Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piotrus
tag
Sziasztok!
Vásároltam egy Minix NEO U9-H készüléket, de eddig szinte csak a baj van vele. Persze valószínű bennem van a probléma, de sajnos nem sikerült sok dolgot beállítani.
Eddig egy WD TV-t használtam és gond nélkül tudtam pl.:
Telefon Youtube alkalmazásából tv-re átküldeni ,kezelni a videókat. (természetesen a telefon és a Minix is egy WiFi-n van)
A telefon galériájából videókat,képeket megjeleníteni.A Minixen semmi lehetőség,semmi kapcsolódás a telefonnal.
A távirányító szinte használhatatlan. Chrome, HBO GO megnyílik, de görgetni ,kezelni lehetetlen.A WD TV-t a számítógép felől is láttam, a Minixet sehogy.
Wlan és Wi-Fi kapcsolat is van (bár a kezdőlap ikonján csak a WLAN világít zölden, a WiFi csak , ha kihúzom a Wlan-t, bár ez lehet normális.)
Van esetleg valami applikáció,ami helyettesítené a Minix távirányítóját ?
Előre is köszönöm a segítségeteket.
-
Piotrus
tag
Szia!
Ezt az ikont hiányolom a telefon youtube-ról: [link] , eddig ezen keresztül , az éppen aktuális dolgokat,akár listába szedve simán kirakhattam , ill. az erősítőn keresztül akár kép nélkül maga csak a zene is ment. Ill. ez az ikon ( [link] ) jelölte bármelyik kép/videó felett a megosztási lehetőséget, amivel pillanatok alatt a tv-n volt a kép/video.
Sajnos ez nekem nagyon hiányzik. Az HBO Go alkalmazást hiába telepítem, nem lehet a távirányítóval kezelni, sajnos használhatatlan.A Kore csak a Kodit irányítja ,nem ? Vagy az androidos rendszerét is a Minixnek ?
[ Szerkesztve ]
-
Piotrus
tag
A Cetusplay-t próbálgattam, nem rossz , de pl. az HBO Go-nál szerettem volna regisztrálni a fiókomat , viszont a legördülő menüben nem reagált a kattintásra, így képtelen voltam aktiválni. A mobilomon letöltéssel együtt 1 perc volt az egész
Sajnos , hogy az android szinte kezelhetetlen és a régi egyszerű , szinte maguktól beálló dolgok nem működnek , így egyelőre kicsit csalódott vagyok...
Valójában az első aggályom, hogy remélem nem hibás készüléket kaptam... ezért is érdeklődök , hogy akinek ue. a készüléke vam, szintén ezek a "hibák" vannak , vagy másnál minden klappol..
-
Piotrus
tag
válasz ORCA58 #51320 üzenetére
Szia!
A Miracastot próbáltam, de sajnos semmire sem mentem vele, nagyon nehezen találja meg a telefont (Samsung S9+) , míg a ki tudja milyen messze lakó szomszédok TV-it sokkal előbb. De ha sikerül is kapcsolódni, akkor is összeomlik a dolog. Kép/videó megjelenítése a telefonról ez idáig sikertelen.
A távirányító dolgot elfogadom ,de nem értek vele egyet, ez egy android rendszerrel felszerelt box ,amin pl. a gyárilag telepített chrome-ot illene pl. használni tudni. Hát nekem se gördítés, se beírás nem megy.
A CetusPlay alkalmazás azért már sokat segít a kezelésben, de szerintem lehetett volna csiszolni ezen a távirányítón kicsit.
Nekem sajnos a youtube applikációval való kapcsolódási probléma , ill. a telefon képernyőtükrözése egyelőre nagy hiányosság/probléma.
Már arra is gondoltam, hogy a Minix készülékemmel van a probléma/hibás , mert ez a kb. 6-7 éves WD TV-vel is elég könnyeden ment , csak hát a betöltés sebessége ill. sok más miatt elment felette az idő.
[ Szerkesztve ]
-
Piotrus
tag
válasz Martin Eden #51335 üzenetére
Szia!
A youtube eddig azért volt nagyon jó telefonról, mert bulik alatt egyszerűen és bárki tehetett be zenét ill. listát is készítettünk és így ment a zene/videóklipp. Ill. a saját kamerázott felvételeket is gyorsan meg lehetett nézni. Természetesen a filmnézés az 1. számú feladat.
A yatse-t megnézem. Köszi!
-
Piotrus
tag
válasz ORCA58 #51418 üzenetére
Szia!
Sajnos nálam ez tré, de majd kerítek valahonnan másik telót,és azzal is kipróbálom. Az angolom is sajna tré , de majd még próbálkozom.
Most a Kodi fogott ki rajtam, mégpedig amikor médiatárat szeretnék hozzáadni , mivel a Videók - Fájl menüben szerepel maga a merevlemez (és benne a teljes könyvtárszerkezet) de a közvetlen alatta lévő "Videók hozzáadásánál" megjelenő listában (a sok lehetőség mellett ,FTP,SMB,külső,belső tár,hálózati helyek,stb.) nem jelenik meg maga a merevlemez , így képtelen vagyok hozzárendelni a külső merevlemezen rendezett mappákat a megfelelő helyre. Kipróbáltam a PC-n lévő Kodival , ott ment a dolog.
Neked esetleg van ötleted mit cseszek el?
[ Szerkesztve ]
-
Piotrus
tag
válasz Beni2360 #51473 üzenetére
...hát sajnos ez nekem sehogyan sem akar sikerülni.
1. változat: a gyökérkönyvtárban nem szerepel "media" mappa , így ez sehogy sem sikerül.
2. változat:
- ha jól értettelek: a videók -> alul a videók hozzáadás , majd a "video forrás hozzáadása" ablakban az elésrési út megadásába beírom a box IP címé (192.168.0.59) ,majd "ok" , de erre nekem azt írja,hogy "kapcsolódás sikertelen. Nem lehet olvasni a könyvtár-információkat. Ezt okozhatja az is , hogy a hálózat nincs csatlakoztatva. Így is hozzá akarod adni?"
Mit cseszek el?
És miért nincs "media" mappám sem?
Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Windows 11
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Robotporszívók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- 4K Core I5 12400F GamerRPC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 3200MHZ 512GB SSD RTX 3060 12GB DDR6 2 Év Gari
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- Gamer PC eladó! I5-10600K(3,5Ghz), 16GB RAM, RTX 2060 6GB, 500GB SSD+128GB, 1TB HDD MAI NAP OLCSÓBB!
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3090 24Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/850W 2-3 Év Gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest