Új hozzászólás Aktív témák

  • cseppelcs

    csendes tag

    válasz H.Ezredes #45998 üzenetére

    Szia!

    Szerintem az én autómról van szó. Nem gyári BMW szoftverrel néztük de tudok mondani adatokat. Megvettem a Carly adaptert és programot. Abban van olyan lehetőség, hogy adatokat nézel. Kb. 1,5 éve van meg a program és havonta többször lefuttatom, hogy lássam a változást így tudok mihez viszonyítani. Alapvetően azért mentem a tisztításra mert a DPF még nem jelzett hibát de már látható közelségbe került, hogy valamit kezdeni kell vele. A beavatkozás abból állt, hogy a levegőszűrőnél belenyomták a csövet és az 1 órás műveletből olyan 40-45 percre kitámasztották a gázpedált és olyanm 2.500-3.000 rpm-n tartották. a maradék időben alapjáratok ketyeget a jármű.
    Nos a mért érték alapján a beavatkozás után kb. pluszban annyival tömítődött el a részecskeszűrő mintha a budapesti dugóban olyan 2-3 ezer km-t tettem volna meg. Ebből én azt a következtetést vontam le, hogy nem ér semmit a dolog. Az, hogy "érzésre" mit gondol a többi tulaj igazából nem jelent semmit. Ha ennyit kifizet az ember akkor nem szeretné azt mondani senkinek, hogy kidobott pénz volt. Lehet, hogy az én esetem egyedi volt és egyébként mindenki másnál működik a beavatkozás de az információból mindenki döntse el, hogy mennyire éri meg.

    Nem sokkal később kértem, hogy vegyük le a szívósort és nézzük meg mennyire van eltömítődve. Ez a látvány fogadott:

    Az autónál (E90 320XD LCI, automata) nem éreztem semmilyen teljesítményvesztést csak ennyi km-nél (190.000) úgy gondoltam, hogy érdemes lenne kitisztítani. Nem tévedtem. Szerintem a Carbonos beavatkozás nem azt az eredményt hozta amit ígértek.

    Utána a hagyományos módon kitisztították:

    bye

Új hozzászólás Aktív témák