Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Digi VoLTE roaming képes készülékek (szükséges a VoLTE működéséhez)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.
-
DrBubo77
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
Új hozzászólás Aktív témák
-
RoyBatty
aktív tag
Szinergia = Összevonunk 2 azonos nevű részleget a 2 cégben egybe, amelyek teljesen más szolgáltatásokat nyújtanak, más belső folyamatok szerint, más IT rendszer támogatással működnek. Kirúgjuk közben a szeniorokat (mert ők azok akik sokba kerülnek), a maradéknak fogalma sincs mélységében egyik cég működéséről sem. A menedzser felmarkolja a bónuszt, majd eltűnik a balfenéken, a dühös ügyfelek rágják a küszöböt és sokszorosára nő az ügyfélszolgálat munkája.
-
azorahai
csendes tag
Mi várható január elsejétől? A Digimobilos simek használhatatlanok lesznek?
-
Renwick
őstag
válasz DrBubo77 #44387 üzenetére
Clickbaites gyökerek.
Lesz egy infra cég meg egy kereskedelmi cég, ami bevett cégstruktúra számos más országban is. A DigiMobil infra ennek már pont nem része, mert azt ugye vitte a Pro-M még tavasszal. Meg a voda passzív infrája sem, mert az meg a VF Csoporthoz tartozó Vantage Towers tulajdona.I see you blaming each other -- And I love you still
-
DrBubo77
Topikgazda
ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
-
Márton
nagyúr
üdv,
a korábbi hónapok digimobil adatfelhasználását vissza lehet valahol nézni?
Kiváncsi vagyok..Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
zoli62
addikt
válasz zelikocc #44383 üzenetére
A csere nem rossz ötlet, valahol írták is, hogyha az iPaden nem lehet hozzárendelni a számot az iMessage-hoz, akkor át kell tenni iPhone-ba, persze ugyanazzal az Aőőle ID-vel használva. Köszi, hogy kipróbáltad, mert akkor megerősítetted, hogy nem csak nekem nem megy. Egyébként most már tudok oda vissza iMessage üzenetet küldeni iPad és iPhone között persze mindegyiken ugyanaz az Apple ID van beállítva. Képzeld hogyan: Az ipaden ugye iMessage beállításaiben be van állítva az iPhone hordozott 30-as Digis száma, visszafelé pedig iPhone-ról úgy tudok mondjuk válaszolni, vagy írni iPadre iMessage üzenetet, hogy az iPhone az iMessage beállításainál küldésre az Apple ID email címét állítom be. Így oda vissza megjönnek az üzenetek, igaz rapszódikusan, van, amikor egy-egy iMessage üzenet kimarad. Persze gondolom a többi szolgáltatónál ez rendben működik, de nekem az Apple eszközeimben sajnos csak Digis SIM kártyák vannak. Köszi mégegyszer a segítséget. Tehát ezek szerint ebben az iPad a hunyó, nem csak a Digi, mert hogy más szolgáltató számait sem ismeri fel.IPhone-ok közt nyilván zökkenőmentesen működik az iMessage oda vissza.
[ Szerkesztve ]
-
zelikocc
senior tag
válasz zoli62 #44382 üzenetére
De akkor ezekszerint valaki más használja az iPadet és vele beszélgetnél (gondolom nem magaddal beszélgetsz ) tehát ez esetben az lenne a célszerű, ha egy másik Apple ID-val jelentkeznél be az iPade-en és akkor normálisan menne a kettő között a kommunikáció.
Ez érdekes, hogy továbbra sem látszik, pedig kellene. Esetleg próbáld meg megcserélni az eszközök között a két Digis SIM kártyát és próbáld meg úgy mindkét eszközben (pl. a telefonban felregisztrál-e? Vagy a 30-as az iPad-ben felregisztrál-e? Lehet az iPad a hunyó), aztán utána tedd vissza és megint próbáld újból.
Szerk: megvan a probléma forrása.
Beletettem egy Digis kártyát egy iPad-be és nem jelenik meg a szám az iMessage-nél, sőt egy Telekomos SIM-mel is próbáltam és azzal sem. Úgy néz ki, hogy iPad-ben lévő SIM-mel nem lehet iMessage-et használni.[ Szerkesztve ]
-
zoli62
addikt
válasz zelikocc #44379 üzenetére
Igen, jól érted, iPad és iPhone között akarok oda-vissza iMessage üzenetet küldeni. IPadről megy is, iPhone-ból (SE2) nem. Azért jelentkeztem ki az iMessage-ból a beállításokban az Apple ID-vel, mert utánakeresve a problémára a legtöbb helyen ezt olvastam megoldásként. Beállítottam az iPad saját kártya számának az 50-es számot, de az iMessage beállításainál továbbra sem látszik. Most úgy tűnik, hogy ha a küldésre az Apple ID-s email cím van beállítva, akkor működik, de rapszodikusan.
-
zelikocc
senior tag
válasz zoli62 #44376 üzenetére
Kicsit homályos, hogy pontosan mit csinálsz, mert azt írtad kijelentkeztél az Apple ID-ból és figyelmezetetett is hogy kijelentkeztél aztán azt írod ugyanaz az Apple id.
Akkor most egy iPhone és egy iPad között akarsz iMessage kommunikálni úgy, hogy azonos az Apple ID? Mert szerintem ez így nem nagyon lehetséges, vagy nem tudom. Nálam minden iMessage és SMS bejön mindkét eszközön és mindkét eszközön tudok válaszolni rájuk. Ha teszek SIM kártyát a másik eszközbe és azon is aktiválom az iMessage-et, akkor azt is mindkét eszközön tudom használni küldeni is és fogadni is. (Tehát ilyenkor egyszerre 3 vagy akár 4 szám is aktív az iMessage-re ha a második eszközben is két SIM lenne) De hogy a két eszköz között azonos Apple ID-val nem tudom mennyire működhet… kérdés egyáltalán miért akarsz ilyet?
Mert akkor ehhez szerintem inkább külön Apple ID kellene.A hotspot valószínűleg azért nem működik, mert nincs beírva az APN. Nekünk mindig működik a hotspot akár automatikusan is: pl. A telefont elő se kell vegyem, az iPad megkérdezi akarok e csatlakozni a telefonra és már rajta is van. Csináld meg azt amit a linken mutat minden Digis SIM-re.
A VoLTE-nek esetleg régebbi iOS-en írhatja azt is igen, hogy hang és adat. Ez esetben ezt kell kiválasztani.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Sziasztok,
Mobil előfizetést csak személyesen lehet lemondani?
Nem találok erre menüpontot a webes felületen. (A vezetékes szolgáltatásokat meg akarom tartani.)Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
zoli62
addikt
válasz zelikocc #44375 üzenetére
Nekem az iPadben van benne az 50-es szám, az iPhone-ban pedig a 30-as hordozott szintén Digis szám. Az iPadről tudok az 50-es számmal iMessage üzenetet küldeni az iPhone-ra, az iPhone-ról csak SMS-t tudok küldeni az iPad 50-es számára. Mindekettőn be van kapcsolva az üzenetek beállításában az iMessage, de egyiken se látszik a küldésnél és fogadásnál az ötvenes szám. Megpróbáltam ki- és bejelentkezni az iMessageből, de csak az eddig ismert számok vannak továbbra is, az ötvenes szám nem jelenik meg, így bepipálni sem lehet. A saját számot az iPhone a Siri által javasoltan beírta annak idején, amikoraziPhone-t beállítottam, de az iPhone-on a saját szám helye üres (megjegyzem fejből nem is tudom, hoszen nem is tudok róla hívást indítani)> Ezt akkor megnézem, hogy a saját számhoz be lehet-e manuálisan írni az iPad digis kártyájához tartozó hívószámot. A másik probléma az ominózus iPaden az volt, hogy amikor az iMessage-nál kiléptem az Apple ID-vel, akkor kaptam egy hibaüzenetet, hogy az iMessage és iCloud azonosítója nem egywezik meg, pedig nyilván mindkettőhöz ugyanazt az Apple Id-t használom. WEzért fel is hívtam az Apple supportot, mert Macen már egyszer volt hasonló problémám az iMessage azonosítójával, és akkor meg tudták oldani. Most viszont, meghallgatva, amit elmondtam, nem tudtak segíteni, a felsőbb támogatás meg nem volt elérhető. Ez a saját szám beírása jó ötlet, meglátjuk, hogy tényleg lehet-e ezt szerkeszteni, mert akkor valószínúleg igazad lehet, hogy ezután már az iPadnek is fel kell tüntetnie. az iMessage beállításaiban a digis számot is. Bár így is érdekes, hogy nincs a küldésre felsorolt számok között az ötvenes szám az iPaden, mégis lehet róla iMessage üzenetet küldeni iPhonera. de fordítva már nem.
Ha már hotspot, akkor nem mindig lehet az egyik Apple eszközt elérni a másikról, ha mobilinternett osztunk meg, ez tapasztalat. Vagy nem találja meg a wifi hálózatok közül, vagy nem megfelelő a jelszó olyankor is, amikor a helyes jelszót írom be. Ilyenkor a megosztás ki- be kapcsolgatása után előbb-utóbb megtalálja a hotspotot a másik eszköz, és tud csatlakozni. A Volte-ra meg annyit reagálok, hogy nem emlékszem, hogy a beállításokban lenne külön Volte kapcsolat, csak olyanra, hogy hang , és hang és adat opció. -
zelikocc
senior tag
válasz zoli62 #44372 üzenetére
Na állj, állj!
Teljesen biztos vagyok benne, hogy működik, hiszen 4db előfizetést 4db különböző iPhone-ban használunk. Mind a 4 szám Digi által adott 50-es (nem hordozott) és évek óta működnek gond nélkül, pedig kb havonta előfordul hogy SIM kártyát cserélek valamelyikben és mindig simán újraregisztrál az iMessage.Szóval ez nem igaz, hogy nem működik az 50-es szám iMessage-re.
Beállításk -> Üzenetek -> iMessage (BE) - küldés és fogadás -> itt pedig válaszd ki az 50-es számot.
Mit látsz itt? Nekem ilyen: [kép]Ha esetleg nem jelenik meg az 50-es szám, akkor arra tudok gondolni, hogy nem ismeri fel automatikusan a telefon a számot. Ezt is lehet orvosolni:
Beállítások -> Mobilhálózat -> (ha 2 SIM kártya van, akkor válaszd ki az 50-est) -> Saját szám -> ide írd be az 50-es számot a +36 előhívóval és mentsd el. Ezután próbáld újra a fenti lépéseket.Ha szeretnéd, hogy az iPad-en és az iPhone-on is ott legyenek az üzenetek, akkor mindkettőn: Beállítások -> Üzenetek -> Üzenettovábbítás -> és itt kapcsold be.
Már nem emlékszek, de lehet hogy az üzenetek iCloud szinkronizálását is engedélyezni kell hozzá, de ez szerintem csak a korábbi üzenetek mindkét eszközön megjelenítéséhez kell, ezt majd látod.
Ha kell, akkor: Beállítások -> koppints a nevedre -> iCloud -> iCloudot használó appok - Összes megjelenítése -> Üzenetek (BE).Továbbá ha már Apple eszközök, akkor javaslom a VoLTE és a Mobil hotspot beállítását is, amelyhez itt találsz segítséget: [link] (iPhone 7 (2016) és annál minden újabb iPhone-on működik a VoLTE és a VoLTE Roaming is - ugye a vodafone hálózat miatt az utóbbit is tudnia kell)
[ Szerkesztve ]
-
zoli62
addikt
válasz sfdrakex #44371 üzenetére
Köszönöm, akkor nem erőlködöm tovább. Pénteken az Apple supportot megkérdeztem, ők se tudtak válaszolni, csak a felsőbb támogatás, de azok meg a híváskor nem voltak elérhetők. Érdekes viszont, hogy az iPadről tudok iMessage üzenetet küldeni az iPhone ra, amiben egy eredetileg 30-as, a Digihez hordozott hívószámú kártya van. Egyébként régen megnéztem, hogy a magyarországi Apple által támogatott szolgáltatók között csak a három eredeti mobilszolgáltató van, a Digi nincs. Most viszont nem takáltam meg az Applenek ezt az oldalát. Gondolom emiatt nem működnek bizonyos szolgáltatások Digis számokkal.
[ Szerkesztve ]
-
zoli62
addikt
Az 50-és Digis számokkal ugye nem működik az iMessage iPhone-okon és iPadeken? Legalábbis én ezt tapasztalom. Az iPadben 50-és hívószámú kártya van, az iPhone-ról nem lehet iMessage üzenetet küldeni erre a számra, csak SMS-t.
-
trec12
addikt
Egyenlőre csak három járásban. Többit még nem tudni...
-
törölt tag
válasz DrBubo77 #44360 üzenetére
FELGYORSÍTJA AZ 5G LEFEDETTSÉG KIÉPÍTÉSÉT, MELYNEK EREDMÉNYEKÉNT 2026-RA A LAKOSSÁGSZÁM-ARÁNYOS KÜLTÉRI 5G LEFEDETTSÉGET KÖZEL 99*** SZÁZALÉKRA NÖVELI.
*** oké: tehát minden állomáson a B20 mellé bekacsolják a B28-at és ezt nem LTE-re csinálják, hanem DSS 5G-re. Marketing 5G...hurrá. -
DrBubo77
Topikgazda
válasz zoli62 #44359 üzenetére
A Telekomnál például meg van határozva, hogy hány éven belül mekkora lefedettséget kell elérni gigabites hálózattal.
A Magyar Telekom vállalja, hogy további 1 millió háztartást lefedő gigabitképes sávszélességet biztosító vezetékes hálózatot épít ki 4 év alatt, és ezzel 2027 év végére 4,5 millió magyar otthon, illetve vállalkozás számára teszi elérhetővé a vezetékes gigabitképes hálózati infrastruktúrát.
FELGYORSÍTJA AZ 5G LEFEDETTSÉG KIÉPÍTÉSÉT, MELYNEK EREDMÉNYEKÉNT 2026-RA A LAKOSSÁGSZÁM-ARÁNYOS KÜLTÉRI 5G LEFEDETTSÉGET KÖZEL 99 SZÁZALÉKRA NÖVELI.ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
-
Renwick
őstag
válasz #04149504 #44352 üzenetére
Nézd, szerintem ez egy olyan alkuhelyzet, mely abból fakad, hogy egy alapvető közmű magánkézben van. A telkók kb egész Európában tartják a markukat, szeptemberben is ott vigyorgott Rékasi mögött Tim Höttges DT-vezér, amikor lepacsiztak Nagyékkal.
Az a Tim Höttges, aki többször, több plénum előtt világosan megmondta, hogy vagy “beruházásösztönző” (szak)politika lesz az EU-ban (értsd pl. csökkennek az adóterhek) vagy lófasz sem lesz itt az USA-hoz vagy Ázsiához képest, már ami a digitális alapinfrastruktúrát illeti.I see you blaming each other -- And I love you still
-
trec12
addikt
válasz Renwick #44350 üzenetére
Csak érdekesség; annyira nem szokott a hírekben lenni de az MVM Net által fejlesztett településeken/járásokban is több helyen a Telekom jelenik meg mint üzemeltető szolgáltató. Hogy elindult-e már valahol azt nem tudni...
Egyelőre 3 ilyen járás van a honlapon szereplő 10-ből.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Renwick #44350 üzenetére
Tomi...ez fájt.
Tehát eddig ez volt a mantra: azért magasak a díjak Magyarországon, mert a"gonoszmultikat" meg kell adóztatni. Ezután majd: azért magasak a díjak hogy legyen 5G-a népnek.
Kérdem én: ahol nem lesz magas a szolgáltatások díja (pl Románia), ott nem lesz 5G 2028-ra? Megsúgom: le fognak benne körözni minket.
Hagyjuk már.... [link] -
Renwick
őstag
válasz dzf007 #44347 üzenetére
Azért, mert cserébe vannak vállalások mind 4iG mind Telekom-oldalról - előbbi 150 milliárdért fejleszt infrát öt év alatt, utóbbi 123 milliárdért három év alatt. Persze jó kérdés, hogy ezek a számok hogyan alakulnak, ha változatlanok maradnak az adóterhek.
I see you blaming each other -- And I love you still
-
ggabor02
aktív tag
https://index.hu/gazdasag/2023/11/09/digitalizacio-adocsokkentes-gfm/
[link] -
-
törölt tag
Idáig mart a gúny, de nem veszem fel: nem, én buta vagyok ezt kiszámolni. Vannak nálam sokkal okosabbak, akik közgazdasági végzettséggel és 20 éves tapasztalattal, illetve ügyfél-szondáztatással ki tudják számolni. Vagy azt hiszed bölcsész-büfés szakosok ülltek be a 4iG-hoz, és fogalmuk nincs hogyan működik a kereslet-kínálat ill. közgazdaságtan, és ezután amikor új díjcsomagot akarnak bevezetni csak rácsapnak a hasukra: holnaptól legyen ennyi a havidíj felkiálltással? Meg hogy nem a profit maximalizálás a céljuk?
-
dredjudge84
őstag
Én csak annyit tennék hozzá (ami még nem volt), hogy biztos hogy lesznek olyan ügyfelek, akik lusták lesznek utánanézni az alternatívája, és kényelemből maradnak. Úgy fogják majd fel az egészet, hogy eddig tartott a tutiság, most már többet kell fizetnem, de ez van. Sok ilyen lesz, higyjétek el!
-
DrBubo77
Topikgazda
A jövő évi ár témát fejezzétek be!
Már mindenki ismétli önmagát. Innentől ez a téma törölve lesz.
Majd ha kijön sajtóközlemény vagy ÁSZF az új árakkal, akkor lesz miről beszélni.ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
-
ACE-
addikt
válasz #04149504 #44331 üzenetére
Kiszámolni? Hogyan számolják ki hogy annyira emeljék a havidíjakat, hogy éppen annyi ember maradjon, ami pont optimális? Te biztos nagyon okos vagy de kíváncsi lennék ennek a számolásnak a képletére...
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
zelikocc
senior tag
válasz Noukoum #44335 üzenetére
Ahelyett hogy ismételgeted magad, inkább olvasd el a #44319-es hszt.
Te pedig akkor olvasd el a #44321 válaszomat rá, amire már szintén válaszoltál, és arra is válaszoltam. Tehát most miért menjünk megint oda vissza? Végtelen ciklusba akarsz futni?
Én itt elengedtem a dolgot, higyj amit szeretnél, a te dolgod. -
djsunstealer
aktív tag
Folytassátok! Popcorn bekészítve.
-
törölt tag
válasz gabor9991 #44334 üzenetére
Talán azért, mert egy pékség elindítása egyszerűbb mint egy mobilos cégé, így ha ott valaki kartelezni akarna, hamar megjelenne egy olcsóbb/kisebb árréssel megelégedő versenytárs. Egy távközlési cég elindítása azonban 100 milliárdban mérhető + a frekvencia sem terem évente a tendereken, nem úgy mint a búza a pékségnek, amit bármelyik nap le lehet venni a polcról.
-
Noukoum
veterán
válasz zelikocc #44330 üzenetére
Ahelyett hogy ismételgeted magad, inkább olvasd el a #44319-es hszt.
Nem, továbbra sem akarják megtartani felhasználókat. A felhasználók zsarolva vannak, hogy vagy elfogadják az új szolgáltatót és árazást vagy elhúzhatnak a francba. Ezt olyan akaratnak nevezni hogy megakarják tartani a felhasználókat… Ennyire erővel minden megtartás, azzal is megakarták tartani a felhasználókat hogy 50%-kal megnövelte a vezér a havidíjamat. Ösztönöztek arra hogy maradjak, na… Ők csak megakartak tartani.
Az teljesen más tészta hogy tudják hogy nincs ilyen árban alternatíva (mert ugye mindenkit kicsináltak) ezért tudják hogy a felhasználók ha akarnak valamit akkor muszáj lesz kifizetni a több pénzt. De ez nem cél, ez nem akarat. Ez teljesen természetes folyamat.
És azt is lehet állítani hogy szartak ők a digi mobil ügyfelek megtartására. De ha 200e embert egyik napról a másikra teljes mértékben kukáznak az nem túl előnyös a kormánynak. Ezért kell szépen lassan bedarálni a felhasználókat. Nem azért hogy megtartsák a felhasználókat, hogyne… Mert szerinted mi különbség lett volna ha valakit 2023 január 1-től kukáznak, vagy valaki 2024. január 1-től mondja le mert a vodánál soknak tartja a pénzt. Mi értelme van ennek a 12 hónapos ügyfélmegtartásnak? Semmi.
[ Szerkesztve ]
„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
gabor9991
őstag
válasz #04149504 #44331 üzenetére
Érdekes lesz ha így lesz ahogy írod.
Ez számomra olyan, mint ha holnaptól az osan benzinkút elkezdené annyiért adni az üzemanyagot mint az autópálya melletti kutak, biztosan kevesebbet adnának el de nagyobb haszonnal.
Vagy a teszkó elkezdené olyan áron adni a teszkós péksüteményeket mint amennyiért a lipóti adja, kevesebb péket, eladót, szallítót akármit kellene alkalmazni, kevesebb energiát használnának a haszon azonos lenne.
Valamiért mégsem ezt csinálják. -
domper2015
senior tag
Jobb lett volna mindenkinek küldeni egy Vodafone SIM-et és nem a belföldi roamingot tojtatni. Valószínűleg én éa/vagy a telefonom béna, de valami förtelmes volt. Így aztán Telekom karjába sodródtunk.
-
törölt tag
válasz gabor9991 #44327 üzenetére
Ki fogják számolni a profit maximalizáláshoz mi szükséges. Ha 50.000 ügyféllel is elérik a (hasra ütök) a havi 50.000.000 Ft profitot, akkor minek 170.000 ügyfél akivel ugyancsak 50.000.000 profit van? Több munka, nagyobb hálózati leterheltség, ugyanannyi pénz.... közgáz az egész.
LOL: mire befejeztem a hsz-em látom, hogy pont a fölöttem lévő hsz utolsó mondata ugyanaz, mint amit én is írtam
[ Szerkesztve ]
-
zelikocc
senior tag
válasz Noukoum #44328 üzenetére
De nem tartanak fent, hiszen megszűnik.
Akkor mi történik június 1 óta? Mágiával működik a Digi Mobil? Megszüntették? Nem. Fenntartják. Miért? Valószínűleg azért hogy az egyesüléskor át tudják vezetni az ügyfeleket a vodához.
Előfizető = bevételi forrás, ezért eszük ágában sincs a digi mobilt odaadni 3000 forintért amikor alternatíva hiányában át kell menned máshoz 5000-ért.
? Mi vagyok én? Papagáj? Ismételni tudom csak magam:
És még most sem írtam semmit a várható árakról, mielőtt még megint olyanra reagálna valaki.
Nem is értem, hogy jön ez megint ide felőlem aztán legyen úgy ahogy írod, én nem tudom, nem vagyok látnok.
Nem tudom hogyan fogalmazzak, mi lehet a probléma? Én írom értelmetlenül, vagy másoknak nem megy a szöveg értelmezés? Én nem írtam semmit semmilyen árakról. Én azt írtam, hogy azért tartják fenn a Digi Mobilt még most is, mert kellenek majd nekik az ügyfelek. Hogy ezt milyen áron akarják, arról fogalmam sincs és szerintem nem kellene megint tényként feltüntetni feltételezéseket. Én sem szoktam.Amit tudok, az továbbra is az, hogy ha 2500-3000 körülre drágítanak, akkor tőlünk búcsút vehetnek, mert inkább fizetek pár száz forinttal többet a minőségibb hálózatért máshol.
Ahogyan User3323 is írta, az ilyet nyilván nekik is át kell kalkulálni, hogy mi lesz az az optimális csomag és ár amivel a legtöbb előfizetőt megtarthatják, de mégis a lehető legnagyobb bevételük lesz rajtuk. Kb ki kell kalkulálniuk a (legtöbb maradó előfizető)/(legnagyobb előfizetési díj) legoptimálisabb arányát. -
-
Noukoum
veterán
-
törölt tag
válasz zelikocc #44318 üzenetére
Az egész amit írok képzelgés, ne vedd készpénznek, pláne ne a számokat.
Ha a jelenlegi havidíjon nyernek 300 Ft/ ügyfél, és a “Go-30%-kal” nyernének 800 Ft/ügyfél, miközben elmegy 70.000 ügyfél….
Melyikkel járnak jobban ? Ügyfélmegtartás spéci csomaggal, amin továbbra is alig van profit, vagy az általam felvázolttal?
Erre írtam, hogy csodavárás.
Ezek ezért vették meg a digi+voda párost, hogy kaszáljanak….csak idő kérdése, és T mínusz 10% lesz az árazázuk.
Erre írtam: örülni kell, amíg van digimobil, utána lehet megint flottázni. -
ggabor02
aktív tag
válasz domper2015 #44306 üzenetére
Nálam szintén -3 db, közvetlen ismeretségi körben -40 körül. Csak a közvetlen munkatársaim körében -10 db.
-
zelikocc
senior tag
válasz Noukoum #44319 üzenetére
Érdekes képzelgéseid vannak
Biztos fenntartanak azért egy teljes core hálózatot, ügyfélkezelő rendszereket, roaming szerződéseket stb. hogy az emberek maguktól lelépjenek.
Véletlenül sem az emberek kellenek nekik a jövőben, ugye? Előfizető = bevételi forrás.És még most sem írtam semmit a várható árakról, mielőtt még megint olyanra reagálna valaki
-
Noukoum
veterán
válasz #04149504 #44315 üzenetére
Nem fogja megérteni hogy azért nem zavartak el egyszerre mindenkit mert az gyengíti a rendszert. Ellenben ha szépen lassan elmegy mindenki az senkit sem érdekel mert csak narancsos alternatíva van, egy helyre megy a pénz.
Ha megakarták volna tartani az előfizetőket akkor nem csinálják ki a digi mobilt. Megvették és egyből elkezdték leépíteni, nyilván azért hogy megtartsák az előfizetőket. Nyilván.
„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
zelikocc
senior tag
"Megint megy a csodavárás "
?
Ezt most biztos nekem címezted?A hozzászólásomban arra reagáltam, miszerint (többektől lehetett már itt látni ezt a feltételezést) hogy majd gondolnak egyet és megszüntetik az egész Digi Mobilt "170000 ember megy a levesbe" és mindenki mehet ahova akar.
Én erre azt írtam, hogy akkor eleve nem lenne belföldi roamingolós hülyeség most, hanem már május végén felmondtak volna mindenkinek és ennyi. Mi értelme lenne tovább vinni? Egyetlen egy oka van annak, hogy még most is van Digi Mobil: hogy megtartsák az ügyfeleket a jövőben is.Azt hogy ezt hogyan kivitelezik majd (értsd: milyen csomaggal és milyen árazással) egy szóval nem említettem, sőt kiemeltem, hogy az egy teljesen más kérdés, hogy milyen árazást kínálnak majd. De ez a lényegen nem változtat: megakarják tartani az ügyfeleket. Tehát nem lesz random felmondás.
Az árakat tekintve nem vagyok jós, így arról nem is fogok találgatni, mert még csak megtippelni sem lehet.
Az viszont eléggé valószínű, hogy ha a jelenlegi árhoz képest jelentősen drágul, akkor mi például 4 SIM kártyával megyünk a Yettelhez (KÜF). Úgyis elegünk van már a fos voda hálózatból.@CirrMee:
"Ahol a versenyt kinyírják, ott nem az előfizető fog jól járni. Ergo ki akarják húzni a lóvét a zsebünkből"
És én hol írtam ezzel ellentéteset? Vagy hol írtam olyat, hogy az efi jól fog járni?
Én ezt írtam: "Az már egy teljesen más kérdés hogy milyen csomagokat és milyen árakat fognak kínálni" -
nagyúr
Az a gond, hogy amely területet anno leuralta a valóban jó és olcsó kábeles nettel a Digi, ott más nem nagyon fejlesztett. Nézegetem a Telekomot, sajna ennyit tudna biztosítani, ami Digi gigabit után elég gyenge, még úgy is, hogy a gigabit néha elég gyenge és sokszor instabil...(vannak időszakok, amikor x percenként újra kell csatlakoznom a notebookon, hogy legyen adatforgalom)
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
törölt tag
-
CirrMee
addikt
válasz zelikocc #44313 üzenetére
Mindenből az látszik, hogy megakarják tartani a mobilos előfizetőket, csak megkell várni az egyesülést.
Ahol a versenyt kinyírják, ott nem az előfizető fog jól járni. Ergo ki akarják húzni a lóvét a zsebünkből, csak a saját maguk szabta határidőre sem tudták megoldani a kecske vs káposzta esetét...
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
zelikocc
senior tag
válasz zoli62 #44303 üzenetére
"gyakorlatilag az is lehet, hogy 170000 ember megy a levesbe, ez is egy opció"
Ha ez opció lenne, akkor már a díjcsomagok értékesítésének lezárásakor felmondtak volna mindenkinek és nem alakítják ki a jelenlegi belföldi roaming rendszert.
Mindenből az látszik, hogy megakarják tartani a mobilos előfizetőket, csak megkell várni az egyesülést. Az már egy teljesen más kérdés hogy milyen csomagokat és milyen árakat fognak kínálni, de az biztos hogy nem akarnak minket elhajtani, mert akkor már fél évvel ezelőtt megtették volna. -
DrBubo77
Topikgazda
-
pusi1981
aktív tag
A DigiNet aktív 50 net tud külföldön roamingolni?
Ergo tudom Németországban használni,vagy ez teljesen le van korlátozva Magyarország határain belülre?
Ha mégis hadra fogható mennyibe kerülne külföldön a használata? -
dredjudge84
őstag
válasz gabor9991 #44284 üzenetére
Persze hogy nem emelnek mert az egy egyedi megállapodás. Ráadásul nem is mindenki ugyanannyit fizet azért a csomagért, és nem is mindenki ugyanazt kapja benne. Én 1490-et fizetek 15gb nettel, de a voda topikba volt, aki 1990-et fizetett 12gb nettel. Igazából ez attól is függ hogy ki hány éve előfizető a szolgáltatónál.
-
zoli62
addikt
Őszintén? Nyilván nem érdekli őket, gyakorlatilag az is lehet, hogy 170000 ember megy a levesbe, ez is egy opció. Én az optikai internetnél vettem észre, hogy most már a Diginél gyakorlatilag drágább, mint a Telekomnál. Mivel lehet, hogy költözöm,, azon gondolkozom hogy a Digi FTTH helyett Telekom legyen. Ár/érték, minőség, support az utóbbi mellett szól.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A politikai jellegű hozzászólások figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek!
● Az Összefoglalóban megtalálható, hogy mit ír a Digi ÁSZF a szolgáltatás és a SIM kártya használatáról. Az ezzel kapcsolatos hozzászólások törlésre kerülnek.
● A személyeskedő, sértő vagy flame jellegű hozzászólások törlésre kerülnek.
● Az iPhone-os SMS küldést boncolgató hozzászólások törlésre kerülnek.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest