Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
bcl
senior tag
Ígértem folytatást.
Megvan, vége a sztorinak: a mentésből kellett/lehetett volna visszaállítani egy csomó dolgot.
Viszont, a backup file sérült.
Sikerült Colinnak kiszednie belőle a releváns dolgokat, és abból kiderült, hogy a router wifi adapterének (végfok? nem értek hozzá) kalibrációs adatai vesztek el.
Azt írta, hogy pont ilyen, és ilyen revíziójú routere van, de ezek az adatok, habár nagyon-nagyon hasonlóak, nem pont ugyanazok; mindegy egyes darab eszközt gyárilag kalibrálnak be, és mentik el ezt az NVRAM-ba.
Ezt a flash egy területéről a boot közben átmásolja a flash egy másik területére, és mentéskor onnan írja ki mentéskor fájlba. (ha jól értelmeztem, amit írt)Érdekes módon a beállításokat egyébként teljesen vissza tudtam állítani, "csak" a wifi ment el, de az nem a konfig fájl miatt. Valami más a gond.
(Azt is írta, hogy még két azonos típusú router között sem szabad backupot visszaállítani.)Úgyhogy annyiban maradtunk, hogy mivel nem lenne tökéletes a router az övének a kalibrációs adataival (minden más adatot ki tudott szedni a mentésből, MAC-ek, PIN kódok stb), viszont működne, így nehéz lenne gariztatni.
Így most viszont tudom, el is indítom holnap.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Rút Kiskacsa Újra Támad! PHANTEKS Enthoo Evolv ITX Edzett üveg RGB Fehér KECÓ INGYÉ MPL!
- Szivárvány Lámpás KECÓ! Kolink Observatory HF Mesh White ARGB Ingyé MPL
- Seasonic Focus GX 850W - dobozos - hibátlan - eladó!
- Hibátlan - INTEL Core i5-8500T 6mag 6szál max. 3.5GHz LGA1151v2 CPU processzor + gyári hűtő
- Hibátlan - RETRO - ASUS P5B - Intel Core 2 Duo E8400 (2mag) - 3GB DDR2 800MHz dual channel
- Xiaomi 13T Pro 512/12GB Kék / Újszerű állapotban / 12 hónap jótállással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Arc B580 12GB Limited Edition videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest