Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz krisztian7 #13300 üzenetére
[link]
A1-be kézzel van beírva, nem képletet tartalmaz
B1 képlete (A1-nek kötött/fix formátumnak kell lennie)
=SZÖVEG(BAL(A1;5)+7;"hh.nn") & " - " & SZÖVEG(JOBB(A1;5)+7;"hh.nn")
És ezt a képletet másolod C1, D1 stb, ameddig kell.[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
krisztian7
tag
válasz Fire/SOUL/CD #13302 üzenetére
Köszönöm a segítséget!!
-
vH
csendes tag
Hello!
Lenne egy olyan gondom, h megakarok nyitni egy excel filet, es mind azt irja ki h "Program futtatasi hiba" ha total commanderben ben nyitom meg, es ha sajatgepben akkor meg: Problema merult fel, amikor a rendszer elkuldte a parancsot a programnak. Ja es egy tiszta ures excel lap jon elo.
Word, PP mukodik rendesen. Officet ujratelepitttem, semmi valtozas.2007 Office, win 7 64 bit
Nagyon halas lennek ha vki tudna segiteni.
Elore is koszonom.
Udv! -
Swen_N
csendes tag
válasz Delila_1 #13304 üzenetére
akkor meg leszek nélküle köszi azért
Viszont van egy másik probléma ami szerintem fejlesztői hülyeség, de elég zavaró.
Most tértem át a 2010-es Office-re (céges, úgyhogy muszáj-ból), és ebben van egy zavaró hiba. A sorbeszúrás eddig a jobb klikk után "s" betűvel lehetséges volt, most viszont egy másik parancs - az elrejtés - is az "s" betűhöz van rendelve. (érdekes módon ugyanez a jobb klikk menü az oszlopok estében nem így van, ott az elrejtés az "e" betű).
Szóval az eddig gyors, jobb klikk + "s" betű helyett, most kénytelen vagyok egérrel rákattintani a beszúrásra, mert az "s" nyomogatására csak ugrál a két parancs között.
Nyilván hülyeség két parancsot egy betűhöz társítani, nincs erre valami megoldás?köszönöm,
Swen
-
Delila_1
veterán
válasz Swen_N #13307 üzenetére
Keményen dolgozik a Microsoft, hogy hasznos, sűrűn használt szolgáltatásait tönkretegye.
Tedd ki a gyorselérésire a sor- és oszlopbeszúrás-, és a törlésükhöz tartozó ikonokat. Akkor 1 kattintásra újra eléred, még s sem kell.
[ Szerkesztve ]
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
SiPY88
csendes tag
válasz SiPY88 #13278 üzenetére
Sajnos nem sikerült megoldanom a problémát és nem is írt senki, hogy segítene, ezért még1x neki futok. Aki teheti, kérem segítsen!
Volna egy excel táblám, és benne egy kiíratás. A lényeg, hogy ha lehúzom a képletet, akkor több helyen is #HIÁNYZIK-ot ír ki, de ha megváltoztatom a rendezés sorrendjét (pl dátumnál), akkor még több sorban írja ki az adatokat, de még így sem az egészben. Ez mitől lehet?
Vagy nekem az is jó, ha valaki megmondja mi a 13. feladat megoldása.
Köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
Penty
tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném, mert nem vagyok egy nagy táblázat guru - finoman fogalmazva.
Nekem nem Excelem van, hanem a Libre Office féle Calc, de remélem azért tudtok majd segíteni, mert nem találtam olyan topikot, ami a calc-al foglalkozna. Feltételezem, hogy nagy különbség nem lehet a két program között egy ilyen egyszerű feladat esetében.
Adva van egy egyszerű exce..., akarom mondani calc táblázat, az alábbi A és B oszlopba beírt adatokkal:
A ..... B
123 banán (3)
-345 alma (4)
134 banán (8)
-567 körte (4)
120 banán (1)
167 szőlő (9)
-456 citrom (5)
132 dinnye (3)
110 banán (2)Szeretném, ha pl. a C1 cellában összeadná az A oszlopban lévő azon számokat, amelyek mellett a B oszlopban a banán szó szerepel. Tehát jelen esetben: 123+134+120+110=487
Segítségeteket előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Delila_1
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #13321 üzenetére
Igen, de a banán egyszer banán (3), másszor banán (8) néven szerepel. Ezért előbb szét kell választani a cella két részét.
Penty!
Másold át a B oszlopot egy kicsit jobbra, ahol van üres helyed. Én az F oszlopba másoltam. Kijelölöd, Szövegből oszlopok, Tagolt, határolójel szóköz, Befejezés. Ez kétfelé választja az F oszlop tartalmát. Jöhet a képlet a C1-be:
=SZUMHA($F$1:$F$12;F1;$A$1:$A$12)
Azt nem tudom, a Te programodban hol találod meg a Szövegből oszlopok funkciót.
[ Szerkesztve ]
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
félisten
válasz Delila_1 #13322 üzenetére
Nem kell szétválogatni, legalábbis ahogy Penty leírta, az alapján nem kell.
Szeretném, ha pl. a C1 cellában összeadná az A oszlopban lévő azon számokat, amelyek mellett a B oszlopban a banán szó szerepel. Tehát jelen esetben: 123+134+120+110=487
Ha megnézed a korábbi listáját, akkor az összes banán-t összeadta...
[ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #13323 üzenetére
Összeadta, de gyalog. Ahelyett kellene valami képlet.
Próbáltam szétválogatás nélkül így: =SZUMHA(B:B;B3&"*";A:A), megy így =SZUMHA(B:B;"*"&B3&"*";A:A), de hol jó, hol rossz összeget ad. A két képlet azonos soroknál téved. Vagy én...?
Szerk. Persze, hogy én tévedek, hiszen a B3 pl. szeder (5), és abból nincs több.
[ Szerkesztve ]
-
Penty
tag
válasz Fire/SOUL/CD #13323 üzenetére
Köszönöm szépen a választ, Fire! A linken szereplő segítséggel, magyarázattal sikerült végül megoldanom a problémát.
@Delila_1
A zárójeles számokat talán nem kellett volna odaírnom, mert kicsit megkavarhattak, de mindenesetre Te már egy újabb lépcsőre emelted a képletet... Majd kipróbálom ezt is, mert ha már lúd, akkor legyen kövér...Köszönöm szépen a segítséget!
-
Penty
tag
válasz Delila_1 #13326 üzenetére
Bocsi a kavarás miatt!
A zárójeles számok voltaképpen hónapokat jelentenek az eredeti táblázatomban, mivel szerettem volna összeadni hónapról-hónapra bizonyos dolgokat, és feltételeztem, hogy a függvény feltételeinek keresésénél ennek komoly szerepe lesz, de végül néhány helyettesítő karakter megoldotta a dolgot. -
DopeBob
addikt
Sziasztok,
van arra valami lehetőség, hogy egy grafikonon ábrázoljak különböző munkalapokon lévő adatokat folyamatosan? Pl 2009 egyik munkalap, 2010 másik munkalap...
MZ/X
-
fracture333
aktív tag
A segédtáblázat harmadik sorába határozza meg – függvény segítségével –, hogy mely
megyében termelték a legnagyobb mennyiséget az egyes gyümölcsfajtákból! A megyék
neve kerüljön a mennyiségek alá!erre melyik függvényt kell használni?
ha valaki tudna segíteni azt megköszönném[ Szerkesztve ]
KEEP UP MOTHAFUCKA!
-
poffsoft
veterán
válasz fracture333 #13331 üzenetére
fkeres, hol.van, max
persze sokat segítene a tábla is...[ Szerkesztve ]
-
Mazaki
csendes tag
Segítséget szeretnék az alábbi témában.
Adva van egy excel makró. Ezt szeretném más felhasználók számára is elérhetővé tenni.
A Word ben egy egyszerű User Template átirányítással megtudtam oldani.
Minden segítséget köszi - előre is! -
scott_free
senior tag
sziasztok,
hogyan tudok a legegyszerűbben egy olyan legördülő listás dátum-megadót csinálni, ahol külön cellában tudom megadni az évet, a hónapot és a napot (mindegyiket egy legördülő listából kiválasztva), és a napnál csak olyan értékek jelennek meg, ahány nap az adott hónapban van?
(tehát, hogy ne lehessen pl. február 30-át megadni)köszi!
-
Mythunderboy
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne,hogy két Active x vezérlővel (mondjuk "Command Button"-nal) szeretnék váltani a munkalapok között "tovább" és "vissza" ....milyen megoldást javasolnátok?
Előre is köszönöm
TboySpacesynth 4 ever!
-
bugizozi
őstag
válasz Mythunderboy #13336 üzenetére
Munka1 munkalapon
Private Sub CommandButton1_Click()
Sheets("Munka2").Select
End SubMunka2 munkalapon
Private Sub CommandButton1_Click()
Sheets("Munka1").Select
End SubVCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
mfer
csendes tag
Sziasztok, egy kis segítséget szeretnék kérni.
Van 3 Excel táblám, mindegyikben van olyan oszlop, ami azonos adatokat is tartalmaz, de nem mindegyikben azonos a számok megjelenése, s darabszáma. Pl 322 egyikben 2 sor, a másikban 5 sor.
No továb bonyolítva: vannak olyan oszlopok, amiket szeretnék egymás mellé illeszteni, de úgy, hogy a sorok száma, a legnagyob db. számmal rendelkező táblázathoz igazodjon. Ráadásul még olyan oszlopot is mellé kellene raknom, ami csak az egyik táblázatban van.
Azt tudom, hogy adatbázis kezelővel meg lehetne csinálni, de nekem az sajna még nem megy ha valakinek ötlete van, megköszönném ! -
Penty
tag
Sziasztok!
Ismét egy kis segítségre lenne szükségem, mert beakadtam.
Adva van mondjuk az "A" oszlop, benne függőlegesen különböző szavakkal, amik sokszor ismétlődnek is. Néhány szó azonban be van színezve mondjuk kékkel. (Itt most vastaggal emeltem ki a "kék" szavakat) Pl.:
alma
banán
dinnye
banán
alma
körte
szilva
körte
banán
dinnye
alma
banán
Meg tudom oldani, hogy a program csak a kékkel írt banán szavakat számolja össze mondjuk a B1 cellában és a feketével írtakat meg kihagyja? Valami olyasmire gondoltam, hogy:
DARABTELI(A1:A20;"COLOR=KÉK;banán") vagy valami ilyesmi...
Létezik ilyen megoldás?
Segítségeteket előre is köszönöm! -
bugizozi
őstag
Az Excelben nincs ilyen beépített fv, csak makróban lehet megoldani...
pl:
i = 0
For j = 1 To 12
If Range("A" & j).Font.ColorIndex = 5 Then
i = i + 1
End If
Next j
Range("B1") = ips: az adatok A1:A12 oszlopban vannak, és a B1-be írja a számot.
[ Szerkesztve ]
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
poffsoft
veterán
Function Keres_2(ByRef mit As Range, ByRef hol As Range)
Dim C As Range
Dim cnt As Long
cnt = 0
For Each C In hol
If C.Value = mit.Range("A1").Value Then If C.Font.ColorIndex = mit.Range("A1").Font.ColorIndex Then cnt = cnt + 1
Next C
Keres_2 = cnt
End Functionszóval,
ha a B1 cellába bemásolod a keresett kék banánodat, és az A1:A20 tartományban keresed, akkor a képleted:
=Keres_2(B1;A1:A20)[ Szerkesztve ]
[ Szerkesztve ]
-
hamham
tag
Segítséget szeretnék kérni az alábbi problémában, konkrét adatokkal: adatok
Olyan kör-kör vagy kör-sáv diagramot szeretnék, amiben a fő körben Magyarország és Nyugat-Dunántúl lakosságának megoszlása szerepel, a Nyugat-Dunántúlt magyarázó másik körben vagy sávban pedig a Nyugat-Dunántúlt alkotó megyék lakosságának megoszlása.
Próbálkoztam már többször is, de nem osztotta jól fel az adatokat.
Előre is köszi -
jaszy83
csendes tag
válasz Delila_1 #13297 üzenetére
Delila, köszönöm, ez már majdnem tökéletes, annyi a gondom vele, hogy a hol.van függvény
az adott súlykategórián belül így azt veszi kisebbnek, amelyiket hamarabb rögzítettem fel:(pl a négyes sorszámú versenyző hiába nehezebb, 22 kiló, mivel hamarabb rögzítettem mint az adott súlykategórián belüli ötös sorszámú versenyzőt, ami 18 kilós, mégis előrébb van)
Ezen esetleg tudnátok segíteni?
Na meg olyan létezhet, hogy miután besoroltuk, sorba a versenyzőket, automatikusan átformázná az első oszlopot (akár makró segítségével) hogy az azonos súlykategóriákat kijelöli, és összevonja egy mezőbe? remélem értitek mit akarok, hogy a súlykat oszlop a versenylapon így nézzen ki valahogy:
Köszi előre is.
Bocsánat a nagy képért, nem tudom hogy lehet kicsinyiteni..
[ Szerkesztve ]
-
scott_free
senior tag
válasz scott_free #13334 üzenetére
megoldottam egy egyszerű trükkel: az adott hónap elsejét kivontam a következő hónap elsejéből, így a hónapban lévő napok számát kaptam vissza
=DÁTUM(A1;B1+1;1)-DÁTUM(A1;B1;1)
ahol A1=év, B1=hónap[ Szerkesztve ]
-
Oly
őstag
Sziasztok
Makróval szeretnék yyyy.mm.dd formátumú dátumokat yyyy-mm-dd formátumra állítani.
Tudtok segíteni, hogy mivel lehet ezt miegoldani?
A FormatDateTime(Cells(s + 12, 13), vbGeneralDate) segítségével nem megy...
SonyEricsson T20 - T68 - T610 - K700 - W800 - K750 - K800 - C702 - P1 - MOTO Defy - Galaxy S Advance - Galaxy S4 - Lumia 820 - Honor 7 - iPhone 5S
-
félisten
A FormatDateTime függvénnyel csak a rendszerbeállításoknak megfelelő (területi beállítások) formátumot állíthatsz [link]
A megoldás ez lehet
Range("A1") = Format(Range("A1"), "YYYY-MM-DD")Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
félisten
-
Delila_1
veterán
válasz jaszy83 #13345 üzenetére
Akkor egyszerűsítsünk!
A makró a Felvitel lapról veszi az adatokat, és a Munka3 lapra másolja át. Az új tartományt rendezi, majd egyesíti az A oszlop egyesíthető celláit, végül megadja a keretet.
Mindezek előtt a Munka3 lapot kitakarítja a címsor kivételével.Nem tudom, mennyi adatod lesz, a takarítást az A2:K5000 tartományban végeztetem el. Azokat a sorokat, ahol a lapok nevén, vagy a tartományon módosítani kell, csillagokkal kommenteztem.
Sub Rendez()
Dim sor As Long, usor As Long, WS As Worksheet, WSF As Worksheet
Set WS = Sheets("Munka3") '***************
Set WSF = Sheets("Felvitel") '***************
usor = WSF.Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row
WS.Select
'Előző cella-egyesítések megszüntetése
Columns(1).MergeCells = False
'Előző adatok törlése
Rows("2:5000").Delete '***************
'Adatok a Felvitel lapról a Munka3-ra
For sor = 2 To usor
Cells(sor, 1) = WSF.Cells(sor, 1)
Cells(sor, 2) = WSF.Cells(sor, 2)
Cells(sor, 3) = WSF.Cells(sor, 3)
Next
'Rendezés
Columns("A:K").Select '***************
ActiveSheet.Sort.SortFields.Clear
ActiveSheet.Sort.SortFields.Add Key:=Range("A2:A" & usor) _
, SortOn:=xlSortOnValues, Order:=xlAscending, DataOption:=xlSortNormal
ActiveSheet.Sort.SortFields.Add Key:=Range("C2:C" & usor) _
, SortOn:=xlSortOnValues, Order:=xlDescending, DataOption:=xlSortNormal
With ActiveSheet.Sort
.SetRange Range("A1:C" & usor)
.Header = xlYes
.MatchCase = False
.Orientation = xlTopToBottom
.SortMethod = xlPinYin
.Apply
End With
'Cellaegyesítés az A oszlopban
For sor = usor To 2 Step -1
If Cells(sor, 1) = Cells(sor - 1, 1) Then
Cells(sor - 1, 1) = ""
Range(Cells(sor - 1, 1), Cells(sor, 1)).MergeCells = True
End If
Next
'Keret
Range("A1:K" & usor).Select '***************
Selection.Borders(xlEdgeLeft).LineStyle = xlThin
Selection.Borders(xlEdgeTop).Weight = xlThin
Selection.Borders(xlEdgeBottom).Weight = xlThin
Selection.Borders(xlEdgeRight).Weight = xlThin
Selection.Borders(xlInsideVertical).Weight = xlThin
Selection.Borders(xlInsideHorizontal).Weight = xlThin
End Sub[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házimozi belépő szinten
- PlayStation 5
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sweet.tv - internetes TV
- További aktív témák...
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs