Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kellcucc
aktív tag
válasz hhgygy #72145 üzenetére
Köszi szépen!
Kész agyrém ez a számítástechnika Van egy 500 GB Samsung M.2 970 Evo Plus ssd-m és a bolt, ahonnan vettem nem írta, hogy NVME lenne. Mivel nem akartam kihúzni a gépet a helyéről, hittem a gyári oldalnak, ahol NVME-nek jelzik. Ez azért volt fontos, mert úgy néz ki sok külső ház csak SATA-t tud és NVME-t meg nem. 1óra keresgélés és értelmezés után 2 opcióra redukáltam a lehetőségeket (tekintve, hogy szinte mindegyik 10k fölött van) SP PD60 és Rog Strix Arion. Utóbbira esett a választás, nem vagyok gamer meg Rog fan, de talán minőségibb, mint a silicon power. 15k volt, nem olcsó, de szerintem ez addig ki fog tartani, amíg ezek az ssd-k még forgalomban lesznek
Köszi még egyszer![ Szerkesztve ]
-
kellcucc
aktív tag
Üdv.
Van egy Dell 5537 gépem, amit már jó ideje nem használok aktívan. Jövő héten külföldre költözök és az asztali gépemből az M.2 SSD-t szeretném ha nem is beépítve, de legalább kívülről adapteren keresztül használni a laptoppal (céges szoftverek, beállítások stb miatt) átmenetileg.
Ez megoldható valamilyen átalakítóval, illetve az adatátviteli sebesség nem csökken le radikálisan?Bocsánat, ha ez rossz topik, nem tudom ez a kérdés hova férhetne be.
Köszi a válaszokat![ Szerkesztve ]
-
kellcucc
aktív tag
-
kellcucc
aktív tag
Sziasztok!
2013-mas Dell 5537 képernyője el-el sötétül, ha óvatosan le-föl hajtom a képernyőt visszajön. Bizonyos szögekben elmegy a háttérvilágítás. Egy régi HP-mon teljesen elment, így komplett képernyő háttérvilágítás modult cseréltek rajta. Mivel ezen csak bizonyos szögekben nem működik, ezért úgy vélem maga a modul jól működik, viszont a kábel az 5 év alatt kezd meghalni.
1 hónapja jöttem ki Angliába, kértem a cserére ajánlatot: 9300 Ft a kábel, 35000 Ft a csere. Ez vetekszik a laptop mostani értékével. Mivel csavarhúzót - nyilván - nem hoztam magammal, így a csere nem olyan egyszerű. Ettől függetlenül rendelnék kábelt (2900 Ft) és vennék egy csavarhúzót, hogy kicseréljem magamnak..
Szerintetek jó irányban tapogatózok, hogy kábelcserére van szükség?Illetve ami fontos: full HD és hd képernyővel is szerelték, enyém FHD-s, ehhez más kábel kell, mint a HD-hoz?
Köszönöm a válaszotokat!
[ Szerkesztve ]
-
kellcucc
aktív tag
Üdv!
3 éve jártam ebben a fórumban, most újra be akarom üzemelni a Dell 5537-es laptomomat.
A telepítési sorrendet már megtaláltam a topikban, viszont a Realtek LAN RTL8106E Ethernet Controller Driver nem akar normálisan működni - nincs hálózat. Régebbi verziót nem találok a dell oldalán, de 2015-ös a driver, nagy valószínűséggel régen is ezzel operáltam.
HibaKöszönöm a segítségeteket!
-
kellcucc
aktív tag
Üdv.
Lehet elkerülte a figyelmem, de nem találtam árazó topikot.
Van egy 5537 Full hd i7, 8850 vigyázott gépem még 1 év garival. Az éves tisztítás során mindig megdicsérték, hogy nincs lelakva mint a laptopok nagy része, amit bevisznek. Tegnap hoztam haza friss alaplappal és tisztítva, egyetlen (kettő) hibája, hogy a szálcsiszolt alu gondolom a tenyerem dörzsölése hatására kicsit kikopott. A képen látszik a kopás a kézfej alatti részeknél. Ettől eltekintve szép állapotnak örvend.
Mivel végeztem az egyetemmel és a munkahelyemen kaptam laptopot, itthon meg PC van, így feleslegesség vált, nem akarnám, hogy ezt az 1 évet "tartalékként" töltse itthon (még megvan egy régi HP lapos, amit lecseréltem a Dellre), inkább eladnám amíg garanciás.
Jó hosszúra sikerült, a lényeg: szerintetek mennyit érhet?[ Szerkesztve ]
-
kellcucc
aktív tag
válasz kellcucc #54824 üzenetére
Megoldás: telefonos szerviz segítséggel alaplapcsere után a szervizes nem írta be a service taget és a model name-t sem. Beírtam mindkettőt az ő javaslatára és már nem pörög. Azt mondta éjjel csinálta és elfelejtette. Nagyon segítőkész volt, még egy pirospont a griffendélnek (laptopszalonnak)
-
kellcucc
aktív tag
Egyik utube tutorialon a ventit egyben az alaplappal veszi ki, gondolom rá van integrálva és együtt cserélték. Ha meg nincs, akkor tényleg rosszul dugta össze, de annyira szét kell bombázni, hogy minden modult le kell szerelni, így inkább meghagyom nekik majd jövőhétre. Köszönöm a segítséget. Ha valakit érdekel a megoldás akkor jövőhéten visszajelezhetek, hogy mi lett végül a géppel.
-
kellcucc
aktív tag
válasz haxxika #54820 üzenetére
Ha az beállítások elvégzése után le kéne lassulnia, akkor ez sem segített De még ebben a spec. beállításokban nem is voltam soha, hehe. Újraindítottam a gépet, elmentem 5 percre és hallom hogy megint felpörgette magát. Cpu kihasználtság 10-15% amikor a hibabejelentő nem pörgeti. Miután felraktam az USB 3.0 drivert a hibabejelentő már nem zabálta a cput (3 héttel ezelőtt), most megint előjött, de a venti problémával együtt. Eszközkezelőben minden drivert jónak titulál.
-
kellcucc
aktív tag
válasz adika4444 #54817 üzenetére
"Remek". Köszönöm a megerősítést. Mivel holnap egész nap menne a gép és hétfőn megyek Sopronba, kedden meg vissza, így sok időm nem lesz leadni, ellenben használnám mindegyik nap. Rohadt életbe, hogy nem tudja letesztelni. Alkatrészt én is tudnék cserélni, normálisan megcsinálni már luxus..
Szép estét nektek! -
kellcucc
aktív tag
Üdv. Most hoztam haza az 5537-em alaplapcseréről. Megnyitom a böngészőt, elkezd felkúszni a ventillátor fél perc alatt (gondolom) max fordulatszámra. Rettentően pörög. Semmi terhelés nincs, se memóriában, se cpuban, sehol, így értelemszerűen hideg levegőt fúj. Ha nem dugtak volna össze mindent, gondolom nem pörögne vagy fel se állna a gép, így viszont nem tudom mi a franc baja van. Most hirtelen nem találok olyan hozzászólást, hogy hol lehet a venti ford számát szabályozni, mert egyenlőre 5 percenként újraindítom a gépet hogy ne pörögjön feleslegesen, esetleg valakinek van ötlete hogy mitől pöröghet, illetve hogy fogjam vissza?
-
kellcucc
aktív tag
válasz kellcucc #54521 üzenetére
Ma bevittem az Astoriához az 5537-em. Kipróbáltuk másik töltővel is a gépet, ugyanúgy, hangosan cicereg mint az saját töltőjével. Mázli, mert így nem kell töltőt vennem, hanem kap MEGINT (!) egy új alaplapot. Ez a 3. éve, még a tavaly ott dolgozó szervizes mondta, hogy októberben dobjam be a tisztításra és akkor megbeszéljük kell-e valamit még garanciálisan cserélni, mert ugye a 4. évben már nem a gyártó hanem a laptopszalon fizeti az alkatrészcserét. Szóval eddig kaptam 2 új billentyűzetet (a tavalyi tisztításkor kapottról még máig nem szedtem le a bill. közötti fóliát), meg ez a 2. alaplap Igazából baja nincs, lehet vele élni, dolgozni, de ne ciceregjen Amúgy csak hálózatról ilyen hangos, amikor akksiról megy akkor csak közelre hajolva lehet hallani, de én is úgy használom a lapost, hogy akksi ki és menjen töltőről (így 3 év távlatából még mindig 7-8 órát bír az akksija)
-
kellcucc
aktív tag
válasz somasz #54527 üzenetére
"Remek". Amúgy igazad van, ennél tényleg bármi lehet...Életben többet nem veszek inspiront! Mióta megvan (3. éve) csak a gondom van vele, driver probléma 99%-ban. Emlékszem mikor megvettem még az alvás volt a problémás, az működött, de csakis azért érdekelt, mert egy 200k+os laptopnál működjön már minden funkció...erre most meg a videókkal, a cicergéssel és a pörgéssel idegel ki.. hihetetlen
[ Szerkesztve ]
-
kellcucc
aktív tag
Sajnos szerkeszteni már nem tudom, de update: taskhost még mindig pörget. Megnéztem egy videót és azóta csak pörög. A másik, némely HD, illetve 360°-os videót nem tudom lejátszani. A vga driverekre nem ír problémát, szóval nem értem mi a nem megfelelő működés oka.
-
kellcucc
aktív tag
válasz somasz #54524 üzenetére
Egész gyorsan megtaláltam a hardverazonosítót, pedig életemben nem voltam azon a fülön. Letöltöttem, elvileg usb 3 hiányzott neki (nem értem miért) és azt se, hogy ha nem volt kikapcsolva a frissítés miért pörgött magában. A lényeg, felraktam, remélem most már nem lesz ezzel gond. Amúgy másnak is 300-600 MB memóriát foglal le a mozilla? Nagyon soknak tartom, de ha másnál is ennyi, akkor elfogadom
Köszönöm a segítséget!
-
kellcucc
aktív tag
válasz Shade45 #54522 üzenetére
Köszi a választ!
Automatikus frissítések kikapcsolva.
USB vezérlőnélvan jelzés hogy nincs telepítve illesztőprogram. Automata keresésen nem talál semmit, de nem csodálom, én se látom melyiket kéne felrakni a dell honlapról. Valakinek van ötlete ?[ Szerkesztve ]
-
kellcucc
aktív tag
Üdv!
A feladatkezelőből belépve az erőforrás-figyelőbe sokszor a taskhost.exe megzabál 22-25% procit, ami azt vonja maga után, hogy a laptop pörög mint a barom és melegszik. Sokszor, random csinálja, van hogy elkezd felpörögni, kilépek mindenből és otthagyom a gépet, 10 perc múlva ránézek és még mindig pörög.
Erre a felettébb komfortérzet romboló hibára talált már valaki megoldást?Másik: megnyitok egy autocad-et vagy solidworks-ot és forgatom a modellt, cicereg a proci?. Tavaly volt alaplapcserén usb3 csatlakozó rosszalkodás miatt, azelőtt nem csinálta, vagy legalábbis halkabb volt és nem csak folyamatoknál, hanem permanens volt, de alig lehetett hallani, állítólag az természetes. Ez a hangos cicergés viszont idegesítő, októberben esedékes egy tisztítás a lapszopszalonban, de még előtte be akarom vinni megkérdezni, mert egy új alaplap legutóbb 1 hét volt mire megérkezett.
Model 5537, i7, 8850, win7 fut rajta, de még nem volt vele gond
Köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
kellcucc
aktív tag
Szép estét Fórumlakók!
Tudom sokszor volt ez a kérdés és már herótotok van tőle, de a keresőt nem mondanám felhasználó barátnak. Napokban lenne esedékes a win7 újratelepítése és szeretném megkérdezni, hogy a jelen álláspont(otok) szerint melyek azok a driverek (illetve ha nem egyértelmű, akkor ha nem dell/ati oldal, akkor linket is kérnék), amik teljesítményben kiszolgálják a gépet és minden működik rajta megfelelően? A lapos még mindig egy 5537, i7, 8850 gépezet.
Köszönöm szépen a segítségeteket! További szép estét
-
kellcucc
aktív tag
Ugyanaz a metodika alapján felraktam megint másik kettőt (ezek moddoltak voltak), amit itt a fórumon ajánlottatok (egyiket Szabona).
Szabona linkjéről leszedett moddoltal fut, de ugyanaz a hiba.
A másik egy beta verzió, ezt írta ki rá:Újra raknám az összes drivert, ha van rá mód, de a rendszert csak január 2. felében raknám újra, viszont addig is használnám a gépet. Szerintetek hogy szedjek le minden drivert ?
[ Szerkesztve ]
-
kellcucc
aktív tag
válasz somasz #49749 üzenetére
Hardverhiba kizárt, 2 napja még normális volt a megjelenítés, a teljesítmény volt gagyi. Safe modeban leszedtem DDU-val az amd-t, reboot, majd az intelt, reboot, utána dell honlapról chipset driver felrak, utána intel felrak, reboot, amd felrak, reboot.
Sajnos még mindig fennáll a probléma. Gyanítom más drivert is fel kéne raknom/frissíteni kellene, de ötletem sincs melyik befolyásolhatja ezt. Van valami olyan módszer, program, akármi, amivel le lehet szedni az összes drivert a gépről, hogy mindent újra fel tudjak rakni, mintha friss lenne az op rendszer? -
kellcucc
aktív tag
válasz somasz #49749 üzenetére
A microsoftos fix-el kapcsolatban még nincs "tapasztalatom". Elmondanád, hogy az mi? Dell honlapról le lehet tölteni? Új/másik chipset drivert még nem raktam fel mióta előjött a probléma.
Szabona: Nem vagyok egy kütyüzseni, máshoz értek, ehhez annyira már nem. Nem tudom hogy kell visszaállítani korábbi verzióra. Böngészőben már csináltam mentett oldalakhoz, de olyat még nem, amire te gondolsz
[ Szerkesztve ]
-
kellcucc
aktív tag
-
kellcucc
aktív tag
Sziasztok. Rég jártam erre, viszont most segítséget szeretnék kérni.
Dell 5537, HD 8850 a felállás. Két hete talán, frissítettem az ati drivert utólag visszagondolva a jó ég tudja miért. A driver frissítés után egy játék, amivel szoktam játszani 60-ról lement 10 fps-re, tervező progik elkezdek akadozni, volt többször is, hogy lefagyott a program.
Ma megelégeltem a driver jóvoltából fakadó teljesítménycsökkenést és DDU-val letöröltem az ati drivert. A lényeg, hogy már az amd honlapról, a dell honlapról, itteni moddolt drivert és még kettő másikat kipróbáltam. Ugyan más lett, de nem lett jobb. Fps megugrott (értsd 60-80, amennyinek lennie kellett volna), de a játékban texture hibák vannak, átlátok a földön és társai hibákkal.Már az intelt is leszedtem, utána visszaraktam, először intel, reboot, utána ati, reboot. Gépigényes programot még nem futtattam, de gyanítom ha a játékban a teljesítmény megnőtt akkor azzal se lesz már probléma. Igen ám, de így játszhatatlan. A driverfrissítés előtt jó volt minden (tudom, elbattam). Már 4 órája próbálok dűlőre jutni ezzel a roncshalmazzal, nagyon kikészít. Januárban kap új alaplapot és billentyűzetet (még garanciális, 2. éves), utána legyalulom az egészet a francba és újra rakom, viszont addig is szeretnék valami ténylegesen működőképes drivert felrakni. Esetleg ha valaki tapasztalt már hasonlót és ő is hozzászólna, annak is nagyon örülnék.
Köszönöm szépen a segítséget! Boldog(abb) karácsonyt kívánok!
-
kellcucc
aktív tag
válasz SzaboZE #42316 üzenetére
Köszi a segítséget! "Megnyugodtam", hogy akármit csinálok nem lesz jobb De érdekes, hogy hangszórón meg nincs ilyen probléma, pedig ugyanúgy, ugyanazt az integrált részt használja, ezért gondoltam, hogy tudok rajta javítani. Ilyet még nem hallottam, hogy ugyanaz a port ilyet művel...
-
kellcucc
aktív tag
Üdv. Amikor bedugom a fülhallgatót a laptopba (5537), elkezd sisteregni (a fülhallgató). Zene alatt csak néha zavaró, de örülnék a tisztább hangzásnak, valamint tudom hogy fenn áll a probléma. Felraktam egy másik audio drivert, de ezzel sem javult a helyzet, valakinek volt már hasonló problémája?
Köszi -
kellcucc
aktív tag
válasz somasz #42007 üzenetére
Írtam a telefonos topikba, ajánlották, hogy a KIES-t rakjam fel. Így is tettem és meg is oldotta a problémám. Furcsa, hogy HDD-re nem kellett feltennem a KIES-t és anélkül is működött az adatátvitel. Viszont most SSD-vel meg szükséges a progi. (Előző laptopomon fel volt rakva, de már rég volt és elfelejtettem, hogy fel volt rakva). Köszi a segítséget
-
kellcucc
aktív tag
Üdv! Olyan problémám van, hogy nemrég tettem egy SSD-t a gyári helyre és azóta nem ismeri fel a telefont, nem tudok semmit le- és feltölteni a telefonról, de azonban töltődik (az akkumulátor). A HDD-vel tökéletesen működött. Hiányzó/hibás driverre gyanakszok, de az eszközkezelőben minden rendben. Ez a fontosabb problémám.
A másik: a dell honlapról letöltöttem a touchpad drivert és az oldalsó scroll sáv nem működik. Lehet még januárban, amikor telepítettem a gépet más driver volt fent, de ezzel határozottan nem működik. Egérrel használom a laptopot, szóval ezt nem tegnapra kellett volna megoldani, viszont az adatátviteli problémára egy működőképes megoldást nagyon szívesen várnék.
Köszönöm a segítséget!
-
kellcucc
aktív tag
válasz thomasvold #41372 üzenetére
Köszi. Megpróbálom úgy.
-
kellcucc
aktív tag
Üdv. Kellene egy kis segítség. 5537-be vettem ssd-t és próbálom a drivereket felrakni. Az intel 4400 driverhez azt a hibát írja, hogy: "Ez a számítógép nem felel meg a szoftver telepítéséhez előírt minimális követelményeknek." Valakinek van ötlete, hogy miért írja ezt ki ? Dell honlapjáról letöltött drivert akartam felrakni.
-
kellcucc
aktív tag
Valaki megtudja mondani, hogy miért nem működik a hivatkozás funkció? Pl.: word-ben van egy hivatkozás, ctrl + katt és azt írja ki, hogy "A kért információ nem tölthető le" és nem hajlandó megnyitni a honlapot.
-
kellcucc
aktív tag
válasz Krystal_s #40149 üzenetére
Nem tudom mit jelent a natív felbontás, vagy hogy miért problémáztok ennyit rajta. Nekem Full HD-s kijelzős 5537-esem teljesen jól teszi a dolgát. Tesóm megmutatta, hogy át kell állítani a nagyítást. 125%-ra átállította, teljesen korrektül tudom használni az 1920-1080-as felbontást. Mindent el tudok olvasni, nem lóg le semmi, baromi éles a kép. Imádom!
-
kellcucc
aktív tag
válasz sirszevenap #40069 üzenetére
Ez nem jött át
-
kellcucc
aktív tag
válasz enzahobi #40067 üzenetére
somasz: apám az ablakokat ecetes vízzel szokta megtisztítani, nem ablaktisztítóval. Az ecetsav vajon megmarja a műanyagot?
Azért nincs rajta annyi zsírfolt, tulajdonképpen a legutóbbi alkoholos történet leszedte a zsírfoltot, inkább a cseppmentes képernyő lenne a fontosabb. (Bocsi ha az előző kommentemben mást írtam)enzahobi: Köszi! Van kórházas ismerős, majd megkérdezem
-
kellcucc
aktív tag
válasz mghltm #40064 üzenetére
Az nem viszi le a zsíros ujjlenyomatokat, amikor valamelyik .... kedves egyén akár véletlenül, akár direkt rámutat/hozzáér a képernyőhöz.
Ráadásul a tiszta vízzel nem lehet cseppmentesre törölni.
Próbáltam alkoholos képernyőtisztítót, de azzal se bírtam tökéletesre törölni. Cseppmentes, nem maró anyagra lenne szükségem.[ Szerkesztve ]
-
kellcucc
aktív tag
Ilyen topicot nem találtam, így itt kérdezem meg. Ti mivel szoktátok a laptopok képernyőjét tisztítani? Nem szeretném megmaratni a full hd-s kijelzőt, mert drága mulatság lenne.
-
kellcucc
aktív tag
válasz eastsider #39919 üzenetére
Azért szomorú lennék, hogyha egy ilyen "drága" gépnél válogatni kéne az ALAP programok közül, hogy mit tud használni és mit nem. Eddig nem volt az adobe-al se probléma, mostanság jött el teljesen véletlenszerűen. Nem tudom mi a fene van vele.
Az még hozzá tartozik, hogy előbb, amikor 100% cpu használat volt 1 tetves pdf-től, akkor úgy belaggol az egész, hogy görgővel 5+ másodperc, mire egy diát lejjebb pörget. Másodpercek kérdése mire bezárom a dolgokat, az AIDA-t el se bírom indítani, nagyon durva.
[ Szerkesztve ]
-
kellcucc
aktív tag
válasz szabonagyur #39917 üzenetére
Igen!
Igazából az a legfurcsább, hogy nem egyből kezdi el megenni a CPU-t, hanem 5-10 perc után kap észbe, hogy hopp, már használom az adobe-t.Egészen egy-másfél hónap ezelőttig nem volt ilyen problémám. Azóta nem tettem fel semmilyen rendszert-teljesítményt befolyásoló programot.
[ Szerkesztve ]
-
kellcucc
aktív tag
válasz szabonagyur #39911 üzenetére
Driver újratelepítésen gondolkodok, de felesleges, hogyha nem tudom, hogy segítene-e.
-
kellcucc
aktív tag
válasz szabonagyur #39908 üzenetére
Adobe Reader 11.0
-
kellcucc
aktív tag
válasz szabonagyur #39906 üzenetére
Vírusirtót kétszer lefutottam a héten, semmit nem talált. Comodo-t használok amúgy, eddig bevált. Mondom, az adobe használja. 25%-ot használ ha egy pdf-et megnyitok. 500-2000 KB egy pdf. Van pár szkennelt lap közötte de van megszerkesztett, semmi különös. A windows semennyire nem eredeti, viszont kb. 1 hónapja nem csinált ilyet. Frissítések le vannak tiltva, nem tesz fel a gép magának semmit. Nekem eddig jó volt úgy ahogy volt, nem kellettek frissítések. Gyári HDD van a gépben. A pdf-ek meg 8-30 oldalasok. Köszi a választ!
Kiegészítés: a win7-el még nem volt problémám, nem hiszem hogy rendszer baja lenne.[ Szerkesztve ]
-
kellcucc
aktív tag
i7-es proci 73 fokon van csak egy pdf fájl nem is lapozgatásától, már csak attól, hogy megnyitom. Kb. 5 perc, mire elkezd felpörögni a venti. Aida 100% cpu usage-t mutat és nem csinálok semmi mást mellette. Rohadt frusztráló, hogy órákig pörög, nem tudok csendben tanulni. Újraindítás segít 5-10 percig, utána megint észreveszi, hogy pdf-et olvas. CCC-ben beállítottam, hogy az adobe-t energiagazdálkodósan használja, ennek ellenére nem érdekli. Esetleg valaki tudna segíteni mielőtt kidobom az egészet a p1csába ?
szerk: windows kezelőben az erőforrás figyelőben kilőttem az adobe-t. 4 volt elindítva (tanulok, egymás után nyitom meg a pdf fájlokat, de az előzőt mindig becsukom) csak egyetlen egy volt megnyitva, és négynek érzékelte. Egy adobe fájl megnyitása 24-25% usage-el jár. Valamint ahogy az erőforrás figyelőben kilőttem az összes adobe-t, a tálcáról még mindig nem tűnt el az az egy, ami eddig is meg volt nyitva, scroll is megy, szóval még aktív az adobe...NEM ÉRTEM
[ Szerkesztve ]
-
kellcucc
aktív tag
-
kellcucc
aktív tag
válasz enzahobi #39756 üzenetére
Nem telepítettem, igazából a napokban jöttetek a watch dogs-os tesztel, akkor néztem meg youtube-on, hogy mi is az. Nem szoktam játszani, most kint vagyok Németországban, csakis netezek és tanulok a gépen. Semmi letöltés vagy ilyesmik. De amúgy fut "winlogon.exe". Nem tudom mire jó, kilőjem ?
-
kellcucc
aktív tag
válasz somasz #39754 üzenetére
Updatet és frissítéseket mindig kilövöm, nem szeretem, ha a hátam mögött cselekszik a gép. Pont tegnap este futtattam le egy comodo-t, semmit nem talált "szerencsére". Amúgy mielőtt legutoljára újraindítottam be is lassult már a pdf-t is alig akarta pörgetni. Most megint jó az újraindítás után, ötletem sincs mi okozhatja ezt az ingadozást. Fel is pörög, lassú is, WTF?
-
kellcucc
aktív tag
válasz sirszevenap #39739 üzenetére
Kiegyensúlyozott-on nézegettem a pdf fájlokat, és 69 fokos volt a proci, valamint pörgött a venti is, 2.7 MHz.
Újraindítottam, majd 20 perc múlva megint csak pdf nézegetéstől megint felpörgette és tartotta, most újraindítottam, várom mikor pörög fel megint és nem hagyja abba 1 óra után se. Rohadt idegesítő, lehet kéne egy új driver vagy mi? Kb. 1-2 hónappal ezelőtt nem csinálta, azóta nem raktam fel semmit. -
kellcucc
aktív tag
válasz sirszevenap #39739 üzenetére
Hiába állítom át, nem veszi lejjebb az órajelet.
-
kellcucc
aktív tag
Ha már a turbo-nál tartunk, esetleg meg tudja valaki mondani, hogy ahogy böngészem, olvasgatom ezt a fórumot (semmi mást nem csinálok mellette) miért megy a turbo? AIDA 2,7k órajelet mutat, hiszek neki, mert hallom is. Most már kezd idegesíteni, hogy a semmiért pörög szegény ventilátor. A durva, hogyha elindítom a stressz tesztet az mhz persze nem nő, mert már 2,7k, csak a kihasználtság lesz 28%-ról 100%-ra felnyomva. Erre van valakinek ötlete?
-
kellcucc
aktív tag
válasz Leleményes #39531 üzenetére
Pont ezért akartam egy SSD-t, csak miután kifizettem 220 ezret a gépre, nem volt még 23 ezrem egy hyperX-re, mert olyan akartam venni, mivel jó véleményeket olvastam róla. Most úgy alakul, hogy erre is van keret, szóval bejátszok egy 120 gigás 3K-t, a HDD-t pedig az ODD helyére rakom, hogy maradjon tárhelyem is.
-
kellcucc
aktív tag
válasz Leleményes #39528 üzenetére
1. nem 300 volt, 2. mégis milyen bővítésre gondolsz...? 3. nem szoktam írni sehova, pláne nem olyat, hogy elégedetlen vagyok a géppel, most írtam először le a tapasztalatom a géppel kapcsolatban, nem vágom miért hurrogsz le egyből, mint egy kisgyerek. 4. lehet te leleményesen keresgéled és látogatod a hasonló oldalakat, de nekem másra kell a gép, bocs ha csalódást okoztam. Azonban örülnék, hogyha néha nem lassulna be és gondolkodna, mint egy vénember.
-
kellcucc
aktív tag
válasz Skineffect #39521 üzenetére
Nekem a kicsit komolyabb változata van január óta. Win7-et tettem rá, drivereket jól telepítettem. Ami egyáltalán nem tetszik ebben a laptopban, hogy szeret gondolkozni. Például meg van nyitva a youtube (csak zene, nem hd-s videó) és megnyitom a total commandert, kifehéredik az egész monitor kissé, majd pár másodperc gondolkodás után betölt. Én nem tudom miért lehet "ennyire" lassú néha egy i7-es gép, de kiborító! HP pavilion dv9000 helyett vettem, ami két magos volt és több, mint 5 éves, viszont ilyen alap dolgoknál az nem állt be, ellentétben a "jó" dellel. Már többször csinálta, hogy gondolkodik, pedig nem is kínzom, nem terhelem túl, az elmúlt 3 hónapban időhiány miatt nem is játszok rajta. (5 hónapja van meg) cooler master E1 hűtőpad terhelésen 1-2 fokot vitt lejjebb, egyáltalán nem segített a hűtésben. A héten veszek egy hyperx 3k ssd-t bele, már elegem van belőle, hogy ennyire néha belassul és gondolkodik. Volt, hogy lefagyott a nagy semmitől, mondjuk 3-4 lapot vagy programot megnyitottam. Nincs szemét a gépen, comodo vírusirtót használok. Az akksija 7-8 órát bír, az nagyon bejön. Halk a működése, viszont olyan hangot ad ki magából már megvétele óta, mintha a ventillátor pörögne mondjuk 1000-et, aztán egy pillanatra felpörög 1x00-ra, majd vissza. Szóval magát "gerjeszti", nem tudom leírni, de ez idegesít benne. A processzort hallani, hogy dolgozik, még aközben is, hogy csak ezt a kommentet írom. Persze csak akkor hallani, ha közel hajolsz, de cicereg. A touchpad gombok zavaróan hangosak, a HP-nál szinte hangtalanak voltak, ennél gagyi kattogós műanyag hang van. A le fel kurzorbillentyűket nagyon könnyű összetéveszteni. A zsanérok masszívak, nagyon erősen tartják a képernyőt. Ha van kérdésed akár privátban is szívesen válaszolok/segítek, hogyha tudok.
[ Szerkesztve ]
-
kellcucc
aktív tag
Sziasztok!
Jól látom, hogy a kingston hyperx 3K SSD kompatibilis a Dell 5537-tel?
A terás vinyó helyére raknám be, az ssd-t pedig az odd helyére. Valaki tudna segíteni abban, hogy milyen beépítő keretre lenne szükségem? Köszönöm ! -
kellcucc
aktív tag
Üdv!
5537-en nem tudom működésre bírni a bluetooth-t, pedig néha nagyon hasznos lenne. Már több drivert próbáltam, tudna nekem valaki mutatni egyet ami biztosan működik ?
Köszi -
kellcucc
aktív tag
Előző laptopnál (hp) is felfigyeltem erre, és most az 5537-emnél is. Ha megterhelem a gépet (pl diablo3), csak épphogy elindítom a játékot és elkezd egyfajta cicergő hangot kiadni, próbáltam rögzíteni de olyan frekvenciájú, hogy a teló képtelen befogadni. A régi laptopomnál is ez volt, de még csak játszani se kellett vele már cicergett. Hogyha kissé nyúzom (szaggat,laggol a játék) akkor meg a cicergés lelassul ugye, ahogy belassul a játék. Első pár napban nem cicergett amikor játszottam, de most már mindig csinálja, amikor játszok. Van valakinek ötlete arra, hogy ezt egyáltalán mi csinálhatja? Teljesen a proci kihasználtságával hozom összefüggésbe, de pl AIDA terhelésre nem cicereg hiába 100% a terhelés.
[ Szerkesztve ]
-
kellcucc
aktív tag
válasz szabonagyur #36762 üzenetére
Semmit nem csinálok ezen a fórumon kívül, 52-53°C, de a lényegen nem változtat. Terhelés nélkül is forgott a venti és ki is jelezte, stresszen 4000 felett forgott (már nem emlékszem pontosan mennyin). Igazából nem élet-halál kérdése, csak kíváncsi voltam a statisztikai adatokra (ford.szám), de akkor megpróbálom frissíteni.
-
kellcucc
aktív tag
válasz szabonagyur #36760 üzenetére
verzió : 4.00.2700.
Eddig mutatta a ventillátor ford.számát, nem tudom miért gondolta meg magát, hogy most már nem jelzi/érzékeli. Pedig pörög -
kellcucc
aktív tag
válasz kellcucc #36741 üzenetére
Erre valaki ?
Üdv. Valaki másnak van ébredési problémája ? Ha lehajtom és úgy ébresztem, hibátlan, de ha startból alvó állapotba teszem és utána felkeltem nem mindig kel fel rendesen, van hogy nem tudok semmit elindítani, valamint a leállításra kattintva se történik semmi, ilyenkor a bekapcs gombbal kikapcsolom, majd vissza és úgy már jó.
Az Aida64-ben eddig jelezte a venti fordulatszámát, de most már nem mutatja és kiválasztani se tudok semmilyen profilt, hogy mit mérjen. Stressz vagy üresjárat, mindegy, nem mutatja.Win7 van rajta, dell driverekkel
-
kellcucc
aktív tag
Üdv. Valaki másnak van ébredési problémája ? Ha lehajtom és úgy ébresztem, hibátlan, de ha startból alvó állapotba teszem és utána felkeltem nem mindig kel fel rendesen, van hogy nem tudok semmit elindítani, valamint a leállításra kattintva se történik semmi, ilyenkor a bekapcs gombbal kikapcsolom, majd vissza és úgy már jó.
Más: most hogy az előző kommentben írták az AIDA-t, eddig tökéletesen működött, de már napok óta nem látom a ventillátor fordulatszámát, mindegy hogy stressz alatt van vagy üresjáratban.
Szerk: win7 van rajta, dell driverekkel
Ötletek mindkét problémára ?
[ Szerkesztve ]
-
kellcucc
aktív tag
Tudjátok esetleg, hogy mi okozhatja, hogy fórumokon felfele scrollnál szaggatva lépked felfele, lefele viszont folyamatosan ? Minden driver fent van a dell oldaláról, semmilyen más problémám nincs, viszont ettől tengeribeteg leszek és megfájdul a fejem. Várom az ötleteket
-
kellcucc
aktív tag
válasz sirszevenap #35968 üzenetére
Minden beállítás lowon van, ezért vagyok meglepődve. Más játékkal még nem próbáltam, mivel ezzel játszok most. De ezt jó hallani, hogy a többivel nincs probléma. Nincs 30 fok a lakásban
-
kellcucc
aktív tag
Szerintem mindig az akksi az első, ahonnan felveszi az áramot. Van egy 5 éves HP notim, az utolsó 3 évben úgy használtam, ahogy most te akarod. 2-3 éve még kibírt 2-3 órát, mostmár 36 perces az akksija úgy, hogy semmit nem csinálok rajta, csak olvasok egy word doc-ot. Én is pár hete vettem az 5537-t, otthon akksi nélkül használom, fel is van "bakolva", hogy jobban szívja a levegőt. Tesóm mondta, hogy az akksinak nem tesz jót, ha melegben van. Ha akksi nélkül játszok és a gép felmelegszik hátul az akksi helye még mindig hűvös, még nem teszteltem mi van, ha bent hagyom az akksit mennyire melegszik fel, mert ugye ha nincs benne, nagyobb a hőleadási felület, ráadásul az akksi sem dolgozik benne.
-
kellcucc
aktív tag
válasz sirszevenap #35959 üzenetére
Jó neked! Én Diablo 3-al játszok mostanság, minden driver fent van, 3D mark is elég jó értéket hozott ki rá. Viszont már kétszer "sikerült" lefagyasztanom a gépet, valószínűleg azért, mert túlmelegedett. Most nézek hozzá hűtőpadot, mert ez így nem állapot. Bitang erős belső, de b@szhatom ha lefagy, meg amúgy se hiszem hogy sok jót tesz neki. Enyém is i7, 8850. El tudom azt képzelni, hogy a kedves tesztelők feltolták maxra a grafikát meg minden szar, futottak egyet a városban és annyi, viszont amikor igazán jó a csapat és halad is a játék, sok száz ellenséget lekaszabolva faszán leesik az fps 8-10-re és melegszik is a laptop erősen. Egyenlőre játék szünetel rajta, nem akarnék belőle grillezőt csinálni ennyi pénzért.
Viszont egy olyan kérdésem lenne, hogy 5537-be lehet-e valahogy nagyobb teljesítményű hűtőt berakni, ami kompatibilis is ? Amikor netezgetek, hd filmek ilyesmi, nem hallom hogy működik, de már csak attól, hogy elindítom a játék menüjét elkezd felpörögni, nem is játszok de már ontja magából a meleget. Gondolom a vidi kártyája fűtő a gépezetet ennyire...
-
kellcucc
aktív tag
Helló!
5537-nél olyat tapasztalok, hogyha bedugom a fülhallgatóm és miután a felugró ablakban elfogadom, hogy fülhallgatót akarok csatlakoztatni elkezd "zavaros" lenni a fülesben a hang, nem kristálytiszta. Mindig van benne kis alapzaj. Füles nélkül nincs alapzaja a laptop hangszórójának. Esetleg rossz driver van fent?
Köszi -
kellcucc
aktív tag
Szerencsére az én 5537-em eddig jól veszi az akadályokat. Win7 64bit-et raktam rá. 3d mark felismerte az ati kártyát is, gyakorlatilag eddig zökkenőmentes a működés. Wifi működik, olvasgatom, hogy időnként valakinek el-el megy, ezt sajnos nem tudom tesztelni, mert a környéken minden wifi le van kódolva. Játék közben csak picit melegszik fel, teljesen jó, ha felemelem 2 centire a hátulját akkor meg nagyon minimális a változás netezgetéshez képest, picit negatív hogy terhelésen "hangos" lesz a hűtés, de zene hallgatás mellett úgy is mindegy. Egyenlőre tetszik !
-
kellcucc
aktív tag
Írtam, hogy bevittem a szervizbe a vadi új 5537-t. Annyi volt a probléma, hogy egy kábel kicsúszott és azt visszadugta a srác (nem volt háttérvilágítás). Így nem fogom visszaküldeni Pécsre, ami futárktg + ami szarabb, hogy ki tudja mikor kapnék egy másikat (rajtam kívül álló okokból nem tudok a végtelenségig várni egy másikra). Karcmentesen kaptam vissza, úgy ahogy leadtam, a szálcsiszolt burkolaton csúnyán nézett volna ki.. Őszintén szólva sokkal több kedvem van ezt a lapost megtartani, mint egy újat kérni, ugyanis ezt már látta egy szervizes és nem csak a gyárban összeszerelő (hanyagság), valamint ez egyenlőre nem pixelhibás, a cserés meg lehet hogy az lenne Mivel egyenlőre "más" nyűge, baja nincs, így nekem sincs.
Szerk: Bocs, nem válaszként akartam írni!
[ Szerkesztve ]
-
kellcucc
aktív tag
válasz Chaser #35266 üzenetére
Igen, csak más sok gondolat van a fejemben. Mindjárt indulok a Teréz körútra (laptopszalon), megmutatom, rábólintanak hogy szar, megmondom hogy kérek újat. Csak az a szívás, hogy a honlapjukról már le is vették a full hd-s változatot, de gondolom megrendelésre fognak újat hozni. Még a csereidőn belül vagyok bőven, szóval inkább a szervizt kerülöm.
-
kellcucc
aktív tag
Remek. Tegnap majdnem 2 óra késéssel meghozta a futár az 5537-em. Tegnap kb.: 2 óra használat után ki is kapcsoltam. Ma bekapcsoltam a lapost, 20 perc asztalon kattingatás után full fekete lett a képernyő, megy a a szervizbe vasárnap. 3 órát nem használtam, remek.
-
kellcucc
aktív tag
Futár végre meghozta a Dell-em. 5537 fHD. Ubuntus géppel még nem volt dolgom, elég furcsa. Első benyomás: a töltőnek a hálózatba csatlakozó része kissé rövid, a másik meg túl hosszú, 20-30 centire el lehetett volna tolni az adaptert. A touchpad hangja vállalható szerintem. Pixelhiba nincs, de úgy is van 15 nap garim rá. Szerintem ilyen ár mellé egy 4 ezres pixelgari belefér,szétvetne az ideg ha pixeles lenne és nem tudnék mit csinálni vele. Majd később veszek hozzá hűtőpadot is.
Annyi, hogy a futár küldött emailt hogy 11-14 között ér ide. Erre 14.40-kor felhívom hogy mégis hol van, azt mondta 3/4 óra és ideér. Erre 15.45-kor felhív hogy megjött. Elb@szta az egész délelőttöm, hogy még csak nem is az általa megadott időben jött. Erre meg olyat szól, hogyha 14 előtt tudott volna ideérni, akkor ő már otthon lehetne, hát anyád, akkor hívjál fel, hogy nem tudod tartani az általad írt intervallumot. A legutolsó futár meg itt volt még délelőtt 10 előtt más termékkel. Azt hiszem legközelebb egyeztetek, hogy addig hasznosan tudjam tölteni az időm és ne itthon üljek a telefonon, hogy mikor jön, de legalább kiengesztelődtem (végre).
[ Szerkesztve ]
-
kellcucc
aktív tag
Nemsokára megérkezik az 5537-em. Hétvégéig az ubuntut rajta hagyom, mert vettem hozzá 15 napos pixelgarit is és valamelyik nap azt írtátok, hogy pár órán belül kijön a pixelhiba, amint átmelegednek a félvezetők. Szóval addig nem törlöm le, utána win7 lesz rajta (ha elfogadja Ti milyen tesztprogramokat futtattok le/futtatnátok le ubuntun/win7-en ?
-
kellcucc
aktív tag
Ha ez számít, akkor tegnap az Allee-ban lévő Dell üzletben nézegettem 3537-et meg 5537-et és ha lehajtottam őket egyik se éledt fel, csak a bekapcs gombra
-
kellcucc
aktív tag
Sziasztok!
http://www.computerimperium.hu/images/DELL_Inspiron_5537_i5.jpg
Erről valami vélemény/tapasztalat?
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest