Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz DopeBob #12900 üzenetére
Nem tudom milyen Excel verziót használsz de a 2007 előttieknél ez a módszer működik. Valójában arról szól, hogy beállítod a kérdéses lap visible tulajdonságát xlSheetVeryHidden-re majd egy jelszóval levéded a projektet. Excel97-tel kipróbáltam, működik.
2007-nél kicsit más a helyzet ott ez az út makrómentes (*.xlsx) fájllal nem járható. Vagy csak én csinálok valamit rosszul.
[ Szerkesztve ]
-
Faterkam
addikt
Sziasztok!
A kolléganőmnek állandóan ezt írja ki az excell. otthon dolgozik, egyedül, nincs hálózatban. nem értem...
közös használat miatt nem lehetett menteni 'összevontpptfeb16.xls' módosításait. Az Excel 7793D000 néven egy ideiglenes fáljt hozott létre a módosítások megörzésére. Vagy más néven menti a fáljt, vagy elveszti a módosításokat.
Ideiglenes fálj mentése Módosítások elvesztése.
ötlet?
"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 14 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3
-
Zomb€€
őstag
Sziasztok!
2 Pivot tábla értékeit szeretném egy 3. munkalapra összemásolni, meg is írtam rá a makrót, és F8-al szépen végigfut, viszont ha nem lépésenként akarom futtatni, akkor kifagy :S Mi lehet a gond? A Pivotok egy külső adatbázisból szedik az adatokat, de ha be van frissítve elvileg nem is nyúl a kapcsolathoz.
"Egyszer fent...egyszer fent!"
-
Fecogame
veterán
válasz Faterkam #12902 üzenetére
Ezt írja ki akkor is, ha már néven menti aztán a fájlt? Vagy akkor sikeresen elmenti?
Kérdés:
Hogyan tudok egy cellán belül több sorban írni? Shift + Enter megoldás csakazértse akar működni...
Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak
-
-
exceltanulo
csendes tag
Köszönöm az eddigi segítséget. Ismét lenne egy újabb kérdésem:
Termék kódot generálok a =Most() függvénnyel az alábbi formátumban: 120217-10-39-31 (tehát, ééhhnn-ó-pp-mm)
Hogy ne változzon folyamatosan úgy oldottam meg, hogy a rendeltetési helyén egy legördülő menüből lehet kiválasztani az éppen aktuális kódot, ami hivatkozik a kód generálás cellájára. (így ez már nem változik tovább, ellentétben a =most() függvénnyel)
Kérdésem az lenne, hogy tudom ezt az adatot szöveggé alakítani? Tehát a cél az lenne, hogy amit látok a cellában, valóban azt is tartalmazza, jelen esetben:120217-10-39-31Esetleg makróval meg lehet oldani, ha én a B2-es cellába szeretném a kódot, hogy rakok egy gombot mellé és arra kattintva valahogy szövegként beillesztené nekem ennek a függvénynek a tartalmát ilyen módon? De ebben az esetben az lenne az ideális ha a makró megvizsgálná, hogy üres-e a cella, ha igen létrehozza a kódot benne, ha nem akkor mondjuk rákérdezne, hogy valóban újat akarsz generálni? Igen - Nem
Előre is köszönöm a segítséget ismételten!
-
Delila_1
veterán
válasz exceltanulo #12907 üzenetére
Nem biztos, hogy jól értem a feladatot.
Az A1-be tettem a Most() függvényt, a C1-be az érvényesítést, ahol az egyik kiválasztható elem a "konvertálás szöveggé". Mikor ezt a lehetőséget választod, az A1 pillanatnyi értékét a kért formában bemásolja a B2 cellába. A makrót a laphoz kell rendelned.
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Address = "$C$1" And Target = "konvertálás szöveggé" Then
Range("B2") = Format(Cells(1,1), "yymmdd-hh-mm-ss")
End If
End SubProgramozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
föccer
nagyúr
Üdv!
Van olyan függvény, amivel egy tömbben szereplő értékek (szám, vagy szöveg), összeszámolja, hogy mennyi különböző elem van?
Tehát ha van 100 elemet tartalmazó táblám, amiben 25 db "A" 25 db "B" 25 db "C" 25 db "D" elem van, akkor a függvpny eredménye a 4 lesz, mert 4 különböző elem van a tömbben.
Súgó nam segített, Office online szintén zsákutca..
Köszi,
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
Delila_1
veterán
válasz föccer #12909 üzenetére
=SZORZATÖSSZEG((tartomány<>"")/DARABTELI(tartomány;tartomány))
Ez megadja a "tartomány" nevű tartományban, hogy hány féle elem alkotja. Az elnevezés helyett megadhatod "A2:G100" formában is.
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
félisten
válasz föccer #12909 üzenetére
Ez meg egy makrós megoldás.
Function CountOfDistinctValues(MyTypeSrcRange As Range) As Long
Dim MyCollection As New Collection
Dim MyCell As Range
Dim MyTypeSrcRange As Range
Application.Volatile
For Each MyCell In MyTypeSrcRange
On Error Resume Next
MyCollection.Add MyCell.Value, CStr(MyCell.Value)
Next MyCell
On Error GoTo 0
CountOfDistinctValues = MyCollection.Values.Count
End FunctionSajnos most nem tudom tesztelni(nincs Office a gépen), csak megírtam, remélhetőleg így is működik...
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
föccer
nagyúr
Köszi mindkettőtöknek. Megpróbálom ezt a függvényes megoldást. Érdekes. MEglátszik, hogy nekem eszembe nem jutott volna. Látszik sosem tanultam a programozást meg az ilyen algoritmusokat
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
DjSteve85
csendes tag
Üdv Kedves Urak/Hölgyek!
Egy képlet összeállításának segítségére kérnék egy ügyes illetékest!
Amire kellene: Egy adott összeg(ek) lecímletezéséhez. HUF pénznemben. A legkevesebb címletet használva.
OpenO.-t használok (-nék)
Válaszotokat előre is köszönöm!
Üdv: Isti -
Faterkam
addikt
"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 14 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3
-
Delila_1
veterán
válasz DjSteve85 #12914 üzenetére
Nézd meg ezt!
Excelben készült. A C és N oszlop képletei eltérnek a közöttük lévőktől.Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
alfa20
senior tag
Sziasztok,
lehet lehetetlent kérek, de én egy olyan védelmet szeretnék Excel táblába hogy bizonyos oszlopok csak bizonyos felhasználok láthassanak, de ne keljen jelszót használni.
pl:
elkészítem egy táblázatot, "I" és "J" oszlopokban értékek szerepelnének, ezt a két oszlopot csak én láthassam és Béla, de ha Józsi megnyitja akkor ő ne láthassa a ezt a két oszlopot.erre van mód, vagy csak ha a megnyitáshoz jelszót állítók be?
segítséget előre is köszönöm!
"Az agy olyan, mint az ejtőernyő: csak akkor működik, ha nyitott." (Thomas Dewar)
-
föccer
nagyúr
válasz alfa20 #12917 üzenetére
Az nem megoldás, hogy különböző verziót csinálsz a különböző személyeknek, majd a személyes dokumentum mappájukba beteszed? Ekkor nem az oszlopokat, hanem a telhjes doksit véded az illegális megnyitástól.
üdv, föccer
-
poffsoft
veterán
válasz Faterkam #12902 üzenetére
Csak ennél a fájlnál van probléma?
Nincsen közös használatúvá téve? (office xp pl: Korrektúra/munkafüzet közössé tétele és védelme ).
Ezt azért szokták bekapcsolni, hogy ha több felhasználó módosítgatja a táblát, akkor visszakereshető benne, ki, mikor és mit módosítottt....Meg persze ha közösen használnak egy munkafüzetet.Ahhoz a gépnek nem kell hálózaton lennie, hogy az excel érvényesítse a megosztás szabályait/korlátozásait...
Esetleg egy új munkafüzetet kellene létrehozni, és abba laponként bemásolni ezt a táblát, laponként, ha másképp nem megy...
[ Szerkesztve ]
-
Faterkam
addikt
válasz poffsoft #12922 üzenetére
Nem csak egy táblánál csinálja, hanem többnél, arra ráéjöttünk, hogy ezekből linket nyit meg a Chrome-al. De hétfőn megnézetem vele. Közössé nem tette szerintem, de nem tudom ...
-
Zenebohoc
tag
Sziasztok!
Egy makroban kérném segítségeteket. A fájlom rengeteg füllel rendelkezik melyben navigálni egyre nehézkesebb.
Van-e olyan makrótok, mely egy adott fájl pl. "Tartalom" fülébe úgy listázza az összes többi fül nevét, hogy azokra kattintva elérhető a kívánt lap (fül).
Ez lenne a minimál verzió.
Lehetne-e fokozni úgy hogy a kilistázott csapatból megadnék karaktereket és utána csak azok a fülek lennének láthatóak, melyekben szerepel a karakter?
Előre is kösz.Nincs szebb, mint mikor az alázat csendje zenére lázad....(LGT)
-
gzaj
csendes tag
Sziasztok,
Egy kis segitséget kérnék... excel 2010-et használok.
Van egy legördülő menüm, és minden egyes tagjához hozzá kellene rendelnem egy-egy számértéket, amivel aztán az excel többi része tovább számol.
Hogyan oldható ez meg a legegyszerűbben? -
föccer
nagyúr
Csinálsz egy külön listát aminek az első oszlopában az összes választható elem benne van, a második oszlopában pedig a kérdéses szám van. Ezután fkeres-sel kikeresteted a külön listából a kért értéket.
üdv, föccer
-
Delila_1
veterán
válasz Zenebohoc #12924 üzenetére
A Tartalomjegyzék legyen az első lap. Ezen az első makró létrehozza a tartalomjegyzéket.
Sub Tartalom()
Dim lap%, nev$, sor%
Cells(2, 2) = "TARTALOMJEGYZÉK"
sor% = 4
For lap% = 2 To Worksheets.Count
nev$ = Worksheets(lap%).Name
Cells(sor%, 2).Select
Selection.Hyperlinks.Add Anchor:=Selection, Address:="", SubAddress:= _
"'" & nev$ & "'!A1", TextToDisplay:=nev$ & " A1 cella"
sor% = sor% + 1
Next
Cells(2, 2).Select
End SubA következő makrót a Tartalomjegyzék laphoz rendeld, ez figyeli a G1 cella változását.
If Target.Address = "$G$1" Then Rejt Target.Value
End SubA 3. makró modulba kerül, mint az első.
A Tartalomjegyzék lap G1 cellájába írd a karaktert, amit ha tartalmaz a felsorolás valamelyik tagja, az annak megfelelő fül elérhető-, a többi lap rejtett lesz. Az összes lap felfedéséhez töröld a G1 tartalmát.Sub Rejt(keres)
Dim lap%, lel, sor%
If Cells(1, 7) = "" Then
For lap% = 2 To Worksheets.Count
Sheets(lap%).Visible = True
Next
Else
keres = "*" & keres & "*"
For sor% = 4 To Cells(Rows.Count, "B").End(xlUp).Row
With Cells(sor%, 2)
Set lel = .Find(keres, LookIn:=xlValues)
If Not lel Is Nothing Then
Sheets(sor% - 2).Visible = True
Else
Sheets(sor% - 2).Visible = False
End If
lel = False
End With
Next
End If
End Sub[ Szerkesztve ]
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
-
Zenebohoc
tag
válasz Delila_1 #12927 üzenetére
Szia!
Nagyon szépen köszönöm gyors válaszod és segítséged.
A Tartalomjegyzéket létrehozó rutin problémamentesen működik.
Az elrejtő esetében csak a a fájlhoz tudtam a rutint rendelni (Excel 2003).
Annak egy lapjához nem.
Bemásoltam rutinodat.
A tanácsot Rem mögé rejtettem
Sub Megjelenit()
Rem A következő makrót a Tartalomjegyzék laphoz rendeld, ez figyeli a G1 cella változását.
Futtatáskor ebbe a sorba kér egy End Sub-t
If Target.Address = "$G$1" Then Rejt Target.Value
End Sub
Persze a 3. rutint is bemásoltamIsmét hála és köszönet.
Nincs szebb, mint mikor az alázat csendje zenére lázad....(LGT)
-
Faterkam
addikt
válasz poffsoft #12929 üzenetére
Ez egy egyszerű táblázat, partner neve, címe, elérhetőségei és a weboldal linkje, megjegyzés. Ezeken ellenőrzi hogy a cég kitette e a bannerünket. A megjegyzésbe meg beírja igen vagy nem. Pár rekordonként menteni. és ekkor dobja ezt a hibát. A gépén lehet valami gond, mert nekem átküldte a táblát, és én nem tudtam előhozni a hibát...
[ Szerkesztve ]
-
Apollo17hu
őstag
Sziasztok!
Próbálgatom az adatok érvényesítése funkciót, de nem tudom úgy beállítani, ahogy szükségem lenne rá.
Konkrétan egy cellatartományra szeretném beállítani, hogy kizárólag háromféle értéket vehessen fel:
- "W" szöveges értéket,
- "L" szöveges értéket,
- vagy bármilyen egész számot.A "W" vagy "L" beállítása listából sikerült, az egész szám beállítása is, de a kettő együtt már nem megy. Sőt, a "W" és "L" beállításakor azt sem tudom megoldani, hogy kisbetűket ("w", "l") se fogadjon el.
A fentebb vázolt problémáimra milyen megoldást tudtok javasolni?
köszimod: Excel 2010
[ Szerkesztve ]
-
Gabriel_86
csendes tag
Kedves Profik!
Van egy komoly problémám, amiben a segítségeteket kérem:
Egy grafikonról szeretném a trendvonal (másodfokú polinom) képletét kimásolni és felhasználni a cellákban, mint függvényvt. Nagy nehezen rájöttem, hogy makróval meg lehet csinálni, de az a baj, hogyha a grafikon változik a makró által kimásolt trendvonal képlete a régi marad, mert fix értékként szerepel a kódban.
Sürgős válaszra lenne szükségem, mert 2 napja ezzel szívok és holnapra kész kell lennem.Előre is köszönöm!
-
félisten
válasz Gabriel_86 #12934 üzenetére
"mert fix értékként szerepel a kódban."
Betennéd a kódot, mert ezt valahogy nem tudom magam elé képzelni...
(Ha kódot illesztesz be, akkor a hsz írásakor majd használd a programkód gombot)Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
poffsoft
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #12935 üzenetére
Mondjuk az engem is érdekelne, egy grafikonból hogyan tudod kiszedni a polinom képletét.
Ha jól értem, olyan makrót keres, ami magától lefut a grafikon adatainak változ(tat)ásakor, és az új adatokra illesztett polinom képletét mindjárt ki is másolja egy adott cellába...[ Szerkesztve ]
-
poffsoft
veterán
válasz Faterkam #12932 üzenetére
Igen, én konkrétan az excel alapbeállításait gyanúsítottam meg, hogy ott állítódott el valami.
De most hogy mondod, lehet, hogy a linkeket akarja automatikusan frissíteni, és mivel nincsen net, ezek a folyamatok (a net válaszra várás) zárolják a táblát...
Vagy nálad sincsen net, amikor excelezel?[ Szerkesztve ]
-
Faterkam
addikt
válasz poffsoft #12937 üzenetére
Én nem mondtam, hogy nincs NET, távmunkában dolgozunk mindketten. Hálózat nincs nála. Egyedül 1 gépe van. Mindkettőnknél van élő internet kapcsolat, a hibát ami nála jelentkezik én azt nem tudtam reprodukálni.
-
Gabriel_86
csendes tag
válasz Fire/SOUL/CD #12935 üzenetére
Ez a programkód és ide fel is raktam: [link]
A probléma még mindig az, hogy a makró direktbe beírja a rögzítéskori trendvonal képletét és mindig ugyanazt illeszti be, függetlenül attól, hogy a grafikon adatai változnak és így a trendvonal képlete is.
Lekerekítetttéglalap_Kattintás Makró
'
Range("C1").Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = ""
Range("C2").Select
ActiveSheet.ChartObjects("Diagram 1").Activate
ActiveChart.SeriesCollection(1).Trendlines(1).Select
ActiveChart.SetElement (msoElementTrendlineNone)
ActiveChart.SeriesCollection(1).Trendlines.Add
ActiveSheet.ChartObjects("Diagram 1").Activate
ActiveChart.SeriesCollection(1).Trendlines(1).Select
With Selection
.Type = xlPolynomial
.Order = 2
End With
Selection.DisplayEquation = True
ActiveChart.SeriesCollection(1).Trendlines(1).DataLabel.Select
Range("C1").Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = "y = 0,0421x2 - 3,4177x + 203,38"
Range("C2").Select
End SubVmi megoldás?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Gabriel_86 #12940 üzenetére
Így érthető, kösz.
Az fontos, hogy bizonyos esetekben elkerülhetetlen, hogy objektumokkal dolgozz, azaz a set segítségével, megfelelő objektum típust hozz létre, mert csak akkor érhető el számos tulajdonság. Másrészről túlbonyolítottad ezt a kérdést, én leegyszerűsítettem.
Sub Lekerekítetttéglalap_Kattintás()
Dim MyChart As Chart
Dim MyTrendLine As Trendline
Set MyChart = ActiveSheet.ChartObjects("Diagram 1").Chart
Set MyTrendLine = MyChart.SeriesCollection(1).Trendlines(1)
Range("C1") = MyTrendLine.DataLabel.Text
Set MyTrendLine = Nothing
Set MyChart = Nothing
End SubMindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
félisten
válasz Gabriel_86 #12941 üzenetére
Ja és még annyit, hogy ezt eseményhez is rendelheted, azaz nem kell külön gomb, hogy lefusson a makró.
Nyomsz egy jobb egeret a Chart-ot tartalmazó lapfülön(ami az esetedben Munka1 nevű) , majd Kód megjelenítése és jobb oldalra meg bemásolod ezt
If Target.Address = "$B$1" Then Lekerekítetttéglalap_Kattintás
End Sub[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
aisten
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémára keresnék megoldást, hogy adatot importálok egy oldalról
ahol a százalékos érték ponttal van írva, és ahhoz hogy az excel tudja formázni, vesszőre
kellene cserélni. Például az importált adat 1.030% és amire kellene cserélni az 1,030%
megköszönném ha valaki tudna rá megoldást -
ArchElf
addikt
válasz aisten #12944 üzenetére
Excel 2010, File , Options, advanced, use system separators - elől ki kell vanni a pipát és beállítani alatta az elválasztó karaktert megfelelőre.
AE
Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]
-
félisten
-
WGW
csendes tag
válasz Fire/SOUL/CD #12942 üzenetére
Zseniálisak vagytok, épp nekem is jól jön ez a megfejtés.
Kicsit tovább kellene lépnem: A polinom függvény változóit külön cellába kellene pakoltatnom (5-ös polinom, az 6 cella ugye...), mert számolnom kell velük. -
erich85T
csendes tag
Sziasztok!
Ismét egy makró kérdéssel fordulok hozzátok. Olyan programra lenne szükségem ami egy adott oszlop adatai alapján sorokat szúr be az azonos adatok után.
Elvárás, hogy belehessen állítani, hogy melyik oszlop adatai szerint szúrja be a sorokat a táblázatba.
pl.: legyen egy A, B és C oszlopból álló táblázatunk, ez
A - B - C
1 - a - 32
2 - a - 43
3 - a - 32
4 - d - 12
5 - d - 21
6 - v - 45
7 - v - 5
8 - b - 333ebből a táblázatból ezt szeretném makróval kapni:
A - B - C
1 - a - 32
2 - a - 43
3 - a - 324 - d - 12
5 - d - 216 - v - 45
7 - v - 58 - b - 333
Valakinek erre van megoldás, programja?
Köszönöm,
Erik
-
Delila_1
veterán
válasz erich85T #12949 üzenetére
Sub beszur()
Dim sor%, usor%
usor% = ActiveSheet.UsedRange.Rows.Count
For sor% = usor% To 2 Step -1
If Cells(sor, 2) <> Cells(sor% - 1, 2) Then _
Rows(sor%).EntireRow.Insert
Next
End SubProgramozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
- Call of Duty: Black Ops 6
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Öregszem
- Portfolio Performance - befektetések nyomonkövetése
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...