Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
twine
veterán
válasz jerry311 #1899 üzenetére
"Elsőre kicsit ijesztő, de hozzá lehet szokni"
Én csodálkoztam annó kölök koromban ,anyám miért sikít , mikor meglátott a nyárfán magával szemben a harmadik emeleti ablakon kinézve,,,
Most már értem azt a félelmet az arcán...
Előjött bennem is,,, pocakban volt még az ebihal, amikor először éreztem életemben valami eddig ismeretlen félelmet/féltést...
Titokban vágyom rá, hogy csibész legyen,,, de már tudom, hogy ez nem olyan egyszerű...
Pedig muszáj lesz "hozzá szokni"...remélem igazad van ,és szokható[ Szerkesztve ]
-
twine
veterán
Tizenpár hónapos mi?
Öljük az energiákat abba, hogy megtanítsuk járni, meg beszélni, később meg folyton azt mondjuk, "ülj le, és maradj csendben"
Egységcsomag megvolt, egész kulturált kis szettet kaptunk.
digi lázmérő,sudocrem, miegymás...
Igaz a mi falunkban a tavalyi évben valami 3x gyermek született,, és már csodálkozott a védőnő, hogy mi történt..mindenkinél tönkre ment a tv..vagy mi? Átlagon felüli a szám
Szóval azt hiszem nem ugyanaz a kategória...[ Szerkesztve ]
-
Vladi
nagyúr
Pár hónap múlva, tizenpárhónapos lesz.
Egyébként ilyen szokott lenni, hogy a szülők a cuccot egyre feljebb pakolják.más: Ti kaptatok iylen egységcsomagot? Amit szoktak a terhes nők, termékmintákkal, meg kuponokkal?
Hát itt nyíregyen semmi se jár nekünk. Volt, de már elfogyott. Mondjuk a várandósok számra alulról karcolja az 1000-et. Amikor én születtem december elején 1900+ volt.il sole non sorge più ad Est!
-
twine
veterán
válasz AMD Power #1895 üzenetére
"Bárkinek" én sem hagynám,,,
de ha hölgy az illető, már nőnek az esélyei (vicc)
Na jó,, tényleg befejeztem, nem rosszalkodok...ez nem az a topic...Most fejeztünk be egy másfél órás "fogfájós nyugtatást" a fiammal...
Végre el(vissza)aludt...
5.fog,,
Nem könnyű a kis pókemberrel...
B@sszus ma már a polcos szekrényen kezdett "fölfelé mászni...", és 10 hónapos..Én nem tudom mi lesz még pár hónap múlva[ Szerkesztve ]
-
AMD Power
titán
Ezzel szerintem én is így leszek. Engem abszolút hidegen hagytak eddig a gyerekek. Mikor másnak is született gyerek , jó jó szép szép , de engem nem hozott lázba megmondom őszintén. De most ahogy egyre inkább tudatosul bennem ,hogy Jézus Mária apa leszek... maximum egy hét múlva ilyenkor apa leszek.
Most jöttünk meg az ultrahangról és a CTG-ről. Minden rendben volt. Becsült súlya 3690g. Kíváncsi leszek ,hogy valóban mekkora lesz majd.
-
twine
veterán
válasz this is life #1882 üzenetére
DE drááága
Nagyon cuki....Érdekes, hogy mennyire tud változni az ember,,,
Engem soha nem érdekeltek a gyerekek,,,mindegy hogy rokonról, barátról, vagy idegenről volt szó,,,
Átsiklott a tekintetem/gondolatom fölöttük,,,,
mióta viszont megszületett a fiam,,,azóta ha látok egy gyermeket bárhol,teljesen máshogy érzek,,,(nem tudom pontosan megfogalmazni) Érzek valamit "ott bent",,,valami kedvességet( ),,,és elindulnak a gondolatok;
hogyan viselkedik, vajon az én fiam hogyan fog, ha nagyobb lesz,,, etc..etc...
Azt az érzést meg végképp nem tudom szavakba foglalni, amikor hazaérek, és rám mosolyog a fiam,,és turbóra kapcsolva elindul négykézláb felém sikongva....
Talán tényleg ez az értelme az életnek -
this is life
Ármester
Grat ! De nem kell mindent elhinni amit az uh-mondanak, nalunk a 37 heten 56 cm korulire es 3400 felettre saccoltak a manocskat, idoben jott es csak 46cm,2750 gramm volt. De a neme stimmelt , igaz az a magzatviz vetelnel mar korabban kiderult...
Lassan kezdhettek elo pihenni.Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt egy nem fogadott hívása Chuck Norris-tól
-
hdman
őstag
Asszonyka ma volt NST-n és ultrahangon, már kb 3200 g a kis kölök, úgy, hogy szerdán tölti a 38. hetet
Sopron city :)
-
this is life
Ármester
A btmixer amiatt is eleg, mert 150-400 gramm kaja apritasahoz kar egy eromuvet bevetni .
Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt egy nem fogadott hívása Chuck Norris-tól
-
this is life
Ármester
Nalunk botmixer van , untig eleg... ha meg kint lesz eleg foga akkor mar nem kell torni neki a kajat. Ot fog mar elobujt az imadatom targya...
Danny
Nalunk csak kacsa van , de az felig viz alatt jaro, legyen az gumibol, vagy akar a hungarocell pelyhekkel tomott. Ellenben a szivacsos jatekok usznak ezerrel .[ Szerkesztve ]
Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt egy nem fogadott hívása Chuck Norris-tól
-
Dany007
veterán
Üdv!
Nálatok mi a helyzet a vízi játékokkal? Mármint az olyannal ami elvileg úszik / megy a vízen?
Mi már 3 különbözőt is vettünk az elmúlt időben, de valamiért egyik se akar megmaradni a vízen. Vettünk kacsát, felhúzhatós krokodilt, felhúzhatós sárkányt?(!) mindegyikre azt írták, hogy szépen úszik a vízen...
A valóság viszont az, hogy bármelyiket is belerakjuk a vízbe első dolga pofával beleborulni és teljesen felfordulni a vízben. Már komolyan gondolkodtam rajta, hogy visszaviszem a fenébe, mert ez így pont semmit nem ér. =/ -
hdman
őstag
Mindenki babázik?
Ilyet használ valaki? [link]
Nemrég voltunk ismerősöknél, ott 1 éves a gyerkőc, és a szülők imádják ezt a gépet. Párol és turmixol. Szerintem nagyon jó, tuti beszerzek egy ilyet.
-
hdman
őstag
Cuki
-
AMD Power
titán
válasz Dany007 #1875 üzenetére
Nekünk is biztos át fog egy kicsit alakulni az életünk, de szerintem nem olyan drasztikus mértékben. Nálam a meló elég fix igy én ahhoz még nagyon sokáig nem szeretnék hozzányúlni, változtatni. Nekem még ugye ott a sport majd a gyerek mellett , amit mondjuk csak hobbi szinten csinálom de lemondani nem fogok róla. Lesz az a havi átlagos 12 nap mikor szinte csak velük szeretnék foglalkozni. Ezért lenne jó ha minél előbb megvenném a kocsit (max júniusig) mert akkor tartalmasan tudnánk együtt eltölteni az időt.
-
Dany007
veterán
Húh akkor én meg se szólalok asszem a napi 8 órás munkaidőmmel.
Azért kemény lehet nektek, én nem tudom mit csinálnék ha 12 órát kéne melóznom egy nap.No nem a munka miatt, hanem mert akkor kb tényleg nem látnám a családot. Így is kb 2-3 óránk van egy nap. Úgyhogy nem értem ti hogy csináljátok. : /
Így telik egy hétköznap:
6-kor kelünk. 7-ig összeszedjük magunkat meg a picit. 7:00-kor indulunk a bölcsibe hárman. Ott leadjuk a gyereket, aztán elviszem az asszonyt dolgozni. Én meg épphogy beérek 7:30-ra a melóba, gyűlölök késni, de sajnos így is furcsán néznek a bölcsiben, mindig mi vagyunk az elsők, korábban már nem akarjuk vinni.
Aztán du. 4-ig melózok. Szét stresszelem az agyam. 4-kor indulok asszonyért, majd együtt megyünk a piciért a bölcsibe. Kb fél 5 - 3/4 5 mire odaérünk. Este 5-re hazaérünk. (ha épp boltba is kell menni, kenyérért vagy valami apróságért akkor fél 6 mire hazaérünk és az összes többi értelemszerűen ennyivel tolódik) Na ekkor eszünk ebédet. Mivel munkaidőben nincs idő ebédelni. Sokszor még egy szendvicsre sincs időnk.
Szóval 5 után nekiállunk enni, a picit is próbáljuk győzködni hogy ne csak "fényt egyen" egész nap. Néha sikerül.
Lesz fél 6 - 3/4 6 mire végzünk. Ezután jön egy kis emésztés, majd 6 után nekiállunk a szokásos kötelező szenzomotoros tornának a picivel. Ezzel olyan fél 7- 3/4 7-re végzünk is. Utána asszony nekiáll főzni a holnapi ebédet, hogy mire hazajövünk már csak melegíteni kelljen, közben én meg gyerekezek. Játszunk, bohóckodunk, mesét nézünk, könyvet nézünk stb... Fél nyolc körül asszony végez a másnapi kajával... én meg elviszem a picit fürdeni. 8-ig max fél 9-ig végzünk a fürdéssel, onnan már viszont irány az ágy. Asszony viszi aludni. Ha szerencsénk van fél 10- 10-ig el is alszik a pici.
Majd kb este 10-től kettesben vagyunk együtt a párommal amíg ki nem dőlünk. Ő kb 11-ig szokta bírni, elmegy aludni. Én meg utána jövök ide fórumozni vagy hasonló.És így telik minden egyes hétköznap. Ahogy az látszik is, gyakorlatilag nulla időnk van egymásra. A hétvégék meg hol jobbak hol rosszabbak! Hétvégén általában nagybevásárlás és / vagy családlátogatás a program. Általában elmegyünk valahova a picivel. Mondjuk amíg hideg van kevesebbet vagyunk kint. De nyáron rendszeresen.
Szóval nemtom ti hogy csináljátok, de a fent vázoltak alapján nekünk alig van 2-3 óránk egymásra együtt. Annak is egy része tornával meg főzéssel telik. Nem tudom hogy csinálnánk ha 12 órában kéne dolgozni. Így is már sokszor egybefolynak a napok... A picire is jóval több időt kéne szánnunk de nemigazán lehet...[ Szerkesztve ]
-
this is life
Ármester
Igazad van az ember eletenek atalakitasa teren, en heti 55-80 ora kozt dolgozom, es 4-5 havonta ki is faradok, amolyan fizikai es mentalis faradsag hullamvolgy , aztan kb egy honapra visszabb veszek a tempobol hogy kicsit erore kapjak, de tudom ,erzem hogy ez nem mehet a vegtelensegig. Elobb utobb valtani kell majd emberibb tempora, de szerintem ez mindannyiunkra vonatkozik...
-
mpierre
veterán
válasz AMD Power #1871 üzenetére
Ha időszakos, akkor még okés.
Sajnos én belehúztam a fiam születése után. Meló 180km-re Budapesttől. Hajnal 4:30 ébresztő, uzsgyi az M7-n le, meló amíg kell. Kb este 20-21 óra körül haza. Sz'al a fiamat főként aludni láttam. Ez ment kb egy évig. Szerencsére tudtam melóhelyet váltani.
Így mondjuk biztosítva volt, hogy este semmire ne keljek fel, mert mint a kidőlt fa úgy aludtam. De ezt előtte és utána is csináltam / csinálom.#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
AMD Power
titán
Ez most csak időszakos. Ez a januári nagy cumi is rendkívüli. Amúgy átlagban havi 18 napot dolgozok 11 órában. Az nem vészes. 3 nap meló 2 szabad. Egy hétvége minden hónapban itthon. Nem mondom ,hogy nincs meló de nem halok bele. Inkább időben sok néha. És pénzben mindent összevetve nem rossz a mai átlagot nézve. Rendesen be vagyunk jelentve. Ha havi 300e a bruttóm akkor annyira. Van rendes fizetett szabadság és táppénz. Ezt sokan nem tudják elmondani.
-
Vladi
nagyúr
válasz AMD Power #1859 üzenetére
Én is beledumálok a dolgodba. Hosszabb távon szerintem át kellene alakítani az életed. Ezt a terhelést nem fogod bírni, max 2 évtizedig. De utána úgy képzeld el, hogy kb rokkant nyugdíjas leszel.
Én is évek óta tolom a heti 80-100 órát, de ez rövidesen megbosszulja magát.(#1862) Freddy76
Persze, mert te elvégezted a munkád, utána már nem kell toppon lenni.
(#1867) kraftxld:
Az őskáosz. Tipikus, gyerek apuval.
il sole non sorge più ad Est!
-
kraftxld
félisten
-
this is life
Ármester
válasz AMD Power #1865 üzenetére
Hat huzosak lesznek igy az utolso napok, bar az is igaz hogy hiaba pihen most az ember, a baba megerkezese utan , ha kipihent is lennel, az hamar tova szall a napok, hetek mulasaval.
-
AMD Power
titán
válasz this is life #1864 üzenetére
Ne is mond. Főleg most. Németből jön a nagy főnökség. Így jövő héttől 13 napból 11-t leszek bent napi 11 órában. Jó lenne ha közben megindulna szülés és kimaradnék ebből a buliból.
[ Szerkesztve ]
-
this is life
Ármester
válasz AMD Power #1859 üzenetére
Basszus igen huzos munkaidod van semmi lehetoseged egy kicsit lazabbra vanni, ha nem is most , hanem a szules utan mikor mar otthon van a pici? Mert tenyleg nagyon minuszos pihenes es regeneralodas teren az elso 1-1.5 honap.
-
Freddy76
addikt
válasz this is life #1858 üzenetére
Nálunk ez nagyon érdekesen alakult... Én korábban nagyon rossz alvó voltam, napi hat óra ment, jellemzően 2-3 részletben. Tiktakkolt az óra, szomszéd utcában szólt a zene, ciripelt a tücsök, nem aludtam. Feleségem ellenben még le sem tette a fejét a párnára, és már aludt, akár egy csatázó kalózhajón is megvolt a 9-10 óra, terhesség alatt a 12 is...
Aztán megszületett Julcsi (2,5 éve), és magam sem értem, miért, de megfordultunk. Én alszok, mint a tök, ő meg minden neszre felriad. Amikor autó megy a ház előtt arra is. Én csak arra kelek, hogy a bébiőrön keresztül hallom, hogy felsírt... De ha felsír, mire én felemelem a fejem, hogy ez most csak egy nyögés, vagy rossz álom, vagy tényleg sírás, addigra az asszony már az ajtóban fülel...
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
AMD Power
titán
válasz this is life #1858 üzenetére
Páromnak "jó" mert itthon van és tényleg pihen amennyit tud. Én van ,hogy heti 65 órát dolgozok. Én nem tudok.
-
this is life
Ármester
válasz AMD Power #1854 üzenetére
Azert probaljatok pihenni minnel tobbet, ha megszuletik a pici, a szakaszos alvas nem lesz pihenteto,3 het utan mar olyan voltam mint egy zombi. Etetes, tisztaba tetel, kb 1.5-2 ora alvas es folyt kov...az otodik het utan mar azt se tudtam mi a faradsag mert hulla voltam, aludni egybe 5-6 orat alomszerunek tunt ...azert kb 2 honaposan mar egyre tobb piheno lett, 4 honap mar egyben akar 7 ora is , es a 8-ik honaptol 10-12 ora egyben alvas babokanknak.
[ Szerkesztve ]
-
Melack
veterán
Babaágy is megvan, holnap hozza el a jelenlegi tulaj Eggyel beljebb vagyunk.
Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs
-
-
hdman
őstag
Akkor már alakulgattok szépen
Mi már NST-re járogatunk, pár nap alatt ez volt a második. Van valami mérőszám, ami ha 100 lesz kb akkor szülsz. Most még csak 20 körül volt. Asszonyka holnap lép a 37. hétbe
Mi az elején fehér és sárga ruhákat vettünk.
Mondjuk az korrekt volt nálunk a dokitól, hogy csak akkor mondott nemet, amikor már 100000%-ban biztos volt benne.
-
Melack
veterán
Mi pénteken voltunk sokdés ultrahangon. A kicsi eléggé fáradt volt, mikor feleségem felvettem a munkahelye előtt, akkor hagyta abba a ficánkolást.
Az elején alig lehetett normális képet készíteni róla, de a végére csak összejött a 29 db kép Folyton járt a szája, és grimszolt is rendesen.
Hogy mi lesz, azt még nem tudni 100%. Vagy fiú, vagy lány A doktornő szerint lány, de ő sem tudta biztosra mondani. Ennek örömére szombaton vásároltunk pár dolgot, nemfüggetlen zöld színben
Lassan meglesz a babaágy is, meg ha összejön, akkor a hintaszék is.
Április közepétől (elvileg) már egyel többen leszünk
Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs
-
AMD Power
titán
Ha addig nem jön ki magától a pici akkor január 21-én megyünk be reggel 7-re.
[ Szerkesztve ]
-
hdman
őstag
Mivel gyógyszert nem ajánlatos szednie, ezért igyon sok hársfateát mézzel (nagyon finom.)
Feleségem homeopátiás szereket szedett (ismerős gyógyszerész ajánlotta), ilyen kis golyók, oscillococcinum néven fut. Nála bevált.
OSCILLOCOCCINUM
Komplex készítmény. Lerövidíti a betegség lefolyását, gátolja a szövődmények kialakulását.
Alapanyaga a pézsmakacsa májának és szívének átszűrt kivonata.E speciális készítményt napjainkban szinte minden család jól ismeri. Hatása figyelemre méltó az influenzához kapcsolódó és a heveny vírusos fül-, orr-, garatfertőzések kezelésében. Az oscillococcinumot szedheti a család minden tagja, csecsemők, gyermekek, várandós anyukák, felnőttek és idős emberek is.
Gyermekeknél történő alkalmazás:
Influenza vagy heveny vírusos fertőzések.Adagolás:
Influenzás időszakban: hetente 1 adag, azaz 1 műanyag tartály tartalma.
Influenzás tünetek jelentkezésekor egy adagot kell bevenni, majd ezt kétszer, esetleg háromszor (6 óránként) megismételni;
Már kialakult influenza esetén naponta kétszer (reggel és este) 1 adag 1-3 napon át. Amennyiben a tünetek 3 napon túl is fennállnak, és javulás nem következik be, forduljon orvosához. Kiszerelés: 6 adag.Sopron city :)
-
Vladi
nagyúr
Asszonypajtás nagyon náthás és nyűgös, Ti miben tudtátok segíteni?
-
föccer
nagyúr
-
Csiga85
tag
Képen balról jobbra, pocakocska, fej (arccal) és integető karocskák a fej mellett... Tiszta apja, egy nagy pocak és folyton "ásít" vékony karocskákkal és lábacskákkal, ja és persze folyton mozog, tehát lekaphatatlan...
"Ne vesztegesd az idődet arra, aki nem tart Téged érdemesnek arra, hogy Veled töltse..."
-
föccer
nagyúr
válasz Csiga85 #1818 üzenetére
É megcsináltam Hidd el, nem fogod összetörni, mással leszel elfoglalva.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
Bari
Modder
válasz Squirrel #1808 üzenetére
Üdv a "klubban"
Grat a csöppséghez!
Sok Örömet és Boldogságot, Egészséget Babának Mamának, na meg kitartást a neveléshezSzerencsére Eszti baba zömében jól alszik. Eddig mióta 16-án, hogy hazaengedték őket a kórházból három nem alvós éjszakánk volt, a többit szinte végig aludta eddig. Tizenegy és éjfél között szokott szopizni, meg egyszer hajnalban 2-3 között, aztán már csak reggel 7 körül ébred, hogy éhes. A születési súlyát is túlhaladta már szerencsére. Kerek 3kg-al született, 2900g-al engedték haza a kórházból, két hetesen már 3150g volt.
Üdv: Bari
-
Squirrel
őstag
Köszönöm a bíztatásokat, este végül még időben beértünk, benn is tartották a párom, mert fél óra alatt tágult 1 cm-t. Ma reggel 6:26-kor megszületett a kislányunk, egészséges, jól van. Nagyon hard a szülés, az utolsó fél órában alig bírtam visszafogni a könnyeim, olyan nehéz látni, hogy ebben max támogatni lehet a párod, de segíteni Te nem tudod, aztán persze a végén eltörött a mécses, mikor felsírt az új kis élet. Az csodálatos érzés volt!
-
föccer
nagyúr
Hát, szerintem minimum 20 éves koráig. Gyorsan tanuld meg kezelni, mert csak rosszabb lesz. Főlehg, hogy ha látja a lány, hogy sikeres.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
Vladi
nagyúr
Meddig tart? Inkább mikor kezdődik!
most próbálgatja a határokat. Nem biztos, hogy kérlelni kellene ilyen helyzetben. Te vagy az apja. Ha nincs csoki, akkor nincs csoki.
Még az jutott eszembe, hogy 1,5 évesen még nem tudja felmérni az időt. Tehát nem tujda mit jelent az, hogy majd holnap, vagy jövő héten lesz valami. Ezért nem is tudja a saját vágyait kordában tartani.
Ez a képesség majd kialakul. 3-5 éves korra biztos, hogy csillapodik. (majd 12-13 évesen újrakezdi, ugyan úgy. )(#1803) Csiga85:
Úúúááááóóó de szigorú...
[ Szerkesztve ]
-
Cadal
őstag
A lányoknál meddig tart a hiszti korszak? Másfél éves kislányom mostanában, ha nem akarja azt tenni amit én mondok neki akkor simán hanyatt vágja magát és ordít... Otthon még elmegy, de utcán vagy az úttest közepén már nem akkora poén. Persze kezdek rájönni, hogy két perc rábeszéléssel, vagy kérleléssel megcsinálja magától is, de nem mindig van rá idő vagy türelem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest