Hirdetés
-
GAMEPOD
Dirt Rally 2.0 steames linkje
PH Klubok az összefoglalóra kattintva
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
Értem. Nekem AMD RX460-on jól működik 60Hz-es monitorral. Ha mégis megpróbálnád, akkor a játékban és a videókártya vezérlőpultjában is ki kell kapcsolni az összes sync-et meg frame limitert, bezárni az ilyen MSI Afterburner szerű vga-s profikat, valamint a játékban a grafika preset-et rakd elsőnek Medium-ra. FullHD-ban 1070-en 200 körüli fps-t is elérsz így.
-
törölt tag
Hát elindul vele, de a vr topikban megmondják.
A legnagyobb gépzabáló:
"Ground Cover
Performance Impact - 5/5
Priority - 5/5 " -
törölt tag
-
PuMbA
titán
" Annyira kicsi a kormányzási szög, hogy piciket nehéz korrigálni."
Előny és hátrány egyben
MOMO 240 fokos, én a legalsó kategóriás 200 fokos Logitech Formula Force GP-vel játszok, de amikor észreveszed a kanyar közepén, hogy az adott útvonalon elhagynád a pályát és minél gyorsabban koppra kell tekerni a kormányt, akkor előny a kis kormányzási szög, mert azonnal ki tudom csapni.
-
Trialbiker
tag
Kalibrálni kell a játékban a kormányt. Elfordítod először a kormányt valameik irányba teljesen majd tovább és amikor valami hülyeséget kér hogy fordítsd visszafele akkor látod a fokot és akkor addig tekerd amíg a fok 540 nem lesz és akkor nyomod a továbbot. A játékban meg bekapcsolod a soft lockot.
-
Gomez86
őstag
Van egy 12 éves G25-öm, de sajnos az tönkre ment, és úgy voltam vele hogy ennyi idő után megérdemlek egy másikat. Dirt2.0-t amúgy eddig X1 kontrollerrel játszottam a tönkrement kormány helyett, szóval most kicsit olyan mintha kontrollerről váltanék, de persze azért nem teljesen hiszen nem idegen a hasonló tudású kormány.
64 most, olyan 74 szokott lenni másol. (PH-s cikkben is annyival promózták)
Most hogy tegnap este nyomtam vele pár kört elkezdek keresni váltót meg kéziféket hozzá
-
ndlx
aktív tag
A DR2.nek megfelel a kormányom, remek az érzése.
Simán lehet, hogy elrontok vmit, de még nem tudom mit. Ettől függetlenül a kézifék nem működik, minden bevitel késve történik, és van olyan kormány mozdulat, hogy simán nem történik meg, megy tovább az autó változatlanul...sztem ez nem beállítás kérdése, de én örülnék neki igazán, ha az lenne. -
fagy53
nagyúr
Ugyanaz a konfig specifikácó mindkettőtöknél?
A grafikai beállítások ugyanis alapvetően ettől függnek, a legjobb minőség a különböző opciók maxra állításával érhető el. Ezekből az értékekből éppen a gépünk gyengesége miatt veszünk vissza, közelítve a 60 FPS eléréséhez, ami már elég a normális vezetési élményhez.
A játék grafikája szerintem nem olyan jó mint az elődé, kontrasztja és a színvilága sem a valóságot tükrözi, sajnos a DiRT 4 köszön itt is vissza. Én max beállításokkal néztem a DR-t és a DR 2.0-át és jobb az első szerintem, a második egy "eltúlzott képeslap". -
PuMbA
titán
-
PuMbA
titán
Elég szerencsétlen lelkű géped van akkor, hogy ennyi problémád van vele
Régi alaplap / BIOS tud ilyet okozni, sőt nagyon valószínű, hiszen rendszer szintű, USB kezelési gondjaid vannak. Egyszer frissítettem BIOS-t egy régebbi gépen és megtáltosodott a rendszer, de ha nincs hozzá elég friss, ami támogatja a legújabb dolgokat, akkor az nem valami jó. Többet nem tudok segíteni akkor.
-
PuMbA
titán
Első kép -> Windowed helyett Full screen? Így nézd meg
Valamint a Shadows-t tedd Medium-ra vagy Low-ra Ultra Low helyett. Anisotropic filtering is mehet 16x-osra, mert nem vesztesz vele sebességet egy modern VGA-n. Crowd pedig nagyon sok fps-t vesz el, esetleg kipróbálhatod Medium-on vagy Low-on. Az árnyékok sokkal fontosabbak.
"kanyarokban csíkokat látok, ahogy frissül a kép"
A csíkok a nagyon sok képkocka miatt van, de csíkoktól csak képtörés van és nem képakadás
Nálam tök folyamatos a kép akkor is ha képszakadást látok.
-
PuMbA
titán
Fraps-ot utoljára 2013-ban frissítették, szóval nincs helye egy modern gépen. 6 év alatt annyit változtak a játék leképezési módszerek és a játék motorok, hogy sok-sok problémát okozhat.
AMD Overlay-t a Játék menüben fogod megtalálni. Tudja mutatni a FPS-en kívül a GPU hőmérsékletet, órajelet, CPU-s dolgokat, képkocka időtartamot meg FPS grafikont is rajzol.
AMD Relive-ot pedig feltelepítheted, ha akarod az AMD driver telepítése közben, amivel a géped lassulása nélkül tudsz felvenni akár 4K-ban is videókat, hiszen a videókártya erre specializált külön egységét használja.
-
PuMbA
titán
Itt minden ok. Ugyanitt a játék beállítások hogy néznek ki?
Fraps gondolom nem megy mindig a háttérben vagy igen? Azt próbáld kikapcsolni, mert azt gondolom a fő ludasnak. Egyáltalán minek Fraps, amikor az AMD saját Overlay szoftvere sokkal többet tud a Relive-val együtt és gyorsabb?
-
PuMbA
titán
Ú, akkor ott valami nagyon nem passzol
Sosem láttam még ilyet, se nem olvastam ilyenről a neten. Milyen monitorod van és milyen kábellel van összekötve? AMD beállításokat mindenképp állítsd alaphelyzetbe, mert a frame limiter is okozhat ilyet vagy a vga buzeráló és statisztikai programok, például MSI afterburner. Ha a háttérben fut egy OpenGL-t használó program, az is okozhat ilyet, mert a Dirt Rally 2.0 ugye DirectX-es.
-
PuMbA
titán
"Vsync nélkül nagyon rossz, akadozik a kép, hiába 60-80 fps, mintha 30 körül lenne csak."
Ott valami más baj lehet, mert a VSync várakoztatja a képkockákat a monitor frissítési frekvenciájához
Ha kikapcsolod a VSync-et, akkor nincs mesterséges korlát és úgy tolja ki a VGA a képkockákat, amint elkészültek. Driver frissítés, AMD grafikai beállítások alaphelyzetbe állítása Dirt Rally 2.0 esetén vagy valami hasonló.
-
PuMbA
titán
"így Vsync mellett fix 60 mindenhol"
VSync egyáltalán nem ajánlott már 3-4 éve, mert késlelteti a képet és ezért az irányításod és a monitoron történtek nem teljesen egyeznek meg
AMD-nél Enhanced Sync, NVIDIA-nál Fast Sync van. Kapcsold ki a Vsync-et vagy használd azokat és egyből érezni fogod, hogy közvetlenebb az irányítás, mert nem késik semmi.
Új hozzászólás Aktív témák
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- RYZEN 7 5700X / 32GB RAM / 1TB SSD / RX 6700 XT 12GB / 750W Gold Full Modular - AMD GAMER PC
- Gamer pc konfig
- Ringke Xiaomi 14 edzett üveg képernyővédő.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- IPad Pro 11" (3rd gen) 128GB Wifi+Cellular Akku: 93% Állapot: 10/10 6 hó jótállás!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest