Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• .mf

veterán

válasz ledgeri #8787 üzenetére

Stellarium nem biztos, hogy mindegyik kívánt funkciót tudja, de érdemes ránézni, én azt használom évek óta.

Lóránd: ez nagyon kúl! Durva mozgások vannak már másfél óra alatt is, ha azt nézzük, hogy egy-egy pixel is szinte kontinensnyi vagy akár bolygónyi méret.

Én meg mentem tegnap egyet potyára :DDD
    Kimentem a Kiskunságba, egyrészt már későn értem ki, így a kis ablakot, mire már sötét van de még nem kel a Hold, már épp lekéstem; de a rosszabb, hogy a kocsiban zötyögéstől (kiváló utak vannak a Kiskunság felé, mondtam már?) kilazult az állvány egyik lábában a csavar és instabil lett az egész. A kocsiban meg nem volt akkora imbusz, és miután sehogy se sikerült meghúzni, inkább mindent szétszedtem és hazajöttem.

Fotósként átment már több mint egy tucat állvány a kezeim között, a SA egyike a leggagyibbaknak, amivel dolgom volt, s mellé még drága is (40k). Ha nem a GTi-vel együtt adta volna az eladó, meg se vettem volna. Na meg a távcső is, gondoltam a 2.4" fogasléces már erősebb, pontosabb, precízebb lesz, erre a fenéket... meglazítva a két szorító csavart, a kihuzatnak milliméteres(!) lötyögése van. A fókuszt se lehet finoman állítani, mert ha annyira meghúzom a szorítót, hogy már ne csússzon kifele a korrektor és fgép súlyától, akkor a gumis érzetű finomállítóval már nem lehet fókuszálni - csak meglazítva, vízszintes közelében. Az új árát nézve (270k) botrány. Fotózás sem olcsó, de ott legalább rendesen össze vannak rakva a dolgok, pedig nem csak két lencséből és pár csőből állnak.

Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

Új hozzászólás Aktív témák