Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
villamos
őstag
válasz
anonymus89 #9400 üzenetére
200Ft kb... Megéri?
-
villamos
őstag
Utánanéztem egy kicsit:
Az ország túlnyomó részén a víz lágy, vagy közepesen kemény, csak néhol kemény. A víz keménységét német keménységi fokban szokták megadni. Több kategória van.
0-7 nk° nagyon lágy víz, de 5 nk° alatti lágy vizet nem lehet szolgáltatni
7-14 nk° lágy víz
14-21 nk° középkemény víz
21 nk° felett kemény víz
35 nk° feletti vezetékes víz nem szolgáltatható háztartási célokra
A gyártók ott cseleznek, hogy náluk tulajdonképpen nincs középkemény kategória, ők már 16nk -tól keménynek ítélik a vizet.
Minél keményebb a víz, annál jobb ízű (persze ez megszokás kérdése is), és annál egészségesebb. Az adott víz keménységét a helyi vízművek tudják pontosan megmondani. Vannak különféle tesztcsíkok is, ezeket pl. akvaristák használják. -
villamos
őstag
válasz
AsusBoy #8882 üzenetére
A játék teljesen élvezhető lehet, kérdéses, hogy milyen gyorsan sikerül megszokni a kontrollert. A TV-n a felbontás FullHD lesz, de a TV elég sokféle felbontást támogat. Azt viszont megtippelni sem tudom, hogy az a Geforce miféle állat lehet, és hogy GDDR5, vagy GDDR3 van e rajta, mert a kettő együtt semmiképp.
-
villamos
őstag
Én is hasonló cipőben jártam még tavaly, egy szinte teljesen értéktelen ingatlant örököltem egy határszéli faluban, 300km -re tőlem keletre. Az egész telek, rajta düledező viskó, egyéb ingóságok nem értek 100e Ft -ot sem. De el se kezdődött az egész hercehurca, máris jöttek a csekkek, telekadó (valahogyan kétfelé szedték a telket, a kiskertet, meg a hátsó részt külön vették, nem is értettem... így duplán kellett volna ezt fizetni), kommunális adó, meg egyéb baromságok... nem két forintosak...
Megkérdeztük, hogy a nyugdíjas néni mégis hogyan fizette ezt ki? Ja hát neki nem kellett fizetnie! Persze gondolták, hogy majd a "gazdag" pesti rokont jól megpumpolják...
Az első dolgunk volt a lemondás, rohadjon rájuk az egész, tőlünk ugyan egy vasat nem fognak látni! -
villamos
őstag
válasz
Anulu79 #8628 üzenetére
Üzemel. Hogy érdemes e feljönni miatta azt nem tudom, régen voltam már. Mindenesetre ha ott jársz, érdemes lehet benézni a szemben lévő épületekbe is, az út másik oldalán, (Ganz gyár területe) mert az árusok egy része oda költözött át. Ha a piacot végleg be is zárják, onnan akkor sem lehet elzavarni őket, mert a piaccal ellentétben magánterület. Persze ott jórészt nagyban folyik a csencselés, de van kiskereskedelmi része is.
-
villamos
őstag
Betonozok. A csatornázás miatt ugyanis fel kellett törni az udvaron némi betont, és ideje lenne végre befoltozni. Eléggé ócska beton volt, egy kis kapa segítségével sikerült felszednem, a kb 15-20 cm vastagságú cuccot olyan 2-2,5 négyzetméteren (az igazsághoz hozzá tartozik, hogy évtizedekig különféle vasszerkezetek alakítását, illetve egyengetését végeztük rajta, vagyis ütöttük-vertük nagy kalapáccsal, ezért mehetett tönkre, ez azonban már többé nem lesz így). Az egészet ki akarom pótolni a tudásomhoz, és lehetőségeimhez képest normálisan.
Tehát felszedtem, és kiástam ismét olyan 20 cm mélyen, majd a felszedett betont némileg felaprítottam, majd belekerült. Ezek közé fogom beönteni az új betont kb 15 centiig, majd erre kerül egy újabb kb 5 centis réteg új beton a tetejére, amit majd valamilyen módszerrel le fogok simítani.
A kérdésem annyi lenne, hogy mennyi cementre lesz szükségem mindehhez? (Kavics van elég.) A betontörmelék nagyjából a háromnegyedét tölti ki most. -
villamos
őstag
válasz
Apollo17hu #8058 üzenetére
teszkó, osán, talán lidli?
Egyáltalán forgalmaznak még? Én a magam részéről évek óta nem láttam/használtam optikai lemezt... -
villamos
őstag
A problémám a következő, van két cseresznyefám a kertben. Tavaly rendesen működtek, de idén valahogy nem akarnak. Nem rügyezik, nem hoz leveleket, nem virágzik egyik sem. Illetve a kisebbiknek van alul egy apró ága, pár levéllel, és két darab virággal. A közelükben lévő meggyfa lassan elvirágzik. Vajon mi történhetett? Lehetséges, hogy magukhoz térnek még, vagy összesen két szem cseresznyénk lesz idén? (ha egyáltalán lesz).
-
villamos
őstag
válasz
Speeedfire #7610 üzenetére
Jönnek a kéményseprők, ha nem vagyok otthon, és nem engedem be őket, akkor megbüntetnek. Nem lesz otthon senki más, és a kéményseprőktől nem lehet másik időpontot kérni.
Nálam ez bevált, igaz ez esetben tényleg jött a nevezett vállalat... vicc az egész, de hát mindegy.
Vagy lehet hasonló gigavállalatra hivatkozni, villany- víz- gáz- óra cserére stb. -
villamos
őstag
Utazás a Föld közzéppontja felé volt a címe ennek a kétrészes dokunak. Mondjuk egy kissé unalmasnak találtam. Meg úgy láttam, hogy nem egy kifejezetten friss anyag volt...
Egyébként a ma esti sorozatokat kedvelem, tetszik a fegyverépítős műsor, és a szeszfőzőkről szóló is. Igaz főleg a technikai részletek (a fegyverek működése, összeszerelése, ill a főzés folyamata
)
-
villamos
őstag
Na, ilyet még nem láttam. Valami hiba történt. Valódi tudományos műsor megy a Discovery -n.
-
villamos
őstag
Évekig foglalkoztam acélszerkezetek (kerítések, kapuk, korlátok, stb.) festésével. A következőképpen csináltam. Először is, a felületet csiszolással, és drótkefe segítségével mentesítettem a durva rozsdától. Ezután egy rozsdamaró réteget kapott. Egyes esetekben a száradás során ez egy fehér port képez, melyet erős szőrű kefével távolítottam el. Ezután kezdődhetett az alapozás. Először egy korróziógátló alapozóval kentem be a munkadarabot, úgy hogy mindenhol fedjen. Ezt követően egy újabb alapozó réteg (normál) következett. Miután az újabb réteg is megszáradt, következhetett a zománcfesték, adott esetben két, vagy akár három rétegben is.
A száradási idők leginkább az időjárástól, és a felhasznált festékek típusától függenek. Úgy figyeltem meg, hogy célszerű az alapozó rétegeknek 24 órát hagyni a száradáshoz. Arra figyelni kell, hogy az alapozók, és a zománcfesték ugyanolyan bázisúak legyenek (a festékes dobozokon feltüntetve), vagyis az egyes gyártók termékeit nem szabad keverni, ugyanis ha különbözőeket használsz, nem fog fedni, és nem lesz elég tartós a végeredmény sem. (Pl alapozol Supraluxx -szal, de fedőrétegként Trinátot használsz, akkor egyes esetekben felpattogozhat a festék a száradás után....)
Mi általában Evipass rozsdamarót, és Trinát alapozót, illetve zománcfestéket használtunk, ezek általában szintetikus hígítóval, illetve lakkbenzinnel hígíthatóak.
Tartósságot tekintve, azok a felületek, amelyeket lefestettünk azok eddig kb. 10-15 évig bírták, de ez nagyban függ a felhasználástól. -
villamos
őstag
Kérdés. A napokban kívánok vásárolni két számítástechnikai terméket. Nagyságrendileg 50000Ft lenne az áruk összesen. Van két üzlet, melyben mindkettő kapható. Az egyik üzlet a közelben van, és mindkét termék raktáron van úgymond, tehát bemegyek fizetek megkapom, már akár holnap is. A másik üzlet kicsit távolabb van, egy nagyobb kitérővel közelítem meg, és a termékek külső raktárból érhetőek el (bár ha most online megrendelném, holnap mehetnék is érte), viszont összességében 1800Ft -tal kevesebbet kellene ott fizetnem, mint a közelebbi boltban. Viszont ha megejtem ezt a kitérőt, akkor jóval később érek haza, (sacc/kb legalább 1 órával később) mintha a közelebbi boltot választanám.
Az a miazma, hogy az 1800Ft nyi spórolás megér egy kis kényelmetlenséget, vagy hagyjam a fenébe, vegyem meg drágábban, de gyorsan és kényelmesen? -
villamos
őstag
Sziasztok!
Az a problémám, hogy csattog itthon a fűtés, illetve a cirkó. Most éppen gázzal fűtünk (egyébként a kazán szokott menni), a termosztát 23 fok környékére van tekerve. Ment tegnap, és tegnap előtt is egész nap. Éjszakára letekerjük 16 fokra, hogy ne menjen a gázóra. Ma délelőtt is fel lett kapcsolva, és kb pár órája kezdte el ezt a furcsa, hangos csattogást. Mindig akkor csattan, ha ki, illetve bekapcsolódik a cirkó... Mintha a padlásról jönne, a tágulási tartály felől...
-
villamos
őstag
Nem nagyon reménykedem, de azért megkérdezem, mert úgy vettem észre, hogy elég széles körű a közösség, és hátha akad errefelé valaki, aki ilyen érdeklődésű.
Szóval úgy áll a helyzet, hogy a húgom mostanság kezdett el a lovaglással foglalkozni, és elment egy lovastáborba. Ott is töltött tíz napot, és nagyon megtetszett neki ez a dolog. Egyenlőre még csak futószáron lovagolt, viszont olyan jól megy neki az oktatója szerint, hogy csak pár óra kellene még ahhoz hogy, szabadon is mehessen. Azt kellene megtanulnia tulajdonképpen, hogyan írányítsa a lovat, íll csak gyakorolni, hogy rögzüljön a lovaglás.
Örülnénk, ha tudna valaki ajánlani egy nem túl drága lovardát neki, itt Budapesten, vagy a közelében, hogy folytathassa tanulmányait... -
villamos
őstag
Ja, most nézem, hogy exploderrel meg megy... akkor mérnem megy a Tűzrókával?
-
villamos
őstag
Buta kérdés, lehet nem is ide való, de mindegy. Az a konkrét probléma, hogy a PH fóruma nem léptet be. Beírom a juzert, és a past, ami elvileg jó. Ki is írja, hogy sikeres belépés, és továbítanak a fórumba. De ez nem történik meg. Ha hozzá akarok szólni, akkor megint be akar léptetni.
Ez azért furcsa, mert a mobilarena -val rendben működik, most is onnan írom ezt.
Végül is az a zavaró, hogy a mobilarena színe ilyen... műtőzöld, és a PH világosbarna színe sokkal barátságosabb lenne...
A Firefox 1.5.0.4. -ot használom amúgy, ha ez esetleg segít közelebb jutni a probléma gyökeréhez...
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós topik
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- joghurt: Skype adatvesztés
- Ingatlanos topic!
- 3D nyomtatás
- Milyen processzort vegyek?
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 7900X3D 32/64GB RAM RX 7900XTX 24GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 4070 Super 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook X360 1040 G6 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest