Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geller72
veterán
válasz d.tiborz #36741 üzenetére
Az zavar be, hogy a Mavic 27 perce gyakorlatilag 21, valamint 24 a lebegés egy helyben. Ha meg 21 a normál használat, akkor az szinte P3, ami azért sokkal karcsúbb árban. Az a hat perc az lehetne egy tartalék is, de úgy hogy akkor a 27-et tudhatná valósan, és még maradna hat perc sikítástól a landingig. .
A másik, hogy ha netán megrendelem, amilyen peches vagyok, másnap reggel jön a mail, hogy a Xiaomi rendelhető. . 517 juróért. 40 perc repidővel, 120 km speeddel. Ráadásul full karbon. Még a prop is. és a xiaomi mostanában nem nagyon csinál szart, még ha azt is mondjuk rá, hogy mindenféle szart gyártanak. .
-
MPowerPH
félisten
válasz Geller72 #36751 üzenetére
En most varakozo statuszba raktam magam. Tegnap elvittek a Phantom 3-ast. Mavic nem lesz, nekem a kameraja nagyon gyengenek tunik. Ellenben a Phantom 4 Pro meg nagyon ujonc, igy az ara is annak rendjen van belove. Mivel a repulest az ido egyebkent sem engedi meg, igy van ertelme varni. A lenyeg a minel nagyobb hatotav, es abban jelen pillanatban a Phantom a nyero.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
d.tiborz
aktív tag
válasz Geller72 #36751 üzenetére
A posztod második fele igaz. Én így jártam az autómmal: amikor megvettem, rá kb 2 hónapra kiadták jobb felszereléssel OLCSÓBBAN.
Ami az elejét illeti: tudom, hogy ezek az adatok csak papíron léteznek, de maga a madár nagyon tetszik. Viszont amit DLL linkelt videót, hát az odab..sz. Kérdés, hogy mennyiért nyomtatják ki az átépítő szettet. Plusz erre a mutatványra csak gari nélküli gépet áldoznék, annak meg ismeretlen az előélete. -
MPowerPH
félisten
válasz Geller72 #36754 üzenetére
Nem akkora elorelepes a 3 Pro utan. Az igazi ujitasok csak most jottek meg. A Pro+ ugye annyibol mas, hogy van egy tablet a remoteon, ami allitolag egy kalap kaki. A sima eseten 5km -es a kontroll range, ami inkabb ugye kevesebb. A +2km sokat szamit a Pro verzional. Mondjuk pont annyit, hogy az 5km megvan rendes videojellel. Persze ugye ez is fugg a korulmenyektol...
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Geller72
veterán
válasz MPowerPH #36755 üzenetére
A P4-et kérdeztem, te is qarra gondoltál, vagy a P3 pro-ra?
De a Mavicnak is ott a 7 km. "Tervezetten" 13km. És amúgy közel azt tudja, mint a P4. A kamja én is úgy tudom, hogy gyengébb, de nem olvastam annyira utána, hogy nagyságrendekkel rosszabb e, vagy csak annyival, amennyire nekem lehet hogy nem is számítana. A youtube.os videóknál, főleg ahol használtak filtert is, én nem látok 4k-ban semmi xart. Apropó. A normál Phantomok is tudnak zoomolni? Ha igen milyen mértékben? Ez viszont baromi fontos lenne. A Mavic tud és nem is akárhogy. A felvételek professzionális minősége ebből a szempontból nem releváns.A Mavic távján is van csati az iphonhoz (is). Tehát akkor azt is tudom csatlakoztatni FPV szemüveghez is, ami ugye gyakorlatilag csak egy VR box, üresen. (?)
[ Szerkesztve ]
-
vandor01
őstag
[ Szerkesztve ]
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
vandor01
őstag
válasz Geller72 #36758 üzenetére
ja ja...
pont azon morforindoztam, hogy jobb aksi kene mert a 75mm-es propellerrel a 120-as gép kisse zabálja az aksit... jol repül de 2 perc a normal 25C-s 680mah-val... szoval vagy jobb aksi? vagy 2S-re kell upgradelnem?
viszont a 65mm-es properrel szinte tokéletes!
jol repul es economi... 5 perc repülési idő....Na és gondolom 50C-től még meg is táltosodna?
[ Szerkesztve ]
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
.DLL
veterán
válasz Geller72 #36750 üzenetére
Előfordult nagy gyorsításnál, és ha egy bizonyos szögnél feljebb néz a kamera, mivel ugye elég nagy a látószöge. Propok árnyéka mégkönnyebben bele kerülhet a képbe, ha úgy süt a nap, hogy a propon át süt az objektívbe, de ez itt is előfordulhat. Persze 4K-ból simán ki lehet crop-polni, csak úgy kell komponálni, hogy ezt figyelembe vegye az ember ha látja a kijelzőn a propok hullámzását.
(P.H.)
-
Geller72
veterán
iZÉ. Újabb kamerás drón az Eachine E5C mellé 30 euró környékén. Naon keményen néz ki. .
-
maximilian4
addikt
Ha esetleg majd (még nagyon nagyon nem most) átépíteném a 2204 2300kv motort egy 210-es vázba, elbírná a nagyobb propokat ( mostani 4045), illetve milyen reptulajdonságai lennének a gépnek?
Maxi
-
Arti1
aktív tag
válasz dudicukrasz #36746 üzenetére
Ha nekem volt célozva a "hol akarja használni" (meg a "maga sem tudja mit akar" ), akkor jelentem, kezdek már orientálódni
Utánaolvastam délután, a Phantom 2 Vision Plus már tudja a waypoint flying-ot automatikus módban. (meg van rá litchi is). Ez nekem már elég is.
Amit viszont az akksikról olvastam, hogy 80 töltés után letiltja magát (biztonsági dolog?), ezért a most piacon lévő (piacra kerülő) vision plus-oknál közel lehet ez a határ. Ezt ki lehet olvasni valahol, vagy egyszer csak nem hajlandó tölteni?
Lehet, vadászok egy Phantom 2-t, amit ha kezdetben bénáznék, nem sajnálok annyira, mintha egy P3 lenne, meg árban is barátibb .
A P2 Vision Plus gyári gimbaljáról és kamerájáról van valakinek saját tapasztalata? Nem kell nekem 4K, elég, ha 1080p-ben normálisan vesz fel.[ Szerkesztve ]
http://www.shutterstock.com/g/Arti_Photo?rid=264901704
-
MPowerPH
félisten
válasz Geller72 #36756 üzenetére
Nekem volt P3 Pro. Arrol tovabb a P4 Pro lenne igazi elorelepes. Ott azert mar van egy nagyon komoly kamera, es minden teren jobb a tesztek alapjan(kivetel a mobilitas), mint a Mavic, vagy a sima P4-es. Viszont tavaszra irtak uj szeriarol, szoval ki tudja.
Nincs zoom, es a Mavic -nal is csak software -es, nem? A P4-nel pedig van zoom, de tudtommal csak HD-ben, es csak IOS alatt mukodik, es persze ez is csak digitalis, ami FHD-nel szerintem nem tesz jot a felvetelnek.Igen, tudod csatlakoztatni, es tudsz VR-al tolni. En kiprobaltam volna az S7 -en, de a DJI soft nincs joban vele, az iPad mini 2 meg nem egy VR alkalmas valami. Remenykedek, hogy a DJI Go 4 app mar tamogatja az S7-et is, akkor mehet a VR, ures fejpantom mar van a telohoz.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Geller72
veterán
válasz MPowerPH #36765 üzenetére
A P4 pro viccesen horror drága. Ahogy olvastam, a Mavic kam hátránya több mint valószínű az autófókuszos kamera, ami a P4-ben fix fókuszos. A szenzor mindegyikben ugyanaz, tehát elviekben a Mavic is tudná közel azt, amit a P4, még ha a látószöge szűkebb is egy kicsit. A zoom csak annyiban érdekel, hogy kivehető legyen a nagyított kép, tehát nem filmes szempontból fontos nekem a nagyítás része, hanem "láthatósági", beazonosítási okokból. Egy sima vrboxba akarok belerakni egy iphone 6s-t. Kivárjak én is?
-
Geller72
veterán
válasz maximilian4 #36763 üzenetére
Gondolom, a falconra gondolsz. Ezeket a mocikat pakolták az Eachine 210-es éa a 250-es gépeibe is, szal gondolhatod, hogy annyira nem lesz gond velük. . A motorhoz a BG-n (is) azt írták, azon kívül, hogy 3-4S, hogy 5-6". . Tehát az 5045-ös propok az átlagot képviselik. A moci max thrustja 440g, ami annyira nem szar. . A grasshopperem mocijai tudnak 1 kilót(fejenként), de azok a mocik azért egy kicsit mások. Nyugodtan pakold át egy kompatibilis vázra, én is át fogom, ha addig el nem adom, vagy a meglévő, esetleg a vadi új vázat át nem építem. De inkább eladom, mert ugye van másik.
-
MPowerPH
félisten
Soha nem talalkoztam ilyennel... Ez egy nagyon szelsoseges eset lehetett. Egyebkent van a kamerara mind napellenzo, mind ND szurok, amivel ez kikuszobolheto. Valszeg azert nem talalkoztam en se ezzel a jelenseggel.
Geller_1972: Igen, meg horror, ellenben kapsz a felarert eleg sok dolgot. A Pro+ -nak nevetseges az arazasa... Mostanaban ugysem tudsz repkedni, szoval a szezon kezdeteig en mindenkeppen varnak. Itt a topikban is irta, hogy jon egy uj szeria tavaszra. Ha masra nem, arra jo, hogy lenyomja a 4 Pro arat. Nekem est 30 min repules es a kb. 5km-es tiszta hatotav boven eleg.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
-
.DLL
veterán
válasz Geller72 #36767 üzenetére
Amúgy ha nem filmes szempontból kell a drón akkor lehet hogy nem is DJI felől nézegetnék, ezek a legdrágábbak, hanem egy olcsóbb gimbal-os quad-ot amire feltehet egy optikai zoom-os zsebkompakt fényképezőgépet. Bár ha a hatótáv is számít, akkor megint a DJI kerül a képbe. Mi lenne a felhasználás ha nem titok?
(#36769) BMW001: sajnos többször is láttam már Youtubon. De akkor örülök, ha ez valós helyzetben nem könnyen jön elő.
(P.H.)
-
twine
veterán
Rettenet amatőrnek, és elb@szott "vezérlésnek" kell ahhoz lenni, hogy ilyet művelj.....(normális esetben)
Vízszintnél pár fokkal feljebb húzni a kamerát, (hol életszerű ez egy drónnál ahol "fentről lefelé nézel" ? )
Vagy sport módban cső gázon indulva vízszintben hagyott kamerával,ahol olyat dől a gép a gyorsulás miatt hogy valóban belelóg a képbe...
Ha valaki valóban kameraként használja ésszel a gépet, az első tesztrepüléseken kívül nem fog találkozni ezzel az "effektel""Küldve az én Phantom négyemről! "
[ Szerkesztve ]
-
twine
veterán
És bár tudom , hogy a reklámokban még a mosópor is intelligens, ebben a bemutató videóban 01:00 percnél ezt a "belelóg a propeller" dolgot, pont ki is emelik, hogy javítottak rajta!
Jelzem ismét, nem azt mondom, hogy ilyen nincs a valóságban csak, hogy normális esetben nem igazán tapasztalod....
[ Szerkesztve ]
-
NORBl
aktív tag
JJRC H31 - nél van problémám. Felszállást követően jobbra előre akar mozogni magától srégen. Kicseréltem a jobb első motort, de nem oldódott meg a probléma. Mi lehet a baj ? Lehet akkor a bal hátsóval van gubanc, többet pörög, és azért akar jobbra-előre menni ? Vagy lehet valami giloszkópos probléma ? Szerintetek ?
-
twine
veterán
Igen, ahogy BMW001 is írta....Akkor belelóghat!
Én először ezt pont ebben az esetben tapasztaltam:
Második repülés a falu határában a hatalmas mezőn! a zzinternet 30km/h szelet írt...ahol én repültem ott inkább erős széllökések voltak hosszabb kifutással, ahogy "lágyult" a szél! Ezért csak 15-25m magasság között repültem, mert féltettem a masinát! Aztán;
A gép 250m-re tőlem, azt sem tudtam merre vagyok arccal, gondoltam itt az ideje az első hazahívásnak!
Phantom "körbenézett" aztán emelkedés 50m-re ahova be volt állítva, és indult felém a szélben...Egy pillanatra bef0st@m, hogy akkor most mi lesz, elviszi a szél, földhözb@ssza, stb...! De nyíl egyenesen hazajött a nagy szél ellenére!
Na ezen a felvételen láttam először a prop.-okat!És az első pont, ahol elkezdtem bízni a gépben....
Szóval relatív a "nagy" szél...és pontosan nem tudom mekkora lehetett, mert nincs műszerem, csak az internetre, és az érzékeimre hagyatkozva azt mondom, a gép méretéhez/súlyához képest nagy volt a szél!
Második alkalom mikor láttam a képen a propellereket az első repülés sport módban! kb.5.-6. repülésem alkalmával!
Aztán ahogy lassanként megismertem a gépet, és jobban inkább a képi rögzítés vette át a szerepet a "tesztelgetés" helyett, úgy egyre ritkábban láttam a felvételeken őket!
-
Geller72
veterán
Na jó. Azért tegyük hozzá, hogy ép eszű ember, ha filmet akar csinálni, akkor nem hogy nem kapkod jobbra-balra, hanem szélben ki sem megy. Ok, hogy összevágod/kivágod a hirtelen mozdulatokat, fordulásokat is, de szerintem semmi értelme felküldeni a gépet szélben, mert szinte csak korrigálni fog, kínlódik. Ráadásul a legtöbbször amit te lent egy szellőnek érzel, az már 10 méteren lehet, hogy 30km/h-s szél, csak lent árnyékolva van.
-
Geller72
veterán
Visszatérve a Mavic vs Phantomos képminőségre, az éjjel átolvastam pár fórumot, köztük a dji hivatalos fórumát is. A probléma szinte biztos, hogy szoftveres. A Dji go 4-el is hatalmas szívás van/volt, sokszor állt le a progi, vagy dobott egy fekete képernyőt és haza kellett hívni a gépet. Megnéztem néhány friss, 4k-s felvételt a youtube-on és teljesen rendben vannak. Ugyan az az érzékelő van a mavicban, mint a P4-ben is. Az viszont biztos, hogy máshogy kell hozzáállni a dologhoz, mert míg a Phantomnak fix a fókusza, a Mavicnak autófókusza van.És nem az a kapkodós fajta. A lencse is más, 2.8-as helyett 2.2-es.
-
Jackal2
senior tag
válasz dudicukrasz #36740 üzenetére
Szvsz. a kettest szerintem pont semmi értelme megvenni. Elmondom miért:
- a kettes egy tök jó gép, de ha már az ember egy ilyet szeretne, ami szoftveresen nagyjából ugyanazt tudja, mint bármilyen épített gép, miért nem épít valaki egyet? Az legalább egyedi
- a hármasnak a szoftveres részét sehogy sem tudod reprodukálni. Hiába veszel vezérlőt, vagy bármit, azok sem tudják ugyanazt. Vagyis ha az app alapú funkciók számítanak, akkor rá vagy kényszerítve a 3-mas sorozatra.
- Standardot alapból nem vennék, mert mindenféle hatótáv gondok vannak
- Advancedet alapból vennék, a hatótáv és a Lightbridge miatt
- P3 Pro-val az a gond, hogy oké tudja a 4K-t, de egyrészt minek, másrészt mennyi a bitsűrűsége? Mint a 2.7K PhantomnakTehát aki 4K-t akar, az P4 vagy P4 Pro-t kell hogy vegyen, ahol már 100Mbitben tudsz tárolni is.
Én nem nagyon vennék már P2-est.
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
Teréz Atya
senior tag
Posztoltam a lopakoDrónom előzetes költségszámítását.
Olyan jó kiszámolósan az utolsó szöget is beleszámítottam, persze eltekintettem tőle, hogy mennyit bukok rajta, ha állampapírba fektetnék. Persze ez nálam nem nagy truváj, a szlovák állampapírok szart sem fizetnek.
A vicc az h pl. egy racer sem olcsóbb, mert az alapgépen kívül ugyanúgy kell táv, töltő és fpv szett, és valami épkézláb kamera, ami önmagában is 250$.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Jackal2
senior tag
-
vandor01
őstag
nos a brothers utan készen vannak a modolt x100-as twins-ek!
csakhogy ha már mindenből kettőt tartok keszitek nyuzok
kis különbség azért van ami kb 0,6gramm lett!
piros mocis 55mm-es ladybird proppal
valamint chaoli mocis 65mm-es kingkongos proppal
mostmár csak menni kené tesztelni......[ Szerkesztve ]
-
PNP
őstag
Eachine E010-hez milyen akkut érdemes? Eachine 150mAh 45C, vagy van jobb is? Előbbiből melyik töltővel érdemes venni? Ezzel, vagy ezzel? Drágábbik töltőről azt írják, hogy túl sok töltőáramot ad, az olcsóbbikról pedig, hogy ha különböző töltöttségű akkukat dugok rá, akkor tönkre mehet az akkumulátor. Viszont úgy tudom, hogy ezek az akkuk védettek (szedte már szét valaki?), ebben az esetben nem mindegy, melyiket veszem? Az áramkör az akkumulátorban nem pont ezeket a problémákat védi ki?
-
Geller72
veterán
-
PNP
őstag
válasz Geller72 #36791 üzenetére
Racerstarból rendeltem 2x4 db-ot (most olcsó a fekete), szóval majd az lesz benne. Viszont ennek az akkunak más a csatlakozója, nem? Hogy érdemes átalakítani? Repidő lesz hosszabb, vagy esetleg jobban is megy, mint a 150mAh/45C (ami nyilván könnyebb)?
Béna töltőre azért gondoltam, mert 2A-s powerbank-ről bárhonnan tudom tölteni, és valamelyiket mindenképp adják az akkukhoz.
[ Szerkesztve ]
-
Geller72
veterán
A 220-as akku 5gramm. A 45C-s akkut nem mértem, nem tudom milyen nehéz. A csati xarul van fényképezve. Egy másik, spec akkun is láthatod, hogy ugyanaz. Ezen a képen egy 210-es, 30/60C-s akku van a 45C-s képe alatt.
-
Geller72
veterán
Napi légtér. Felkerülsz te is, ha kérsz eseti engedélyt és meg is kapod. .
-
shaddam
aktív tag
válasz Teréz Atya #36784 üzenetére
A szervókhoz clevist hol veszel? Nekem a gép 1,1 milis rudakkal jott, de amit itthon vettem hozzá az 1,8 milis
RájzenHét 1700|GTX 1060 #TeamZsarnokgyík #Internetesvérpistike Retro multis mókák---> http://szondi.ninja
-
DJGABI
addikt
válasz Teréz Atya #36784 üzenetére
wow, ezzel már ilyen [link] repüléseket lehet csinálni? kegyetlen
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
Geller72
veterán
válasz maximilian4 #36797 üzenetére
Dehogynem. Ez a térkép pontosan azt mutatja, hogy hol repülnek engedéllyel és hogy hol nem repülhetsz TE. Még engedéllyel sem. Azt hittem, érthető.
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest