Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pikachu24
aktív tag
válasz Teréz Atya #22250 üzenetére
Jó, de neki phantomra kell és azt szerintem csak nem használja úgy mint te az NH-ot, vagy de?
-
medvegy
aktív tag
válasz Teréz Atya #22250 üzenetére
Hát nekem az esés nem paraméter, ui. kameraplatformra lesz az antenna
Minstrel: 600 m már egész baráti. Lehet bérem az occsójánossal aztán majd lássuk mi lesz
[ Szerkesztve ]
FOTÓIM: facebook.com/otvos.aerial/ & instagram.com/sandor_otvos/
-
koko 959
csendes újonc
Üdv Urak! Kamera vásárlásban gondolkodom az x251-hez. Ugyanis hiába csináltam a jelenleg q5c kamerának rezgés csillapító felfogatást továbbra is hullámzik a kép. Jól gondolom hogy a rezgést nem tudtam kiszűrni és ezért csinálja. A mobius és a runcam között hezitálok mivel fedélzeti felvételi lehetőség van sd kártyára és van analóg videojel kimenete ami 1 fpv adót meghajthat. S mivel a saját rezgés csillapításban nem bízok ezért talán a mobius-nál láttam rezgés csillapiós fix felfogtást s azt venném meg. Mi a véleményetek a elgondolásomról?
-
Pikachu24
aktív tag
válasz Dinter #22255 üzenetére
Ezt nem ismerem, esetleg majd valaki más tudja hogy ez mennyire jó. Akkunál még a tömeget(meg a Mah-t, ez minél nagyobb annál többet lehet a levegőben. Dew viszont a nagyobb mah akkuknak nagyobb a tömegük is és emiatt nem lesz sokkal több a rep idő.) kell néni mert ezek a játék drónok nem bírnak sokat.
-
Minstrel
senior tag
-
mgy
senior tag
válasz Minstrel #22257 üzenetére
Én se spórolnék az antennán, nem sokkal több egy pár rendes, mint a gagyi. A linkelt 15 dolláros aomway pl teljesen rendben van, nekem csak azért kell újra rendelnem belőle, mert agyongyötörtem az elsőt.
Ahogy elmúlik a rossz idő, feltekerem az újszerzemény spironeteket, na az mondjuk már annyira nem ócsó cucc, bírnia kell majd a strapát. :-F -
Alabástrom
senior tag
Sziasztok!
Villámkérdés, bocs, ha lerágott, sajnos nincs időm visszaolvasni...
Kezdőnek, játszani, könnyen irányítható kamerás drónt vásárolunk. Eddig ezek jöttek szóba:
Syma X5C - kamerával
JJRC H8C
Syma X8C
Tarantula x6A teljesítmény, akrobatika, stb nem fontos, inkább a könnyen irányíthatóság, hogy viszonylag nehezen törjön (ok, tudom, hogy mind könnyen törik), és legyen hozzá pótalkatrész.
Az X8C ára már a határ fölött van, de ha jelentősen jobb...Melyiket ajánlanátok? Esetleg valami más?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
Pikachu24
aktív tag
válasz Alabástrom #22260 üzenetére
6-7 hsz-el feljebb linkeltem: [link]
Az X8 általában úgy ajánlott kamerázni hogy külön akciókamerával.
[ Szerkesztve ]
-
medvegy
aktív tag
Összeállt a költséghatékony FPV szettem. Még mielőtt mindent megrendelnék, megosztom veletek véleményezésre. Kamera platformhoz lesz (P1.1.1 + Eachine Light 2D gimbal + SJ5000X), tehát a hatótáv (szeretnék kb. 1 km-t) fontos szempont.
Eachine Racer 250 7 Inch FPV monitor
CNC monitor tartó a Phantom távhoz
Műanyag napellenző a monitorhoz
Eachine TS840 40CH 600mW adó
1 pár occsójános 5 dBi gomba antenna
Videókábel az adó és az SJ5000X összekötéséhez (vagy ez is szóba jöhet)Asszem más nem kell. Ez így nagyjából 23k, ha a BG pontokat leszámolom.
Mit gondoltok?[ Szerkesztve ]
FOTÓIM: facebook.com/otvos.aerial/ & instagram.com/sandor_otvos/
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Alabástrom #22262 üzenetére
Meret, emelokepesseg. Az elso sokkal jobban faj, ha fejbe kolint.
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Alabástrom
senior tag
válasz Teréz Atya #22264 üzenetére
Köszi. Ezekért pont nem adnék plusz pénzt.
Ezek szerint nem könnyebben irányítható az X8C.Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
Alabástrom
senior tag
válasz Alabástrom #22265 üzenetére
Nah, most már utolsó kérdés (remélhetőleg):
X5C vs X5SC (illetve ugyanezek -1 változata?).
Azt olvastam, hogy az X5SC-ben van headless mód (ami nagyon jó lenne), de durvább az irányítása és a szelet nem nagyon tolerálja.
Ez utóbbiak mennyire "súlyosak"? Érdemes ezek miatt lemondani az SC-ről? Vagy nem olyan vészes?Köszi!
Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
őstag
Ez lenne jó az x1-re is? Kacérkodtam a gondolattal, de elég gány a minőség a videókban: JJRC H16 X6 Tarantula fpv kamera monitorral
Bár egyenlőre rendesen leamortizáltam a kis x1-et A proppok olyanok mint a fűrész. -1 prop védő. Szerencsére a váz nagyon jól bírja a kiképzést. Rendeltem mindenből pótalkatrészt. Szerencsére nem drága.
Youtube: Casemod FID Facebook: Casemod FID
-
molnigee
aktív tag
válasz Alabástrom #22266 üzenetére
Vegyél x5-hc-t, abban van magasság tartás, ha már a könnyű irányíthatóság a lényeg.
--> http://dronearena.hu/ <--
-
Jackal2
senior tag
válasz Alabástrom #22260 üzenetére
Pont most tesztelek egy magasságtartós Syma X8-at. Az X5-nél annyival jobb, hogy ez Phantom méret (értsd elsőre ku*va nagynak fogod érezni tehát ha valaha akarsz váltani, akkor jobban meg lehet vele tanulni, hogy hol fér el, plusz elbír normális kamerát is.
A Tarantula törik mint a ropi és hullanak a motorjai, egyébként olcsón fenntartható, az is elbír kamerát. A JJRC H8-at én kerülném, mechanikailag szeret gyorsan elkókadni.
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
Nestor16
senior tag
válasz molnigee #22268 üzenetére
Az enyémben (JJRC H22) vajon van?
Még mindig nem az igazi az irányíthatósága, még mindig húz egy kicsit és yt-n a srácnak simán megáll a levegőben egy helyben, nekem nem. Hogyan lehet?Viszont az meg pozitívum, hogy 10-15 perc után már világít a piros pont a töltés során, hogy feltöltött. Elvileg tele van ilyen hamar, bár nem tudom hogyan, amikor 45 perc van megadva.
Üdv, Dávid
-
Jackal2
senior tag
válasz Alabástrom #22266 üzenetére
Az X5C-nek meg az egész X5 szériának szar a szélállósága, de mindegyiknek az, ami 120 gramm. Headless mód nem ér semmit, szerintem csak a potenciális elrepülés veszélyét növeli. Mindegyiket könnyű irányítani, még a 200.000 Ft-os kamera platformokat is (sőt azt könnyebb).
Amíg nem racert nyomnak a kezedbe, ne parázz, ha meg addig eljutsz, úgy is zsákszámra veszed majd az alkatrészt
-
kimista
aktív tag
Hk all Frame 1 usd+szallitas.. Már be is taraztam
Van pár versenydrónom, menő telefonom, atomerős gamer laptopom, kocsim, motorom. Ide ezeket kell írni, nem?
-
-
Teréz Atya
senior tag
válasz KaiotEch #22277 üzenetére
Hat, 2205 a motor, majd Jackal megmondja, nem lesz-e keves nekik az ESC. Ha valodi Emax moci, akkor kb oke az ar. De figyelj ra h ebben meg nincs se kamera, se ado, vevo, semmi. Ha a tavot raszamolod ugyanilyen aron van a KingKong 210GT, ami komplett szett.
[ Szerkesztve ]
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
shaddam
aktív tag
Ránézek az 1 dodós frémekre, mondom ez is kell ez is meg ez is, aztán posta :'( Az ebayes ingyenposta eléggé elrontott e téren. Meglátom hogy alakul a racer újraépítés, aztán szerintem berántok egy hobbyking nightwalrust. Pár hete majdnem vettem, most meg kijött az erősített vázas, beépített ledes karácsonyfa kiadás Fura lesz úgy repülni hogy nem berreg a motor
RájzenHét 1700|GTX 1060 #TeamZsarnokgyík #Internetesvérpistike Retro multis mókák---> http://szondi.ninja
-
mgy
senior tag
válasz shaddam #22282 üzenetére
Nagyon javaslom, hogy a hk-ról ne válasszátok az olcsó, követés nélküli postát!
Elveszett egy 20$ körüli csomagom, leszarták. Annyit tudott mondani az idomított majom az ügyfélszolgálaton, hogy várjak türelemmel, míg csoda nem történik. Általában türelmes vagyok velük, de itt nem sok kellett, hogy elküldjem a fenébe. Végülis lezártam a dolgot, írtam, meglátjuk a paypal mit tud tenni ezügyben.
Hát mindent. Simán visszakaptam a zsét, a hk meg elmehet...
És igen, el vagyunk kényeztetve az olcsó kínai ingyenpostás, azonnal refundoló webshopok által, de ez van. -
Beca1990
senior tag
Tarantula Spider 1505
Mennyire ajánlott kezdő drónnak? -
Plasticbomb
addikt
válasz Pikachu24 #22284 üzenetére
Kössz a linket. 1 eur+ szállításért ez a HobbyKing™ Totem Q450 Hexacopter Kit jó is lesz. Kíváncsi leszek, mit lehet belőle kihozni majd. (Csakis Kamera mókának nézem, van itt nekem jóféle racerem. )
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
mobbo
senior tag
na itt már normális áron van (lesz) a mi drone
geekbuyingvárhatóan máshol is ennyi lesz,
persze kérdés eu-ban mennyi lesz az ára -
cris78
őstag
Volt már? [link]
Legjobb akciók Kínából: https://www.facebook.com/groups/192131087874217
-
mgy
senior tag
Van valamilyen kapcsolat a belső ellenállás és a hőmérséklet között, de nem emlékszem pontosan. Azt hiszem magasabb hőmérsékleten csökken az értéke. De nyilván ez nem az a terület, ahol szívesen focizunk! Amikor leveszed a gépről amúgy is meleg szokott lenni, nem?
Szerintem ne aggódj, vidd be a szobába, aztán annyi. -
Teréz Atya
senior tag
válasz Jackal2 #22275 üzenetére
Ejj, elkezdett konkuralni a PH is. Leteszteltek egy jatek Parrot-ot.
-
Telda
addikt
Hali!
A banggood EU raktár az milyen országot jelent, honnan jön a csomag? -
Jackal2
senior tag
válasz Teréz Atya #22280 üzenetére
A 2205 Red bottom LIHV az 31.2A a tesztek szerint, 5045-el ha jól emlékszem, szóval én most a 20/30 A Emax Lightingot venném, már csak a súlya miatt is
-
Telda
addikt
válasz Teréz Atya #22297 üzenetére
-
Jackal2
senior tag
válasz Teréz Atya #22295 üzenetére
Akkor már csak 216 cikket kell írniuk és már be is értek. Ja meg egy 120K oldalletöltést
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest