Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geller72
veterán
válasz KaiotEch #37120 üzenetére
Az első H36-om még mindig megy. Pedig, atya ég, mennyi üzemóra lehet benne. . Kihoztam egy E010-et hat akkuval. Hetente egy óra rep idő minimum van, de inkább kettő. A hatodik hete, és még csak jelei sem mutatkoznak, hogy baja lenne.
8520-as mocikat rendeltem, mert néhány QX-em azzal megy. Én a racestarokat a négy darabot valami 10 euró körül vettem.
-
syler123
veterán
válasz Geller72 #37153 üzenetére
Olvastam hogy írtad hogy kell adapter, de nekem üzenetben írták hogy jó a laptop adapterem, azért nem számoltam azzal.
De amit linkeltem fent az is jó hozzá nem? 12V 5A 65W. Akkor nem veszek másikat, csak azért hogy a ház tele legyen kacattal (plusz kidobjak 5k-t), inkább veszek még 1 akksit rajta.Parallel board Gearbest-en 8 dollár. Engem az pl nem zavar hogy lassan tölt, úgyis előtte nap töltöm.
Az a hőmérséklet szenzor miért kell hozzá?
[ Szerkesztve ]
-
Geller72
veterán
válasz syler123 #37155 üzenetére
A szenzor nem kötelező, de én akartam. Be lehet lőni, hogy ha elér egy általad megadott hőmérsékletet, akkor leállítja a töltést. Ha a wifi modult is megveszed, akkor egy appal a telón keresztül tudsz a töltővel kommunikálni, állogatni, stb. Látod, hogy hogyan tölt, a rádugott akku(k) hogy állnak, a szenzor mit mér, stb. PC-re is rá lehet dugni, van hozzá progi. A szenzor akkor jöhet jól, ha ott akarod hagyni a töltési folyamatot. Ilyenkor ha gáz van, leáll a töltés.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Geller72 #37156 üzenetére
A szenzor inkabb NiMh akkuknal jon jol. Sajna egyik minden egyben tolto sem tudja jol detektalni a feszultsegcsokkenest (delta V), igy a feltoltottseget, aztan szeretik tultolteni. Nekem az egyik ceruzakku foglalat meg is olvadt. NiMh-nal a feszultsegeses egyutt jar a homerseklet megugrasaval, azaz feltoltessel, igy ezzel a tolto mar nem tolti tul az NiMh akkut. Elmeletileg. En felmergedtem, es vettem egy Tronic NiMh / NiCd toltot a Lidl-ben. Azota ovom es bodotta vagyon.
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
syler123
veterán
válasz Geller72 #37156 üzenetére
Értem, nekem ilyenre nem lesz akkor szükség. Később majd ha úgy gondolom veszek hozzá, de most csak a legszükségesebb dolgokat akarom megvenni.
Berendelem ezt a töltőt, ha valaki megerősít abban hogy menni fog ezzel az adapterrel. Ott a képen pont 12V 5-es töltőt ír, akkor mennie kell nemigaz?
Aztán lehet nem ér semmivel többet ez a töltő, mint a Charsoon DC-4S 2-4S Na de majd elválik.
Köszönöm mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
-
Geller72
veterán
válasz Teréz Atya #37157 üzenetére
A cerka akkukhoz nekem is az van, a legjobb, ami kapható otthon szerintem. És a hozzá való tölthető akkuk is nagyon jók. Nekem van pár marékkal azokból is a fejlámpákhoz, zseblámpákhoz, billentyű, egér, etc.
-
syler123
veterán
Köszi a választ! Nem gond ha lassabban tölt, de akkor ha működni fog berendelem. Így kb egyszerre megjön az akkuval. Gondolom akkor nekem kell kb 4A-ra állítani a töltést, amit tuti elbír az adapter.
Konkrétan mondjuk azt nem értem hamisítványt miért vesznek az emberek 23 dollár környéke a hamisítvány, 30 az eredeti.
Itt van a töltésről egy videó, Itt az emberke bekötötte mind2 csatit, a balance kábelt is, az azért kell hogy tudja a töltő cellánként mérni a feszültséget vagy miért kell mind2 kábel a töltéshez? Vagy amíg mind a 4 cella töltése megy, addig xt60 csatin tölti, és amikor már valamelyik cella feltöltött akkor a balance csatint csak azokat a cellákat tölti amelyik merültek?
Egyáltalán hány A-rel érdemes tölteni egy 4s akkumulátort? Minél gyorsabban töltöm, gondolom annál jobban károsodhatnak a cellák.
[ Szerkesztve ]
-
maximilian4
addikt
Szerintetek? Jár hozzá AC adapter is. Elég sokan megvásárolták már mint láthatjátok.
Maxi
-
Geller72
veterán
válasz maximilian4 #37163 üzenetére
Ahogy nézem a negatív értékelések sarokköve az volt hogy poor quality, azaz SZAR MINŐSÉG. Ebből, ha másból nem, azért tanulnék. És főleg feedbackeket olvasok, mielőtt veszek valamit.. Igen valószínű, hogy egy szar, hamis fost árul.
(A minap az ebayről egy olyan valaik(ke)t baxattam ki, akinek x tízezer eladása voltz, viszont ~1500 olyan adásvétele, amikor nem küldött semmit. Szal, az hogy valaki sokat adott el valamiből, semmit nem jelent..
[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
Volt, aki itt PH-n is beszopta Ebay-rol a hamis B6-al, aztan futhatott a penze utan! Inkabb BG vagy GB, ezektol meg mindig kaptam refundot vagy ujrakuldtek ha valami nem stimmelt.
[ Szerkesztve ]
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Geller72
veterán
válasz maximilian4 #37167 üzenetére
Ezért KELL olvasni. És olyat rendelni, ami megfelel annak, amit látni is szeretnél. A hamis szarokat simán ráverem a BG-re. A PAyPal refund nagy úr. . Érdekes - és nem védeni akarom őket, mert nem igazán vagyunk jóban - de GB-n ritkább a hamis xar.
[ Szerkesztve ]
-
Geller72
veterán
válasz Teréz Atya #37168 üzenetére
ebay--PayPal=no para.
-
maximilian4
addikt
válasz Geller72 #37169 üzenetére
Még jó hogy egyik vélemény sem az adott termékre vonatkozik. Egyébként csak úgy szólok, hogy a BG-ról rendelt akksim 1 hónapja nem érkezett meg! Ráadásul én is mindjárt keresek a BG-ról számos negatív véleményt és belinkelem...bár felesleges ebbe belemenni. Egyébként eddig az ebay-en is mindig működött a refund. Pár száz rendelés a hátam mögött van. Holnap írok is a BG-nak hogy hol a fenében van az akksi, ráadásul a tracking number is kamu. Miért fizettem érte plusz pénzt?
Maxi
-
molnigee
aktív tag
Eme bejegyzésem részbe syler123-nak szánom, hogy ne érezze úgy csak rá jár a rúd...
Ma végre valahára ki tudtam vinni a Wizardot, nagyon happy voltam, hisz már kb egy hónapja csak porosodik.
Annyira izgultam hogy nem raktam kártyát a DVR-be, úgyhogy nincs felvétel
Első próba losban, minden oké, szép jó, teszi a dolgát. (3S) Ismerkedünk modnhatni. Akis kirepül, ok akkor nézzük FPV-ben. Elindul, huh mi ez a fos kép, jujj de rossz ezzel repülni, hát ehez képest még a qx95 kamerája is egy csoda. Mindegy, menjünk, csipog a low voltage, ideje lerakni.
Aksi csere, nézem az antennát, hát ez lötyög, forog körbe.. hopp és leesik, még jó hogy az aksit lehúztam.
Az eachine átok 2 aksit bírt kiMeg se lepődöm, de így nem lehet fpvzni, lehúztam a vtx-et meg ne süljön, kirepültem losban a maradék aksikat.
Mondanék valami jót is a gépről, de mi modjak? 4S-en hangrobbanás kiséri a punchoutot, megy mint állat, szép, stabil, gyors, jók a fények... egyenlőre ennyi...ez egy eachine... meg kell oldalni a vtx-et, kell gy másik fpv cam. Biztos jó lesz, de ezt is rendbe kell rakni...
Rögtön utánna, menjünk a qx95-el, ha már kint vagyunk, acroban gyakorlok, flip után leesik a fűbe...
Még jó hogy tegnap mondtam simán bírja a betont, ja de a füvet meg nem[ Szerkesztve ]
--> http://dronearena.hu/ <--
-
syler123
veterán
válasz molnigee #37172 üzenetére
Pfff, a mai akkor nem volt a te napod
Pont azon gondolkoztam hogy megéri-e, mármint többet ad-e a droneozás, mint amit elvesz. Konkrétan nekem eddig csak idegeskedést adott, meg kiadást. Azért jobb kezdésre számítottam, de remélem azért majd később belerázódok és valami működni is fog rendesen.
Geller_1972 : Egyszerű, olcsóbb. Azért nálam valamennyire számít a pénz, itt konkrétan 30 vs 60 dollárról beszélünk és ugyanazt kapom kézhez. Ezt viszont tényleg nem értem miért ajánlanátok a hozzá való adaptert és a banggood-os rendelést, ha van itthon adapterem miért vegyek másikat? Csak azért hogy arra is elmenjen 18 dollár? Ennyi erővel ki is dobhatnám a kukába ezt az összeget.
Ha megnézitek az alis linket, kiderül hogy az eladó eredeti ellenőrizhető terméket árul, ezt a vásárlók is bizonyítják. Több mint 3800 értékelése született a termékről, ennyit tuti eladott. A negatív értékelések jó része abból származik, hogy nem egy csomagban küldte az adapter és a töltőt. A másik fele érts kb 5 ember az adapterre panaszkodik (ez természetesen nem gyári), de ebből nem is veszek, mert nekem van.
Tudom hogy ez a hobby nem a spórolásról szól, nagyon nem, de azért érdemes a földön járni (nem a drone-al), és nézni az ár / érték arányokat. Teljesen irreális amit ajánlotok, lebeszéltetek a 13 dodós töltőről oké, mondom legyen másik, eredeti B6 mini, minőségi cucc, kb 5 akkut fog nekem tölteni, az jó lesz, van is adapterem hozzá. De szerintetek inkább ne ezt vegyem, mert van ugyanez drágábban is, biztos jobb. Rajta van a hologramos matrica, benne a firmware-ben a serial, ami csekkolható a hivatalos oldalon, azt is kiírja ha már csekkolták, ennél nagyobb bizonyosságot nem adhatnak az eredeti termékre.
[ Szerkesztve ]
-
molnigee
aktív tag
válasz syler123 #37173 üzenetére
Hát nem, de azért élveztem ahogy a wizard hasít losban
A qxhez van vázam, így csak átdobom, kb fél óra. Ez már a második ami megtört, a múltkor is írt kb 100 aksi alatt.
A wizardon a vtx-et át kell rakni alulra, meg lecserélem azt ahol szétjött, az is van itthon, ez kb 1 óra.
A fpv cam ami gáz, bár lehet repülni vele, de nagyon ratyi szerintem, gondolkodom egy hs1177-en vagy runcam swiften, de ez 10K kiadás...
szóval 1 óra repülés, másfél óra szerelés--> http://dronearena.hu/ <--
-
syler123
veterán
válasz molnigee #37174 üzenetére
Amúgy az nem valami jó ha ratyi a kamera, mert akkor a Falcon 180 kamerája is ratyi lesz
Jah és Banggood-ra visszatérve, 2 hete írták az Eachine EV800-ra hogy feladták. Több, mint 2 hétig nem tudtam követni, most már tudom, rajta van hogy 2 napja adták fel a csomagot. De persze 2,5 hete shipped státuszban van. Az alis rendeléseim hamarabb megjöttek, de persze ez eladó függő.
[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
Az az L alaku SMA / RP-SMA konyok egy atok, mar vesztettem el miatta antennat! Csak az a baj h nem tudom mit fogok helyette hasznalni. Talan megforrasztgatom vagy lecserelem egy pigtailre.
-
2Bálint
tag
Srácok!
Ez jó cucc?
Vagy gagyesz? Megéri, vagy sem?Valami brushless kis méregzsákot keresek...
Bálint
[ Szerkesztve ]
-
maximilian4
addikt
Amúgy ez a LOS pontosan mit takar, mit jelent az elnevezés? Falcon180-on be lehet állítani?
(#37177) 2Bálint
A P200-at dicsérte a kolléga pár napja. Jó minőségű cuccokból épül fel ( Emax átbrandelve). Gondolom a kisebb testvérek sem lehetnek rosszak.
[ Szerkesztve ]
Maxi
-
molnigee
aktív tag
válasz Teréz Atya #37176 üzenetére
Én rakok rá simát, és extenderrel fog felfelé menni, már be is rendeltem.
A falcon 180-on más kamera van, az se egy top cucc, de ennél sokkal jobb
A LOS az line of sight, azaz mikor nem fpv-ben repülsz, hanem nézed kintről.
JJRC-n az a baj, hogy nem tudsz kamera dőlés szüget állítani, mert az antenna ott van, ergő nézheted fpv-ben a földet.
[ Szerkesztve ]
--> http://dronearena.hu/ <--
-
Teréz Atya
senior tag
válasz maximilian4 #37178 üzenetére
Line Of Sight, szabad szemmel repules.
-
maximilian4
addikt
Ty!
Maxi
-
Geller72
veterán
válasz maximilian4 #37171 üzenetére
Sehol nem írtam, hogy a termékre vonatkozna. AZ ELADÓRA vonatkozik. Őt minősíti. És az eladásait. Tök mindegy, mit árul..
-
2Bálint
tag
válasz maximilian4 #37178 üzenetére
Köszi!
-
maximilian4
addikt
válasz Geller72 #37182 üzenetére
De most ha belemennénk, és mint eladóra vonatkozó negatív értékeléseket vennénk figyelembe (pl banggood), akkor ugyanúgy szép kis csokrot lehetne összeszedni. Persze értem amit mondasz és nekem is jobbnak tűnik a banggood-on árult imax b6 btw., de te is érted én mit mondok szerintem. Amúgy most belém is szállt kicsit az ideg tényleg, mert 1 hónapja rendeltem az akkut és semmi hír felőle, ráadásul a tracking number is kuka.
Maxi
-
syler123
veterán
válasz Geller72 #37185 üzenetére
Igen, amit írtál ott 38,72 + 16,26 euró az adapter. Ez 55 euro, nem dollár (jó ez nincs 60 dollár).
Kontra alis 30 dollár + saját adapter. Most hogy 5A-el vagy 6A-el tölt az nekem mindegy, egyszer csak feltölt.+Vehetem idehaza is de az használt és csak 100ft-al olcsóbb, hát nem tudom
Ennek a VTX-nek senki nem találja a helyét Addig jó, míg nem ér földet (vagy fát) a drone
[ Szerkesztve ]
-
Szippi
újonc
Sziasztok !
Frissített valaki már a DJI GO 3.1.3-ra?
Február 10.-én jött ki... ma akartam repülni, és nem engedte addig megnyitni az appot,
amíg le nem frissítettem erre a verzióra.
Ezzel nem is lett volna baj, de valamit totál elcsesztek mert vagy 5x lefagyott...
Eddig semmi problémám nem volt ezzel. A 3.1.0 verzió tökéletesen ment.
Hiába indítottam 3x újra , gondolt egyet és fekete képernyőt adott. még jó hogy látó távolságban voltam...
Nem beszélve a firmware-t is folyamatosan elbasszák. Sok már a panaszkodó...
Azért szép napot... -
Teréz Atya
senior tag
válasz Szippi #37189 üzenetére
<Troll on>
Mi van atvettek a Xiaomi fejlesztoit?
</Troll on>Hmm, kimondottan kellemetlen. Mondjukra ennel is lehetne valami LTS, mint a linuxoknal, aztan, ha valaki kockaztatni akar, akkor hasznalhatja a Nightly-t, de csak sajat felelossegre, ne az egesz ujzertabor legyen beta teszter.
-
Teréz Atya
senior tag
No, kutakodom a Banggood-on, erre látom, hogy a Giant Power új akkumárkát vezet be RTF néven. A lényeg, hogy olcsón. FB falamon okoskodtam róla.
-
syler123
veterán
válasz Teréz Atya #37192 üzenetére
Nem rossz árak, kuponnal 16 dollár az 1350mah verzió. Ennyiért vettem volna én is.
Minőségben ez a Giant Power az Infinity alatt van?
[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
válasz syler123 #37193 üzenetére
Specifikációk alapján kb. a Dinogy-val kéne pariban lenni, de végre az 1300-as és 1600-as is befér a kis Falconba és ugyanúgy passzolni fog a KGB projecthez is. Szóval picit gyengébb az Infinitynél.
Ha jól tudom lesznek majd Giant Power grafénes akkuk, de hogy melyik almárka alá fogják berakni, gőzöm sincs.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Arti1
aktív tag
válasz Teréz Atya #37192 üzenetére
Ennek az RTF megnevezésnek nem örülök, ha gépet fogok keresni, tele fogja szórni akksival (eddig csak beírtam, hogy RTF és szórta ki a gépeket...)
http://www.shutterstock.com/g/Arti_Photo?rid=264901704
-
Teréz Atya
senior tag
Szerintem a Giant Powernek pont ez volt a celja.
Viszont! Banggood-on meg ra lehet talalni az RTF akkukra, de a Gearbest gagyi keresoje minden hulyeseget kidob, csak a GP RTF akkukat nem. Vagy nincs is nekik, nemtom.[ Szerkesztve ]
-
DJGABI
addikt
15 perc repidő 180mAh-s akksiból [link]
természetesen nem quadcopter
[ Szerkesztve ]
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
Arti1
aktív tag
válasz maximilian4 #37198 üzenetére
Jó'vanna, hadd lehessen má' kicsit berzenkedni