Új hozzászólás Aktív témák

  • Wolfskin

    őstag

    válasz Zeki #111961 üzenetére

    tudom, ezen a kérdésen már túl vagyok rég. akkor meg a képernyőt nem lehet kikapcsolni, csak képernyővakarászással (oda helyezett screen off app)
    van egy élethelyzetem, amiben gyakran vagyok. kocsiban, éjszaka, kihangosítva beszélek. automata, nem kell váltani, nem balesetveszélyesebb, mint enni, inni, ölelni. csak tilos. tudom. de. ha ég a kijelző, kisüti a szemem, ha a fülemhez emelem, megbüntet a rendőr. erre van az oldalsó gomb. eredetileg.
    a fizikai dedikált gombok elhagyása MINDEN készüléken az olcsósítás, butítás jele (pl fényképezőgépek. vagy képzeld el, hogy az indexet a kocsiban úgy kapcsolod, hogy középen, egy érintőképernyőm, egy legördülő menünől kell kiválsztani, hogy jobbra, vagy balra. mikor válik rutinná?) és ha ezt fícsörnek adják el, az meg a mi bajunk. de a kérdés csupán filozófiai, a "fejlődés", (pontosabban a profitnövelés) ebbe az irányba mutat.

    @ (#111964) aytukabozs: nem, nem voltak baráti figyelmeztetések, ezt a kütyüt kimondottan azért vettem, mert ip67+gps+4200mAh. és ezt tudja is. újonnan (de kéz alól) 40 ezerért megérte. ugyanezt Garminba többszörös áron kapod meg. mivel megázott a telóm, és javítás alatt állt, ezért kényszerből ezt kezdtem használni. adtam neki egy esélyt. de alkalmatlan rá. teljesen. ebben nincs is vita.
    azt, hogy "az androidos okostelefon rossz dolog" egész pontosan akkor könyveltem el, amikor két éve kézbe vettem a note3 telefonom. ez volt az első, amit elkönyveltem és ez azóta sem változott. csak megszokottá vált. egy csodálatos számítógép, imádok írni és rajzolni a tollal. ekkora méretben ilyen tudás, zseniális. de mint telefon, kb 25%-os. aki tanult ergonómiát, tudja, hogy ordítóan alkalmatlan. de megszokható. megoldható vele. mint ahogy baltával is lehet körmöt vágni. csak nem ara való. viszont tökéletesen generálja és ki is elégíti az internetfüggőséget. (ez akárhogy is, egy paradigmaváltás. a telefon helyett ma már a számítógépünket hurcibáljuk, hogy minden pillanatban tudjunk netezni). nomeg a kütyük baszkurálása iránti olthatatlan vágyat is. mert lássuk be, amíg az appjainkat számolgatjuk és settingeljük, addig sem kell élnünk. és ez is valami. ;)

    ''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

Új hozzászólás Aktív témák