Új hozzászólás Aktív témák

  • bLaCkDoGoNe

    veterán

    Kedves nagy tudású, rejtélyeket kedvelő topiklakók!

    Furcsa jelenséggel kapcsolatban lenne szükségem tippre, iránymutatásra, segítségre: van egy Gembird 2.5" USB 3.0-ás csatolójú külső merevlemez házam, benne egy Samsung 860 EVO 500GB-os SSD, amit Time Machine mentésekre használnék 2015-ös 15" dVGA-s MacBook Pro-mmal (macOS Big Sur 11.6.2).

    A MBP bal oldali USB portjába a külső monitor USB kábele csatlakozik (a monitoron levő USB HUB kiszolgálására), a jobb oldali USB csatlakozó szabad. Ide csatlakoztatnám a merevlemez házat, tápot kap is az eszköz (világít rajta a visszajelző LED), de semmi más nem történik vele, a gép nem ismeri fel. Ugyanebbe a pártba dugott egyéb USB-s eszköz (scanner, egér, külső HDD, futóóra adatkábel, stb.) mind rendben működik.

    A külső ház a bal oldali portba dugva sem működik. Maga a csatlakozó jó, ezen keresztül megy a monitor HUB-ja.

    És a hab a tortán: maga az SSD rendben működik, írható-olvasható, használható Time Machine mentésre is a monitorban (Asus PA278QV) levő USB HUB-on keresztül.

    Egyelőre WTF fejjel ( :F ) állok az eset előtt. A MBP-n csináltam SMC ill. PRAM resetet, nem tudom, mi mást lehetne még esetleg.

    Akinek bármilyen okos ötlete vagy "tipgye" van, az legyen olyan jó és ne tartsa magában. Előre is köszi! :R

    "«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+] 

Új hozzászólás Aktív témák