Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• deathtania

senior tag

Sziasztok!

Tegnapi napon sajnos egy véletlen folytán sikerült kicsit hazavágni a két éve meglévő iPhone SE 16GB telefonomat.

Röviden: töltőn volt a telefon, mert már csak 5% maradt hátra, bedugtam a hangcuccom (5.1, ekkor ki volt kapcsolva) jack kábelét, hogy hallgassak rajta zenét a reggeli készülődés közben, erre egy nagy puff, a hangfalakból némi recsegés (ekkor még mindig ki volt kapcsolva!!!), és az SE jack aljzata elfeketedett. Ezután a telefonról jack-en keresztül nem tudok lejátszani zenét, se hangfalra, se fülesre (a füles jó, kipróbáltam laptopon), Spotify-ról nem tudok zenét a hangszóróján lejátszani, simán, hívás közben semmit sem hallok, engem sem hallanak, azonban amikor kihangosítom, akkor hallom a másik felet is, és engem is hallanak. Ha csak szimplán csengőhangot akarok lejátszani, akkor azt lejátssza, sőt, tudok hangerőt is állítani. A telefon bekapcsol, működik rendesen (biztonsági mentést is tudtam róla csinálni, és rátöltöttem egy fiókban lévő 5S 16GB-re, így most egy darabig van telefonom...), annyi, mintha az akksija kevesebb ideig bírná most: tegnap éjfél körül 78%-on vettem le a töltőről, reggel 6-ra lemerült teljesen, pedig csak wifin volt, sim kártya nélkül, és az akkuállapot szerint 88%-on van az akksi, szóval nem is durván elhasználódott.

Találkozott már valaki ilyennel? Szerintetek mi sülhetett ki? Javítható esetleg a dolog? Kb. mennyi lenne szerintetek?

Plusz infó, hogy a töltőfej, amire akkor rá volt dugva, az is elhalálozott (nem Apple töltőfej volt, ezután csak azt használok...), az Apple töltőkábel nem, az működik, valamint az 5.1-emnek a jack bemenetes része is (HDMI-n tudok hangot átjátszani, ha másik bemenetre kapcsolok, néma marad...) megadta magát. :O

Köszönöm szépen, ha valaki tud segíteni! :R

Új hozzászólás Aktív témák