Hirdetés
- EAFC 25
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- Call of Duty: Black Ops 6
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Limitált ideig ingyen játszható a Diablo IV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
-
GAMEPOD.hu
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2024. 10. 28.): [link]
(ÚJ: havi limit bevezetése 1% visszatérítésre)
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cetelem) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlást a tranzakciót követő nyolcadik napon automatikusan visszatérít a Curve rendszere, ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines). Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zerodot
aktív tag
Igen, minden cashback, perk, bónusz stb. PLU tokenben jön.
Itt meg tudod nézni a PLU chartját: [link]
Főleg a 45 napos késleltetés miatt vagy kitéve az árfolyamváltozásnak... +Olvasd el a posztot is amit belinkeltem feljebb.
A webes applikációban lehet átváltani a PLU-t EUR-ra, minimum 10 EUR értékben. -
Skynet258
veterán
Én közben maileztem a Curve-el, kiderült, hogy 2020 december 10-én vettem a napi bérletet, levonták. 2020 december 25-én visszaküldték az 1650 forintot (ez akkor fel sem tűnt), és ma, 2021 február 17-én levonták.
Szóval igazából nem károsított meg senki, csak amit levontak 15 nappal később visszautalták, majd ma levonták, szóval jogos.
Valamit nagyon elkevertek ezek szerint (Simple vagy BKK vonalon)...Nálam is 15 nap múlva jött vissza a pénz, szóval ezek szerint a BKK nem jelentkezett érte úgymond. Most meg eszükbe jutott.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Ukrajnában a gazdasági befolyások és érdekek (magán oligarcha) erősebbek a politikánál.
Nálunk a politika erősebb (politikai oligarcha) a gazdaságnál.
Általában az oligarchák akarnak politikai befolyást szerezni, nálunk a politikusok lettek oligarchák.
Ez kb egy banánköztársaságban szokott előfordulni.
De ezt a banánköztársasági formát is lehet jól csinálni, lásd Szingapúr.
De nálunk az sem megy."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
<Adamsky>
nagyúr
A PayPal-ban meg tudod adni, hogy milyen típusú a kártyád. Ha a termék ára, amit venni szándékozol USD-ben van és te azt mondod, hogy a kártyád USD-s, akkor a PayPal azt USD-ben fogja terhelni. Ha a kártya nem USD-s, akkor a kártya kibocsátójánál történik majd a váltás. A kártya BIN-je - ha erre gondoltál a "GBP azonosítójú fontos?!" kérdés esetén - nem lényeges.
-
Oliverda
félisten
Sokat nem nyernék vele. A nagy sápot a POS húzza be a pofátlan árfolyamú konverziónál. Amúgy kb. 6000 forintról volt szó, tehát néhány 100 forintot bukhattam. Azért remélem, erre is indul majd valami EU-s vizsgálat, hogy legalább kérésre le lehessen tiltani a DCC-t.
Dluinet: Ha előfizet a Black csomagra, akkor többet is levehet.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
gzbotii
nagyúr
Support ingyen küld másik kártyát, ha nem működik az előző.
"Vajon minden Curve költésemmel
Britannia GDP-jét növelem? "
Hátööö... Mivel UK cég, így igen, a profit oda megy. De ez gondolom logikus.[ Szerkesztve ]
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
petipetya
nagyúr
Örülök, hogy jó vége lett. Éppen ma vettem bérletet, a Curve kártyával fizettem, amely a Revolut kártyáról szedte le hozzá az egyenleget. Gond nélkül ment.
A következőt már online tervezem venni, így kíváncsi leszek (szeptembertől a 3 napos és heti jegyek lesznek elérhetőek online formában, míg októbertől elvileg a havibérlet is).
"nincs rá lezsóidő"
-
fil
őstag
Egy referenciaszám csak egy tranzakcióhoz tartozhat - szerintem. A CIB az egyiket törölni fogja. Esetleg hívd fel őket. Nekem volt egyszer-kétszer ilyen Auchan automata kútnál ,sőt étteremben is (és nem fintech ,hanem magyar bank kártyájával). Akkor azt mondta a bankügyfélszolgálata, hogy néha előfordul ilyen valami kommunikációs probléma miatt ,de ez törlődik pár nap után.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Gumi és felni topik
- EAFC 25
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Samsung LCD és LED TV-k
- HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest