Hirdetés
- EAFC 25
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- PlayStation 5
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- World of Tanks - MMO
- S.T.A.L.K.E.R. - StalkerSoup és Narodnaya Solyanka
- Előrendelői előzetesen a WUCHANG: Fallen Feathers
- Last Epoch
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Xbox Series X|S
Új hozzászólás Aktív témák
-
thyeby
őstag
válasz
colker #24628 üzenetére
Szia!
Teljesen jól számoltál, így kell.
Mégis, szerintem folytatnod érdemes a számolást, ugyanis amit a neten olvastál ajánlott sebességre, az szerintem nem fűrészelésre, hanem köszörülésre vonatkozik. Van egy hasonló méretű szalagfűrészem. Ezen két sebesség állítható. 6,7 és 13,3 m/s. Csak az egyik sebességet használom (13,3), a másikat talán fémek vágásához lőtték be.
Ha átszámolod a metebó szalagsebességét m/min-ről m/s-re, az is ugyanott lesz szerintem.
Az, hogy kemény, vagy puhafát akarunk vágni, nem szalagsebesség függő, mint inkább fogosztás kérdése. Puhafát ritkább foggal, keményet sűrűbbel, de ugyanazzal a sebességgel. Én nem állítgattam még a sebességet, vágja ez a szalagsebesség szépen a puha és a keményfát is.A 750 W egy kritikus póvör. Jobb lenne több kraft, de ha ez van, semmiképp ne gyorsíts a szalagodon már csak ennek okán se, mert ugye azonnal nyomatékot is veszítel a pörgősebb módozattal. Elégnek elég lesz, kérdés, hogy milyen vastagot tervezel vágni vele. A leadott teljesítmény a mérvadó egyépbként, nem a felvett. A Makita felvett teljesítménye emlékeim szerint 900W. Nekem még soha nem fogta meg a fa, akkor se, ha nekimentem, mint kanci a kocának. A 750W-od palló méretig teljesen biztos, hogy elég lesz, fölötte pedig? A puding próbája az evés.
Ha elkészültél, számolj be itt fotókkal a művedről!
Jó munkát!
Új hozzászólás Aktív témák
- Ülőgarnitúra 3-2
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Új Cosori Premium Air Fryer / forrólevegős sütő, 5.5L (CP158-AF-RXB)
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Eging PV 410W silver napelem verhetetlen áron
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Újszerű Lenovo IdeaPad 5 14ITL05 - 14"FHD IPS - i7-1165G7 - 16GB - 1TB SSD - Win11
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest