-
GAMEPOD.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jackal2
senior tag
Úgy számolj, hogy 3S-en biztosan nem tudod 15A fölé vinni a fogyasztást / motor, kivéve az extrém propellerekkel, Gemfan 5050x3, 5050x4 és hasonló, sok tollú rettenetekkel.
Mivel nagyon pici a gép én azzal kezdeném, hogy megmérném a helyet, ahová fel akarod rakni az akksikat és oda néznék méretben valamit, olyan 1500mAh körül, az még nem öli meg a gépet (1800mAh-val repültem és nem jó, ráadásul csak 4-es propod van, én az 1800mAh 4S-t gyengének éreztem rajta, tehát én ennél kisebbet vennék, főleg 3S-en).
60A fölé lőném be a teljesítményt, mert a kínaiak hazudnak a C értékeket illetően. 1500mAh 40C az ugye 60A, na ennél vennék erősebbet, 1500mAh 60-70C. Budget ajánlatban Banggood-ról Dinogy és Infinity ha le van árazva, EU raktárból HK-ról Turnigy Graphene vagy Tattu, ha le van árazva és beszélj össze emberekkel, mikor rendelnek, mert a szállítás nem két forint. Hanyagold az ilyen Naogeng, Goo meg hasonló übernoname cuccokat, mert fel fognak púposodni.
A C érték sosem lehet elég magas én 3S-en szétcsaptam már 1800 40C akksit 3 ágú propellerrel, pedig az 72 A, aztán kiderült hogy még sem 40C, inkább 25-30C, igaz én nyelezem
De menj fel a blogra, ott olvashatsz ezzel kapcsolatban sok okosságot
[ Szerkesztve ]
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
Teréz Atya
senior tag
Elarulom a tutti tippet:
Ami bele fer.
A gyari kutyagumi, megvenni sem erdemes. 2-3 45C-s 1500mah pl. ZOP jo lesz. Aztan mikor mar nem esel le es nem mesz fanak 4S.
Az 1300-as Infinity Grpahene es az 1500-as Dinogy biztos bele fer. Erzesre az Infinity graphene egesz jo.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
kimista
aktív tag
180-as méretre nagyon nem lehet sokmindent venni
max 1800-as aksi illik rá, méretre. grammokat ne nézd, amíg nem tolod profi szinten addig tökmindegy ezeket számolni.
a gyári aksi az kuka, hipp hopp fel fog puposodni, azért adják hozzá mert egyébként nem veszi a kutya se.
a fentebb linkelt 1300as nemrossz, olcsó, 'kezdő' aksi. 45C alatt ne nagyon nézegess.
XF power, ZOP power, turnigy, infinity, graphene. kb ez a sorrend.Van pár versenydrónom, menő telefonom, atomerős gamer laptopom, kocsim, motorom. Ide ezeket kell írni, nem?
-
nagyúr
A gyári 25C-s. Amit érdemes venni és jó: Turnigy nano-tech 1300mAh 3S 45~90C Lipo Pack
E fölött már 4S-t érdemes. 5-nél többet szerintem Te se vegyél ebből, mert hamar 4S fog kelleni.
(#31394) fape: Én a falcone-n sosem szedem le, csak ha eltörik, mondjuk repülés előtt sem ellenőrzöm soha, mert úgy rászorul, hogy szenvedni kell, hogy lejöjjön. Nekem ugye nem is 10-es csavar van atetején, hanem kúpos és csak a tetején van keresztbe egy lyuk, hogy kiszedhető legyen.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- XL - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
- Irodai forgó szék - Kékeszöld Delight (Beliani) Eladó!
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- Liftor Active - fekete, szövet+háló - ÚJ BONTATLAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest