- Idő előtt kiszivárgott a METAL GEAR SOLID Δ: SNAKE EATER megjelenési dátuma
- Nintendo Direct - Pontosították a Switch 2 játékok bemutójának dátumát
- Call of Duty: Black Ops 6 - Jön az újabb ingyenes időszak
- Megjelenési dátumot kapott a Guns of Fury (PC, Switch)
- Kingdom Come: Deliverance II - Máris túl az 1 millión
Új hozzászólás Aktív témák
-
YODA mester
senior tag
válasz
YODA mester #428 üzenetére
Ja, hát ember nincs itt nemhogy még árulna is valaki
-
YODA mester
senior tag
Hi! Árul itt valaki 2015 mbphez magyar keycap szettet?
-
becenevem
aktív tag
Sziasztok!
Budapest és környékén + keresek Apple szervizt, szoftver/hardver probléma. Az egyik partíció létezik, de nem látja a gép. Egy örökölt régi amerikai MacBook Pro. A partíción vannak a képek.
Van ajánlott szerviz?Ne gyere be meg ne gyere erre, he...
-
Relax420
junior tag
Üdv
lehetséges-e egy Intel procceszoros MACBOOK AIR-ből áttenni a RAM-ot egy M1 chip-es MACBOOK PRO-ba?ugyanez a kérdésem a billentyűzetre is vonatkozik
-
HellGreg
őstag
Sziasztok, van valami tippeket, hol tudnának nekem aksit cserélni egy Ipod nano 5-ben? Néztem itt PH-n nem igazán találtam szervizeket.
-
Qtyii
tag
Üdv mindenkinek!
lenne egy érdekes kérdésem(lehet hülyeség, használtan vennék macbookair-t 13"
A hirdetés szerint meg a kép szerint 2017-es a példány...de a kép szerint 2020-ban gyártották?! Coco szerint.. ez létezik?
Vagy valami gariztatás miatt lehet?
Előre is köszönöm a válaszokat. -
mcelek97
friss újonc
Üdv!
Meghibásodott a 2013-as MacBook Pro-m és a javítás helyett erősen gondolkodok a váltáson.
Találtam egy oldalt, valószínüleg tőlük vásárolnék, itt találtam a legolcsóbban: https://macszerez.com/
Jókat olvastam róluk, valakinek van személyes tapasztalata velük? -
szkristof05
csendes tag
Sziasztok!
Kaptam egy 3.generációs Apple TV-t tápkábel és minden nélkül,
és nem kapcsol be, mit tudnék tenni? van-e értelme ezzel foglalkozni? -
szakallasgy1
tag
Sziasztok! Van egy 2013-as iMac 27-es gépem, 4gb vram, 3,5 ghz i7 procis gépem. Olyan kérdésem van, hogy a merevlemez helyére betehetek-e ssd-t úgy, hogy ne pörögjenek fel a ventilátorok a hőrézékelő szenzor hiánya miatt? Vagy mindenképpen fel fognak bőgni a ventik? Vagy ezt szoftveresen ki lehet iktatni valahogy?
Ugyanakkor vettem 1Tb-os nvme ssd-t is és hozzá átalakítót iJoe-tól, mert az iMacban lévő csatlakozó owc-s asszem. Külön tudom valahogy választani az ssd-t a hdd-től legalábbis addig, amíg a hdd- helyére veszek ssd-t? Amennyiben mindenképpen kell a hőérzékelős szenzor, azt Mo-n hol tudnám megvenni? Vagy olyan oldalról, ahol normális áron hozzájutnék?szakallasgy
-
swixx
tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem, ugyanis pár napja a macbookon ventije olyan kerregő hangot ad ki, mintha kiszeretne lőni. Készítettem egy vidit, amiben elég jól hallani a problémát:
Reméltem, hogy talán az a baja, hogy poros, ezért szétszedtem és kitisztítottam. Hát nem, ugyan ezt csinálja csak a tisztítás után még hangosabban.
Valakinek van ötlete, hogy mi a baj? Esetleg hogy tudnám megszerelni?
Köszi előre is, sokat segítene!
[ Szerkesztve ]
-
mobileman
senior tag
válasz
st3v3np3t3r #413 üzenetére
Szívesen segítek ebben, keress meg privátban nyugodtan, ha gondolod!
BMW navigáció szerviz-» https://www.bmwmodulszerviz.hu
-
zozika001
csendes tag
Helló Mindenki!
Észrevették, hogy az utóbbi segítséget vagy tanácsot kérők semmiféle választ a kérdéseikre nem kaptak?!
Ez nagyon szánalmas és javaslom, hogy ismerjék fel az illetékesek, hogy egyszer eljön az az idő, amikor szebb lenne inkább lehúzni a rolót..... -
grimetime
tag
Sziasztok,
13.3 M1 MBP kijelző a semmiből ma elkezdte ezt csinálni:
https://drive.google.com/file/d/1qgOYeaTQcuJ9WaZRrUemAUQXROwEi3d7/view
Csak abban az egy sávban, a képernyő teljes magasságában jön elő a hiba és csak nagy egyszínű területek esetében (sok narancs/kék/zöld egyben pl).
Mitől lehet ez, szervizelhető-e, garim obvi nincs a gépre...
Köszi a segítséget
[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok. egy ismerősöm hozott egy 2011-es macbook pro-t amire egy szakbarbár vélhetően windowst akart telepíteni,első bekapcsoláskor ez a kép fogadott:
Nos, életem második macbook-ja, az elsőt több éve javítottam, hasonló próbálkozással, csak a nem volt kiherélve....
A gyári háttértár és szerintem a gyári memóriákat is kiherélték belőle, mert 60gb-os v300as kingston sssd van most benne és 2db 4gb-os sk hynix ram... az internet recovery elindul, de a telepítőt már nem hajlandó elindítani...plusz flux nyomai vannak az alaplapon a gpu körül....
Próbáltam pendrive-ról is, transmac-el feltenni 1 high sierra telepítővel, de a boot menüben(alt gombbal) nem hozza fel...
Plusz ai szépíti a dolgot, hogy az akkupakk teljesen 0-s cellákat tartalmazott, most azokat kicseréltem,hogy lássa rendesen az akkut, de így se indul semmilyen telepítő... próbáltam a kiadáskorit is(shift+alt+cmd+r) meg próbáltam a legfrissebb rendszert is(alt+cmd+r), de egyik sem indul....
Szeretné az ismerős eladni, de jelenlegi állapotában csak alkatrésznek alkamlmas...
Valakinek valami ötlete esetleg?[ Szerkesztve ]
Honor Magic 6 Pro 5G 512GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
kozika1988
csendes tag
Üdv!
Nemrég vettem egy 2007-es macbook pro-t. Az első problémám hogy egy EFI Shell rendszerrel indult, megpróbáltam ezt leszedni a megszokott mac-es megoldásokkal, cmd+r-el próbáltam a boot opciókat elővarázsolni de nem igazán ment. Szóval első kérdésem hogy mi érteleme ennek az EFI Shell -nek, és hogy hogyan tudom ezt leszedni?
Időközben megérkezett a szerívzből a másik laptop emiatt nem nyúltam pár hete a 2007 es hez és most hogy meghírdetném eladásra, az alábbi képernyő fogad indításkor:
Van plusz hozadéka és inkább hagyjam rajta? Ha törölni kéne akkor hogyan?
-
zozika001
csendes tag
Lehet jobban jártam volna, ha inkább megkérdezem a mesterséges intelligenciát.....ennek a fórumnak is annyi úgy látszik!
-
zozika001
csendes tag
Sziasztok!
Ha valakinek ismerős a jelenség, kérem írjon vissza ide vagy PM et
Köszönöm előre is.2014 macbook pro 13 coll
Randomszerően, de inkább szinte minded bekapcsolás után azonnal maximumra felpörgeti a cpu hűtőt és leveszi a teljesítményt 800 mhz re. Ilyenkor szinte használhatatlan. Beporosodva, eltömődve nincs a ventillátor, beázva sem volt. A cpu hőmérséklet érzékelőre gyanakodtam , de ilyenkor 30-40 fokos max hőmérsékletet mutat, tehát nem melegszik. Töltőről és akkuról is ugyanez a jelenség...
Talán Kernel hiba, de csak tippelek.
Szóval az lenne a kérdésem, hogy volt e már ilyen hibával valakinek dolga, illetve így nagyvonalakban leírva esélyes e a javítása? -
Pityu.
nagyúr
Vásároltam egy új töltőt a macbook pro géphez mert az előző töltőnek eltört a vezetéke.Szóval a gép töltőre van dugva zölden világít a töltés jelző led de nem kapcsol be meg nem is érzem,hogy melegedne a töltőfej.Aztán találtam egy trükköt a neten ha nyomom a power gombot 9 másodpercig utána gyorsan bedugom a töltőt akkor elindul a gép viszont ilyenkor nem ég a zöld led,hogy töltené az akkumulátort.Aztán fehér képernyő majd apple jel és rendszer töltés jelző utána a feléig elmegy majd kikapcsol a gép.
Mi lehet a gond?Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Bencewl
újonc
Ha lecsukom a gépet és úgy hagyom egy darabig ergó alvó módba van, legközelebbi felébresztésnél újra indul és ezt a hiba üzenetett dobja fel (Mellékelt kép) [link] . Internetes helyre állítással (Command+R) lesz csak újra használható.
-
0xmilan
addikt
válasz
YODA mester #403 üzenetére
Lehet, hogy az atlag APPLE user csak kidobja a regit es vesz egy ujat, ha elromlik valami.
-
YODA mester
senior tag
-
0xmilan
addikt
válasz
YODA mester #400 üzenetére
Szia,
Ezt lehet, hogy az SSD-s topikban jobban meg tudnak valaszolni. Ez a topik valoban eleg kihalt. -
YODA mester
senior tag
válasz
YODA mester #400 üzenetére
Phuuu, ez a Prohardver is halott már
-
YODA mester
senior tag
Szép napot!
Tudnátok segíteni eldönteni, hogy a 2017 i7-7700K iMac-embe a jól bevált Samsung 970 Evo Plus 2TB-t rakjam bele, vagy inkább a PCIe 4.0-es 980 PRO 2TB-t? ...ezekben a PCIe témákban lemaradtam. KÖSZI -
W0lfkid
csendes tag
Kedves fórumtarsak,
Segítséget szeretnék kérni. Az alany egy late 2012 es iMac, amely 10.13.6 os High Sierra rendszerrel rendelkezik. Utólag kapott egy 512 Gb os SSD-t. A tervem az volt, hogy újrahúzom clean installal. Ez a folyamat eljut egy bizonyos szintig, és ott megáll. Ha bootolható pendrive ról telepítem, az szintén közli a telepítési folyamat vége felé, hogy nem lehet telepíteni erre az eszközre. Próbáltam MacOs Naplózott file rendszerrel, aztán leformáztam másikra is, de ugyan ez a hiba.
Mellékelek pár képet amin a goromba hibaüzenetek vannak.
Itt akad meg ha netről telepítem:
Van-e itt olyan mac guru aki tud nekem ebben segíteni?
András
[ Szerkesztve ]
-
Aureal
őstag
Sziasztok!
Ipad 6 készülékkel volna olyan gond, hogy a home gomb meghibásodott, izeg mozog a közepe mindenfele, mint ha ki akarna esni.
Ez javítható dolog, kipattant esetleg helyéről vagy letört vmi belül - nem értek hozzá?
És kb. mi lehet ennek a költsége vajon? Mennyire gyakori hiba?
Köszi! -
P1eTr0
aktív tag
Sziasztok!
Tudna nekem valaki egy helyet ajánlani, ahol az "ősrégi" 3. generációs iPod nano-mban kicserélnék az akkumulátort? A készülék jól megy (menne), de elég hamar (kb. 20 perc
) lemerül. Ha meg lehetne menteni, akkor szívesen vinném bárhova. Az iSamurai-ról lepattantam, mert ők már nem cserélnek akksit (korrektek voltak, mert mondták, az ő cserealkatrészeik sem jók már, évek óta a polcon állnak). Félek, már nem lehet hozzá rendelni ilyet, az itthoni csere nem tudom, mennyire megoldható.
Köszi előre a is a tippeket.
Normális vagyok. Megmondták a hangok is.
-
ebéd elek
csendes tag
Sziasztok lenne egy 13 pro maxom és egyik pillanatról a másikra lefagyott ezzel a szöveggel hogy "az otthon kritikus jelzéseket szeretne küldeni". Próbáltam urja indítani de nem reagál semmire sem.
-
jlaci74
aktív tag
Üdv srácok,
Macbook AIR M1 2020
touchpad probléma - egyik pillanatról a másikra a kattintás eltűnt fizikailag, mintha leragadt volna a pad.
Egét mozgatás működik , a fizikai lenyomás lehetősége eltűnt. -
szakallasgy1
tag
Sziasztok!
Van egy működőképes matuzsálem korú iMac9,1-es 20 inch display; EMC 2266; model Number 2266 Gépem:
( Intel Core 2 Duo (E8135) ("Penryn")Processor Speed2.66 GHz)
Kérdéseim:
1- milyen processzorral tudom felturbózni a gépet? AMit még az alaplapba gond nélkül be lehet rakni...
2- a gép frissen pasztázva (gpu/cpu), portalanítva, de a heatskin vagy Northbridge dióda és Northbridge heatskin 70-80 Celsius fok környékén van. Ez normális? A ventilátorok nem pörögnek fel. A cpu értékei jók. Mi lehet az oka ennek?
3- Mekkora beépítő keret kell az optikai meghajtó helyére? Hány mm?
4- Ha a hdd helyére tenném be az SSD-t, hogyan tudnám kiküszöbölni a ventilátorok felpörgését, ha ssd-t tennék a helyére? Mert tudtommal ebben hőmérsékleti szenzor van és a SSD- nem tartalmazza azt a csatlakozót, ami az 1 tb-s hdd-ben benne van.
5- Ha az optikai meghajtó helyére teszem az ssd-t, akkor a hdd ilyenkor be sem kapcsol? A vagy az ugyanúgy pörög mintha használnám?
6-Ennek a szériának milyen típushibája van? Összefügghet a melegedéssel?
7-van egy ehhez a géphez kapott billentyűzetem, de a jobb oldalt a cmd-billentyű gomb hiányzik róla. Tud ennek a pótlásában valaki segíteni, hogy honnan kitől és hogyan lehetne beszerezni?
Válaszokat előre köszönömszakallasgy
-
szakallasgy1
tag
Windows
Transmac nevű alkalmazást szedd le, windowsról kiírható pendrive-ra az os x telepítő (tapasztaltam).
Szedd le a snow leopardot 10.6 vagy a sima leopardot 10.5. Azért nem ismeri fel a telepítőt, mert appstorebol lett leszedve, ami egy komplett file.
A transmac értelemszerűen használd, vannak mindenféle infók a neten vagy videók youtube oldalon.Macen:
Az appstore-ból vagy apple oldaláról letöltött MacOS telepítőt az applications mappába kell telepíteni
Ha ez megvan-akkor t a telepítő ikonját megkeresve jobb egér klikkel meg lehet nézni a telepítő ikon tartalmát.
A telepítőn belül van rescoues mappa vagy hasonló és azon belül megtalálható a dmg-file, ami kiírható már usb-re.
Kiírni a disk utility-tel is lehet (restore), de vannak más alternatívák is.
Ha Kecskeméti vagy, segíthetek. Bekapcsolást követően alt gombot tartsd nyomva. Utána már könnyebben boldogulsz.[ Szerkesztve ]
szakallasgy
-
Vicoo
senior tag
Sziasztok!
Elakadtam. Elémvágtak egy 2009-es MB Prot, hogy meg kellene csinálni, mert sikerült róla törölni mindent, így nem indul.
A cmd+r nem működik. El Capitan telepítőt nem ismeri fel, Yosemitet sem, mint bootolható eszköz. Ugyanakkor a "shell"ben látszik bekapcsoláskor a pendrive. Viszont a boot menüben csak a benne lévő SSD látszik, amiről nem indul el a rendszer. De Windows alatt nézve a mappaszerkezete megvan.Azt hiszem ebben amúgy sincs még net recovery, de mindegy is, mert ha tudja, akkor sem indul el. Próbáltam egy time machine mentéssel visszaállítani, de nincs kéznél ennyire régi gép, így nem lehet visszaállítani abból sem.
Mit próbáljak még meg? -
-
Antus
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot, segítséget szeretnék kérni.
Adott egy MacBook Air Mid 2013 A1466 13,3". Egyik napról a másikra a képernyő használhatatlanná vált, bekapcsolás után csíkok jelennek csak meg, és nem reagál semmire a gép. Külső kijelzőt csatlakoztatva nem tudtam kihozni belőle képet. Szétszedtem, és a kijelző csatlakozóját lehúztam az alaplapról, így sikerült bekapcsolnom külső kijelzővel, így hibátlanul működik! Feltételeztem, hogy a flex kábel a hibás, így rendeltem utángyártottat, kicseréltem, és semmi nem változott, a képernyőn továbbra is csak csíkok vannak.Mit tanácsoltok? A képernyő lehet a hibás? Vagy az alaplap irányába kellene indulnom? Érdemes venni új kijelzőt?
Előre köszönöm a segítséget! Melléktelten csatolok fotókat a tünetektől, illetve a kicserélt kábelről.
[ Szerkesztve ]
-
mogordaniel
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy hibás imac 27 late 2009-et és nem sikerül megjavítani. Van itt olyan apple szaki aki tudna segíteni? -
boheman89
újonc
ha valaki elakadna vagy másra bízná a szervizt, állunk rendelkezésre
-
bjeno76
újonc
Ugyan egy ideje nem aktív ez topik, de itt hagyok egy linket, mert hozzájuk mindig lehet fordulni apple problémákkal, precízen és gyorsan dolgoznak. https://iphone-klinika.hu/iphone-modellek/ itt könnyen megtalálhatja mindenki a saját készülékét, és azonnal láthatja is, hogy mennyibe kerül a javítás. Ez nekem nagyon szimpatikus volt.
-
Imre1212
csendes tag
Sziasztok!
Mindig is windowsos voltam, és csak bajlódok a párom macbookjával. Ezért szeretnék segítséget kérni tőletek!
Adott egy MacBook Pro laptop. Model number: A1278. Remélem ez alapján a hozzáértők beazonosítják a gépet. Nem mostani már, de frissítve volt High Sierra-ra, sőt mielőtt tönkrement, talán a Catalina is volt rajta, ha jól emlékszem, szóval azt bírja. Amivel kiadták, az pedig a Mountain Lion volt, ha minden igaz. Azért írtam ezt le, mert úgy tűnik, hogy megadta magát a winchester, és szeretnék bele venni egy SSD-t, ha lehetséges.
Első nagy kérdésem, hogy van valamilyen kritérium, hogy milyen SSD-vel működik együtt ez a gép, vagy mit kell szem előtt tartani vásárláskor, hogy ne fázzak rá?
Azután pedig a telepítéshez szeretnék egy leírást lépésről lépésre, mert attól is megőrülök már, hogy milyen körülményes egy osx-et telepíteni.
Köszönöm előre is.Imre
Nem vagyok hülye, csak helikopter!
-
Sziasztok! Került hozzám egy régebi IMac. Pontos tipusát sem tudom,továbbá teljesen tudatlan vagyok ezzel a géppel kapcsolatban, ezért írok. Ha bekapcsolom van kép,meg jelenik a logo és elkezd tőlteni. Kb 5-10 perc közé saccolnám mire betölt,és utána már csak egy fekete képernyő fogad. Mi lehet a gond? Merevlemez gondolom van benne ha tölt,nyilván kijelző jó meg gondolom ha hardver hiba van, akkor elsem indul. Példa ha egy win- es gépbe nincs ram nem ad képet. Vagy ez másképp müködik? Mit nezzek meg? És mit tehetek hogy elinduljon? Köszönöm a válaszokat
Ha kikapcsolom ,és újra be ,akkor megint kezd tölteni,ez még lemaradt[ Szerkesztve ]
-
mályva
aktív tag
Sziasztok esetleg valakinek van ötlete / tippje hogy unokaöcsém fekete iphone 11-ének az alja nagyon minimálisan milliméternyire kb az alsó kereten mert ott a tok nem védi ilyen karcolás szinten leütödött nagyon kicsit a szürke festék rola, vkinek esetleg tippje van mivel lehetne befesteni vagy eltüntetni? Annyi hogy a szürke felület most világító fehér szinte egy kis ponton. Köszönöm
Megbízhatóságom: 224 pozitív ૮ ˘ﻌ˘ ა
-
salesman
őstag
Urak,
adott egy Macbook Pro mid 2012. Szombat délután meghalt a töltő. Másik töltővel megy a gép. Érdemes 23 rugóért venni egy újat, vagy 16 rugóárt egy használtat?
Töltőjavító szakit esetleg Bp.-n tudtok ajánlani?
THX!Türűűűdrááá!
-
8
senior tag
válasz
MightyEagle #370 üzenetére
Először is próbálj meg egy PRAM resetet és egy SMC resetet. Vagy kettőt.
Másodrészben szedd szét megint és rakd össze újra.
Ha úgy sem megy, akkor szemrevételezéssel keressél bármit az alaplapon, ami elpukkant / fekete / oxidálódott, vagy bármi olyasmit, ami nem normális.Ha ezek után sem megy és ránézésre minden jó, akkor szerintem nem fogsz tudni többet tenni. Következő lépés egy multiméter, amivel ki kell mérni hol a hiba.
Hardveraprón többen is foglalkoznak macbook javítással. Esetleg keresd meg Head88 kollégát, hátha tud segíteni, korrekt, többszörösen ajánlom!52.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. Mastercard Platinum bankkártya. K&H vagy Erste számlanyitáshoz 50.000Ft. Raiffeisen kisvállalati ajánlókód. Revolut regisztrációhoz 8.500Ft. Privát üzenetben küldöm
-
8
senior tag
Mid-2017?
Nem hiszem hogy 200W-nál több lenne a fogyasztása, szerintem 500W körüli szünetmentes jó lesz hozzá.52.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. Mastercard Platinum bankkártya. K&H vagy Erste számlanyitáshoz 50.000Ft. Raiffeisen kisvállalati ajánlókód. Revolut regisztrációhoz 8.500Ft. Privát üzenetben küldöm
-
feddel
senior tag
Rendeltem egy 21.5 iMac-et (nem 4K) és szeretnék hozzá (meg egy Dell monitorhoz) szünetmentes tápot venni, de ehhez tudnom kellene hány W-os. Mivel még nem érkezett meg, nem tudom megnézni, és infót se találtam róla. Tud valaki segíteni hány W-tal számoljak?
-
MightyEagle
csendes tag
Sziasztok!
Sikerült meghalasztanom egy Macbook-ot.A halál oka: hűtőpaszta csere.8 éve minden évben magamnak cserélem benne a hűtőpasztát,szakszerű leírás alapján,a legnagyobb óvatossággal.Eddig soha semmi probléma nem volt vele,ám a mostani után nem akar bekapcsolni.Töltést veszi,de nincs kép,nem forog a merevlemez,nem megy a ventilátor.
Nem gondolom,hogy bármit is megsértettem volna az alaplapon,hisz ugyanúgy csináltam mindent,mint eddig.Almás szervíz a világ másik oldalán, "egyéb" szervíz nem vállalja,így elsősorban otthon kellene kezdenem vele valamit.
Van esetleg bármi tipp,ami alapján érdemes lenne elindulnom?
Tipikus hibák,amik előfordulhatnak pasztacserénél?
Köszönöm,ha bárki tud valami biztatót és értelmeset írniPontosan egy 2010-es 13"-os Macbook Pro-ról van szó,ha ez jelent valamit....
-
boheman89
újonc
gyertek gyertek
https://www.lcdsprinter.hu/ -
deathtania
senior tag
Sziasztok!
Tegnapi napon sajnos egy véletlen folytán sikerült kicsit hazavágni a két éve meglévő iPhone SE 16GB telefonomat.
Röviden: töltőn volt a telefon, mert már csak 5% maradt hátra, bedugtam a hangcuccom (5.1, ekkor ki volt kapcsolva) jack kábelét, hogy hallgassak rajta zenét a reggeli készülődés közben, erre egy nagy puff, a hangfalakból némi recsegés (ekkor még mindig ki volt kapcsolva!!!), és az SE jack aljzata elfeketedett. Ezután a telefonról jack-en keresztül nem tudok lejátszani zenét, se hangfalra, se fülesre (a füles jó, kipróbáltam laptopon), Spotify-ról nem tudok zenét a hangszóróján lejátszani, simán, hívás közben semmit sem hallok, engem sem hallanak, azonban amikor kihangosítom, akkor hallom a másik felet is, és engem is hallanak. Ha csak szimplán csengőhangot akarok lejátszani, akkor azt lejátssza, sőt, tudok hangerőt is állítani. A telefon bekapcsol, működik rendesen (biztonsági mentést is tudtam róla csinálni, és rátöltöttem egy fiókban lévő 5S 16GB-re, így most egy darabig van telefonom...), annyi, mintha az akksija kevesebb ideig bírná most: tegnap éjfél körül 78%-on vettem le a töltőről, reggel 6-ra lemerült teljesen, pedig csak wifin volt, sim kártya nélkül, és az akkuállapot szerint 88%-on van az akksi, szóval nem is durván elhasználódott.
Találkozott már valaki ilyennel? Szerintetek mi sülhetett ki? Javítható esetleg a dolog? Kb. mennyi lenne szerintetek?
Plusz infó, hogy a töltőfej, amire akkor rá volt dugva, az is elhalálozott (nem Apple töltőfej volt, ezután csak azt használok...), az Apple töltőkábel nem, az működik, valamint az 5.1-emnek a jack bemenetes része is (HDMI-n tudok hangot átjátszani, ha másik bemenetre kapcsolok, néma marad...) megadta magát.
Köszönöm szépen, ha valaki tud segíteni!
[ Szerkesztve ]
-
Frozzy
őstag
Hali!
Lehetséges 2018-as macbook air-ba ssd-t bővíteni illetve memóriát ?
Elgondolkoztam, hogy veszek egy 128-as air-t és bővíttetném. mivel sokkal de sokkalta olcsóbb most akcióban a 128-as változat..
iPhone 14 Pro Max • AirPods Pro • Apple Watch S4 • MacBook Air 2017
-
szbence7
csendes tag
válasz
dreizwanzig #365 üzenetére
Ebayrol nem ajanlok akksit venni! Tobb ismerosom is porul jart vele. Budamac.hu egy uj szerviz a Kolosy ternel. Naluk csereltettem akksit es teljesen jo. Szoval ha masnak is ilyen vagy mas baja van batran ajanlom oket! Raadasul gyorsak nem kell varni napokat.
[ Szerkesztve ]
No guns allowed
-
dreizwanzig
tag
sziasztok!
Egy macbook pro-ban (A1278) szeretnék akksit cserélni. Sajnos felpúposodott és kivettem belőle a régit. Van bármi trükkje az új berakásának? Úgy értem kell-e esetleg valamit nullázni, vagy ilyesmi. Vagy csak berakom és kész?
Illetve hol érdemes hozzá akksit venni? Az ebayen láttam, hogy árulnak hozzá 40 dollár körül gyárit. Ez valóban igaz lehet, hogy az eredeti?[ Szerkesztve ]
-
Mikika
aktív tag
Sziasztok
iMac A1418 (EMC 2638) kivitelű gépbe milyen ssd való?
Nem a sata kivitelre gondolok hanem a pcie kivitelre
Milyen tipus lenne jó méretben oda?Forever Apple
-
NGA
addikt
Keresek A1304 (13" 2009) Macbook Air alaplapot, vagy törött gépet.
-
dvd_R+
őstag
Közben kiderült hogy bevan törve a kijelző de az üveg nincs
úgy mint ennél a telefonnálcsak azt nem értem hogy lehet úgy betörni egy kijelzőt hogy az előlapi üveg érintőkijelző nem törik be?
se a telefonnál se a macbooknál[ Szerkesztve ]
Ha üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
dvd_R+
őstag
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni a következőben,Lenne egy A1398 (EMC 2745) Macbook Pro (ha minden igez ez a model szám alapján egy 2013 Retina) aminek a kijelzőjén nincs kép, viszont hdmi kábellel a tv-n van
Elvileg egy "barátnő" aki mérges voltő tette ezt a géppel, nincs betörve a kijelző, mi lehet a gond vele?
Kijelző cserére szorul ? vagy valami kis apróság ami olcsón javítható ?Ha üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
NGA
addikt
Kis segítséget kérnék. Ipod nano 3 gen. újraindul folyamatosan. Van valami trükk rá?
[ Szerkesztve ]
-
DRiS88
csendes tag
Sziasztok!
Iphone 7-en történt kijelző csere után, a színnek nem megfelelően jelennek meg. Próbálkoztunk az apple oldalán javasolt színkorrekciókkal, de nem jártunk sikerrel, majd visszavittük a szervizbe, ahol a csere történt. Ott kipróbálták további 3 kijelzővel és minden esetben ugyanaz a hiba maradt. A piros szín inkább narancssárgás, a zöld is világosabb, nem tudtak vele mit kezdeni.
Találkoztatok már ilyen hibával, hol vagy hogyan lehetne javítani?Segítségeteket köszönöm!
-
$tylEEiizz
újonc
Sziasztok, birtokomban van egy 2014es Macbook Air használtan vettem mielőtt megvettem kipróbáltam a wifit mindenhová kapcsolódtam jól müködött a net minden. mielött kifizettem a faszi elkérte hogy lecsatlakozik a wifi háózatról hogy ne maradjon benn semmi beállítás.. Azóta nem megy a wifi.. Nem tudok új wifit létrehozni nem engedi tud valaki segíteni?
-
Amarton
tag
Feleségem telója múlt héten lett leadva a gyöngyösi Firstphone boltba, mivel ott lett vásárolva a telefon.
Felküldték az Almárium-Pro szervizbe.
Sajnos a hiba csak néha jelentkezik. A gond az érintő panellel van. Ha csak közel rakjuk a kezünket, akkor az érintő panel meghülyül és össze vissza nyit meg alkalmazásokat, gépel be zagyvaságokat a billenytűzettel stb.
Gyári állapot vissza állítása után is jelentkezik.
Videót csináltunk a hibáról. A gyöngyösi bolt el is küldte elvileg a szervizbe, de a youtube azt mutatja, hogy a videót még meg sem nézték.
Telefonon nem tudom a szervizt elérni.
Nincs munkalap számom és email címem, hogy státuszt kapjak a javítás állapotáról.
Nagyon félek, hogy egy sima teszttel nem fogják a hibát megtalálni, mivel nem állandó a hiba.
Még 2 hét garancia van a készüléken.
Valakinek volt már hasonló tapasztalata?http://kodolas.skoda-muszerfal.hu
-
Kis Joe
senior tag
Tipikusan a csatlakozó mélyén lévő piszok okoz ilyet. Nekem minden esetben a kitisztítása megoldotta a problémát. Azzal vigyázz, hogy rengeteg nagyon jó minőségű utángyártott kábelt árulnak eredetiként amikkel szokott azért egy idő után gond lenni. Utángyártottból a Belkin relatíve jó amit például a Tesco-ban is árulnak. De a kínai ebay-es abból sem az igazi.
Kis Joe felhasználónak 118 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! phmegbizhatosag.atw.hu - Mindig ellenőrizd!
-
Bingoo
tag
Sziasztok!
A segítségetekre lenne szükségem. Van egy 2015. májusában vásárolt Iphone 6-om. Eddig nem volt vele semmi probléma. Egy töltőkábelt kellett csak cserélni. Eredeti, gyári Apple kábelt vettem. Egy darabig minden teljesen jó is volt, a napokban viszont azt vettem észre, hogy olyan, mintha valami kontakt hiba lenne. Csak akkor tölt, ha bedugom, és kissé a jobb oldal felé tolom a kábelt. Ha "rendesen" középen van, vagy balra nyomódik, akkor viszont nem érzékeli. Tehát nem a kábelnek van baja (más telefonnal tesztelve), hanem a töltő csatlakozónak.
Tölteni persze így is lehet, ha nem mozgatom. De gondoltam hátha volt már hasonló problémája valakinek és van erre valami egyszerű megoldás.
(Fogpiszkálóval már próbáltam kiszedni belőle a szöszt. Jött is ki belőle egészen sok, de a hibát nem oldotta meg. Lehet, hogy van még benne, de nem mertem túlzottan kapargatni, nehogy valami nagyobb bajt csináljak.)
-
Kis Joe
senior tag
válasz
kissoliver #348 üzenetére
Lehet hogy foglalkoznak vele, de szerintem mindenképp hívd fel őket előtte. Egy telefont megér. Almárium Pro-t ajánlom, vagy lehet jobb oda vinni ahol vetted.
Kis Joe felhasználónak 118 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! phmegbizhatosag.atw.hu - Mindig ellenőrizd!
-
Kis Joe
senior tag
válasz
kissoliver #346 üzenetére
Erre könnyen választ kapsz...
Vidd be és kiderülMinden más csak találgatás.
-
kissoliver
csendes tag
Sziasztok!
Novemberbe fog lejárni a Mac 13' masom garija. jobb alsó sarka hangosan kattog az illesztésnél. Van rá esély hogy szervízbe ezzel foglalkoznak? Nem mechanikai sérülés okozta ezt a problémát, régóta fenn áll, eddig nem zavart, viszont most még gari elött megnézném milyen lehetőségeim vannak. Esetleg ha nem orvosolható cserélik?
Köszönöm!
-
-
foresz
tag
Sziasztok! iPhone 6s nél lehet külön cserélni az érintő kijelzőt vagy csak az LCD vel együtt?
-
mcsm88
senior tag
Sziasztok!
Mennyi idő az átlagos szervízelési idő? -
Kis Joe
senior tag
válasz
Hodor1987 #340 üzenetére
Könnyedén lehet 2 hét is, vagy kicsit több. Sok tényezőtöl függ. Ha hivatalos Apple kereskedőhöz vitted vagy mobil szolgáltatóhoz, nem lesz vele gond valószínüleg.
-
Hodor1987
újonc
Sziasztok! Egy éves Iphone 5c-met beadtam, mert a kijelzője kijott a hatlapból, amit miután orvosoltak, ujra kezdett valamiért kicsuszni, és igy egy év után valamiért irreálisan gyorsan merult a telo. Utána néztem mindennek aminek lehetett, és ugy gondolom h szervizigényes a telefon, mivel mége fél évet ki kell birnia és ne a garancia után egyből romoljon el. Elv van még egy év garim rá, ezt nem tudtam, mindegy, a képernyő és akksi hiba miatt muszaj volt orvoshoz vinnem. 5 napja semmilyen értesitést nem kapot a keszulek allapotarol, eddig csak egy beats fulest vittem vissza, azt 4 nap után kicserélték. Az lenne a kérdésem hogy ez telefonok esetében kb mennyi idő lehet?
-
Hammon Serra
senior tag
Sziasztok!
Ipad 16gb gen.1 Random újraindulgat. Már 24x újrapakoltam midnent. Még is.
Van valakinek ötlete mi lehet a baj?
Itt a vége fuss el vége! 5 év bazározás után........
-
Kis Joe
senior tag
válasz
oliverthomas #335 üzenetére
Gyári töltővel próbáltad?
Próbáld meg a hard resetet esetleg töltőre dugva.Kis Joe felhasználónak 118 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! phmegbizhatosag.atw.hu - Mindig ellenőrizd!
-
Mahyke
csendes tag
Sziasztok!
Egy elég egyszerű inkább felhasználói kérdésem lenne. Szándékomban áll egy macbook vásárlása.
Az egyetlen problémám, hogy ez zárolva van. Sejtem, hogy lopott, vagy ha nem akkor meg balga volt valaki, számomra még jelneleg nem lényeges.
Kérdés az lenne, ha megvan az SN kódja, valahogy vissza tudom keresni a tulaját, akár egy boltba is és visszajuttatni neki a laptopját? Vagy a kódot megkérdezni tőle, ha tényleg "véletlen" lett lezárva ahogy az eladó is állítja? -
oliverthomas
csendes tag
Sziasztok,
Kb. 1,5 évnyi fiókban heverés után elővettem a régi iPadem (1st gen. / 64GB), hogy a gyereknek töltök rá meséket illetve zenéket. Rádugtam töltőre és azt csinálja, hogy 5mp-re felvillan az almajel majd elsötétül 5 mp-re az egész kijelző (mintha kikapcsoltam volna) - majd újra kezdődik előlről. Kb. 20 órát volt töltőn, nyomtam már minden gombkombinációt amit a neten írtak, de semmi sem segített. Ha lehúzom töltőről és úgy próbálom bekapcsolni akkor csak villan egyet a kijelző. Esetleg valakinek van ötlete? Állásában tönkrement volna az aksi? Teljesen jó állapotban, működőképesen raktam el annak idején.....
-
maggi1886076
addikt
Sziasztok
Van egy iPad 2 minim.a home gomb megadta magát.mennyire zűrös itthon cserélni?
Asus Zenfone 2 551ML + Xiaomi Band Dropbox 54,88Gb Regisztráció: http://db.tt/aqH19dqW Flickr képek: http://www.flickr.com/photos/101977039@N08/
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
atomchicken #330 üzenetére
Nem fut valami alkalmazás a háttérben, ami megakadályozza az elalvást?
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
bence9595
csendes tag
Sziasztok! Szeretnék venni egy macbook pro-t, de csak régebbi modellre lenne pénzem.
Kinéztem egy 2009-es 15"-es modellt az alábbi konfigurációval:
Cpu: Intel Core 2 Duo T9600 2.8 GHz
Ram: DDR3 4GB
Videókártya: NVIDIA GeForce 9600M GT + Nvidia 9400m
És SSD-ről megy az oprendszer.(128GB) + van benne 500 GB háttértárA kérdésem:
Megéri ilyen régi gépet venni? Tudnám használni még legalább 1-2 évig?
Amire kell: Videó vágás (max 1080p), böngészés, szövegszerkesztés és.... ennyi.
Ami fontos: gyors legyen, stabil legyen, és tényleg szolgáljon még ki egy pár évig, hogy félre tudjak rakni egy komolyabb újabb macbook-ra. Ezt ugyanis 130 ezerért tudnám megvenni.
ui.: Eddig windows felhasználó voltam, de már pár éve csak iphone-t használok, és ott akarom hagyni a windows-t teljesen.
Előre is köszönöm!
OnePlus 3T Gunmetal 6/64GB
-
atomchicken
tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy egyik napról a másikra a 2011-es Mac Minim nem akar aludni.
Rákattintok az alvás menüpontra, a kijelző elsötétül, de a HDD tovább pörög és a Mini előlapján lévő LED sem kezd el pulzálni, hanem folyamatosan világít.Próbáltam googleban hasonló problémára rákeresni, de nem jártam sikerrel
-
allora
újonc
Sziasztok
van egy ipod nanom (7.generáció), amit nem tudok szinkronizálni a gépemmel
Az ipodon levő zenék nem kerülnek fel a szinkronizáláskor a gépemre, és a gépről sem kerülnek át a zenék az ipodra. Az Apple Supportot is hívtam....nem tudtak segíteni
gyakorlatilag fogalmuk sincs h mi a baj.
Ez azóta van, amióta az iMusic frissítés volt, előtte minden frankón ment.
Tudnátok segíteni? -
RAZZI9
csendes tag
Sziasztok!
Az iPhone topikban már írtam a problémámról de azért itt is megkérdezem, hátha valaki találkozott már vele. Egy olyan problémám lenne, hogy van egy iPhone 5-ös telefonom amivel elég gyakran nem tudok telefonálni, mivel vagy nagyon lecsökken vagy teljesen elmegy a térereje. Budapesten azért viszonylag jó, vidéken a problémásabb. Próbáltam azt is hogy átállítom 2G-re, így is ezt a hibát csinálta. A telefon gyári független, nincs letiltva, már az új fajta SIM kártya van benne, próbáltam Telenorossal, most Telekomos van benne, ugyan az. Volt gyárira is visszaállítva, nem segített. Gondoltam, hogy az antennával lehet a gond, de Google-on nem találtam eddig semmi használhatót ezzel kapcsolatban. Lehet,hogy azt kéne cserélni? Volt már hasonló valakinek? Ha igen, hogy oldotta meg? A válaszokat köszi előre is.
-
o_tom
aktív tag
Sziasztok
A White-om kiirta, hogy kevés a hely, ra pár másodpercre lefagyott. Kikapcsoltam a gombot hosszan nyomva. Azota nem kapcsol be. Mi lehet a hiba?
Itt egy videó is:
[link][ Szerkesztve ]
ÚÚÚAAAAÁÁÁHHHRRRRGGGGHHÚÚÚÚÚŰŰŰŰŰ /Chewbacca/
-
mcsontos
tag
válasz
animatrix11 #323 üzenetére
rakd fel az iTunes programot, oda tallózd be a zenéket, és onnan szinkronizált az iPodra a zenéket
-
animatrix11
őstag
Üdv
Tud valaki segíteni? Van egy Apple iPod shuffle. Nem az enyém és soha nem volt ilyen a kezemben, lettek rá véve zenék, de csak ennyit pofázik: "please use itunes to sync music" mit kell vele csinálni hogy működjön?
Thx!
Hardvert vásárolok nagy tételben is!!! Elérhetőség: 18. kerületben.
-
mcsontos
tag
Hola! (iPod 6th gen)
Az alábbi jelenséget mi produkálhatja szerintetek?
A régi akkut most cseréltem ki( kiszedve, megfogva látszódott érződött, hogy meg is volt már duzzadva).
Az almás boot képernyő egy pillanatra felvillan, majd kikapcsol a kijelző, és ezt folyamatosan (gépre dugva, amúgy semmi).
A régi akksit visszarakva működik minden jól.
Az új akku ennyire nullán lenne, hogy percek alatt sem szed össze egy bootolásnyi "erőt"? :/
MB029ZP-A-80GB-/171375960853?pt=LH_DefaultDomain_101&hash=item27e6cda315
ilyen az akksi, azt írja kompatibilis többek közt 5.5-gennel és 6-gennel is.
az akksira az van ráírva, hogy 'for iPod video 30gb', de a leírás szerint jónak kéne lennie.
(méretre, csatlkozóra is ugyanolyan, mint a régi, gyári)
valakit ötlet?
köszkösz -
pumukli56
tag
Sziasztok
Alaplapi probléma hogy csíkos a kép csatlakozókat jónak találom de egy barbár beavatkozás megsértet a lapon ezt azt.
A kérdésem hogy alaplapi szerviznél javítható lenne-e ez a hiba még vagy csak lapcsere jöhet szóbaVálaszt előre is
Pü-re válaszolni nem bűn! / LG Nexus 5 White 16GB
-
p5quser
tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani egy nem túl drága szervízt, vagy egy helyi macbook-gurut, aki budapesten ránézne egy 2010-mid 13" macbookra? 100 fokos a processzor, a ventilátort pedig nem hallom pörögni. Szétkapnám én (ifixit), de nem találtam ventilátort hozzá, ami megérkezne még idén, dolgozni meg kéne vele, és lehet hogy nem is a ventilátor halt meg.
Előre is köszönöm a segítséget! -
djbruno
csendes tag
Nem tud valaki MacBook 15 Unibody angol vagy magyar billentyűzetet? A1286, 2009-es
[ Szerkesztve ]
-
MrRL19
senior tag
ki kapcsolt állapotban látni nagyon! mint írtam is ilyen ki kopás féleség vagy nem tom
Na, viselkedj rendesen, kaszáld a dohányt, tudd, hol a helyed és ki tudja? Talán egy nap majd kinyitják a könyvet és beírják a neved. Befogadnak a családba. Beavatott leszel. Na gyere, emeld a poharad! ///M P O W E R
-
MrRL19
senior tag
Helló
nem rég üzleteltem macbook black azt vettem észre , hogy a képernyő nagy folt van rajta nem is tudom milyen folt lehet ez mintha ki lenne kopva ... normális ez ?! lehet ezt orvosolni ?!
Na, viselkedj rendesen, kaszáld a dohányt, tudd, hol a helyed és ki tudja? Talán egy nap majd kinyitják a könyvet és beírják a neved. Befogadnak a családba. Beavatott leszel. Na gyere, emeld a poharad! ///M P O W E R
-
zsombor22
aktív tag
válasz
Lesliejazz #313 üzenetére
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni.
Egy ismerősömnek van egy MacBook-ja,a típusa macbook A1286 pontosabban ez volt a hátulján.
Töltés közbe el kezdett füstölni a töltő,gyorsan kihúzta.
Vett hozzá új töltőt,a töltő működik a gép nem.
Már volt vele 3 szervizbe de senki nem tudta megjavítani,rejtett alaplapi hibára hivatkoztak.
Az utolsó helyen állítólag cserélték benne az alaplapot de,ezek után se indult be a gép.
Tudtok valakit ajánlani aki meg tudná javítani a gépet vagy olyat aki esetleg megvenné?
Előre is köszönöm a segítségeteket.Asus Rog Strix Z790-F Gaming Wifi,I9-13900KS,Arctic LF III 420 A-RGB,G.SKILL Trident Z5 RGB 96 DDR5 6400MHz,Zotac 4090 Trinity OC ,2db Samsung 970 EVO Plus 2TB,Corsair HX1200 80+ platinum,Cosmos C700P,Keychron Q1 HE,Q2,Q5, Razer Mamba Elite Logitech G305,G402,G502,Samsung Odyssey G7 240Hz
-
Lesliejazz
újonc
Készülékem ( Ipad2 )a - napokban vettem- észre bizonyos mozgatás közben magától kikapcsol. Például amikor a fejem fölé emelem -mintha repülőt fotóznék- szinte mindig ez a probléma jön elő, de egyéb más mozgatásnál is előfordul a hiba. Az Ipad nem kínai , ebben a hónapban jár le a garancia , egyszer leesett kb. fél éve , de utána nem tapasztaltam semmi féle problémát. Szoftveresen és hardveresen is tökéletesen működik leszámítva a fent említett magától kikapcsolást. Köszönettel venném tanácsaitokat
Szép napot -
-
mobileman
senior tag
válasz
LaptopSystem #310 üzenetére
Lehet, de pénzben kifejezve kicsit húzós ára lesz
BMW navigáció szerviz-» https://www.bmwmodulszerviz.hu
-
sziasztok nem akarom szét szedni ezért kérdezem Apple MacBook Air 13" 128GB (md760mg/b) ]ebbe lehet cserélni az SSD-t nagyobbra? 256GB-osra gondoltam
Minőségi üzleti kategóriás laptopok garanciával,számlával!Üdvözlettel: Miklós Zoltán 709400131 Viberen is!
-
Kis Joe
senior tag
Az egy integrált kártya bga-val az alaplapra tehát nem kártya hanem bga chip.
20eFt alatt nem nagyon csinálják és akkor is általában rövid életű szokott lenni a javítás. + nagyon sokan nem tudják megcsinálni mert az alma magasabb hőfokon olvadó bga golyókat használ.Kis Joe felhasználónak 118 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! phmegbizhatosag.atw.hu - Mindig ellenőrizd!
-
sgyaa
újonc
Sziasztok!
Van egy 2006-os 24 colos fehér színű iMac-em, ami tökéletesen üzemelt, majd egyszer csak megadta magát a videókártyája és elkezdett marhaságokat csinálni. Lehet is ilyet kapni amúgy és van hozzá nagyon profi youtube-os segítség is, hogy hogyan kell kicserélni, de nem próbálkoznék vele meg.
Jó lenne, ha hozzáértő el tudná vállalni a kártya kicserélését, mert akkor újra lehetne használni.Köszönöm előre is.
Surmann Gyula -
ExpertEndre
tag
Helló!
Tudtok olyan embert ajánlani, aki ki tudná cserélni a 4. generációs iPod-omon a hátlapot? Rendeltem egyet ebay-ról, viszont senki nem vállalja be.
-
IX0S
csendes tag
Köszönöm a választ!
Igazából azt elfelejtettem beleírni, hogy az Apple Universal Dock-járól beszélek, ami igazából eredeti Apple termék, és nem csak Apple kompatibilis.
Na most ennek a dokkolónak van két verziója. (Apple Unversal Dock: MB 125G/B;MC746ZA/A)
Az egyiknek a 3GS-nél húzták meg a vonalat, mert azelőtt dobták ki, hogy az iPhone és iPod touch 4. generációja kint lett volna.A kérdés arra irányult volna, hogy a MB 125G/B vitte volna-e az i4-et, illetve az iPod touch 4G-t.
Amúgy eszem ágába sem lett volna silány minőségű kiegészítőt használni. Ebben a felállásban is egy régi de High End kategóriás Sony Hi-Fi-re van rákötve a cucc.
Azóta beszereztem az MC746ZA/A verziót, így a kérdés tulajdonképpen már tárgytalan.
De azért még egyszer köszönöm a választ!
-
Kis Joe
senior tag
Szia!
A billentyűzet emlékeim szerint nem cserélhető és a trackpad-ben sem vagyok biztos. De az utóbbi valószínűleg az mert az unibody szériában is cserélhető.
Gyakorlatilag szinte csak az töretlen amelyik még új... Az pedig horror árú és ritka. Tőlem is hamar elvitték pedig német nyelvű volt.Kis Joe felhasználónak 118 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! phmegbizhatosag.atw.hu - Mindig ellenőrizd!
-
kripo
tag
Sziasztok!
Közelmúltban hozzám került egy A1181 Macbook 2.1-s. Tökéletesen teszi a dolgát a 10.7.5-s Lionnal, de a páromat zavarja a szokásos top case hiba. Nincs véletlen valakinek elfekvőben egy üres top case véletlenül fehér színben (elméletileg a A1185-é is jó hozzá)?
Azért írok üreset, mert a bill és a trackpad is jó s eléggé szép állapotban maradt meg az idők során illetve a szerelést megoldom...
Köszönöm![ Szerkesztve ]
"Bánj mindennel és mindenkivel úgy, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak."
-
Kis Joe
senior tag
Pontosan, de ennek az a háttere hogy csak azoknak a gyártóknak adja ki a hozzáférést aki kifizeti a licence-t + megfelel a minőségi és biztonsági elvárásoknak. Azért itt nem 20eFt-os készülékekkel megy a játék...
A 30 pines verzióban viszont még az eszközökben volt egy vezérlő tudtommal ami szintén hasonló szerepet töltött be.
Új hozzászólás Aktív témák
- Precision 5470 14" FHD+ IPS i7-12800H RTX A1000 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Asus Zenbook Pro Duo 15 OLED! i9-11900H/32GB/RTX 3080/1tb ssd/Dupla Touch Kijelző/4k Oled Kijelző
- 2db MacBook Pro 13" retina, Core i7 3,1GHz, 16GB RAM, 500GB SSD
- Asus ROG Zephyrus G16 GU605MV-QP191W
- Legion Y540-15IRH 15.6" FHD IPS i5-9300H GTX 1660 Ti 16GB 512GB NVMe+1TB SSD magyar vbill gar
- ÚJSZERŰ! GARIS! Dell Latitude 7320 - 13,3" FHD / i7-1185G7 / 32GB LPDDR4x / 512GB NVMe SSD / HDMI
- Dell Latitude 5410 / 14" full HD / i7 10610U / 16GB DDR4 / 512GB NVMe SSD / HDMI / USB C
- ÚJSZERŰ! Dell Latitude 7410 / 14" FHD / i5 10310U / 16GB DDR4 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.0
- HP 250 G7 Laptop Intel i5-8. GEN 16GB RAM 2560GB SSD
- Dell Inspiron 3593 Laptop Intel i7-10. GEN 8GB RAM 480GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest