Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz Geller72 #37942 üzenetére
Ebbe konkrétan kár volt energiát fektetni, mert
- Az F36 is tud bukfencelni (jobb kar le)
- És az F36 távján is van sebességváltó (bal kar trim-gombja)
Pont ugyanaz a távja, mint a H8 mininek.Legközelebb legalább a papírját fussd át...
[ Szerkesztve ]
LiftOff: https://youtu.be/MQknbMvMpGc
-
syler123
veterán
Majd viszem az xk x250-et, repüljenek azzal Vagy a h8s-el
Amúgy rettentő mód élveztem vele a repülést, végre, ez a mai egy jó nap volt annyi szenvedés után. Teljesen máshogy kell repülni vele, mint az xk-val, de sokkal élvezetesebb, van benne erő, de vissza tudom fogni a lovakat, tudok vele higgadtan repülni, szóval szerintem hülyeség hogy racerrel csak állat módjára lehet menni. Adja magát a dolog, de simán lehet higgadtan menni vele, szerintem elég stabil is volt.
Ami érdekes tényleg hogy ezzel a racerrel abszolút nem kívánkoztam magasban repülni, ilyen fél / 1m magasan repültem.
[ Szerkesztve ]
-
Bdanyy
addikt
Sziasztok!
Táj videozasahoz szeretnék egy dront venni. Valamennyire utanaolvastam még régebben a dolognak, nem tudom mennyire aktuális még, anno ott tartott a szabályozás, hogy tanfolyam és biztosítás kell bizonyos súly felett (illetve repülési engedély).
Semmi korábbi tapasztalatom nincsen, emiatt mindenképp olyat szeretnék, amivel könnyen el lehet indulni, elsőre a phantom 3 standardot néztem ki. Érdemes előtte valami olcsóbbal próbálkozni, illetve saját kamerát használni? (gopro hero 4 black). Utóbbi esetben hogy látnám a kamera képét repülés közben?[ Szerkesztve ]
http://href.hu/x/frwq http://www.n95.hu Nokia N95-ös és egyéb S60 telefonos információs oldal http://febazo.hq.hu/ I8910 HD : http://href.hu/x/f1zt
-
syler123
veterán
válasz maximilian4 #37957 üzenetére
Lehet nem jók a pidek, ha forgok akkor döntve marad, míg nem nyomok egy előre vagy hátra driftet. Menetközben jól mozog, csak helyben nem tudok forogni, ha megyek közben előre akkor jól forog.
Angle módban használom. Horizon módot nem próbáltam.
[ Szerkesztve ]
-
vandor01
őstag
itt lesz a KÁNAÁN! [link]
Texas Egyetemen kifejlesztett egy szilárd elektrolitra épülő akkut, amelyben háromszor több energiát tudunk tárolni, mint egy hasonló térfogatú lítiumion aksiban, többször tudjuk feltölteni a kapacitás drámai csökkenése nélkül, és gyorsabban megtelik energiával.CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
csmat
senior tag
Rc autókra nincs most kupon a banggoodon?
-
törölt tag
Sziasztok! Azzal a problémával fordulok hozzátok hogy amikor rádugom a qx95 drónra az aksit akkor egyből forognak a motorok! gondolom elzongoráztam a cleanflightba valamit!
-
kriszbon
őstag
Sziasztok!
Aki Cleanflight configurátort használ, az majd nézze meg a legújabb 2.0 verziót, persze ahhoz kell a Firmware frissítés is amihez ez való.
Ha jól veszem ki nem végleges még, de nekem legalább felment az SPRacing F3-ra minden gond nélkül, és működik vele a távvezérlőm, nem úgy mint az előtte levő legújabb véglegessel(meg azelőttivel sem stb.).
Ja, elég sok többlet van benne, led vezérlés szerkesztgetés, meg virtuális kopter amivel a távvezérlőt lehet próbálni, fogatni, pörgetni(a régi virtual gép is megvan).
Na meg sokkal több állíthatóság, engedélyezhetőség, támogatottság.
Kicsit kezd komoly lenni ez a vezérlő, gratulálok hozzá, igaz majd tesztelésnél válik el hogy mit mutat, de akkor is jó irány.
Na menek küzdök egyet megint a MinimOSD vackommal, hátha változott valami így.Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
fape
senior tag
A 150W+ töltők közül éppen mi a bestbuy? Milyen táp ajánlott hozzá?
Nézegettem az iSDT-t meg a Turnigy Reaktor-t de biztos vannak még jókNem ezeket a drónokat keresik!
-
molnigee
aktív tag
Új gimbal megoldás xd
https://m.youtube.com/watch?v=VRKu785g0O0&feature=youtu.be--> http://dronearena.hu/ <--
-
Kolpi6
csendes tag
Sziasztok!
Qx 105 bat hoz tud ajánlani valami akksit?
Mivel érdemes tölteni az akkukat ,hogy az élettartalmuk ne rövidüljön meg?
Pl.: egy sima telefon töltő adaptere megteszi?( nem gyors töltő)
Köszi -
vandor01
őstag
válasz Kolpi6 #37969 üzenetére
[ Szerkesztve ]
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
-
syler123
veterán
Sziasztok!
1 akku nem akku téma.
Vettem egy Infinity 1300mah-s akkut. Eszméletlen hogy megy vele a Falcon 180. Nem is tudom hogy lehet erre a gépre panaszkodni, 60% gáznál többet nem mertem adni neki, mert egyrészt felesleges, másrészt úgy megindul hogy követni alig lehet. Oda megy ahova szeretném. Én azt mondanám hogy 4s akkuval biztonságosabb repülni, mert ha kell tutira megtudom fogni a gépet, míg 3s-el lehet nem menne.
A kérdésem az lenne hogy ti milyen akkut vennétek, Infinity 1500-ast vagy Giant Power RTF 1600mah-sat? Árban nem mindegy az utóbbi csak 17 dollár, a másik 23. Vagy inkább várjam meg, míg megjön a Giant Power RTF és csak ha kipróbáltam, akkor vegyek belőle többet? Nincs még nagyon tapasztalat vele kapcsolatban, elvileg a Dinogy szintet hozza. Viszont lehet hogy később jobban felemelik az árát.
[ Szerkesztve ]
-
molnigee
aktív tag
válasz syler123 #37972 üzenetére
Hidd el, 3 aku sem aku, minimum 5 kell
Én ahogy olvasom wizard fórumban, ott mindenki inkább az 1300-as akukat preferálja 1500-ös helyett.
Ezért én a Giant Power RTF 14.8V 4S 1350mAh-al szemezek, 5000Ft.
Ennél a Infinity 4S 14.8V 1300mAh 70C Graphene jobb, de az már 6500 és nincs is raktáron.
3. pedig a Turnigy Graphene 1300mAh 4S 65C, hobbykingről 7500...Én szerintem maradok a Giantnél, 4db, így már van mennyiség kedvezmény is, darabja 4868Ft.
Így lesz 2db 3S aksim bemelegítésre, és 5db 4S aksim megküldeni
--> http://dronearena.hu/ <--
-
syler123
veterán
válasz molnigee #37973 üzenetére
De miért nem az 1600-ost veszed? Majdnem annyi, mint az 1350-es. Tudom plusz súly, de nem versenyre vesszük, nem számít náhány km/h 1 Giant 1600ost már rendeltem, de akkor veszek még 1-et, mert ez az 5-6 perc idő nekem nagyon kevés, meg hát bárkinek az.
3 akku már 1 akku Több mint 1 akku. Később persze még veszek, de ma még valamilyet be akarok rendelni, akkor lesz 3db.
Az a baj nem olvasok sehol tapasztalatokat erről a Giant power rtf-ről, attól félek, hogy bevásárolok belőle és nem is lesz jó.
Használd a ToysHo kupont, azzal 4,5k az 1350-es.
[ Szerkesztve ]
-
-JB-Scottt21
csendes tag
Sziasztok!
Első fontos dolog amit meg kell említenem az az, hogy teljesen kezdő, amatőr alatti szinten vagyok. Ez az első drónom. Van nekem egy T-Smart XMB-33 drónom, és sajnos nem kaptam hozzá kézikönyvet (használtan jutottam hozzá). Az a problémám vele, hogy akárhogy is próbálom be állítani, mindig oldalra húz. Proppellereket is ki cseréltem már (4db vadonat újat kaptam mellé). Sajnos neten sem találtam hozzá semmi konkrétat a kalibrálást illetően. Tudtok benne segíteni, vagy egy olyan linket ahonnan le tölthetném a kézikönyvet?
Másik, hogy a propellerek tengelyét mivel érdemes "kenni"? Olajjal vagy zsírral?Köszönöm a hozzászólásokat!
Üdv.: -JB-Scottt21
-
molnigee
aktív tag
válasz syler123 #37974 üzenetére
Egyrészt plusz súly, hiába nagyobb kapacitás, lehet ugyanaz a repidő,másrészt 9cm hosszú az 1600-os, neked végig fog érni a vázon kb
Nekem a váz végén van mindig a buzzer, az elejére meg akció cam lesz, vagy gitup, vagy később valami kocka alakú, mondjuk foxeer 4K , szóval oda is kell hely. Az 1350-es meg csak 7cm hosszú.JA, és ne feledd a toysho kupon BG-n, 8% aksira is jó. 4db Giant RTF 1350 4s -> 17.9 K
[ Szerkesztve ]
--> http://dronearena.hu/ <--
-
syler123
veterán
válasz molnigee #37976 üzenetére
Lehet igazad van. Veszek egy 1350-est is, aztán majd a gyakorlat megmondja, hogy melyik a jobb.
A vázon nem érne végig az 1600-os, lemértem, kb ugyanott lesz a vége, mint most az Infinity-nek, mert ez sem megy be teljesen a csati miatt, így több, mint 1cm-t mehetne beljebb ha tudna, a Giant Power majd tud.[ Szerkesztve ]
-
maximilian4
addikt
Na rendeltem egy ilyen Martian 3 vázat 190 mm-es méretben. Erre fogom átépíteni a falcont. Valahogy ezek az X vázak jobban bejönnek. Ha elakadok valahol majd segítetek.
Maxi
-
ZTE_luky
aktív tag
Sziasztok! Ajándékba szeretnék egy drónt meglepetésnek. Tudom így láthatlanba elég nehéz, főleg mivel nem nagyon értek hozzájuk. kb 20.000 forint körül tudok rá költeni, kezdő, hobbi szinten lenne alkalmazva, tájak videó és fotó felvételére. nem tudom hogy a kamerát tartalmazó drónoknak milyen képet készítenek, nekem van egy Xiaomi Yi sportkamerám, viszont az elég nehéz, nem tudom h elbírná e a drón. Mire kell számítani egy ilyen árkategóriában elhelyezkedő drónnál? TÁvolság, akku élettartam, magasság, irányíthatóság, képfelbontás stb stb
Előre is kösz szépen!
-
phoenix1989
őstag
Üdv!
Gondolkodom egy drón vételén. Néha egy két kép készítésére használnám kirándulásokon.
Mit ajánlanátok?
Keret ha össze lehet hozni ne nagyon legyen 40- nél több. ha csak nem éri meg egy kicsit többet költeni.
olyat szeretnék amivel látom is azt hogy épp mit fényképezek, és lehetőleg normális képeket lehessen készíteni.
előre is köszönöm -
vandor01
őstag
na majd itt a többiek vagy megerősitenek vagy jobbat ajanlanak!
ha kamerázás annyira fontos akkor BUGS 3 a ti gépetek : bugs3
ez elviszi az akcio kamerat 20perc repidőt igérnek
kicit occobban: bugs3de elötte erdemes lenne megtanulni dron-t terelgetni!
kéne vmi occobb kisebbet venni csak hogy tudjatok merre
az előre hátra le meg fel stb.. az meg lesz 5-10e ft bol!
ilyenek: E010 vagy ez H31CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Teréz Atya
senior tag
válasz vandor01 #37981 üzenetére
Hat, elso dron, meg elo kep meg video es foto, meg gondolom jojjon is haza, meg tableten tapicskolva induljon felfedezoutra, hat ez a Phantom 3 advanced vagy professional. Ha ez kicsiben kell, akkor meg a DJI Mavic. Az elobbi 700+ euro, utobbi 1400. A BUGS faja kis gep, de nem laikusoknak valo.
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
ZTE_luky
aktív tag
válasz Teréz Atya #37982 üzenetére
köszi a gyors választ, és akkor mondjak le arról h. ennyi pénzért használható drónt vegyek?
-
molnigee
aktív tag
Én nem értem hogy gondolja bárki is hogy 30 ezer forintból élőképes, normális kép, videó keszitesre alkalmas drónt tudunk ajánlani.
Egy sima mezei normális fényképezőgép is többe kerül...--> http://dronearena.hu/ <--
-
Teréz Atya
senior tag
válasz ZTE_luky #37984 üzenetére
Hat, cca 90 dolcsi korul dudsz szerezni egy MJX Bugs-ot. De semmi elokep, es neked kell "vezetni" mert meg magassagtartas sincs benne. Namost ezzel, "hasbol" jo videot nem losz. En probaltam, soha nem jott ossze.
Lehet ra fabrikalni elokepes rendszert, de az olyan lesz mint a szar, regi SD TV. Kb. azt fogod latni h mi van a kamera celkeresztjeben, de hogy hogy nez ki majd a felvetel, csak tippelhetsz. A DJI a lightbrige-nek koszonhetoen digitalis, HD kepet kozvetit a tavodra real time, ami azt aztan tovabbadja a telefonodnak, tabletednek. Egyelore jobb nincs ilyen arban. Ami kicsit is konkuralt, azt a DJI lenyomta a nagyon agressziv arazasaval. Esetleg egy Parrot Bebop 2. Ennek gyengebb a kepe, de tablettal is lehet iranyitani.
Ha nem szempont a videozas, csak a ropkodes orome a cel, akkor vegyel egy filleres kinai csodat. Ha azzal megtanult repulni a delikvens johet a Bugs vagy mas, erosebb holmi. Vagy a racing, de oda nagyon elkotelezettnek kell lenni, mert magas a tanulasi gorbe.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Allien
veterán
válasz Teréz Atya #37986 üzenetére
Az a nehézség, hogy ugye az alap az, hogy "fényképezni", "videózni" akarnának. De ehhez ugye rengeteg minden kellene, és ennek jelenleg a dji az egyedüli képviselője, szinte. Hiszen, a kamerázáshoz kell egy gimball, egy jó kamera, lehetőleg élő képpel, gps, egy jó tablet, és lehetne sorolni. Asszem jelenleg itt kb 170E-t szoktam hallani alsó hangon egy fantomra. Ehhez kellene még esetleg 1-x akku, meg ugye egy i-tablet, melyek egybe szintén plusz 100E majdnem.
A Hubsan-nak vannak talán a legolcsóbb gps verziói, de a kamera az fixen benne a gépben, ami korlát szerintem. (kivéve a pro verziót)Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
DJGABI
addikt
a hübschen-nel [link] azért már el lehet lenni, nem? csak hát az is inkább 70
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
Teréz Atya
senior tag
válasz DJGABI #37988 üzenetére
Hat annal meg az van, amit Allien irt: nuku gimbal es a kamera sem csillio megapixeles. Tehat jon a szellokes, rant a gepen, es mar el is van b*va a felvetel. Vagy fordulasnal is esznel kell lenni, mert nincs gimbal, ami kiegyenlitene a hirtelen rangasokat. A parrot bebopnak sincs gimbalja, de azon van egy csillio felbontasu kamera es megoldjak szoftverbol. Igy viszont a kepminoseg degradalodik.
Fun fact: egyszer egy videos azon sirt h nincs penze DJI Mavicra. Mondom vegyen Parrot Bebopot. Ugy elkuldott a csaba, hogy azota is pislogok. Nem tudtam, hogy vidoes korokben a Parrot szitokszo.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
ZTE_luky
aktív tag
köszi a hasznos választ! Mindneképp 20k körül lenne, "csak egy" játéknak. nem cél az élőkép és a profi videózás, ahog írtad csak a röpködés öröme, szép tájaknál, kilátásnál pár kép és videó lövése. ennyi. nem számítok túl sokra (főleg kép)ha a kínai piacon körbenéznék (ebay,banggod,gearbest) mi az amikre oda kéne figyelnem? (amiket most is megemlítettél?) akkumulátor,irányíthatóság, legyen rajta kamera azok a "hd kamerák" mennyit érnek amiket adnak hozzájuk?
-
Teréz Atya
senior tag
válasz ZTE_luky #37991 üzenetére
Csak annyit mondok, hogy a legolcsobb jo minosegu HD kamera, amit elbirnak ezek a gepek 50 dolcsi a Runcam 1 formajaban.
De, ha nagyon akarod am legyen. Egy U807+C4002 hotgagyi ize cca 70 euro kornyeken vagy ugyanez a kamera brushless gepen, hogy ne kapj szemrakot a remegestol.
Aztan Runcam HD + egy Falcon 180 racer. Ez utobbi onmagaban kb. 130-160 dollar. Ahogy latod videozasra ez is alkalmatlan, mert fixen van rogzitve a kamera. Sebessegvaltozasnal ossze-vissza ugral a horizont.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
syler123
veterán
A 2kg alatti gépekhez elvileg kell valami netes tanfolyam, erről lehet már tudni valamit? Ingyenes lesz, vagy ez is a pénzlehúzásról szól?
[ Szerkesztve ]
-
taky1984
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Drón vásárlás előtt állok, de valami komolyabbat szeretnék, amivel némi gyakorlás után versenyezni is tudnék és persze videókat, képeket tudnék készíteni. Mezőgazdasággal foglalkozom és ezen belül sok más funkciót is betölthetne. Semmilyen tapasztalatom nincs ezen téren, de úgy gondolom gyorsan bele fogok jönni. Amiket 1. körben kinéztem ezek lennének: [TBS Vendetta] vagy [Vortex 250 Pro]. Ezeket persze FPV-vel szeretném használni. Esetleg tudnátok még ajánlani 1-2 hasonló gépet? Körülbelül milyen összegre számíthatok, ha össze akarok állítani 1 jó kis gépet (fpv, kamera stb...)?
[ Szerkesztve ]
-
MyRodny
újonc
Hy.
Engem is elért ennek, a koránt sem gyerekjátéknak a szele. Remélem sokan leszünk, és tudunk egymásnak segíteni, vagy csak beszélgetni, haverkodni!
Nektek milyen gépetek van, és mire használjátok főleg? Csak röpködni, vagy kamerázni? -
Teréz Atya
senior tag
válasz MyRodny #37995 üzenetére
Most masoljam be az egesz blogom?
koptergeza.blog.huA hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Teréz Atya
senior tag
válasz taky1984 #37994 üzenetére
Hat, megint a 37212-es hozzaszolasom tudom ajanlani.
Szerintem ezt felfejlesztem egy cikke.[ Szerkesztve ]
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
molnigee
aktív tag
válasz Teréz Atya #37996 üzenetére
Jön a jó idő, mindenki drónozni akár ugylátom, sőtt, van aki nulla tapasztalattal akar versenyezni egy ferrarival, miközben egy trabantot se tudna beindítani.
Nem lesz ez így jó...--> http://dronearena.hu/ <--
-
taky1984
tag
válasz molnigee #37998 üzenetére
Igen, tudom hogy ezek nagyon mennek, de lehet ezekkel szépen is muzsikálni. Nem muszáj 1. alkalommal kiló 20-al tépni. Amúgy meg van itt a falu mellet 15 hektár legelőm, amin hamarosan félméteres fű lesz és van a közepén 1 baromi nagy domb. Gyakorlásra elképzelni sem tudnék jobb helyet és a gépben sem tudok túl nagy kárt tenni. Arról nem is beszélve hogy kivételesen jó reflexeim vannak. Minden más csak gyakorlás kérdése és gyorsan tanulok még ha zéró tapasztalattal is rendelkezem...
[ Szerkesztve ]
-
molnigee
aktív tag
válasz taky1984 #37999 üzenetére
Rendben, a fenti két gép felső kategóriás, nem hiszem ilyennel kell kezdened, ennyiért vegyél inkább két tanuló gépet.
Sokan hiszik azt hogy ez könnyű, vagy majd vigyáznak, aztán egy kettőre lezúzzák vagy elvesztik a gépet. Ha egy Ferrari van alattad, akkor úgyis meghajtod...
Vegyél egy közepes gépet 60 körül, távot, szemcsit, próbáld ki.
Ha nem megy, veszel egy kisebb gépet tanulni.
Versenyzésre szánt gépet nem fogod mezőgazdaságban használni, oda van a dji-nak spéci gépe, azt nézd meg.--> http://dronearena.hu/ <--
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs