Hirdetés
- PlayStation 5
- EAFC 25
- Path of Exile 2
- Call of Duty: Black Ops 6
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Limitált ideig ingyen játszható a Diablo IV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
-
GAMEPOD.hu
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2024. 10. 28.): [link]
(ÚJ: havi limit bevezetése 1% visszatérítésre)
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cetelem) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlást a tranzakciót követő nyolcadik napon automatikusan visszatérít a Curve rendszere, ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines). Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kobe
veterán
válasz gzbotii #5602 üzenetére
lehet az ember félrenyomott valamit, de én idehaza még 1 esetben sem találkoztam olyannal, hogy a terminál bárhol GBP kártyának ismerte volna fel a curveöt és választnai kellett volna, ami fura....pedig a 120 ftos kvtól kezdve a millás állampapírokig mindet ezzel veszek, több 100 terminálon húztam már le de választani egyszer sem kellett
-
Kobe
veterán
valaki homályosítson mi történt már fel mert így még nem jártam.
GPay-be berakott Curve kártyával fizettem egy szerelőnek, ami mögött a CIB Visa HUF kártyám van beregisztrálva, rendszeresen használom ilyen felállásban.az összeg kb 32500pár forint volt, a Curveben viszont majd 34ezres terhelés van + terminál által kiadott slip is 87.72 GBP-ről szól
ez így hogy ? eddig sosem fordult elő, pedig csak ilyen felállásban használom ugyanezt a kártyát, de még mindig HUF-ban adott slipet
-
Kobe
veterán
Ma erdekesen jartam tecsoban fizetesnel
Eloszor fizetes curve plasztikkal, elutasitva. Utana fizetes gpay + mogerakott ugyanazzal a curve kartyaval, siman elfogadtaCurve appban latszik mind a 2 tranzakcio, egyik declined, masik OK, a magyar kartyamat viszont mimd a kettovel bezaroltailyenkor kb mennyi ido a zarolas feloldasa curve reszerol? Illetve ha declined volt akkor moert zarolt...
-
Kobe
veterán
Kiveve amikor nem mukodik az egesz mert hiaba van mar revolut accountod es hiaba szerepelsz a kuldo fel telefonkonyveben megfelelo telefonszammal, a linkre kattintva az azonnali atvitel helyett egy budosnagy "Kerjuk regisztraljon a Revolut szolgaltatasra" opcio fogad.....
-
Kobe
veterán
válasz gzbotii #5194 üzenetére
Engem elsodlegesen a revo konyvelesi gyakorlata erdekelt, h kp felvet vagy online vasarlas pl
Amugy Curve ben HUF os kartyakent van egy CIB Hufos visa kartyam regisztralva, rendszeresen hasznalom hetvegi vasarlasokkor. A zarolas minden alkalommal GBP ben tortent viszont tenyleges beterheleskor mar HUF ban, ezert neztem is mert volt h tobbet zarolt mint amit koltottem
Viszont ha uhyanezt NFC vel hasznalom mobilrol (GPay + Curve kartya mogott ugyanez a HUF visa kartya) akkor a zarolast is forintban vegzi -
Kobe
veterán
válasz gzbotii #5192 üzenetére
Erre azert 100% merget nem vennek
Ha HUF os kartya van a curve mogott es HUF ban fizetsz vele tecsoban pl akkor a zarolas idejere igyis ugyis GBP ben zsrolja az osszeget es majd tenyleges konyveles napjan rakja helyre
Gyanitom ilyen lesz ennel a sztorinal is de ha kartyamuvelet akkor igazabol tojni ra mig jol szamolja el a vegen -
Kobe
veterán
Hi
Valaki probalta mar az alabbi opciot meglepni?
Curve kartyaval vennek fel idehaza euros ATM bol eurot.
Arra gondoltam, hogy a curve kartya moge a revolut kartyat raknam. Csak nem tudom a revolut ezt minek komyveli, keszpenz felvetelnek vagy kartyas muveletnek
Igazabol a cel az lenne hogy ne csak 75K hanem a curve nyujtotta 10x200 font erejeig tudjak kozeparfolyamon eurot kpban felvenni -
Kobe
veterán
Azert ma egy kisebb meglepetes, lehet csak en nem tudtam rola.
Cib bank, forintos kartya curveben hozzadva, curveben kartya currencynek HUF van beallitva.
Lidl, tesco bevasarlasokst fizetem a curve kartyaval, es annak ellenere hogy HUF ra van allitva es a mogottes kartya is HUFos, euroban zarol a forint szamlamon
Ez azert jo, mert zarolaskor arfolyamtol fuggoen mas osszeget von le mint amennyit tenylegesen a vegen forintban beterhel, ihy par napig akar kevesebbet is mutathat az egyenleged mint a valos.... -
Kobe
veterán
válasz Dluinet #3608 üzenetére
Simplen keresztul vettem autopalyamatricat es a curve kartyaval fizettem. A simple maga a terhelest forintban inditotta csak a revo kartyara gbp maradt bent.
Ha siman atrakom a revos kartyarol a forint CIB es kartyamra a terhelest akkor azt a curve arra is mar gbp kent tovabbitja, vagy amiben eredetileg kapta (huf)?Emiatt biztos nem fogok nekiallni utolag valtogatni meg kartyat csinalgatni
-
Kobe
veterán
Hello
Curvenel veletlen rossz kartyaval fizettem, revolutossal es fontban terhelte be a revolutos forint egyenlegem
Ha go back in timeot tolok es atallitom egy forintos kartyara akkor forintban fogja azt beterhelni vagy ekkor mar fontban terhelne azt is?
-
Kobe
veterán
válasz emeritus #3172 üzenetére
Ez azert fajt egy kicsit
A válaszok "általánosak", nem egyszerű minden hibára "beszélő" választ adni.
Ez egy sajat fejlesztesu alkalmazas, amiben a fejleszto valszeg sajat maga definialta a validalasi szabalyokat / user exceptionoket az alkalmazashoz.
Minden feltetelhez megirni egy warning messaget kb 2perces ujjgyakorlat, mivel java alapu igy eselyes hogy kemeny 1db sout sort kellene hozzairni minden ellenorzesi aghoz :)Ha pedig kartya validalasi hiba van a visa / mastercard oldalan, akkor azoknak szinten standard hibakod megfeleloi vannak, amit a visa / mc visszakuld az interfacen.
Ahhoz csak egy mapping tabla kell es kezi csokolom :) -
Kobe
veterán
-
Kobe
veterán
válasz MasterMark #721 üzenetére
Sehogy. de tenyleg.... Ugyfelszolgalat, account torlese, aztan utana uj kartya hozzaadasa az uj acchoz (a korabbi kartyat mar nem fogod tudni ujra hozzaadni kb semmilyen acchoz)
-
Kobe
veterán
Figy, en megjartam a canossat mindkettovel. Nem felek leirni: mindket cegnel inkompetens barmok halmazati gyulekezete dolgozik. Az uszi handbookbol ctrl ctrl v vel kinyerheto megoldasokon kivul amin gondolkozni is kene kicsit, az mar nem megy.
Lehet szerencsed volt, de nem epp kedves szitu amikor pl tobb100 e, majdnem millio forinttal feltoltod a szamladat, ok meg feltoltes utan azonositasi problemara hivatkozva lazan zaroljak a lovedat es accodat napokig, majd poen a kobon, egy kulfoldi hatosagnak lett volna kuldve hataridore a love - ami nyilvan a zarolas miatt nem ment el - kapod a tobb10ezres kesedelmi buntetokamatot es koveteleskezeloi terhelest, akkpr egy hasonloan laza leszarom levellel reagalnak az altaluk okozott karra
Na az a customer care es hozzaallas pricelessEn ott tanultam meg hogy fostechre nem bizok semmit tobbet aminek minimal jelentosrge is van. Csak es kizarolag transferwise, elore feltoltve, atkonvertalva, csak nyaralasra szant osszeggel. Nekik legalabb van idehaza irodajuk, bovulnek (cserebe nem a legolcsobbak), szemben pl a revoluttal akiknek (a penzem kajtatasa kozben jottem ra) arra se nagyon fussa hogy a szekhelyuk irodahazanak recepvios szolgalatara leszerzodjenek a facility mgmttel... Amikor az angol recisneni ezt elmeselte (kertem kapcsoljanak vkit az irodabol) , aszittem bepossentek a rohogestol - kb az volt a lenyeg h nem lehet mert nincs szerzodesuk a revoval es amugyis csak 1-2 ember szokott lezengeni az officeban.... Na a milliardos fintech vazz
-
Kobe
veterán
válasz Marlon.B #713 üzenetére
Mennyit szoktal es milyen tetelekben vasarolni?
Ha nincs havonta min 100e forint amit ilyen formaban koltesz el, hagyd a 'csaba.
Jelen pillanatban atlagosan 5-6 ft a kulonbseg a deviza eladasi es kozep arfolyamok kozott, fintecheknel ez mondjuk valahol 4-5 kozott van
Vagyis 100e forintnal nyersz kb 4K-t, egy 20asnal max egy ezrest, az 1-2 dollaros alis meg ebayes dolgoknal meg mar ne is szamoljuk, annyira vicc kategoria(szoszerint 2-3 forintokrol beszelunk)
Cserebe kapsz:
-egy inkompetens ugyfelszolgalatot (curve)
-egy hasonloan inkompetens ugyfelszolgalatot (revolut)Annyira azert nem megeros (bar teny hogy van olyan aki akkpra fillervadasz hogy megcsinalja), ha mondjuk a 10-20 dollaros kosar valtasi arfolyama miatt kajtstja 4-5 napig az ugyfelszolgalatot az ember
Fintech egyelore a kulfoldi kartyas hasznalatnal es helyi valuta felvetelnel lehet hadznos, vagy a 150K keszpenzfelveteli limitet kicsit megtolni es meg 70-80K hufnyi ingyen felvetelt csinalni magadnak.
Alira, ebayre sokkal kenyelmesebb a paypal, ok ok next pay, nem kell bacodni a kartyakkal
-
Kobe
veterán
válasz Marlon.B #710 üzenetére
Revolut a jelenlegi formajaban egyetlen dologra jo: a sepa atutalasoknal a magyar bankoknal borsos SEPA mandant dijanak megsporolasara. Amugy bankkartya muveletekre kifejezetten nem alkalmas mert 3 fele modszerrel kell autofellaciot vegezni hogy nyerjel euronkent 1 forintot kb es kozbe texas holdemet jatszol a bankkartyakkal addig valtogatod
Nekem is volt mid harom, revo, curve, transferwise. Maradt a transferwise. Lehet 1-2 fttal szarabb mint a masik ketto, de legalabb onmagaban mukodik
-
Kobe
veterán
Tok mindegy szervezetileg hogy hivjak, vagy mi alstt van, attol meg nem dobtak be a gyeplot a lovak koze a kerbankoknak, hogy na gyerekek csinaljatok amit nem szegyelltek
Tudtommal a curve, revolut meg minden egyeb fintech kartyaadatokkal operal, ami a mastercard / visa sajat elszamolo kozpontjan fut keresztul, nem a swift halozaton. Erre rafogni hogy az voltakepp egy utalas - raadasul ugy hogy ketoldali hitelesites van es mind a kibocsato mind elfogafo oldalon kartyamuveletkent kezeli a mastercard, eleg b*zi dolog.... Ennyi erovel a sima banki fizetest is mondhatna atutalasnak, sot, en ha bank lennek a kulfoldi kartyahasznalatra is rafognam hogy legyen utalas, ugy kartyahasznalatonkent behajyhatnam a 2K koruli SEPA mandant dijat az ugyfeltol
-
Kobe
veterán
Azert kivancsi lennek, hogy erste nel melyik kreten nyilatkozta ezt
Azonkivul hogy a PSZAF is megbachatja oket ezert (a kondicios listatol eltero dijszabassal szamolnak el az ugyfelek fele teteleket), egy IT audit sem szokta szeretni ha a kortere azt mondjak hogy alma
(merthogy ugye kulon bankkozi rendszerekben kerulnek ezek elszamolasra, es hat egy mastercard / visa elszamolohaz feloli tranzakciora azt mondani hogy az voltakepp egy SWIFT utalas es aszerint koltsegelni, az mar nem a 'veletlen' kategoria -
Kobe
veterán
Tolem nem kertek be semmit. Irtam nekik, hogy ra kene egy manualis verificationt ereszteni a kartyamra, valasz az volt hogy olyat nem lehet mert ugysem oldana meg a gondot.
Megkerdeztem hogy hogy lehet hogy tubb usernek is igy oldottak meg ugyanennel a magyar banknal vezetett szamlara ugyanilyen kartyara az ugyanilyen gondot, arra mar nem jott valasz.Megkoszontem a lehetoseget es kertem hogy vegleg toroljek a curve accomat, talaltam masik szolgaltatot.
Mondjuk nem erzem vesztesegnek, szarfoshugytalicska rendszerrel es ugyfelszolgalattal valoszinu hosszutavon sem lett volna jovedelmezo a dolog.
Transferwise kartyamat feltoltessel egyutt fel ora alatt elinteztem -
Kobe
veterán
válasz Oliverda #664 üzenetére
Nem, nem lett hozzaadva, teljesen friss regisztracio.
Magyarul van egy hibajuk, amirol regebbota tudnak csak bacnak megoldani.... Illetve tudjak azt is hogy a kartya / acc torlese utan is fennall a hibabazsy_ : legyszi ird mar le neked h sikerult reszletesebben mert en ma toltottem le az appot (friss valtozat) es ez sem jarhato ut
[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
válasz Oliverda #662 üzenetére
Nem torlik az accountot es kartyat keresre sem.
Thanks for your reply. We are currently aware of an issue that is preventing the adding of payment cards that were previously associated with another account.
If we delete the card from this account you will still be unable to associate the card with a new account.
Az hogy el van bacva nem kerdes, de a curve jelenleg ennyit tud....
-
Kobe
veterán
válasz Oliverda #660 üzenetére
Pff...... Seriously?
Leirom hatodszor is, ugy jo lesz? Rohadtul nem lehet a listaban semmit kikeresni, mert NINCS lista sem.
Belepni sem tudsz a fiokodba, mert automatikusan az elso kartya regisztraciojat veglegesito Verify card screen jon fel.
Ha ujratelepited az appot, akkor is ugyanerre a screenre ugrik automatikusan -
Kobe
veterán
válasz Oliverda #656 üzenetére
En ugyanugy vagyok mint bazsy_, latszik a terheles a kartyatortenetben de nem jon kod benne illetve az appban csak a leokezhato hibauzenet jon fel.
Mondjuk az ugyfelszolgalat fel sem ajanlotta a manualis verifikalast, csak irtak hogy majd szolnak ha latnak konlretumot a javitasra??
PS: leirhatjatok meg otszor is hogy allitsa at eurora az arfolyamot, de ertsetek mar meg hogy nem lehet... Baromira nincs az appban semmilyen gomb, csak a Verify es a hibaizenetnel az OK, nem lehet curtencyt valtani
[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
Kenyszer hijan marad a TW
A curve azert lett volna (most mar) erdekes, mert tobb kartyat be lehetett volna regelni moge + 1% refundot meg lehetett volna tolni azzal ha a hitelkartyat regisztralod moge es azzal vasarolsz elelmiszert, uzemananyagot, igy konstans kb 3% kedvezmenyt ossze lehetett volna hozni vele, ami mar nem olyan rossz -
Kobe
veterán
Hat ennek nem orulok annyira....
Tok jo lenne ha a fintechek idehaza mukodnenek rendesen..... Revoluttal meg vagyunk cseszve a forint feltoltes hianyaban, a legtobb modern koltsegmanager app nem jut tul a tokenes webbankos ketszintu ellenorzesen, a transferwise meg csak az utalgatasoknal domborit igazan, refund nelkul... -
Kobe
veterán
Szted nem probaltam?
Kovetkezo indulasnal az app automatikusan a This card needs to be verified screenrol indul, es nem lehet sehova visszalepni szerkeszteni a cardotSot, ha ujratelepited az appot, akkor sem engedi atallitani mert azt irja ki ez a kartya mar hozza lett adva
Az a szep hogy ugy eltunt minden az appbol h gyakorlatilag egy problemas kartya mellett eselyed sincs masikat hozzaadni ami neadjisten mukodne
-
Kobe
veterán
ezt láttam, de semmi haszna nyomkodni sajna, a curve saját bevallása szerint a curve-ös appban van a kaka, mert a mikrotranzakció nem íródik vissza a curve-ös profilomba (mondjuk 6jegyű kódot sem tartalmaz, illetve nem is látszik az összes kísérlet a számlán, a 15 próbából kb 4-5 látszik csak)
amúgy ahogy nézem nálad is valami manuálisan kiküldött microtranzakció lehetett, mert az összeg eltér az automatikus 1 GBP-től
(illetve ha korábban voltak gondok a cibbel számomra rejtély hogy ugyanaz a hiba miért van még benne az appban ? :S )asszonynak ugyanugy cib online van, ott is ugyanaz a hiba, ha eurot választok ki kártya currencynek a verification erejéig
[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
válasz Oliverda #638 üzenetére
Valamit nem a legjobb modon kezelnek megsem, mert sem a sima 3DSecure sem megy (Verified by VISA opvioval es anelkul sem) illetve a microchargeos megoldas sem megy
Support csak annyit ir hogy valami fejlesztesi bug van naluk es majd jelentkeznek ha megoldottakA poen h a hatterben elvileg mar hozza van adva a kartya a profilomhoz, mert probaltam volna mondjuk HUF helyett EUR ban validalni, arra meg kiirja hogy nem lehet mert mar hozza van adva a kartya.... Pff
Szoval: akinek sikerult CIB Visa debit cardot hozzaadnia az hogy oldotta meg?
[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
Kene kis help
Regisztraltam, cimet nevet stb megaftam, kartyst kivalasztottam, de vegtrlen loopba kerultem a kartya hozzaadasanal
CIB es 3D secure dombornyomott kartyam van, ami metes vasarlasnal kodot ker. Na most a curve verofy nal nincs leheyoseg kodot beirni. Popup feljon es irja hogy tossz kodot adtam meg. Alkalmazasban sem jon barmifele kod h netes vasarlas tortenne.
Curveban csak OK ot tudok nyomni, de utana visszaugrik a verify feluletre es ugyanez, meg a support / help homb sem jelenik meg igy kontaktalni sem tudom oketTipp hogy leheyne tovabb vinni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Gumi és felni topik
- EAFC 25
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest