Új hozzászólás Aktív témák

  • tildy

    nagyúr

    válasz legiaap #7005 üzenetére

    Nem egeszen. Mint irtam elvileg KOTELEZO bejelentened az osszes , kulfoldon es belfoldon szerzet jovedelmed , bar az itteni keresetedre, ha nem kikuldetesben vagy, hanem itteni munkaltatonal, akkor Magyarorszagon adot nem vonhatnak ra.

    Nem is vonnak, de az otthoni befizetesedet feltolhatja magasabb adosavba. Tehat ha odahaza 100 ezer bruttot kerestel ( es abbol kb 18 ezret vontak le adora), ideki meg osszesen 6 millio fonrintnyit, akkor biza az otthoni befizetesed magasabb adosavba kerul, a majd 40%osba, ergo meg be kell fizetned kb 20 ezret. (100 000 * 0.4=40000 , szemben a korabban levont 18al. )

    ( es az itteni jovedelmed nem lett adoztatva ekkor.)

    shadeofme: adoalapot novelo, de nem adozo jovedelem. Mint a csaladi potlek is.

    "14. sor: Ha Önnek olyan országból is származott jövedelme, (...), amely országgal Magyarországnak van a kettős adóztatás elkerüléséről egyezménye, és az egyezmény ezen összevonás alá eső jövedelmet mentesíti Magyarországon az adó alól, de a belföldön adóztatható jövedelme utáni adó kiszámításánál ez a jövedelem figyelembe vehető. Ez a jövedelem, adóterhet nem viselő járandóságként adóköteles (Pl. Németországgal, Kanadával, Olaszországgal, Nagy-Britanniával, Franciaországgal, Ausztriával és az USÁ-val megkötött egyezmény."

    Erdekes , hogy figyelembe veheto, de en ugy tunom, kotelezo beleirni.

    Nos ezert kerdeztem, volt e , aki ev kozben jott ki, es beirta a magyar adobevallas megfelelo soraba, adoterhet nem viselo jovedelemkent a kinti fizut.

    [ Szerkesztve ]

    "Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

Új hozzászólás Aktív témák