Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Digi VoLTE roaming képes készülékek (szükséges a VoLTE működéséhez)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.
-
DrBubo77
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Diák66
őstag
válasz magyarc #24614 üzenetére
Igen tudod használni, mert ugyan úgy kell bekötni a kábelt, mint egy TV antennába. Csavarok rögzítik (sajnos). Én lehet inkább majd bele forrasztom. Az első összeszerelésnél pl. nálam nem volt jó a kontakt. Csodálkoztam is, miért rosszabb az egyik antenna a másiknál, mikor tök egyforma. Aztán kiderült....újra bekötöttem a kábelt és jó lett.
-
dchard
veterán
válasz magyarc #24614 üzenetére
A kábel olyan rövid legyen, ami még elég. Minden plusz méter kábelen csillapítás lép fel, ami összességében rontja az antenna nyereségét. Tehát rövid és jó minőségű kábel kell. És igen, használhatod, ha tudod hogyan kell tisztességsen felkrimpleni, forrasztani.
the.odzsy:
Az, hogy egy technikusnak nincs fogalma arról hogyan működik a technika nem meglepő. De az, hogy ilyen technológiai utasítást kaptak már annál inkább. Az is lehet, hogy központilag vettek olyan antennákat, amiknél nem lehet beállítani +45 -45 fokot, mert ez volt az olcsóbb...
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
dchard
veterán
válasz magyarc #24595 üzenetére
Erre egyszerű a magyarázat:
Az általam ajánlott antennán ha megfigyeled 15 teljesen egyforma méretű antenna elem van, így a realtív szűk működési tartományában jóval nagyobb a nyeresége.
Az általad linkelt antennán pontosan azért vannak eltérű hosszú antenna elemek (és azokból is relatív kevés), mivel annak több sávban kell valamiféle nyereséget felmutatnia, így összességében minden frekin kisebb lesz a nyeresége, hiszen az adott hullámhossz vételére szolgáló felület is kisebb lesz.
A 900-as antenna azért jó 1800-ra is, mert a 900MHz hullámhosszának pont a fele az 1800MHz. Az sem véletlen, hgy ugyanannak a típúsnak a 10 eleműje 12-13dBi nyereséget ad, míg a 20 elemű 15-16dBi-t. Dupla felület, dupla nyereség.A másik ami talán még nem hangzott el a miért kell két antenna kérdéskörben, hogy ha MIMO nyereség a nagy távolság miatt nem is lesz, úgynevezett soft combining vagy diversity nyereség annál inkább. Az MRC miatt így is lehet nyerni 2-3dB-t, tehát ezért is fontos a két antenna LTE esetén (a két antennával szerelt 3G/4G routerek 3G-n is realizálják egyébként a második antennából származó diversity nyereséget!).
[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
válasz magyarc #24583 üzenetére
Az ideális valóban kettő lenne, +45 -45 fokban, ha máshogy nem megy akkor egymás alatt-felett legalább 40-50cm legyen a kettő között. Valójában az LTE működik egy antennával is, a probléma ott van, hogy mit kezdesz a két antenna port egyikével a routeren/modemen? A lezáratlan ág semmiképpen sem jó, azt pedig nem tudjuk, hogy ezt hogyan kezeli a modem. Tudok mutatni nem egy olyan M2M megoldást, ahol a modemet kifejezetten konfigurálni kell egy antennás működésre, de a legtöbb SOHO routerben nem láttam még ilyen funkciót.
Nekem a linkelt antenna nyeresége elég karcsúnak tűnik, persze ha van rálátás és a torony nincs nagyonmessze, akár működhet is faszán. Telefonnal nézd meg az antenna leendő helyén, hogy milyen RSRp-t mérsz a kiszemelt szolgáltatóval és abból könnyen ki lehet számítani, hogy mennyit ér az 5dBi-s antenna.
-
törölt tag
válasz magyarc #24483 üzenetére
Nincs értékelhető adat, mert a mifi csak pár napig volt meg, és az adótoronytól 200 méterre.
Általánosságban pedig a mifi nem ajánlott folyamatos használatra, konnektorhoz csatlakoztatva; akkor sem, ha valakinek elment 1 évet. Másnál meg felpúposodott/felrobbant az akku. -
dchard
veterán
válasz magyarc #24423 üzenetére
Én biztosan nem vennék HiSilicon-t. Amennyit szívunk ezzel a trágya chipsettel, valami elképesztő... 1800-on és 900-on tudjon LTE-t, ez a lényeg. 800-on sosem lesz szolgáltatása, 700-on sem nyert. 2100-at is bukta. 2GHz alatt kb ennyi is.
[ Szerkesztve ]
-
atos30
aktív tag
válasz magyarc #24417 üzenetére
Szemrevételezni is ajánlott a tornyot. Cellmaperben sem mindig ott van ahol lennie kellene.( Át lehet mozgatni a tornyok jelölésének helyét)
Én olyan helyen vagyok, ahol elvileg nincs lefedetsége a diginek. Padláson viszont befogok -107 db jelet. Ez olyan max 8/4 sebességet produkál Mr600-as routerrel. Átlag 6/2 megvan. Külső antennát én is tervezek.A pénz azért van, hogy elköltsük!
-
törölt tag
válasz magyarc #24417 üzenetére
A legtöbb mifinek is van külső antenna bemenete. Külső antenna elméletileg akkor segít, ha van jel; gyakorlatilag még nem sikerült külső antennával jobb jelet elérnem, mint a router sajátjával, beltéren. Úgyhogy feladom, dísznek jó lesz a 2 kültéri Yagi antenna., de a kábelt is levágom róla, azt elégetem, a lyukat pedig telenyomom xyloplaszttal.
B593s-22 beltéren, belső antennájával: -
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
● A politikai jellegű hozzászólások figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek!
● Az Összefoglalóban megtalálható, hogy mit ír a Digi ÁSZF a szolgáltatás és a SIM kártya használatáról. Az ezzel kapcsolatos hozzászólások törlésre kerülnek.
● A személyeskedő, sértő vagy flame jellegű hozzászólások törlésre kerülnek.
● Az iPhone-os SMS küldést boncolgató hozzászólások törlésre kerülnek.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest