Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibibi
őstag
válasz Hachiko95 #20844 üzenetére
A lábak nem lógnak bele a képbe? Nálam szerintem az a baj ,hogy nagyon elöl van a gimbal és most már jello mentes ,de a motor erőt ehhez annyira le kellett vennem ,hogy ha félrebillen nem tudja visszaállítani egyenesbe. A kamerát kellene kiegyensúlyoznom,de már nincs kedvem kínlódni vele.
medvegy Neked milyen gépen van eu raktár meg pontok nagyon vonzó csak ha ennél is belelóg a lába akkor agyvérzést kapok...
KaiotEch Én már rég elküldtem volna olcsóbban, bedobozolva és ennyi idő alatt már el is veszthetted volna
-
Jackal2
senior tag
válasz tboy72 #20848 üzenetére
Nehéz.
Feiyutech 3D Mini, csak 40 rongy 3 axis 150 gramm)
Eachine is asszem 160 csak
FPV 3 axis, 180 gramm 22 asszem
Tarot 3 axis, 40 rugó, 160 grammSzóval a 2 axisban a 235 gramm brutál (nehezebb mint az XK 251)
[ Szerkesztve ]
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
-
Minstrel
senior tag
-
TromF
tag
-
Hachiko95
aktív tag
válasz tibibi #20851 üzenetére
Meg is vagyok a videóval, csak összedobtam [link].
Elég sokfajta mozgás benne van, gyors előre közbe full gázon emelkedés,emelkedés nélkül, gyors hátrafelé oldalra billegtetéssel, forgás és a végén leszállás előtt kis forgás irányváltással.
Direkt beleraktam azokat a részeket ahol van remegés, úgy tűnik mind horizontális, nem tudom ezt, hogy tudnám eltüntetni. -
Hachiko95
aktív tag
válasz Pikachu24 #20862 üzenetére
Aha eredeti, melyik részre gondolsz?
Ha a tömörítés, kockásodás a füvön az a youtube.
Rögtön a videó elején amikor felemelkedik látszik, ahogy kockásodik a fű főleg a távoli dolgokon, a közeli az meg tisztul. Egy kis élesség is elveszett. Az eredeti videó nem ilyen.[ Szerkesztve ]
-
Pikachu24
aktív tag
válasz Hachiko95 #20863 üzenetére
A minősége nem tetszik, lehet a fehér egyensúlyon is állíthatnál. A minőséget lehet hogy tényleg a youtube vagy a renderelés butította le.
-
Jackal2
senior tag
válasz Pikachu24 #20855 üzenetére
Persze hogy ér. Ugyanis ha ki sem tudod vinni, akkor állhat a polcon, de sokat nem érsz vele.
Ráadáasul a 10 dolláros váz 450-500 ban pont olyan is. Gyorsan visszajön az ár, ha egy kartörés miatt órákat kell szerelgetned.
[ Szerkesztve ]
-
Jackal2
senior tag
válasz Pikachu24 #20860 üzenetére
A 235 a sok, még 3 tengelyesben is az lenne, de értem, hogy sikerült belekapaszkodni abba, hogy az 3 tengelyes én meg kettőt írtam. Ettől még nehéz, ezen nem változtat.
Mint ahogy az ár is csak egy paraméter, van még sok más is. Pl. az, hogy senkinek nincsen olyan és nem tudjuk, jó-e, de mivel olcsó, vedd meg, aztán mond el.
-
Jackal2
senior tag
válasz Minstrel #20804 üzenetére
A vicc az, hogy az Alien szót már mindenre ráírják. Az Impulse RC volt asszem aki ezt használta (de lehet a TBS is annak hívta), na azóta az Aliexpressen minden második vázon ott van hogy valami + Alien. Pl. az én X4 360 vázam is Aliennek van hívva, pedig sem méretben, sem magasságban, sem semmiben nem hasonlít erre.
De annyira jól cseng a név, hogy gyorsan ráírják mindenre. Várom már az Alien+TBS+Immersion+3D Robotics+DJI Phantom+valami megnevezésű vázakat.
-
tboy72
aktív tag
válasz Jackal2 #20866 üzenetére
Az hogy nehéz, csak attól függ mire rakod! (Nekem az 550-es hexán nem nehéz)
A Storm32-es lap már bizonyított, a motorok nem tudom milyenek, de elég sok pozitív visszajelzés van róla, a többi meg cnc alu, ha nem tetszik akkor nyomtatnak neked 3e-ért másikat müanyagból.
-
Plasticbomb
addikt
válasz Jackal2 #20869 üzenetére
Oké. Emax Nighthawk + FlySky i6AB.
Első alkalommal pakoltam receivert be, kicsit izgultam, hogy vajon fog-e szikrázni, de végül hiba nélkül vettem az akadályt.
2 kör. Emax és Cleanflight flash. 2 órát nyaltam az internetet, miután az első 5 percben sikerült No response from bootloader, programming failed hibaüzit kaptam. Miután rátaláltam az unbrick módszerre, s okadik (10-15) próbálkozásra végül sikerült flashelni a cleanflightot. Szuper! Beállítás!
És most itt cumizok. Ugye nem eredeti EM-16 tá, hanem Flysky FS-i6. Próbálom megérteni az útmutatók alapján, mi micsoda, de kezdek lerongyolódni mára. Vacak volt az éjszaka ma... És még mindig csak annyi történt, hogy csatlakoztattam a receivert, és szoftverezni kezdtem.
Szóval.. ki tudnál/tok segíteni a ti beállításaitokkal, hogy átnézegessem, mi hogy van? És a távon a plusz kapcsolókat hogy a búbánatban aktiválom? (pl a disarmot simán oda lehetne pakolni a bal legszélsőre, de az AUX 1et a jobb potméterre veszi. Szuper. Ráadásul, ha próbálom belőni, hogy a disarm azon apotin legyen, amikor aux 1 rnage 1800-2200 között van, folyton csak pörgeti a motorokat, akárhova tekerem. Nem tudok disarmolni? Ha benyomom a motor stop-ot, akkor is pörgeti a motorokat. áááá.....)
És én eredetileg akartam egy percecskét repkedni is ma...
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
Pikachu24
aktív tag
válasz Plasticbomb #20873 üzenetére
AUX 1et a jobb potméterre veszi. Szuper. Ráadásul, ha próbálom belőni, hogy a disarm azon apotin legyen, amikor aux 1 rnage 1800-2200 között van, folyton csak pörgeti a motorokat
Esetleg a receiveren nincsen egy másik fölösleges csatorna(gondolom hogy van min. 1 kapcsolónak is outja)? HA nincsen ilyen akkor szerintem megoldható hogy a távon legyen felcserélve a két csatorna. Nálam pl. az rx.-en volt egy olyan csatorna amire semmi nem volt ráállítva és én arra programoztam rá egy 3 állású kapcsolót(Devo 7).
aux 1 rnage 1800-2200 között van Esetleg próbálj a range-en állítani hátha úgy disarmolni is fog. (aux 1 rnage 1800-2200 között van: Szerintem folyamatosan armolva van így).
Remélem sikerült úgy leírnom hogy meg is értsd, ha nem akkor majd a többiek kisegítenek.
[ Szerkesztve ]
-
Plasticbomb
addikt
válasz Pikachu24 #20874 üzenetére
A SERVO és a SENS meg még nem vágom mi akar lenni, de sejtem. Csak akkor sem értem, hogy miért a Potméter az AUX1-2, de amíg kidőlök még próbálok utána olvasni ennek...
[ Szerkesztve ]
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
fape
senior tag
válasz Pikachu24 #20874 üzenetére
A távirányítón tudod állítani, hogy melyik kapcsoló/poti legyen az aux1 és aux2. Sztem inkább az lesz a gond, hogy új cleanflight-ot használsz. 1.12+, amiben már alapból be van kapcsolva a gyro_sync ez nem tud együtt működöni a régi esc firmware-rel ha a ONESHOT is be van kapcsolva.
Kapcsold ki a Oneshot-et és minden jó lesz.
Régebben már előjött, de én is szívtam már vele. De van megoldás: annó ezt írtam.B kérdés: Hogy kötötted be a vevőt? PWM/PPM/IBUS?
[ Szerkesztve ]
Nem ezeket a drónokat keresik!
-
Jackal2
senior tag
válasz Plasticbomb #20875 üzenetére
Nah, van a blogon cleanflightos config leírás, pont a Nighthawkhoz. Sajna nincs előttem a cucc, ha hazamegyek elküldöm neked, bár amióta nekem Cleanflight van rajta, nem úgy repül, ahogy szeretném, de repül.
Az AUX1-2-t nem tudod felcserélni, de a csatornákat igen. Fail Safe-re az új cleanflightban van külön menüpont, nekem a gyári vevővel megy, tehát én külön nem állította be.
Alapból két fail safe van:
- FC oldali
- táv oldaliMelyiket szeretnéd? Nekem a Naze 32 10 DOF plusz sima Fs-i6 (nem AB-s) nem megy a Fail Safe Cleanflightban, de arra jutottam, hogy azért, mert az Emax EM-16 távjából hiányzik az a menü, amiben be tudnám állítani (illetve nem a menü, hanem a komplett LCD funkció meg minden), tehát én nem is erőltettem.
Helyette kitettem a bal AUX-ra egy arm/disarm kapcsolót. Ez úgy működik, hogy az első állásban (1000-1400) nem csinál semmit (vagyis ARM), 1401-2000-ig pedig disarmol (vagyis a hosszabb útján a kapcsolónak). Az állások változását látod a kapcsoló különböző pozíciójába való átkattintáskor. Ez persze nem véd meg akkor, ha megszakad a jel és az FC oldali disarm nem indul be, de mivel nekem RTF, ezért ott valamiért beindul.
-
tibibi
őstag
akciós az xk 380 tatyó eu raktár ,de pontokkal 30 dodo szállítással együtt.
[ Szerkesztve ]
-
Jackal2
senior tag
válasz tboy72 #20870 üzenetére
Ezt találtam, ezen is storm32 vezérlő van, 20K.
Tibibi: bazzeg és még nem jött meg, nem tudom belepróbálni az enyémbe...
[ Szerkesztve ]
-
Pikachu24
aktív tag
-
Tszkr
csendes tag
Na mit hozott a postás?
Egy x380-t.
Ha jól értem csak feltöltöm az aksi és repül. -
Allien
veterán
Én meg beszoptam az XK X251 vételt. Vám elé került, és persze a GB-s számla 20 dollár, csak kérik a PP-s számlát is. Nem az áfa fizetés a fájó, hanem a köcsög vámos magatartása. 14-n került be (mult hét kedd), hétfőn rájuk csörgök, hogy hát izé, hol is van a csomag. Kiscsaj mondja, 4 munka nap van válaszolni (azaz pont hétfőn jár le, ugye). Erre, 22-n jelenik meg az előző napi üzenet:
2016.06.21
19:35
Küldemény információ:
Vámköteles küldemény NAV regisztráció
Köcsög az utolsó fél órában nyomta rá, hogy száradjon le nekije. Nem hiszem, hogy ki kellett várnia az utolsó fél óráig. Ha ezt megteszi mondjuk még pénteken, semmi gond. De, most levelezek a GB-vel, hogy adjanak "rendes" számlát. Remélem, rugalmasan kezelik Ők legalább.[ Szerkesztve ]
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Plasticbomb
addikt
válasz Jackal2 #20878 üzenetére
Sikerült közben átállítani, a távon átnyomtam az aux 1-2-t a potikról a kapcsolókra, a oneshotot kinyomtam, és így most bal kétállásúval arm-disarmi van, és nem pörgeti a motorokat, amíg én nem adagolom a gázt.
Köv lépcső, behangolni a motorokat. Ahogy finoman adagolom a gázt, nem egyszerre indulnak a motorok, hanem egyik amásik után, ebből gondolom jön az, hogy nincsenek összhangban a motorok/esc-k.Fail Safe: Még nem tudom, mi lesz az opció, eddig csak az arm-disarmot akartam átrakni tutira.
[ Szerkesztve ]
-
tibibi
őstag
én meg vettem egy táskát
de a fizetés után
A(z) www.banggood.com oldal nem működikA(z) www.banggood.com jelenleg nem tudja kezelni ezt a kérést.
HTTP ERROR 500most akkor mi van
Mindegy a rendeléseknél látszik a fizetésről meg nem jött sms ...[ Szerkesztve ]
-
Jackal2
senior tag
-
shaddam
aktív tag
válasz KaiotEch #20769 üzenetére
A vázzal nagyon elégedett vagyok, igaz ebayről vettem,de igazi szénszálas. Csattantam vele párszor, a csavarok kirepültek már párszor, de érintetlen. Viszont most berendeltem egy zmr250 vázat, arra ahogy néztem egyszerűbb felfogatni a xiaomi yi-t, meg olcsó is volt.
RájzenHét 1700|GTX 1060 #TeamZsarnokgyík #Internetesvérpistike Retro multis mókák---> http://szondi.ninja
-
Pikachu24
aktív tag
válasz Jackal2 #20894 üzenetére
Nekem tetszik. Kár hogy nincsen még egy csatornám(pótméterem).
Lenne egy kérdésem, ez a gimbal az oldalra fordulásokat is lágyítja?
[ Szerkesztve ]
-
Plasticbomb
addikt
válasz Jackal2 #20890 üzenetére
NA, sikerült összeraknom, mostmár alvás van. Igaz, azért összeszedtem még egy picike bibit is az újjacskámra. Odanyúltam a géphez, hogy kimenjek a teraszra, de nem nyomtam disarmot. Erősek ezek a propok azért, érzem, hogy megütötte a körmöm. Ami szokatlan, az az auto leveling hiánya most. Gondolom tudja ezt is, mostmég szükségem lesz rá, amíg megszokom az így is bitang gépet.Meg vennem kell még pár apróságot. Pl gyorskötözőt és velcrót még. Most csak gyorsan oda celluszoztam a vevőt, hogy ne figyegjen, egy két pillanatnyi próbára megfelelt, de így ez nem elég még. És: BAROMIRA TETSZIK!
De azért az U807 még kap egy rendes repülést az 5 új akksival is. PLusz ma megjött az fpv kijelző is, már meg is néztem, hogy rátalál-e, csont nélkül megy.:9ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
Szafec
csendes tag
No ehhez a monitorhoz mit szóltok? Jó az ár!!
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest