- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
-
PROHARDVER!
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
paatrick
őstag
Egy Minecraft-film / A Minecraft Movie (2025)
Wishes Jumanji?
Valami olyasmi
A játékkal én csak telefonon játszottam, de nagyjából képben vagyok vele, viszont azt nem tudom hogy ez most valamelyik story-based minecraft játék adaptáció lett volna vagy valami tök újat találtak ki.
Mindenesetre a történet elég gyenge, a szereplők gyengék és szinte feleslegesek is (fekete nőci meg a lánytesó), a főszereplőnek meg direkt ilyen full lúzer fiúkát raktak. Elég nehéz bárkinek is szurkolni.A ruházat az kritikán aluli
borzalmas. Momoa a 80-as évek neonszettjeiben ragadva, Emma Myers (farkaslány a Wednesday sorozatból) meg úgy van felöltöztetve mint egy nyugger, pedig kb 18-20 éves forma csajt játszik.
Na akkor mi marad? A látvány. Mondhatnám. De az Nvidia 5 éve hozta ki az RTX-es videokártyáit amit pont a Minecrafttal is promóztak. Azóta meg olyan modok fejlődtek a játékhoz amik új szintre emelték a játékot is. De azért a film jól néz ki, viszont talán túlságosan is lefaragtak a kockaságból hogy kicsit mégis élethűbbek legyenek a dolgok.
Vagy a poénok és az easter eggek? Hát poénok nem igazán vannak, és a kreatívok se erőltették meg magukat hogy minél érdekesebb dolgokat emeljenek át a játékból. Egyedül a crafting table volt érdekes.
Egyszer épp meg lehetett nézni, felnőtteknek nem ajánlom, gyerekeknek játékosoknak talán.
---
Ha már úgyis Hófehérke porondon van, ez a farkaslány csajszi még mindig tökéletes lett volna a szerepreGonosz mostohának meg Demi Moore. Korban is benne van már, ráncai is vannak, tök hihető lenne ha féltékeny a fiatalságára.
Még csoda hogy a wokeság előtt Emma Watson el tudta játszani Belle-t a szépség és a szörnyetegben, lehet manapság már az se lehetne
-
válasz
mephi666 #171902 üzenetére
Én kedvelem Aubrey Plaza-t de furának hatna, kinézetre GG szerintem jobb gonosz királynő.
Amúgy egyik élő szereplős Hófehérke film se volt pontos mása az 1937-es animációs sztorinak, szóval felőlem akár meg is csinálhatnák a teljesen hű filmet és akkor megnézzük mennyire lesz sikeres.
Top 10 Differences Between Snow White (1937) & (2025) [link]
-
Peterhappy
őstag
válasz
Pitterix #171900 üzenetére
Jaaa, a gagyi film nalam sincs korhoz, gyerekhez kotve.
Csak akkortajt en is megneztem naponta-ketnaponta egy filmet, belefert, hogy szazadjara is megnezzek pl. egy Nagy durranast, vagy Halali fegyvert, most meg annyira ritkan filmezek, hogy igyekszem akkor megadni a modjat.Hehe, most en is szenvedek, es nekem is pszichologia.
Talan tul hulye, de minimum keves vagyok hozza...
/Csíkszentmihályi Mihály - A futás öröme/ -
stellaz
veterán
Nah...megnéztem, meghallgattam róla egy podcastet, ahol többek között egy rakétamérnök és egy fizikus elemzi a cselekményt, majd megint megnéztem a filmet. Eggyel okosabb lettem, de továbbra sem értem teljesen, hogy finoman fogalmazzak
7 ezer dollárból forgatott időutazós film, a főszereplő, rendező, vágó, zeneszerző és a producer is egyazon személy. Összességben egy baromi jó film, de azt el tudom képzelni, hogy nagyjából csak egy elég szűk réteg gondolja így
-
mephi666
nagyúr
válasz
Narxis #171901 üzenetére
...alapvetően kicsavarták-facsarták az egész sztorit
az eredetinek az az alapja, hogy van a szépséges hófehérke és a gonosz mostoha, aki itt már a castingnál el lett szúrva, mert nem GG kellett volna akkor már, hanem pl egy Aubrey Plaza, aki nem csúnya, de jobban passzol rá egy szemét szerep
...aztán hófehérke már anno a rajzfilmben is álmodozik a hercegről, itt meg arról, hogy majd erős női vezető válik belőle
az egész alapkoncepció teljesen más volt, mint az eredetié... a herceg "robin hood-ból lopott bandájáról" nem is beszélve.... volt csomó aranyos jelenet is az eredetiben, amit jól ki is kukáztak (ki evett a tányérkámból? stb) ...ja meg a régiben a banyát agyonvágja a villám, itt meg csináltak egy unalmas sablonjelenetet helyette
...lehetett volna ez szerintem jó is, ha próbálnak ragaszkodni legalább a fontosabb dolgokban az eredetihez (meg normálisan castingolnak) ...a giccses látványvilág talán megbocsátható
ui: ja és a nóták nagy része is erőltetett, unalmas
-
Pitterix
őstag
válasz
Peterhappy #171898 üzenetére
Nos, idén nekem a film-könyv arány kb pont fordítva van.
A mostani pszichológiai könyvem nehezebben m,egy a kelleténél.
Amúgy a gagyi film nincs korhoz, s gyerkőchöz kötve.Elemental: az olvasás nálam is hasonló módon történik, plusz még vasárnap ebéd után, kv közben.
-
Elemental
addikt
válasz
Peterhappy #171898 üzenetére
Nekem is el kéne mozdulnom jobban az olvasás felé. Viszont nekem az olvasás esti, hálószobás dolog. Mostanában annyit teszek érte, hogy hamarabb hagyom rá a filmezést, és indulok a hálóba.
Viszont tegnap rám jött, hogy újra nézem a Marvel filmeket (sorozatok nélkül). Az Amerika kapitány meg is volt, ma jön a Marvel kapitány. -
válasz
radi8tor #171890 üzenetére
Igen ez a szomorú de nem lehet kikerülni mert ezzel lett meggyanúsítva a film, komolyan nagyítóval néztem a filmet és vártam hol lesz a sztori elkanyarítva valami hajmeresztően rossz irányba de nem jött az a jelenet. Egyszerűen nem értem, az imdb-s 1.6-os értékelés meg egy vicc.
#171891 jó akkor én felejtettem el, hogy mi volt az eredeti de nekem úgy tűnt, hogy nagyvonalakban stimmel, na hát akkor nem.
-
mephi666
nagyúr
válasz
Narxis #171889 üzenetére
...nekem nem az volt a bajom, hogy woke, hanem hogy sz*r és semmi köze az eredeti sztorihoz
próbáltak itt-ott kapcsolódni, de lényeges dolgokban teljesen eltértek... ha úgy vesszük, a Stewart csajos + Thor-os újragondolás közelebb áll, ez pedig valami "hercegnő és a gonosz mostoha" néven futhatott volna
...gagyi, rettentő sok cukormázzal... ha választanom kéne, hogy ezt nézem újra, vagy pl az Álom.net-et 5x, inkább a magyar alkotást választanám
-
Snow White (2025)
Most én nem értem, hogy ebben mi a sz.r meg a woke vagy mi? Teljesen élvezhető, könnyed, egyszer nézős film volt, mint 90%-a manapság a filmeknek. Azt a gyűlöletcunamit amit kapott kurvára nem érdemelte meg. Ja hát a CGI törpök furák voltak de kb. pár perc után már inkább jobban tetszett mint nem amúgy meg lehet reklamálni a sokeszű Peter Dinklage-nél. Volt az elején egy éneklős Gal Gadot jelenet ahol szerintem majdnem elröhögte magát vagy legalábbis nagyon fura volt. Ugyanazt érzem mint a Hableányos filmnél, ha nem lett volna a negatív reklám lehet meg se nézem mert igazából mindkettő egy faék egyszerű és ismert sztorit mesél el, sajnos a politika miatt most az anti-woke banda lett a woke banda és már minden woke lett ami ennek a hangos kisebbségnek nem tetszik úgy ahogy korábban a woke óbégatott olyan dolgok miatt, hogy túl sok a fehér szereplő vagy valami ilyesmi. Kár, hogy ide jutott ez a világ.Ja valami pontot kéne adni, legyen 7/10.
-
Pitterix
őstag
válasz
Peterhappy #171886 üzenetére
Most azon gondolkodok, hogy te győztél, vagy én veszítettem?
No, eldöntöttem, legyen döntetlen.Különben régen, hosszú, hosszú évekkel ezelőtt, itt egy régi kollégával direkt gagyi filmeket néztünk. Volt, hogy befigyelt egy nap 4db csodás alkotás. Deszeretem idők voltak.
El tudod képzelni?
-
-FreaK-
veterán
-
Peterhappy
őstag
válasz
Pitterix #171885 üzenetére
A bolond meg a zseni beszélget egymással:
Zseni: - Figyelj, bolond! Felteszek neked kérdéseket, és ha nem tudsz rájuk válaszolni,akkor adsz egy százast. Utána te kérdezel, és ha nem tudok rá válaszolni, adok egy ezrest!
Bolond: - Jó, re-rendben!
Zs.: - Mi az? Kilincs van rajta, zár van rajta és ki lehet nyitni!
B.: - Nem tudom, itt egy százas!
Zs.: - Mi az? Négy lábon áll, fából van és eszünk rajta?
B.: - Nem tudom, itt egy százas!
Zs.: - Akkor most kérdezz te!
B.: - Jó! Mi az, kicsi, zöld és fel-alá pattog?
Zs.: - Hú, a francba ezt nem tudom! Itt az ezres! Mért, mi volt az?
B.: - Nem tudom, itt egy százas.- - - -
Szóval szerintem ne bonyolítsuk túl a dolgot; röffentsük be, dőljön hozzám a pénz, és ha valakinek nem tetszik a könyv, amit kapott, visszautalom neki a negyed mozijegy árát.
Vagy elutalja a könyv árának 25%-át is, mert ugyebár rossz könyvek olvasásához is rövid az élet.
-
Pitterix
őstag
válasz
Peterhappy #171883 üzenetére
De jó könyvek legyenek, mondjuk fantasy, vagy krimi.
De, lehet, hogy ami neked jó film, az nekem rossz, vagy fordítva.
Ilyenkor ki utal kinek? -
Peterhappy
őstag
válasz
Pitterix #171880 üzenetére
Meg fogom nektek adni a bankszámlaszámom.
Valahányszor megnéztek egy rossz filmet, egy mozijegy árának 25%-át elutalhatjátok nekem.Az év végéig befolyt összeg feléből könyvet vásárolok, és szétosztom köztetek.
Ha becsületesen utalgattok év végéig, a befolyt összeg másik feléből világ körüli útra megyek
-
Pitterix
őstag
válasz
Peterhappy #171873 üzenetére
Láttam a 4. rész bemutatóját, az tetszett. Aztán gondoltam, mégsenem kezdek a 4. résszel, hát belevágtam az elejétől.
Eddig megérte. -
De4d
őstag
Minecraft filmről vélemény?
Elég bugyutának néz ki, olyan pixel meg jumanju keverék?
Inkább kellemesen kikapcsoló film, vagy idegedítően bugyuta? -
mephi666
nagyúr
válasz
Peterhappy #171873 üzenetére
sokkhatás után elkezdtem ezt
Lemmy: 49% motherf*cker, 51% son of a bitch
csak érintőlegesen találkoztam anno Motörhead-del... az én generációmra leginkább már azok a bandák hatottak, akik viszont sehol nem lennének Lemmy nélkül
jó ez a dokufilm, mert főleg olyan embereket szedtek össze hozzá, akiket ismerek/kedvelek...
-
oriic
HÁZIGAZDA
Kis tulzassal egy eve voltam moziban utjara, de most megvettem jegyet jovo hetre a Mission Impossible-re.
Gondolom mas is varja rajtam kivul.
mephi666:
-
mephi666
nagyúr
válasz
mephi666 #171867 üzenetére
...nehezen ismerem be, de ehhez a hófehérkéhez én szerintem kevés leszek
15perc után kezdek fizikai fájdalmat érezni. az agysejtjeim egy része sír, másik része már könyörög
elég sokat edződtem ócska filmeken, bármikor megnézek 1-2 asylum produkciót is, de ez? ez valami rettenet... Walt Disney ha feltámadna, szerintem első dolga lenne, hogy lemészárol mindenkit, akinek ehhez köze volt
-
mephi666
nagyúr
válasz
Peterhappy #171850 üzenetére
olvasni otthon szeretek
(tegnap félig elolvastam King-től a köd c. novellát, amiből 20 éve Thomas Jane-el kimondottan jó film készült... eddig rohadtjó)
ui: az a múltkori szenny volt a bemelegítés a Snow White-hoz
...na, ki mer követni?
-
k-adi
nagyúr
Az önvédelem művészete
The Art of Self-Defense (2019)Jesse Eisenberg remekül hozza a kocka - lúzer karaktert megint, egyszerűen a vérében van. A film története amúgy egész érdekes, bár klisés persze, ettől függetlenül a sötét humor megvan de azért kicsit többet vártam mint amit kaptam.
-
Pitterix
őstag
Az első második része.
Nos, khm, ez még rosszabb.
Jó, hogy már csak 2 része van. -
válasz
k-adi #171855 üzenetére
Én inkább nem néztem meg, csak kicsit belekukkantottam, de ahogy olvasom elég balszerencsés a projekt. Elvileg kész van minden (a felvételek már 2019-ben elkészültek), csak jogi herce-hurca miatt várni kell még mindig.
-
Pitterix
őstag
Szókimondó, verekedős, kicsit talán hosszú, néhol vicces.
Remélem a többi része jobb lesz. -
gyuromoj
veterán
-
mephi666
nagyúr
válasz
arcitec #171847 üzenetére
unalmas péntek van melóhelyen, háttérben ez mehet, de futni nem tudok innen elmenni
...nem mintha az lenne amúgy az első gondolatom, ha nem kéne épp itt lennem
ui: úgy vagyok vele, hogy néha le kell menni a pöcegödör aljára és beiktatni 1-1 ekkora trágyát, hogy utána közepesen sikerült alkotásokat is jobban tudjak értékelni
-
k-adi
nagyúr
-
paatrick
őstag
Tom Hardy-s fostalicska után megint megfogadtam hogy nem leszek kísérleti állat.
Az egyik t oldalon van már 4 hozzászólás róla, mind szerint szar, nekem ennyi elég is hogy el se kezdjem. Gondolom imdbn is beáll majd 5 körül.
Manapság már a színészek nevében se lehet bízni, mindenre bólintanak hogy ne essenek ki a kosárból. -
De4d
őstag
Valaki látta már a Tin Soldiert 2025?
Eléggé a semmiből érkezett, jó, neves színészekkel.
[link] -
válasz
devil-k #171837 üzenetére
Fekete pont (2024)
szomorúan valóságos és realista film arról, hogy mi történik itthon az oktatási rendszerben. Hiába is írunk 2025-öt, kb. 95%-ban ugyanaz játszódik, mint akkor, amikor én általános iskolás voltam.
Hát, nem tudom. Szerintem nem csak az oktatási rendszerről szól ez a film, hanem általános társadalmi problémákról. Ma már nem olyan az iskola általában, mint amit a film sarkítva és kissé közhelyesen bemutat. (A sarkítás természetes, ez a dolga, hogy felnagyítson, ezáltal markánssan bemutasson problémákat.) Több probléma azonban valóságos.
A főszereplő színésznő karaktere kicsit idegesítő volt a tesze-toszaságával. És nem csak a karaktere, hanem ő maga is időnként. Nála éreztem egyedül, hogy kicsit "játszik". Ezt megfejelte (nem csak ő) a motyogással, amit fejhallgató nélkül nem is lehet érteni. Mer' annnnnnnyira természetesek akarunk lenni, hogy beszélni meg elfelejtünk. (Ez gyakori hangmérnöki és rendezőibakibűn a magyar filmekben Alapvetően nem a színészt hibáztatom emiatt.) Viszont olyan kiváló félimprovizatív jelenetek vannak a filmben, az amatőr, gyerek, félprofi és profi színészekkel, hogy le a kalappal. Tarr Béla Családi tűzfészek-jében éreztem hasonlót. Amatőr és gyerek szereplőkkel hogy lehet ezt a természetességet elérni, ez számomra rejtély. Persze vannak ebben megingások a Fekete pontban (ellentétben Tarr filmjével), de kiváló így is.
Szóval jónéhány remek jelenet van a filmben, azonban maradnak megválaszolatlan, és fel sem tett kérdések. De összességében figyelemre méltó film.volt benne 15 perc, amit abszolút ki lehetett volna húzni, mert csak az összképet rontotta
A diákszínjátszó előadásra gondolsz?
Nem volt az "csak" 8-9 perc, de egyetértek veled. Gondolom az eljátszott darab témája miatt volt fontos ez a rendezőnek, de egy külön életet élő jelenet lett, ami inkább kizökkentett, mint hogy segítette volna az értelmezést és/vagy emóciót. Ráadásul olyan profi előadást rittyentettek a kisdiákok abban a lepukkantnak és lélekölőnek ábrázolt iskolarendszerben, hogy azt Pintér Béla és társulata is megirigyelné!
-
Death of a unicorn (2025)
Nyeeeeeeee... Könyörgöm, ha van egy teljesen jó alapötletünk, és megfelelően is tudunk hozzányúlni a témához, akkor miért kell erővel kliséket belerángatni, és ezzel félig tönkretenni az egészet?
Jelen esetben az alkotók fogták az unikornis-mítoszt, összemixelték némi korunkbeli kapzsisággal és sok nagyvállalati baromsággal, elkezdték korrektül fullba nyomni a hülyeséget... aztán elmentek egy teljesen sablonos slasher irányba, hogy a végére aztán kiderüljön, az elején feldobott hülyeségeket komolyan gondolták. Így egy szórakoztatóan debil film helyett lett egy totál összezavarodott izé, amit az utolsó 40 percben már eléggé untam. Kár érte, 70-80 percben meg lehetett volna egészen ütősre is csinálni - a tehetség megvolt mind írás, mind színészet terén.
Verdikt: 5/10.#értékelés
-
devil-k
nagyúr
Szádra ne vedd (2024)
Speak No Evil
1/10
Az eredeti verziónak egy görcsösen erőltetett verziója lett ez a 2024-es kiadás. Valahogy nem is fér a fejembe, hogy egy 2 éves filmet miért kellett remakelni. Abszolút nem sikerült visszaadni az eredeti verzió hangulatát , stílusát, színészi játékát, megdöbbenését... semmit.Illetve egy nagyon fontos momentum, amiért ez a verzió eleve egy bukásra ítélt kópia lett:
.az eredeti film nagyon nem egy happy end-es alkotás lett, hanem maga a pokol A bátrak (2017)
Only the Brave
7/10Egy megdöbbentő betekintés abba, hogy vannak emberek, akik ilyen munkát vállaltak, kockáztatva az életüket. Granite Mountain Hotshots tűzoltócsapat tragikus története. Igazából egy jó iparos munka lett ez a film, bár nem tudom, hogy a valóságban valóban így volt-e, ahogyan itt ábrázolták. Picit talán igazságtalannak érzem azt, hogy egy fő volt leginkább középpontban, nem pedig teljesen, mindenki. Bár 2 órában elég nehéz megoldani ezt.
Fekete pont (2024)
8.5/10Ez egy szomorúan valóságos és realista film arról, hogy mi történik itthon az oktatási rendszerben. Hiába is írunk 2025-öt, kb. 95%-ban ugyanaz játszódik, mint akkor, amikor én általános iskolás voltam. Félelmetes és megdöbbentő, hogy sehova nem jutottunk az elmúlt 35 évben.
A film vége számomra kicsit összecsapott, illetve volt benne 15 perc, amit abszolút ki lehetett volna húzni, mert csak az összképet rontotta, nem is kicsit Gondolom, valaki "művészkedni" szeretett volna egy kicsit.
Huligánok (2025)
Kibic
4/10
(Netflix)Az ötlet jó, a kivitelezés és a drámai szál véghezvitele nagyon gyengére sikeredett. De hát van ilyen, amikor a rendező unja a saját rendezését....
-
gyuromoj
veterán
-
k-adi
nagyúr
-
Mickey 17 (2025)
Jesszusom, hogy fér egyetlen 2 órás filmbe ilyen mennyiségű vitriol?... szóval, a film nem fukarkodik a fajszintű önkritikával. Büdös nagy seggfejnek ábrázolja az emberiséget, vagy legalábbis azokat, akik bármilyen vezető pozíciót elérnek benne, és az igazán fájdalmas az benne, hogy ez az aspektus igencsak hitelesre is sikerült
A setup relatíve egyszerű - hősünk egy üzleti adósság (és egy dupla láncfűrész) elől menekülve becsekkol egy kolonizációs űrhajóra, de miután oda is nagy a túljelentkezés, bevállalja a létező legszarabb melót - "expendable" lesz, akit minden veszélyes / fájdalmas szituációba bedobnak, aztán ha megmurgyel, akkor nyomtatnak neki egy új testet. Ez a modell egy darabig működik is, aztán bekövetkezik
a multiple-probléma, ami az egész elmetranszfer kérdéskör fő gondja - sikerül hősünkből egy új verziót létrehozni úgy, hogy még a régi is megvan...
A film első 50 perce egy félig börleszk-, félig lázálom-jellegű betekintés Mickey világába. Minden ellenérzésemmel együtt a szándékosan túljátszott karakterekkel szemben, ez egy 10 pontos produkció - ahogy a többi szereplő viszonyul Mickey viszontagságaihoz, bemutatva a totális indifferencia és a szirupos együttérzés közötti teljes spektrumot, az valami egészen... hányingerkeltőNagy érdeme van ebben a színészeknek és a fényképezésnek, de összességében a fődíjat Bong Joon-Ho rendezőnek adnám érte.
... és itt vége a filmnek. Vagy igazából nem, de mégis, mert elkezdődik egy tök más film, ugyanabban a miliőben és ugyanazokkal a szereplőkkel. A lesz egy kis akció, aztán megy a levesbe - a film második felében totál mindegy, hogymultiple-problémából . Ráadásul a "második film" nem is valami jó - elmegyünk a teljes szélsőségbe jók és gonoszok terén, és bár a szatirikus hangnem elég jól fenn van tartva, és sikerül a vége felé elsütni egy elsőrangú tréfát, az egész műsor alapvetően unalomba fullad.Mickey 17 és 18 ügyködik, vagy Mickey 17 és egy random pszichopata
Audiovizuálisan rendben van a produkció, a színészek többnyire jól vagy kitűnően oldják meg a feladatukat, szóval a kivitelezésbe nagyon nincs mit belekötni - kár, hogy az első részben felépített alapokra nem sikerült valami lényegesen jobb sztorit építeni.
Verdikt: 7.5/10. Az első fele 10, a második 5, szóval átlagra is kb. kijön.#értékelés
-
Miklós315
aktív tag
Amal
Iszlám egy brüsszeli középiskolában. Lubna Azabal (Felperzselt föld) újabb kemény filmje a gyűlölet zsákutcájáról.Chinas (Kínából jöttünk)
Kínaiak Spanyolországban. Kultúrák találkozása a kulturálatlanság korában. -
Pitterix
őstag
Az első fele tetszett, gondoltam, egy elég jól sikerült folytatás, aztán jött a második fele....
S, innentől átment gagyiba, legalábbis számomra.
Kár érte.
Ami totál felesleges bele, a temérdek trágárkodás. Sokat rontott a színvonalon... -
válasz
liszi70 #171826 üzenetére
Igen, elsősorban Mariettára értettem (és a statisztákra, akik szintén nyilvánvalóan nem a színész szakmából jöttek). Talán, első felindulás alapján Boguslaw Linda-ra egy picit, de ő inkább csak karakter szinten volt ellehetetlenítve.
Viszont a teljes beleélés, mindkettőjükre is vonatkozik. Tény, ez a film Mari nélkül nem létezne.
Ha akkor vagyok 16-19 mikor ez kijön (és az akkori élethelyzetemet, stílusomat ismerve), biztos vagyok benne, hogy nálam is kultfilmként maradt volna meg. Így most 41 évvel később, """"csak""""" egy egyedi korlenyomat.
-
válasz
Kergeboci #171824 üzenetére
"a színészek néhol elképesztő amatörizmusa"
Ez szerintem csak a főszereplő csajra, Méhes Mariettára igaz, de rá nagyon. Ő nem színésznő, hanem énekesnő, ráadásul hang nélkül.
Az egész film viseli Marietta következményeit, színészileg/énekhangilag is. Viszont ő egy ikon volt annak idején, ennek az alternatív zenei világnak egy magyarföldön híres ikonja, és a film ezt használja, nem a színészi és énekesi kvalitásait. Mer' azok nincsenek. De akinek jelentett valamit az a korszak és stílus, zeneileg, életérzésben, és járt a füstös-zsúfolt koncertekre, azt különösebben nem is érdekli szerintem sem az, hogy milyen színész, sem az, hogy milyen hangja van. Ebben a közegben (és még a közegen túl is) kultfilm lett az Eszkimó asszony fázik, és nem is ok nélkül. (Én is nemrég néztem újra sok-sok év után egyébként.)
-
radi8tor
MODERÁTOR
Here (Itt) 2024
Gyönyörű film. IMDB pontszáma szerintem alulértékelt.
-
válasz
Kergeboci #171802 üzenetére
Itt van, pedig senki se hívta..
Művész film, 1984-ből, melyet megöl az utószinkron és a hangkeverés, a színészek néhol elképesztő amatörizmusa (tisztelet a kivételnek), a szövegkönyv értelmetlensége és a karakterek ellenszenves jelleme.
És megmenti a fényképezés, a kamera kezelés szinte oda nem illő merészsége, a színészek néha meglepő azonosulása, és magának a főszereplő művésznőnek kicsit esetlen, szégyenlős mégis szexuális túlfűtött, hipnotikus, vonzó és mégis oly taszító, alteres jelenléte (illetve még Hobo, no meg a reveláció a leányzó valódi hajszínére
)
A zene, hát, az olyan mint a történet. Valaki határozottan foglalkozott vele, a végeredmény pedig, hát, egyedi (, határozottan nem megismételhető).
Ez így mind, teljes egészében visszaadja azon klasszikus korszak/néplélek/adott élethelyzet panel falai közt szülte önpusztítás melankolikus hangulatát. Érdekes egy utazás volt, és határozottan nem javallott mindenkinek, főleg nem a korszak utánjából érkezőknek (élni itt is lehet a kivétellel).
-
Mickey 17 (2025)
Fontosnak tartom megemlíteni, hogy ezt a filmet dél-koreai Bong Joon Ho írta és rendezte, akitől a 2013-as Snowpiercer (ezt csak rendezte) és a 2019-es Oscar-díjas Parasite lehet ismerős. Innentől már érthető a beteg humora és a neoliberalizmus kritikája is ennek a filmnek.
A karaktereinek megformálása sajnos nem annyira az erőssége a filmnek, de legalább megint kiderült, hogy Robert Pattinson egy jó színész, bár lehet csak az én hülyeségem, hogy elsőre mindig az a rohadt Twilight jut eszembe róla.
De a játéka ezt nagyon hamar feledteti.
Történetmesélésben, mondanivalóban az eleje szerintem nagyon rendben van, sőt kb talán a feléig, kétharmadáig elképesztő, lehetne az a 8/10-es klasszikus. Nagyon jól építi fel a világot, ami részletes, izgalmas, mindig várod milyen beteg dolog történi. De aztán a film második felében jön a lejtő, s egy érdektelen, klisés sci-fi lesz belőle, teljesen kiszámítható végkifejlettel. Kár érte. De részemről azért így is ajánlott.
7/10
Nekem egyébként a Starship Troopers / Csillagközi invázió jutott róla eszembe, akár
, de nem így alakult.annak is lehetett volna egy prequelje Illetve lehet folytatása, ugyanis az alapjául szolgáló könyvnek van, ez lenne az Antimatter Blues.
-
Pitterix
őstag
Fröccsenő vér, kegyetlen bosszú.
Mi kell még?! -
Major Lion
senior tag
Havoc
nem tudom hogy van e ertelme pontozni, az elso akcio jelenet utan majdnem okadnom kellett…aztan kicsit kesobb fel is adtam, azt hiszem nem birom megszokni a netflix vizualis stilust aka gagyi cgi.
-
Drizzt
nagyúr
Sinners.
Alapvetően az ilyen hosszú és elnyújtott filmeket nem szeretem. De itt valahogy mégis nagyon jól működött és a végére összeállt az egész film és hatalmas élményt nyújtott. Le a kalappal! 7/10
-
k-adi
nagyúr
Freaky Tales (2025)
3-4 különálló történet amely a végére összeér.. A film erőlködik néhány helyen, néhol viszont egész korrekt a '80-as évek vibe. Mire elkezdené unni a néző a történetet máris jön a következő, így az érdeklődés fennmarad. Az egyértelműen látszik, hogy Pedro Pascal kiemelkedik mindenki közül színész teljesítményben de azért Ben Mendelsohn se volt rossz.
Egy közepesnek mondanám ezt -
eeXaa
addikt
válasz
Pitterix #171813 üzenetére
Az akciójeleneteknél a sok kamera rángatás.....
De ettől eltekintve szolid munka. Itt ott egy kis sablon, de szerintem értelmetlen kirsztus eljövetelét várni egy jó akciófilmtől.....
Nekem tipikusan hozta egy 80/90 es évek szintjét, hangulatát.
Kimondottan tettszett a fények, világítás használata. -
k-adi
nagyúr
Death of a Unicorn (2025)
Meglepően ügyesek a színészek benne, Jenna Ortega kiemelkedően. A film maga nyilván slasher féle, a kőgazdag család vibe átjön, nem sok rétestészta időhúzás van és az akciók is so-so elmennek. Egynek jó volt, jó nagy marhaság, de ez ilyen.
-
k-adi
nagyúr
Gyilkos randi
Drop (2025)Nem volt rossz, de a jó se így néz ki azért.
Az alap koncepció egész jó lenne, érdekes is ez az sms-zsarolós téma, de Meghann Fahy akármennyire is igyekszik adni a gondterhelt karaktert, valahogy hiányzik az igazi thriller az egészből, mert olyan gyorsan történnek az események, hogy nincs köztes szünetidő ami után megint ki lehetne zökkenni... de nem is ez a legnagyobb gondom, hanem a lezárás, az kabaréba illő.
-
gyuromoj
veterán
-
eeXaa
addikt
Havoc - Masterpiece
-
Bad Pritt
félisten
Zach Cregger (Barbarian) új filmje.
-
vond
MODERÁTOR
The Smashing Machine | Official Trailer HD | A24
Remélem, jó lesz.
Dwayne Johnson, Emily Blunt, Bas Rutten...
A rendező "sráctól" a Good Time-ot láttam eddig, az tetszett, érdekes volt. -
Ladyhawke
SólyomasszonyA film, melyet nagyon nagyon aprón, nagyon nagyon nem arra való TV-n néztem meg. De így is belém égett Rutger Hauer sötét figurája és Michelle Pfeiffer étéri szépsége.
Ha már a film címét sikeresen kevertem és összemostam az Eszkimó asszony fázik-kal. Legalább most lett és lesz lehetőségem mindkettőt (újrázni) pótolni.Szóval a Sólyomasszony, egy dark fantasy, mely a "képzeletbeli" toszkán vidékén, naplemente sárga kövekkel épített várak és zöldellő hegyek mesés táján játszódik, két elátkozott szerelmes történet elmesélve. Amíg a lovag, minden este átváltozván, farkas alakját ölti, addig élete szerelme nappal sólyom, és csak este változik vissza azzá aki mindig is volt. A hajnal által elválasztva, sosem találkozva egymással, örökké.
Ebbe a történetbe csöppen bele Egér, a kicsit egyszerű, jámbor zsebtolvaj, ki megszabadulván a megszökhetetlen börtönből, a jelentéktelen senkiből a birodalom legkeresettebb emberévé válik. Menekülés közbe pedig belebotlik az érdekes csapatban, az éjfeketét öltött Navarre kapitányban és sólymában, hogy aztán a történet és a menekülés, új irányokat vegyen. Egy bosszúszomjasabb irányt.
A film, remek hangulattal bír. A sötét tónusát azért jócskán fellazítja a mese szerű szerkezet/történet vezetés, és a visszafogott humor, meg úgy nagy egészében Egér karaktere. Egér, akit Matthew Broderick játszik, valami elképesztően jól. Ez a kis egyszerű karakter annyi réteggel, annyi érzéssel van megjelenítve, hogy a kicsit parodisztikus jelleme ellenére is simán a néző kedvencévé válik.
A történet, mint mondottam meseszerű, az ahhoz passzoló jókora történetbeli lyukakkal és következetlenségekkel. A zene, bár a vége felé megszokható, de addig egyszerűen borzalmas. Inkább illene egy scifi akcióhoz vagy néha a Szupercsapat sorozat valamelyik epizódjához.
A többi, teljesen rendben van. A táj magát adja, végig valódi helyszínek között járunk. A képi világ remek, bár a vizuális effektekre azért már kicsit megmosolyogva nézz az ember.
Nincs túltolva, nincs agyon magyarázva, egy kedves és kellemes kis szórakozás, melyet kicsit sajnálok, hogy nem egy érettebb de még fiatal fejjel néztem meg. De legalább most, a film megjelenése után 40 évvel (és az általam megtekintése után ~30 évvel) később pótoltam.
-
negyven2
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- 3db Dell PowerEdge R730XD és 3db Netapp RS-1401 NAS
- Update 05.13 Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- LG OLED Televíziók: ÁRZUHANÁS -30%
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest