Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Varlaisaran
senior tag
válasz katt777 #10697 üzenetére
Jajhátmár. A quest akkor megy, haBreezehome a tiéd, vagyis Whiterun Thane-je vagy már. Lydia vigyáz rá, bár felesleges, mert Invulnerable/Essential tagekkel, zsebében egy leveled ebony daggerrel még maga Alduin sem tudná megölni. Én szeretem a gyerekeket (nem úgy ahogy te azt félre akarod érteni) és igen, tökjó ahogy ott mászkál, beszólogat elmegy játszani a többiekkel, stb. Volt egy olyan ötletem, hogy lenne opció hogy elvinni dragon hunt-ra, vagy látogatóba egy-egy Jarl-hoz, stb. De nem tudom megcsinálni a scripteket és nem is akarok ennyit tanulni, /pill másik project is szalad ami több időt vesz igénybe. Kutyára gondoltam egyébként, ha nagyon unatkozok csinálok egyet.
Mi az a familiáris?
35mm-es kópiákat vásárolok, tartalomtól függetlenül. Christie P35GP-hez rövid objektíveket keresek, 25-40ig.
-
Varlaisaran
senior tag
válasz katt777 #10700 üzenetére
Ja, Aesgaard. Nexuson ott van, csak érthetetlen módon a Nexus keresője képtelen megtalálni, a készitők oldalán van a link. Ezismi.
35mm-es kópiákat vásárolok, tartalomtól függetlenül. Christie P35GP-hez rövid objektíveket keresek, 25-40ig.
-
nagyúr
Hmmm... kétszer végignyomtam a Skyrim-t, és beletettem közel 250 óra játékidőt, kár lenne tagadni, hogy jó volt. Ugyanakkor ma átfutottam a régi, oblis screenshotokat, és azt hiszem már értem, miért mondjátok, hogy fílingben nem éri utol az Oblit. Szal, ha túl leszek a záróvizsgán, akkor tuti újra Cyrodiil földjein fogok kalandozni. A szünetekben meg Mass Effect.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Varlaisaran
senior tag
Uj projekt Skyrim és Obli alá egyaránt. Ha az elképzeléseimnek megfelelő lesz az ingame végeredmény, igen ütős lesz, és talán annyira nem Lore-gyilkos Tudom hogy nem vagyok normális ennyit beleölni egy modba, ezen elgondolkodtam én is már. De hogy őszinte legyek, ha lenne pénzem építenék a balcsiparton egy igazit is
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz Varlaisaran #10702 üzenetére
Rákattintottam a linkre Nexuson, 5 perce nem jön be...
még mindig semmi...
[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Varlaisaran
senior tag
Mi folyik itten, mindenki leszedte az oblit és szkájrimel?
-
addikt
-
daneel92
tag
segítsetek!
egyik küldi közben, amikor burmai őrökkel egy szörnyet csináltunk ki, szerintem véletlenül meglőttem egy őrt, és elkezdtek üldözni de úgy, hogy még beszélni se tudok velük, és akármilyen messze jutok tőlük, mindig írja ki a játék, hogy ellenség van a közelben, szal nem tudok gyakorlatilag semmit se csinálni. bementem városba, ott őrök elkezdtek menekülni előlem, egyikkel se tudok beszélni, stb. mit lehet ilyenkor tenni? olvastam, hogy ilyenkor a a cachet kell megtisztítani, vagy mi, ha ilyen glicthcsel találkozom, de ha az se oldja meg? nincs régebbi mentésemszerk: na végre, leöltem csomó mindenkit, és odajött egy őr, hogy menjek börtönbe... már majdnem megijedtem, rohadt bethesda...
[ Szerkesztve ]
Asrock B450 Pro4, AMD Ryzen 7 2700 @3.2GHz, Sapphire Radeon RX 5700 XT Pulse 8GB, Chieftec 600W
-
katt777
félisten
válasz Varlaisaran #10706 üzenetére
Az Angaw szeme modod viszont a vanilla oblit is garantáltan kivágja 0.1mp alatt, még a betöltő képernyő sem tűnik fel. Nirwan szeme nem okoz problémát, de 2. résszel meg nem kezdek. Megoldás?
Fileplanet sem jó.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Varlaisaran
senior tag
válasz katt777 #10710 üzenetére
1.Load order. Közhelyes, de mindig ezzel kezdem Tesztfázis alatt legvégén volt, működött. Reinstall után pozicionálgattam, és -mint minden questes mod- legyen a questes modok intervallumában, avagy a DLC-k után rögtön, ott biztosan jó helyen lesz, amivel kizárod a load orderesdit. Ezuton megjegyzem: Niryaweye landmasst módosít a Topal Bay környékén (ahogy a readmeben is irtam). Tehát Niryaweye mindig a landmass módosító pluginek UTÁN kerüljön be, értem ezalatt UL, stb-t.
2.
Angawey szükségletei:
- OBSE
- 0416
- Cobl : Csak néhány ingame item miatt kell, de elröppen a mod ha nincs jelen a Cobl. Sokan itt b*sszák el mert nemigen hasznának manapság Coblt, és nincs fent általában.
- Angaweye 1.2 patch: Igazából nem létkérdés, csak néhány objektet reposol, és spellinget javít.Niryaweye igénye:
- OBSE
- 0416
- Niryaweye 1.2. Hibáztam amikor feltettem, indokolatlanul hivatkozik az Ayleid.esp customrace pluginre. Azért van mert eredetileg Ayleid NPCk lettek volna benne, amiket később mégsem tettem be, de a master hivatkozást elfelejtettem törölni. Nexuson a Files alatt található, csak egy copy-over esp file. EDIT: Később vettem észre hogy ez megy nálad, szal nemszóltamHa ezek megvannak, akkor csekkold hogy minden external resource rendben van-é. Az Adabala mappa legyen jelen a Meshes, Textures könyvtárban is.
Ha még mindig nem megy, akkor légyszives postolj be egy load ordert. Néhány reportom van incomp. issue-ekről, hátha jutunk valamire. Néhánynak nem ment eddig, legtöbbször Cobl és/vagy OBSE nemléte volt a gond.
[ Szerkesztve ]
-
Varlaisaran
senior tag
válasz Varlaisaran #10711 üzenetére
Továbbá még egy probléma van az Adabala modokkal. Okát nem ismerem, ez egy engine bug, nem tudok tenni ellene.
A probléma forrása Phintias. Mindkét epizódban az ő vendor chestjébe (amiből elad) helyeztem el a startkönyveket. A game nem teszi lehetővé két custom item együttes jelenlétét, igy a load orderben az utolsó jelenik meg. Azaz, ha Niryaweye az utolsó mod, akkor az, és vice versa.Angaweye startkönyve a "Fallen Queen", míg Niryaweye startkönyve az "Abagaianye". Hogy be tudd majd azonosítani őket.
Egyetlen megoldása az, hogy nem inditod egyszerre a két modot.
- Angawey indít, könyv megvesz, quicksave, kilépsz
- Niryaweye bejelöl, indít. Mivel az előző könyv a birtokodban van, így a Nirya Startkönyve meg fog jelenni rendesen.Nem az én bűnöm, amikor építettem a modokat, nem tudtam erről a bugról. Van workaround hozzá, custom vendor chestekkel, de egyenlőre nincs kapacitásom patchet írni rájuk. Tudom hogy nem elegáns módszer, de perpill ez van.
p.s. Niryaweye-ben van egy easter egg. Egy kis versike egy régi legendás RPGből. Neked kötelező megtalálni
[ Szerkesztve ]
-
Milo629
aktív tag
Hali, azt szeretném kérdezni, hogy a Shivering Isles kieg.-ben van-e valami eget-rengető újítás/item/stb. amiért lenne értelme végigszenvedni? Mert az alap játékot (+KotN) már végigpörgettem oda-vissza, néztem UESP-en is, hogy valamit kihagytam-e, de szinte mindennel megvagyok és átléptem a SI kapuján, de ez az egész valahogy nem jött át, szvsz. tarkón kéne lőni azt aki kitalálta.
-
nagyúr
válasz Milo629 #10713 üzenetére
Én szerettem SI-n bóklászni, meg van pár fegyó, meg páncél, amik jól jönnek. Mondjuk annyira nekem sem jött be, mint Cyrodiil, de annyira nem utáltam, mint Oblivion-t. Ott tényleg csak annyit voltam, amennyit feltétlenül muszáj volt, mert maga a tömény unalom.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Milo629
aktív tag
Magával a szigettel és a feeling-gel nem is lenne baj, de így, hogy berakták ilyen őrült/idióta köntösbe... Skyrim-hez nem elég a gép, így maradt (volna) a Morrowind, de UESP-en néztem az összehasonlító táblázatot és egy-két dolog/funkció nagyon hiányozni az Oblivion-ból nekem, így most egy nagy üresség maradt bennem
-
Varlaisaran
senior tag
válasz Milo629 #10715 üzenetére
Jó az az SI. A main questje néhol unalmas de összességében egy eredeti ötlet, ahogy Sheogorath karaktere is. Maga a környezet kissé fura, én nem birtam megszeretni Cyrod után. Ha még nem toltad akkor egy menetet megér, lesznek benne ötletes érdekes fordulatok. Kidolgozottabb, "érettebb" és jobban is van összerakva mint az eredeti Oblivion, kicsit félúton a skyrim felé.
Morrowind nehezebb játék, hozzá képest a skyrim és obli együtt egy arcade pac-man.[ Szerkesztve ]
-
Milo629
aktív tag
válasz Varlaisaran #10716 üzenetére
Lehet holnap adok neki még egy esélyt, mondjuk el is akadtam rögtön az elején a fókuszkristályokat nem sikerült megtalálni, pedig sámánnal is összefutottam. Skyrim-ot sajnálom, hogy csak átráncigálták konzolról, játszottam már vele és nagyon lehet rajta érezni...
[ Szerkesztve ]
-
Varlaisaran
senior tag
válasz Milo629 #10717 üzenetére
Nem is lehet megszokni, remélem valami tökös modder csinál normális UI-t neki. Nemrég toltam egy kis Skyrimet tesztelni a modomat, megértem kapkodni a hülye WSAD menüjében. Ma a Doom3ROE-t nyomtam (bevallom, first time playing )még az is barátságosabb volt Obli után mint ez.
-
BMWFan
senior tag
-
Milo629
aktív tag
válasz Varlaisaran #10718 üzenetére
Én az Oblivion-t is DarkUI-val használtam már a legelejétől, így nekem az a furcsa amikor nézem videókban az alap felületet Mondjuk ez még mindig semmi lenne ahhoz képest amiről Te beszéltél, oda nem csak felületi átdolgozás kéne, egyáltalán menü-t ilyen szinten lehet modolni?
A másik, nekifeküdtem még egyszer és most valami olyan quest-nél vagyok amikor ilyen hangya/pók szerű valamikkel kéne harcolni és egy kelyhet megszerezni. Hát második nekifutásra sem jött be, szval. már települ a Morrowind, és bár nem vagyok a modok híve, egy-kettőt muszáj lesz keresni ami néhány Oblivion-os funkciót belerak, pl. Fast Travel, Quest Indicator, stb. Már ha egyáltalán léteznek ilyenek...
-
Varlaisaran
senior tag
válasz Milo629 #10721 üzenetére
Igen, az egy elmebeteg küldetés, bár az egész SI az őrültségről szól
SPOILER
A kelyhet ugy tudod megszerezni ha végigküzdöd magad az alagútrendszeren amiben a hangyák vannak. A baj az hogy egy idő után elgyengülsz majd meghalsz ha nem szedsz be időnként Felldew drogot. Ha megnézed, némelyik hangyának zöldes aurája van. Ezekre kell fókuszálni, mert náluk van Felldew. A többit inkább jobb otthagyni a fenébe vagy gyorsan leölni. Az alagútrendszer bonyolult, de a végén kiérsz egy várromszerü terembe ahol meztelen emberek vannak és egy csomó Felldew.
SPOILER offObli menüjét is lehetett moddolni, pl DarkUI, BTMod stb. Gondolom a skyrimet is lehet, majd idővel rájön valaki hogy hogyan.
-
AthlonXP
őstag
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség, mert csak most kezdtem el a játékot és elég nehezen indul úm...
Nemrég vittem végig a Skyrim főszálát, az volt az első Elder Scrolls, amivel játszottam, de gondoltam, megnézem ezt az Obliviont is.
Na a gond a kezelésnél kezdődik, ugyanis a Skyrim után elég fura...
Pl. nem tudom előhozni a térképet, se a küldetések listáját, se a skill részt, ahol eloszthatnám a fejlődési pontokat ( vagy miket ), bár ez szintlépésnél előjön, de akkor is...
Hiába néztem a controlls-t, nem találtam erre gombot.Szóval csak ilyen alap dolgokba kéne a segítség.
Valahogy a Skyrim sokkal egyértelműbb volt, ott szinte azonnal elértem mindent, itt meg nem találok semmit, de nyilván én vagyok a béna.
Amúgy a börtönből kijutottam, be is mentem rögtön a közeli városba, ahol vásárolgattam kicsit, meg vettem egy lovat, full páncéllal, kb ennyit tudtam elérni eddig... -
Kareszovics
addikt
válasz AthlonXP #10723 üzenetére
F1-F4-ig hozza elő a dolgokat, de ha nyomsz Tab-ot, ott is tudsz váltogatni a különböző ablakok között.
Amúgy meg szokás kérdése. Sok-sok óra Oblivion után nekem nem volt tiszta, hogy Skyrimban mit kell csinálni, bár a rutin hamar hozta a dolgokat.
http://steamcommunity.com/id/sgtavitus?l=hungarian
-
AthlonXP
őstag
válasz Kareszovics #10724 üzenetére
Na én nyomogattam a TAB-ot, de nem találtam semmit...
Volt ott minden, a ruhától a fegyveren át a mitomén miig, de a küldetéseket meg a szintlépéses dolgot se láttam.. Na de meg is nézem mindjárt amit rtál..... -
Varlaisaran
senior tag
válasz AthlonXP #10725 üzenetére
Pedig teljesen egyértelmű, bár skyrim után elhiszem hogy nehéz megszokni a logikus kezelőfelületet
Tab hozza elő a journalt, az alsó ikonokkal jönnek elő a megfelelő oldalak, köztük a karakter stat, questek, stbstb.Itt vannak az alapok.
-
AthlonXP
őstag
válasz Varlaisaran #10726 üzenetére
Hát igen, pedig a Skyrim kezelőfelülete sem ér semmit.
Felraktam hozzá azt a modot, ami átrendezi, utána már azért sokkal jobb volt, bár ez a hülye csillagképes skill kiosztós marhaság, nekem valahogy nem jött be...
Sokszor azt se tudtam, merre vagyok arccal, pörögtem ott össze-vissza, mire megtaláltam valamit.. Bár nagyon eltévedni nem lehet, mert alig lehet egyszerre fejleszteni vmit szintlépésenként, csak zavaró, hogy alig látszik, hova lehet osztani pontokat. Az idő nagy része azon a részen, azzal telt, hogy azt keresgettem, hová lehet pontot osztani ( vagy lehet-e egyáltalán ), mert nem volt mindig egyértelmű, főleg ott, ahol egy csomópontra több pontot is lehet adni ( pl. 1/5, 2/5... stb ).Az Oblivionnál a TAB előhozza a Journalt, így van, viszont akár hol nézegettem én nem láttam benne a választható küldetéseket, pedig volt több is... A térképpel mi a helyzet, mert alapból csak egy kis iránytű látszik, de az nem sokat ér önmagában...
Amúgy ezen alapvető problémákat leszámítva tetszik a játék, bár alig fél órát játszottam vel eddig. Ráadásul a magyarítást sem tudtam felrakni rá..
-
Bendőke
tag
válasz AthlonXP #10727 üzenetére
Az Oblivion kezelőfelülete sem rosszabb, mint a Skyrimé, mindkettőnek vannak előnyei a másikkal szemben. Egyszerűen megszokást igényel a Skyrim után, ahogy pl. én sem találtam meg sok mindent eleinte a Skyrimben vagy a Morrowindben (utóbbit később kezdtem játszani, mint az Obliviont).
A tabbal előhozott menüben nem fogsz tudni szintet lépni, mert az Oblivionban nincs lehetőség késleltetni a szintlépést, és nincsenek perkek sem. Ha kiírja, hogy szintet léphetsz, keresel egy helyet, ahol alhatsz, és ébredéskor kidobja a szintlépő menüt. Itt megtalálod, hogy miből mennyit fejlődtél. Mindig azt érdemes választani, amiből nagyobbat tudsz lépni. Az egyes tulajdonságok értékeit +1-+5 érték között lehet növelni, célszerű a nagyobb értékeket választani. Az Oblivionban - a Skyrimmel ellentétben - nagyon el lehet cseszni a karakter fejlődését, ha rosszul választasz szintlépéskor. Ezért sokan szokták "tápolni" a karaktereket, ami azt jelenti, hogy szintlépések között azokra a skillekre gyúrnak, amelyekhez kapcsolódó tulajdonságokat növelni szeretnék. A trénerek felkutatása is nagyon fontos a megfelelő fejlődéshez. Nem mellesleg az eltérő fejlődési rendszer miatt az Oblivionban sokkal fontosabb a tudatos karaktergenerálás is, a faj, az osztály, és a csillagkép megfelelő kiválasztása. A Skyrimben utóbbinak viszonylag kisebb a fontossága, azt a legfontosabb eldönteni, hogy harcos leszel-e, vagy varázsló. A Skyrimet a harcos karakteremmel végigjátszottam úgy, hogy a jelenlegi 57-es szintemig kb. 5-6-szor használtam - az amúgy sem fejlesztett - varázserőmet a játék során.
Bővebben: UESP
A küldetéseket is megtalálod a TAB gombbal, végig lehet nézni a lejátszott, a várakozó és az aktív küldetések részleteit, egyetlen különbség van, hogy egyszerre csak egy aktív küldetésed lehet. Javaslom, hogy szánd rá az időt, és nézd végig a menüt alaposan.
[ Szerkesztve ]
-
AthlonXP
őstag
válasz Bendőke #10729 üzenetére
Na ezt mondjuk nem tudtam.. Azt hittem a szintlépés megy magától úm., nem tudtam, hogy aludni kell rá egyet.
Egyébként emberrel indultam és varázslóként, a csillagjegyet is annak választottam.
Sajna most pont nem tudom megnézni a dolgot, mert valamiért nem akar elindulni a játék, így újra kell majd telepítenem, de azt meg egyelőre hanyagolom most, mert a Darksiders 2-vel aprítok jelenleg...
De mindenképp vissza térek majd rá utána.Ja és írtad, hogy el lehet rontani a fejlődést, ezek szerin ez már/még nem olyan, mint a Skyrim, hogy szinte mindegy mit fejlesztel, mert a végére mindenből maxon lehetsz akár és egyszerre lehetsz harcos is mágus is?
Legalábbis nekem ez jött le a Skyrimnak ezen részéről.
Egyszerre volt nálam nagyot sebző kard, fejsze, akármi, meg használtam a varázslatokat is. Bár ott is elsősorban a mágiámat fejlesztettem. -
nagyúr
válasz Bendőke #10729 üzenetére
Épp fordítva: Skyrimben nem tudod késleltetni a szintlépést, mert automatikus, ellenben Obliban csak akkor lépsz szintet (amikor persze az adott fejlődés már megvan hozzá), amikor alszol, ellenben a skill-ek tovább fejlődnek. Így előállhat olyan helyzet, ha dirket nem alszol, hogy "papíron" még csak 6. szintű vagy (ergo az ellenfelek is 6. szintűek), ám a skill-jeid már sokkal magasabbak.
-
nagyúr
válasz Bendőke #10732 üzenetére
Az mondjuk igaz, hogy Skyrim-ben - Oblival ellentétben - be lehet spájzolni a perk pontokat.
Emlékszem, egyszer volt egy karim, amivel vmi 10. szinten vittem végül végig az összes küldit (+KoTN, SI), és aztán a legvégén lekezdtem szinteket lépni (1 órákat aludni), és meg sem álltam 48-ig.Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Varlaisaran
senior tag
Pont így voltam Nara karakterével. Level8-nál kész volt minden, majd az Oghma után kezdtem aludgatni, és egy egész nap a lépkedésre ment el. Kimentem kószálni egyet, lett is meglepetés az erőviszonyok terén. Láttam viszont olyat (asszem jutubon) aki Level63-on állt neki a főküldinek, csodálom hogy végig tudta vinni
-
need
addikt
Üdv..
Megpróbálom körbe írni a feladatot mivel nem a gép előtt vagyok vagy is nem tudom a pontos nevet..
A Mágusok Céhe feladatot kell csinálni..lényegében el megyek egy varázslohoz akihez ez másik varázslót kell követnem..ez a csóka ott fexik..és borzalatosakat álmodik..
nekem valami amulett kellene hogy oda kuporodjak mellé..vagy az amulett kellene megszerezni ez nem kerek.. vagy is nem tudom hogy kezdjek bele.. mert hiába fexek a mellette lévő ágyba kb. már 1 hetet aludtam nem nem történt semmi...?
az a varázsló aki oda vitt az meg kérdezi hogy na mivan...? mivan..?D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
need
addikt
válasz Kareszovics #10736 üzenetére
gondoltam én is erre de én nem találom ezt az amulettet a tárgyak között..
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
Kareszovics
addikt
Hát jobb esetben az inventory-dban kellene lennie. Rosszabb esetben nem tudom.
[ Szerkesztve ]
http://steamcommunity.com/id/sgtavitus?l=hungarian
-
törölt tag
Bár öregecskének számít már ez a játék, én még csak most ismerkedem vele.
Átnéztem a fejlődési rendszert, s nagyjából megértettem. Az lenne a kérdésem, hogy az alábbi, első karakterem szerintetek mennyire lenne helytálló?Race: Redguard (férfi)
Birthsign: Warrior
Class: Custom
- Specialization: Combat
- Favored Attributes: Strength, EnduranceMajor skills:
- Armorer
- Block
- H2H
- Blunt
- Light Armor
- Speechcraft
- ConjurationA közelharcot preferálom a nyíllal és a varázslatokkal szemben. Lopkodni lehet, hogy fogok egy keveset, ha megtetszik valami, de nem ez lenne a fő profilja az emberkémnek.
Jól gondolom, hogy ezzel a felállással könnyedén lehetne haladni a nehézségi csúszka középen hagyásával, vagy dobjam sutba az egészet és próbáljam meg fejben újratervezni a harcosomat?
Vagy ne tervezgessek, csak játsszak? -
nagyúr
válasz #24650752 #10740 üzenetére
Ha most kezded el tolni, akkor nem nagyon tudod a skillek neve alapján belőni azokat a képzettségeket, amiket frekventáltan használni fogsz, szal ha ez nagyjából jónak tűnik számodra, akkor kezdj el játszani, aztán meglátod, fejlődsz-e rendesen. Ha nagyon tévút volt, mert egészen más skillekhez kaptál kedvet, max újrakezded.
-
törölt tag
Délután telepítettem fel, akkor elindítottam egy Imperial karaktert. Kijutottam a csatornákból, beálltam arénázni és levertem 1-2 kutyaütőt. Kb. ennyi volt eddigi tapasztalatom a játékkal, de azt már leszűrtem belőle, hogy ebben a stílusban és környezetben a varázslás és az íjászat számomra nem gyere be, az odamegyek, levágok kettőt neki és már fekszik is típusú harcot kedvelem.
Ebből gondoltam, hogy logikusan megpróbálom az első karakteremet megtervezni.
Megnéztem az attribútumokat, s hogy milyen skillek tartoznak hozzá és hogy mi kellene egy vérbeli harcosnak.Ha ezzel az összeállítással megyek, el lehet nagyon rontani a karaktert? Épp az a gondom, hogy nincs kedvem x idő után mindig újrakezdeni, ha netán nagyon elbaltáznék valamit. Mondjuk ha jól láttam, a csatorna kapuja előtt ha csinálok egy mentést, ott még újra lehet tervezni akár az egész harcost, igaz?
Ja, főképp azért is indítanék első körben újat, mert feltettem egy mod-ot (Time Mod 1:1), ami kéri az újrakezdést a helyes működéshez. A játék alaptempója nekem túl gyorsnak tűnt.
[ Szerkesztve ]
-
Varlaisaran
senior tag
válasz #24650752 #10740 üzenetére
Téged sem terveztek meg előre születésedkor. Nahát, kiválasztod a fajt aztán fogod, amikor meg kell adni a classt meg skilleket, csak becsukod a szemed, vakon ráböksz valamire. Ennél mi lehet még valószerűbb?
-
Varlaisaran
senior tag
válasz #24650752 #10742 üzenetére
A csatornából való kilépés _előtt_ csinálj egy külön mentést. Amikor ki akarsz lépni rajta ujra fogja kérdezni. Ha másik karit akarsz gyártani akkor nem kell végigbohóckodni jurielszeptim mondókáit meg az unalmas tutorpályát, csak behúzod ezt a mentést, kilépsz a kapun és mindent ujratervezhetsz.
-
nagyúr
válasz #24650752 #10742 üzenetére
Látatlanban jónak tűnik a kari (szöges ellentéte az általam kreáltaknak ), szerintem nyugodtan elindulhatsz vele. Mondjuk a H2H és a Blunt kicsit üti egymást, mert vagy ezt használod gyakrabban, vagy azt, és akkor az egyik vagy másik hanyagolva lesz valamelyest, és akkor lehetne helyette vmi mást majorba tenni.
Igen, ha bent mentesz egyet, akkor ott még tudsz faragni (vagy konzolból bármikor).
Ezt az idős dolgot nem egészen értem, mi gyors?
-
törölt tag
válasz Varlaisaran #10743 üzenetére
Teljesen jogos, amit írsz. Viszont ha a szüleimnek is meglett volna az a szabadsága, hogy megtervezhettek volna, akkor lehet, nem lennék ennyire elfuserált én sem.
Arra gondoltam, hogy a csatornából való kilépés előtt csinálok egy mentést és visszatöltöm, ha valami nem stimmt, de akkor jóra gondoltam, köszönöm!
(#10745) Jorus: nekem gyors maga a játék. Arra értem, hogy elindultam 1:00 AM (ha jól emlékszem) a börtönből, és alkonyatra érkeztem ki a szabadba... Nem tagadom, szeretek tökölni az ilyen mászkálós játékokban, de 1:1 módban a valós idővel arányosan telik a játékidő, így nyugodtan kiélhetem e tekintetben minden perverzitásom.
Te mit tennél a H2H vagy a Blunt helyett Majorba? Én azért szemeltem e kettőt ki, mert kardforgató lenne a csóka, azt a fegyvernemet szeretem a legjobban (és így szintezés nélkül meglenne a szorzó erőre). Blunt-ot előhúzok és hadonászok vele, ha kell a szint, a H2H-del szintén így vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
Varlaisaran
senior tag
válasz #24650752 #10746 üzenetére
Te a Time Scaling-re gondolsz.
A time scale azért van alapból x30-on, hogy valamennyire szinkronban legyen a játék a játékmenettel.
Tegyük fel. Ott vagy élőben, Casta Scribonia házában vagy albérlő a csajoddal. Gondolsz egyet, nekiugranál elutazni Chorrolból Wenyandawik-ba, hogy Varlakövet lopj a csajod névnapjára mert szegénykém highelf aki vonzódik a múltjához, és csakis Varlából lehet ékszert faragni máskülönben kapsz egy nyilat a térdedbe.
Akkor ugye nincs fast travel, nincs keresztül kasul légvonalban a legdurvább erdőkön át, de még az utakon sem olyan akadálymentes mint a játék egyszerű mivoltában. Dombokon elfáradsz, megállsz kajálni inni, megkeresed a térképen hogy hol a francba is vagy, ja közben jön egy farkas is, ami élőben nem két suhi. Mire odaérnél vagy másfél nap, kimerülten rogynál össze Wenyandawik bejáratánál. Aztán másnap felkelsz, bemész Varlát lopni. Aztán rájössz hogy ez marhára nem ugy megy mint a játékban, hogy egy skeletont megcsapkodsz párszor és hullik szétfele. Ezzel is elmegy 1-2 óra legalább. Aztán a Varlát le is kéne venni a tartójáról ami magasan van. Előveszed az ijadat. Célzol, mellé. Hol a francba van a nyil; mindegy itt van mégegy. Ez se jó. Várj, láttam a skeletonnál párat, elvesszük tőle. Mire visszaérsz 10-20p. Lelövöd a Varlát, navégre megvan. Mész visszafelé, utközben megéhezel, be kell menned az Ill Omenbe kajáért. Amikor a pultos khajiit megkérdi te hallod segiccsé'mán nekem megtalálni az óriáskrumplikat... fél óra míg lerázod, mert vár a csajod Chorrolban. Mire felérsz, Weynon priory-nál megtámad három mythic dawn assassin...Ezzel simán elmegy talán pár nap is, míg játék alatt 20perc.
Ha 1:1en vagy, kb 20perc alatt keresztülgyalogolnád cyrodot.
-
törölt tag
válasz Varlaisaran #10748 üzenetére
Amit felvázoltál, elmenne egy egész küldetésnek, még ha csak a töredékét is értem. Viszont ott bukna a dolog, hogy én high elf csajjal nem kezdenék... Egyenként vágná le a lábujjaimat, ahányszor csak rosszul néznék rá.
Igen, erre a Time Scaling-re gondoltam. Értem a magyarázatod, lehet, meg is szoknám, de egyelőre nem barátkoztam meg a 30-as szorzóval, így ezt az egy módosítót használnám.
(#10747) Kareszovics: az neked nem volt sok? Mármint ugye mind a három skill (Armorer, Block, Heavy Armor) az Endurance attribútumra hat és ha Majorban vannak, könnyű szintet lépni, de 4-5x szorzó alatt. Vagy emiatt ne parázzak, rakjam be nyugodtan Light Armor helyett és majd meglátom, hogy alakul?
Lehet, túl akarom már csavarni ezt az egészet, Varlaisaran tanácsát kellene követnem, böködjek vaktában, aztán megy minden a maga módján...
-
GypsFulvus2
őstag
válasz #24650752 #10749 üzenetére
Ne rakd be. Jó ez így, mert ha beraknád ahogy írod is, túl gyors lenne a szintlépés, és nehéz lenne elkerülni a power traininget. Ami dög unalmas, és az Oblivion legnagyobb rákfenéje. Amúgy az endurance-ra gyúrj legelőször, mert az szabja meg, szintlépéskor mennyivel nő az életerőd. Ha nem akarsz máguskodni, akkor csak a restoration-ra lesz nagyobb szükséged. Mondjuk sztem jobb szórakozást nyújt, ha kicsit konyít az ember a mágiához, kis conjuration, kis mysticism és altartion hasznos tud lenni akkor is, ha nem mágiával akarod az ellenfeleket zúzni. Tisztán harcosnak nagyon jó a Redguard, de néha egy kis vizet légzés, súlykönnyítő varázslat, vagy a lelkek csapdázása jól jöhet.
[ Szerkesztve ]
"Only the paranoid survive" - Andrew Grove, (1999)
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest