőn leolvasható érték nem sokat mond az akku állapotáról. Az én töltőm is 14.4v-on tölt a töltés legvégén, de ez magáról az akkuról semmit nem mond. Töltés lekapcsolása után pihen az akku legalább két órát, és akkor érdemes megmérni (még az autóba visszarakás előtt, multiméterrel) a feszültségét.
Elvileg egy jól feltöltött akkuban 12.72v a terheletlen feszültség (cellánként 2.12, elvileg..)
A gyakorlatban 12.5v terheletlen fesz még jónak mondható, 12.4v határeset, 12v alatti már cseregyanus.
Egyébként 20 és 30k között rengeteg akkut találsz. Javaslatom egyrészt , másrészt , persze feltéve ha nem akarsz gyári Motorcraft akkut.
Egyébként gyanús, hogy a két linkelt akku ugyanabban a gyárban, ugyanazon a soron készül csak a matrica más. De a döntés mindenképp a tiéd. -
flymi
addikt
válasz #27070592 #23094 üzenetére
+gabor9991: Köszönöm a válaszokat!
Van ahol éveken át képesek azon vitázni, h a (jelentősen) nagyobb kapacitású akku feltöltésével a generátor nem birkózik meg így felesleges. Más meg váltig állítja, h a lehető legnagyobbat kell belerakni ami fizikailag befér. Gondolom 54 Ah vs 60/61 Ah közti különbség esetemben nem releváns.
Az is vitatéma h minek márkás akku, mikor vannak akiknek a teszkógazdaságos is pont ugyanúgy bevált.
Nem tudom megéri-e a felárat mondjuk egy Exide/Bosch az egyébként vonzóan olcsó EP-vel szemben?!Már átkapcsolt fenntartó állapotba, mikor levettem. Reggel fél hatkor indulás előtt rámérek multiméterrel mennyi a terheletlen fesz, jegyeztem az értékeket.
[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
Akku kapacitását úgy mérik, hogy merítéses - töltés ciklusokat idő arányosan mért értéket hasonlítják össze a számítot értékekkel.
Tehát teljesen feltöltött akkura 40-100W-os(akku Ah határozza meg) izzót rakni, idő feljegyezni, hogy mikor éri el akku min.-nak számítot értéket.
Már ebből észrevehető, hogy mennyi van akkuban, ha sokkal kevesebbet bír.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
gabor9991
őstag
Az electric powert biztos nem a neve adja el.
Ez előtt volt a gyári, utána egy motorcraft , mindkettő ettől rövidebb idő alatt tönkrement mint amennyit most a jelenlegi már kiszolgált.
A motorcraft talán már 2 évesen olyan gyenge volt hogy indításkor felvillant a felyszóró szóval olyat nem vennék soha, a gyári az irreálisan drága azt azért nem vettem, ezért tettem egy próbát az egyik legolcsóbbal, ami akkor 2015 tavaszán talán 12990 volt a kauffernél.Gondoltam ha 2 évet bír akkor már megérte.
Eddig bevált.Néha szoktam tölteni a lild-ös töltővel meg már pótoltam benne többször is a folyadékot de szerintem megérte az árát.
Indításkor a fényszóró még nem villan fel.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Én annyira nem másztam még ebbe bele, nem is vagyok Varta dealer de a Varta keresője mk1 1.8b Focushoz ezt a két akkut ajánlja. Nekem a D59 van, de gondolkodom a D21-re váltáson. A generátor 14.8v-ot ad le járó motornál, ami a nem ezüst-kalcium akkuknak túl sok elvileg. Az akkutálcába fizikailag 72-74ah-s akku is beleférne, amit az 1.8TDCI-hez ajánlanak, de mi a fenének akkora?
Egyébként ez az EP tényleg baráti ennyiért, különösen ha már öt éve teszi a dolgát gond nélkül.
Erre való a fórum. Anonim tapasztalatcsere és infószerzés. Bár én nem vagyok nagy fordos, csak időnként szoktam belepofázni a topikba. Most például visszahúzórúgót próbálok keríteni a hátsó féknyergen lévő kis kézifékkarra, mert a 18 éves gyári már elég gatya állapotban van, lecserélném valami feszesebb új rúgóra. Csak sehol nem találok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Projektor topic
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest