Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
TromF
tag
Van valakinek tapasztalata GB Standard shippinggel (EMS)?
Az expedited DHL-es, az minden esetben bevamol+AFAz, vajon az EMS is?
-
molnigee
aktív tag
válasz medvegy #21453 üzenetére
Hát, a kamerán az első pöcök magasabb mint a hátsó, így kicsit lefele néz... Meg így lábak nélkül, nem is raknám oda
Ott elől jó helye van, jó a szög, nem kap ütést eséskor sem.--> http://dronearena.hu/ <--
-
csmat
senior tag
Az x1 is annyira kompatibilis a wl 686 fpvjével nint az xk251? (Csatlakozókiépítés pl)
Tényleg az 251re is lehet tenni vizipisztolyt vagy bubifúvót pl? -
medvegy
aktív tag
Volna egy kérdésem így X251 aksi meg parallel charging board rendelés előtt.
Egy hatos charging board-on egyszerre csak 6 db aksi tölthető, vagy kevesebb is? Például 5 vagy 4?
Azért kérdem mert nem vennék 6 db aksit pluszba az X251 mellé. De ha csak 6-ot tudok a parallel board-dal egyszerre tölteni, akkor megveszem a 6 db aksit.
FOTÓIM: facebook.com/otvos.aerial/ & instagram.com/sandor_otvos/
-
nagyúr
Hubsan X4 H107-hez nincs valakinek elfekvőben egy tanulókerete?
-
Teréz Atya
senior tag
válasz tonyrulez #21450 üzenetére
Hat a CX-35-el nem nagyon leszel elorebb. Au U807-re vennek egy C4002-ot meg egy Quanum V2-t vagy valami hasonlot. Aztan amikor mar megvan a gyakorlat, akkor lehet tovabblepni.
Ha nem akarsz szemuveget, akkor valami nagyobb monitor fog kelleni, ilyen jatekmonitorral meg felesleges bohockodni. Hogy valami at is jojjon, ahhoz legalabb 7 col kell es nagy fenyero. A 4,3 colos monitorral meg februarban is neha hunyorogni kellett. Aztan megjott a Quanum V2, es tadam, megtanultam FPV-zni.@ csmat - A JJRC X1 Syma X5 kiosztasu dugaszt hasznal. Ennek ellenere en Wltoys kompatibilis C4002-vel hasznalom. Csak kezzel inditom a felvetelt, mert soher vagyok 1.25mm-es JST-t venni.
Jo gep az X1, de csak addig, mig nem hajtottal egy racert. En most kalapaltam bele a Falcon 180-ba egy ia6b vevot, igy megszabadultam a gyari kabeldzsungeltol. Ja meg beforrasztottam egy buzzert. Es kiderult h az eddig hasznalt buzzerem PPM kompatibilis. Juhe! Holnap megkuldom 4S-el. Remelem megtalalom, van rajta mar 3 csipogo.
[ Szerkesztve ]
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz molnigee #21445 üzenetére
Úgy látom nincs ott annyira gond, mint amennyire temetted magad.
Lassan mi kérdezünk tőled dolgokat.
Ez a felvétel a 15k-s fpv-vel készült (amúgy annak mi a neve?) ?--------------------
Tudja valaki, hogy a mai verseny után lesz-e szabad repülés? Érdemes kivinni a gépet?
Tegnap vidéken voltam, nem tudtam elmenni gyakorolni oda.Ha minden a terveim szerint alakul, akkor be is nevezek a következő fordulóba.
Kíváncsi vagyok, hol tartok a többiekhez képest. -
szacsee
nagyúr
válasz Teréz Atya #21462 üzenetére
Buzzert mire forrasztottad?
Van itthon egy kk minim, ami szódával el is menne hangolás után, de 5 csatornát kezel. Ia6b-re van kötve cppm/ppm módban és jó lenne csipogtatni valahogy a buzzert ha elveszne a gép. 1-4 csatorna az irányítás. 5. pedig a self level mód. Armolás gimbalról megy csak a buzzer hiányzik. Gyári csipogója meg csak armoláskor csipog jelvesztés után nem. Ezt meg lehet valahogy oldani szerinted? -
molnigee
aktív tag
válasz SpydeR3412 #21463 üzenetére
Félig los-ban, félig monitoron mentem ott. Los-ban simán megy a kapu, meg minden, ha csak monitort nézek, akkor kb 1 méterrel a kapuk felett tudtam körözni.
A cam V686g, 8k volt, mivel csak a cam kellett, monitorom van már.--> http://dronearena.hu/ <--
-
tonyrulez
őstag
Köszönöm a válaszokat
DJGABI: Na ez most megtetszett, bár az utána érkező kommentek hogy ez még 40-et sem ér meg már nem annyira. De ebből valószínű vétel lesz így is úgy is
Teréz AtyaU807-el is az a gondom hogy a brushed motrok kezdenek meghalni, kiskamerát is szenvedve emelik már. Kezdetnek szerintem marad a Flying 3D X6 Plus, és később lehet nagyobb monitort/szemüveget venni hozzá, addig is marad a kartondoboz a képernyőn+hunyorgás
[ Szerkesztve ]
4 8 15 16 23 42
-
molnigee
aktív tag
válasz tonyrulez #21468 üzenetére
Amiért én nem venném meg:
- 5-6 perc repidő? ez azért elég kevéske
- szóval vegyél hozzá aksit, legalább 4et, 5000 darabja.
- ami itt alertes, azt nem vesszük meg--> http://dronearena.hu/ <--
-
tonyrulez
őstag
válasz molnigee #21469 üzenetére
Egyik Quadcopter 101 videóban mondta hogy a gyári akksi nagyon gyenge,Tarantula X6 akksival 8-9 perc a repidő, és darabja csak 1700, az még elég baráti.
A linkelt oldalon az alert nem csak arról szól, hogy ne használjunk valami programot (mint pl itt)? Én nem terveztem mókolgatni ha gyárilag is jól működik.4 8 15 16 23 42
-
molnigee
aktív tag
válasz tonyrulez #21470 üzenetére
Hát igen, de mókolni mindig kell
És pont egy amúgy sem túl megbízható gépet nem kell majd?
Na jó, én nem beszéllek le, annyit biztos megér, csak olvasd végig a rcgroups fórumot, vagy legalább az utolsó 30 oldalt, mire kell vigyázni, figyelni, milyen hibák lehetnek stb.
Aztán várjuk majd a tesztet--> http://dronearena.hu/ <--
-
medvegy
aktív tag
válasz tonyrulez #21470 üzenetére
Meg azt se feledd, hogy szinte biztos, hogy vámolják a gépet, szóval nem 38k-ban, hanem 50-ben fog megállni. Én lehet egy JJRC X1-et vagy egy XK X251-et vennék a helyedben inkább. Igaz azokon nincs GPS, de megbízhatók.
-
medvegy
aktív tag
válasz tonyrulez #21473 üzenetére
Igazad van. De tudsz venni külön FPV szettet (plug&play), nem drágán. Én 11k-ért (BG pontokkal) rendeltem az X251-hez egy ilyen egyszerű FPV szettet.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
No kiment valaki a Vasas csarnokba versenyre?
-
Plasticbomb
addikt
Húúúúú... Na. most volt ám ijedelem! Le akartam tenni a gépet egy tréler tetejére, ami az út szélén parkol. Benéztem, hogy pontosan hol van, picit még el voltam csúszva a fű/csatorna irányába, de ezt csak akkor vettem észre, amikor levettem a gázt és eltűnt a tréler mögött a gép. Kb 25 centire úsztam meg a csatornában úsztatást, megakadt a magas fűben! Engem baromira szeret az univerzum.
[ Szerkesztve ]
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
medvegy
aktív tag
válasz tonyrulez #21476 üzenetére
Ez így nem teljesen igaz. 28k volt az X251 GB-ről. Van esély hogy atcsuszik a vamon. De ha mégse, akkor is megáll 38k körül. Az FPV 11-12k BG-ről pontokkal. Azt nem valószínű hogy vamolnak. 50k az egész szett, vagy olcsóbb ha megúszod a vámot.
[ Szerkesztve ]
-
tonyrulez
őstag
válasz medvegy #21478 üzenetére
Lehet hogy régebben annyi volt, de most GB-n 130USD, BG-n is 38k, linkelt FPV szett is 15k, szumma szorozva 1,27-el +2k kezelési költség és már 70k-nál tartunk. És max pontokat tudok felhasználni, ami sok nincs nekem. Vámot esélyes megúszni? Ezek azért már elég méretes dobozok, azt hittem látják hogy drón és már ugranak is rá.
Allien Valóban, 251 lett volna
4 8 15 16 23 42
-
nagyúr
válasz SpydeR3412 #21480 üzenetére
Kint voltam én is, baromi unalmas volt. Kiírták, hogy 1-től verseny és 3/4 2-kor még tökvakarászás volt.
-
Plasticbomb
addikt
válasz Plasticbomb #21477 üzenetére
Na, kitaláltuk, hogy kimegyünk a mezőre, a szántóra, de rá kellett jöjjünk, hogy körbe van csatornázva.... Kis lehervadás után átmentünk a tó körüli parkos részre, ahol ugyan a fű baromi szar volt felszálláshoz, de elég puha volt, s nedves a talaj, hogy zuhanáskor kb párnára estek a gépek. Az U807et odaadtam barátomnak, ő és a barátnője azt reptették, törték, én meg csináltam pár kickoff-ot/punch-ot talajról, meg talajközelből, majd gyorsulás, megfogni, visszahozni, fák körül szlalomozni.
Ez a gép ÁLLAT! Üt, ahogy neki indul, az U807et reggelire eszi meg, isteni volt! Ugyan a második két akksihoz nincs rendes rögzítés, ettől volt egy két zuhanás, egyszer az akksi lerepült a gépről, ahogy bukfencezett a gép, de semmi komoly probléma nem merült fel, semmi nem tört, egyedül a led alu-ja hajlott egy picit meg. Találtam egy brit shopot, uk warehouse-al NH-hoz mindennel. Majd veszek tartalékot. Kelleni fog, ha a flip-et stb akrobatikát/mutatványt gyakorolni akarom.
Szóval kössz a tippet, aki a linket anno berakta, mesés gépet kaptam így!
Még egy kameraplatformot veszek, és megvagyok egy időre. Város már az a Mi Drone!(UI.: Az U807nek majdnem volt úsztatás. Kétszer is.... )
[ Szerkesztve ]
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
Misi1979
őstag
Úgy néz ki, belefogok egy kis moddolásba a bebop2-vel - mint kiderült, a gép hátulján lévő USB port nem csak adatok letöltésére szolgál, hanem bármilyen USB eszközt tud kezelni - 3g modemeket is. A benne lévő linux-kernel kezeli az USB networkinget..
Nagyon poén telnetezni/ftp-zni a drónba
A gép simán kezeli a Huawei e3131 mobilnetes usb dongle-t, egy megfelelő mobilnetes sim-kártyát beletéve (és a dongle-t a gépre szíjazva) szinte csak az akkumulátor lenne a szűk keresztmetszet, ami a repülési időt illeti. Automatikusan újra feláll a hálózatra, ha elmenne a térerő, fix ip-t adva a drón kvázi bárhonnan vezérelhető, élőképpel, ahogy eddig wifin keresztül lehetett.
A kismókusok kenyérre is kenhetik.
-
Pikachu24
aktív tag
válasz Plasticbomb #21487 üzenetére
Linkelhetted volna az oldalt.
-
Vasinger!
nagyúr
A drónomhoz ezt az kábelt kaptam az akksi töltésére: kép
Az lenne a kérdésem, hogy ezzel mennyire biztonságos tölteni az akksit? Semmiféle eketonikát nem látok ebben. Illetve ezeket az akksikat mekkora töltőről szabad tölteni? Ha 2.4 Ampert leadó foglalatra rakom, az nem lehet probléma, mert úgyse tölti gyorsabban, mintha 1 Amperesbe dugnám, mert leszabályozza valami?
-
elszabi
tag
válasz Vasinger! #21490 üzenetére
Én nem raknám komolyabb töltőre, inkább csak a laptop/pc USB portjára. Nekem is volt ilyen kábelem és nincs USB doctorom, hogy kimérjem, hogyan is viselkedik. A töltés befejeztét viszont jelzi. Jó esetben le is kapcsol, nem lenne nagy tudomány. De szerintem ne hagyd rajta órákig a még így se a porton. Nekem amúgy nem fújt fel egy akkut sem a fenti módszert betartva.
-
medvegy
aktív tag
válasz Vasinger! #21493 üzenetére
Nekem ami az X5C-hez vagy a H8 Mini 3D-hez járt (fekete mind a kettő, de nem egyforma) egy aksimat sem töltötte túl, rendszeresen csekkolom őket multiméterrel (felfúj=túltölt és emiatt felpuffad az aksi). Az X5C-hez vettem 5 in 1 töltőt. Nem fűztem hozzá nagy reményeket, de az is rendben tölt mindenféle 1S aksit nekem. Everbuying-os akcióban sokan vettünk Fluoreon H101-et, ahhoz járt ilyen sárga kábel (tudom, sok minden máshoz is hasonló jár). Páran írták, hogy tönkretette az aksit. Én már ki se próbáltam, az 5 in 1-el töltöttem a Fluoreon aksit is.
Szerintem kezd el vele tölteni jobb híján, és közben nézz rá néha multiméterrel. Ha közel vagy a 4.20 V-hoz, akkor leállítod. Legközelebb így már tudod hány percig kell tölteni, így a töltőd biztos nem nyírja ki az aksit. Persze az is lehet, hogy rendben van a töltő, és bátran használhatod.[ Szerkesztve ]
-
Jackal2
senior tag
Lett egy érdekes, új problémám az XK Detecttel: Itt látszik
becsíkoz a kép, de olyan, mint ha elektromos zavar okozná, tehát nem a propeller vagy a gimbal hibájának nézem. Ez vajon mi lehet? (pl. 4:40-nél)
Mindenesetre látszik, hogy ha oldalról fúj a szél, akkor azért csak remeg egy picit a kép, ezt nem tudja teljesen kikompenzálni a gimbal. A kamera színei meg hát, mint ha nem is lennének
[ Szerkesztve ]
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
meridaharcos
senior tag
Sziasztok !
Erősen kezdő vagyok, a segítségeteket kérném!
Ez a mod pontosan mit takar ??
"Floureon H101 acro firmware" ???"Nem vagyok senki, űzöm a vadat, Másoknak hajtok, mások hajtanak."
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen notebookot vegyek?
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest