Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
syler123
veterán
Szép idő lett volna ma, ha nem fúj a szél. Xk x250-et jól elvitte, nem viseli jól ezt a szelet, de a zuhanást annál inkább, elég magasból zuhant és semmi karcolás. Persze súly sincs. Nagyobb probléma hogy friss csirkeszarba zuhant De faluban ez előfordul. Szerencsére a propokra nem került, szóval... nem kavarta a szart
-
szacsee
nagyúr
válasz kimista #36703 üzenetére
Copy paste a pű-ből, mivel én írtam bedobom ide:
"Bürgermeistert megkerestem, hogy a szomszédos faluban található modellautósokkal van-e lehetőség arra, hogy a tornateremben szőnyegen gyakoroljunk. (jó lett volna, ha a szőnyegeket a közelben tudjuk tárolni, de ez már más tészta).
Szóval elmondása szerint, ahol van állami iskola és az önkormányzat tulajdonában van/volt tornaterem ott a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ szeptembertől átvette a haszonélvezeti jogot (vagy hogy hívják)... magyarul az iskola tartja fent, de ha bérled, akkor a KLIK felé az iskolának el kell számolnia.
Emiatt a bérleti költségeket nem az iskola / önkormányzat határozza meg, hanem a KLIK.
Itt per pill ~6500Ft lenne 1 óra. Falun lakom ahol a lélekszám kb ~1000 fő felett van valamivel szóval nem LasVegas.
Autózni drága, mert mire beviszed a szőnyegeket és összepakolsz kb elmegy 4 óra + a játékidő... szóval sokan kellene lennünk, hogy megérje.
A környéken ráadásul az összes nagyobb méretű tornaterem a KLIK felügyelete alatt van és ha eddig volt is lehetőség a kiskapuk kiaknázására... pl a felszőnyegezést nem nem számolták bele, vagy elengedtek 1-2 órát ha egy napra kibérelted azok bezárultak.
Szóval lehet érdemes lenne egy nagyobb nem használt raktárépületet nézni a környéken, vagy ha van tornaterem és nincs iskola akkor az önkormányzatnál érdeklődni."Ha nem így van, akkor a bürgermeister lepattintott, vagy lódított egyet.
Innentől meg az én személyes meglátásom is tükröződik:
Vicc, vagy inkább szomorú, hogy sógoréknál a határ mentén az rc modellező egyesületet 20-30 vállalkozó támogatja. Pályát biztosítanak, anyagi segítséget, vagy természetbeni juttatást. Itthon sosem lesz ilyen, mert pont a kisvállalkozókról húzzák le a bőrt és minden szarért jattot szed a big bláner.
Úgy várom már a drón törvényt.Jah 2-3 éve ~3-4000ft-os terembérlet rémlik.
[ Szerkesztve ]
-
vandor01
őstag
válasz szacsee #36705 üzenetére
a drontorveny jo lesz mert legalabb pontosabban tudjuk mit is sertunk meg?
mert most meg azt sem tudjuk hogy mit sertunk de tuti hogy sertunk valamit![ Szerkesztve ]
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
szacsee
nagyúr
válasz vandor01 #36706 üzenetére
Távval a kezedben lassan a nemzetbiztonságot, lassan a TEK-et és NAV-ot küldik, ha egy X5C repked a susnyás felett. Előbbi, mert csak, utóbbi, hogy hol vetted, fizettél-e rá áfát?
Fszom csinálok egy benti bl koptert az összes korrumpálódott fskalap meg mehet a csába.Ehh WP-n de fura a predektív szövegbevitel, pedig semmi csúnyát nem írtam.
Na ezt küldöm bugreportra MS-nek, ki ne töröljétek![ Szerkesztve ]
-
Tegla80
addikt
Sony® & PlayStation®
-
Arti1
aktív tag
Remélem senki üzletét nem rontom itt
idéznék jófogásról, nem merek linkelni:
"
DJI Phantom 3 Standard (1 hetes drón)
Minden tartozékával dobozban (kivétel 2 propellert, mivel megsérültek)
..........
Eladás oka, kihasználatlanság.
"
Persze, persze, lágy fűbe pottyant 30 cm magasról, a csúnya propellereknek meg ennyi is elég volt, hogy eltörjenekhttp://www.shutterstock.com/g/Arti_Photo?rid=264901704
-
Teréz Atya
senior tag
És persze épphogy az üzleti ár alatt. BTW múlt héten néztem h milyen kameraplatformot vehetnék. Mivel beestek a Phantomok árai, megnéztem a szlovák Jófogáson, a bazos.sk-n. Hát milyen csudákat láttam. Csak "kicsomagolt" karcos gép, meg mindneki hirtelen "ráunt." Élek a gyanúval, hogy a dermesztő hidegben pár hülye földhözcsapta, most meg beszerzési áron próbálnak rajta túladni.
Legyetek nagyon óvatosak!
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
szacsee
nagyúr
Srácok VR D2-nél hogy indítom és állítom meg a dvr felvételt?
-
molnigee
aktív tag
Valakinek megvan már a BG-s játékban az összes kárty? Nekem már csak 1 hiányzik, de az nagyon
Jó lenne az a 50-17$ kupon.--> http://dronearena.hu/ <--
-
tupacamaru
veterán
válasz Teréz Atya #36714 üzenetére
Már csak a kakas hiányzik nekem is.
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
molnigee
aktív tag
válasz Teréz Atya #36714 üzenetére
de, a kakas, akkor ezek szerint hiábbanyomkodjuk napok óta???
--> http://dronearena.hu/ <--
-
szacsee
nagyúr
válasz molnigee #36713 üzenetére
Mindenkinek, topikjában egy srác kb egy hét után dobott fel képet 50 kártyája volt, kakas még sehol.
Szerintem itt kb ahány tárgy van annyi kakast oszt ki a rendszer oszt jónapot.Teréz Atya: Köszi! Haveré, de angolul nem tud telóról meg yt videót korlátozott nettel nem nézegetnék, manualt meg nem találtam.
-
Allien
veterán
Amúgy, hogyan lehet össze szedni a kártyákat? ok, rá kattintok, de 4 kártya hiányom is van. Pedig, vásároltam is (igaz, kb 3 dolcsiért).
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Geller72
veterán
Ez a kártyás dolog ugyanolyan kamu, mint a szülinapi ajim. Kaptam 50 ercsit...de..természetesen ketté osztva. Azaz egy db 20-as és egy db 30-as kupont. Ezzel még nem is lenne vaj, de ketté osztotta szopási faktort. Azaz mondjuk akkor használhatom fel a kupont, ha 200 ercsiért shoppingolok . L.O.L.
Azaz nagyjából belül van az amúgy is általános 10%-os rabbaton. aki régóta rendelget BG-ről , az tudja.
Tehát lexarom. .Más:
Endy RC-nek is megtetszett a QX105 BAT. . Amikor nem a telefonodon akarsz PID-eket állogatni.
Más:
Terembérlet. hasonlóan kicsi falu. Én igazából, ha nincs térdig érő gaz/hó/sár/szél, akkor nem érdekel, kimegyek. .de ha mégis cumi van és éppen ráérek, akkor ott van nekünk a "MŰVHÁZ" .
Ez egy olyan valami, ami általában - főleg télen - tök kihasználatlan. Mivel mindenképpen fűtik, ezért örülnek neki, ha valaki használja, vagy bármit csinál benne. Én mivel régebben a bicaj mellett elég keményen ping-pongoztam, néha le szoktam járni ütni. De ugye. Változnak az idők.
Hívtam a csajt (a takarító, üzembetartó - akármi) hogy mennénk megint játszani. Ott várt, azt hitte, ki fog csinálni. (Ebbe most ne menjünk bele, hátha olvassa valaki a környezetemből - bejárnak idea az aljasok is. Röhögni) Kipakoltunk és ugye látta, hogy nem igazán vittünk ütőt, mást viszont annál többet. . Azt a tekintetet... Aztán elővettem egy Milka szeleksönt és megenyhült. Alapból nincsenek bent a széksorok. 6 méter 10 a belmagasság. 240 férőhely. Sima liba egy kis reptetésre. Szal, ha lehet, ne fizessetek akármiért is. .[ Szerkesztve ]
-
Minstrel
senior tag
Legyetek szívesek ne hirdessetek itt, ott az rcmodell fórum meg kismillió Facebook RC adok-veszek, itt tiltott, de direkt itt hirdetitek.
-
vandor01
őstag
na elkészültek a testverek... brothers
h31-es boarddal es TÁV-val!
100-as vaz 65mm-es propival 39,2gramm +aksi
120-as vaz 75mm-es propival 42,8gramm +aksi
aksi 680mah 16,6gramm / 500mah 13,3gramm + gumi (mert csak gumival! )CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Arti1
aktív tag
válasz Teréz Atya #36711 üzenetére
Phantomok közül mit nem érdemes már venni? Phantom 1-2 jó még valamire?
http://www.shutterstock.com/g/Arti_Photo?rid=264901704
-
dudicukrasz
tag
Attól függ mire,egy jó kettest négy 100% akksival kapsz 65ért,lesugárzóval,osd-vel,teljesen jól el lehet vele hülyülni,egy 3as standard nem tud annyival többet de az meg 1 akksival 150ezer.
Azért ez nem mindegy.
Hobbycélra még az egyes is megteszi,abba meg bármilyen akksi jó.[ Szerkesztve ]
-
molnigee
aktív tag
válasz dudicukrasz #36729 üzenetére
Hol, hogy?
Abba még nincs gimbal meg cam nem? P3S be meg van.--> http://dronearena.hu/ <--
-
molnigee
aktív tag
válasz dudicukrasz #36732 üzenetére
Huszasbol gimbal és kamera? Az inkább 60. Vagy több. Persze kinek mi az igénye...
-
tupacamaru
veterán
válasz KaiotEch #36734 üzenetére
Hogy 54? Nekem 75+12 posta.
[ Szerkesztve ]
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
Arti1
aktív tag
válasz dudicukrasz #36729 üzenetére
Bohóckodni akciókamerával jó lesz a Bugs3, akciókamerához van FPV kábelem, meg kap egy videoTX-et és kész. Azért gondolkodtam el egy pillanatra a Phantomon, mert azt olvastam róla, hogy be lehet tölteni az "agyába", hogy merre repüljön és hogy forduljon, stb. magyarul kiviszem az erdőbe a tisztásra, felteszem a kocsi tetjére, megnyomom, hogy indulj, automatán felszáll, körberepüli az erdőt és visszajön, leszáll a kocsi tetejére és kész is a mutatvány Még nem tudom, mire használnám, de annyira tetszik ez a feature, hogy elgondolkodtatott, hogy ha egyszer veszek, akkor emiatt. Ezt az 1-2 is tudja, vagy ezt csak a 3-4? (tablettel vagy telefonnal összekötve)
http://www.shutterstock.com/g/Arti_Photo?rid=264901704
-
Geller72
veterán
Egyre több helyen látok eladó régebbi, vagy alapkategóriás phantomot és egyre többen teszik fel a kérdést, hogy mit vegyenek. Ugyanebbe a dilemmába kerültem én is. P3 pro-t akartam venni, de úgy érzem, hogy amit a P4 vagy a mavic pro tud, arra lenne igazából - ha nem is most, hanem később - szükségem. Amit nem értek:
Ahogy a P3-nál, a négynél is vannak verziók. de még hogy!
P4 RTF, P4 Pro és P4 pro+Érdekes, hogy a sima P4-nél is ugyan az a leírás van, mint bármelyiknél, tudásban.
Közben képbe került a Mavic Pro is, mert tudásban a P4 szintjén áll, ugyanazokat a fjúcsöröket tudja, mint a nagy tesó. rep időben is, ráadásul range még többet is. Árban is most már pariban vannak.
1150 euróért mindegyik kapható már.Annyi, hogy elvileg a képminősége a mavicnak egy kicsit gyengébb, valamint az 1080p-ben 96 gps a max a mavicnál, P4-nél 120. Tehát nekem ez utóbbi hátrányok nem mérvadóak.
A gond ott van, hogy nem tudok dönteni, melyiket kellene megvenni. . A mavic sokkal kisebb, könnyebb hordozni, halkabb.
Nem bánnám, ha segítenétek. Néztem Jackall cikkét is ebben a témában. Meg vagy száz videót, szösszenetet. Nem tudok dönteni.P3Pro: 779 Euró
P4 RTF:979 euró
Mavic pro RTF:1149 euró[ Szerkesztve ]
-
shaddam
aktív tag
Na lassan youtubeos drónvideókat se fogok nézni, mert kezdődik ez a körbepoénkodás
RájzenHét 1700|GTX 1060 #TeamZsarnokgyík #Internetesvérpistike Retro multis mókák---> http://szondi.ninja
-
molnigee
aktív tag
válasz dudicukrasz #36739 üzenetére
Mutass már egy P3S szintű kamerát + gimbalt 20k-bol akkor.
Natív 4k kamera 60k. Plusz gimbal.--> http://dronearena.hu/ <--
-
molnigee
aktív tag
válasz dudicukrasz #36744 üzenetére
Persze na, csak a P3S árával hasonlitottad össze a p2-t.
-
dudicukrasz
tag
válasz molnigee #36745 üzenetére
Felesleges vita,mert szerintem a srác maga sem tudja mit akar.
p3al az a baj hogy alapból kell még hozzá +2 akksi ami maga vagy 80
Viszont ahogy nézegetem egyre többen szabadulnának tőlük,szerintem egyeseknek több a pénzük mint az eszük+dróntörvény.
Persze attól függ hol akarja használni.[ Szerkesztve ]
-
szacsee
nagyúr
Iszik vagy vezet?
Steele azért a végén kidobja a taccsot. -
.DLL
veterán
Ha már rendelkezel egy DJI Phantom-mal, és tudsz 3D nyomtattatni, miért ne csinálnál belőle egy nagy Mavic-et? [Video]
Elektronika adott, azzal nincs gond, és amellett, hogy összehajtható végre nem lógnak bele a propok a képbe!
(P.H.)
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest