Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
KROK640 #92772 üzenetére
Képzeld úgy mintha fognál egy rendes nagy GTX1080-ast és lehúznád a power limitet. Na ez a kártya pont úgy viselkedik mint egy lehúzott poweres 1080-as. De persze itt a ram is le van húzva bár az típusból (GDDR5X helyett GDDR5) ami mondjuk segítség kicsit mert eleve kevesebbet eszik miatta és több marad a GPU-nak. (igaz sávszéle is kevesebb)
A TDP limit kitolható minimálisan (ismereteim szerint 80-100w-ig) de nem akarnám legyilkolni a lapomat miatta azaz nem biztos hogy a vékony pcie csati sávjain át tud menni ennyi.
Van olyan kártya ahol külső tápot lehet moddolni és úgy emelni a TDP-t (quadro M2000) de az már fizikai beavatkozás. Viszont semmilyen infóm nincs hogy milyen VRM van a kártyán és mik a határai.
Létezik több gyártónak GTX1080 ITX kártyája tehát fizikailag azt is meg tudták csinálni 180w-al de még az is messze nagyobb kártya mint ez.
Másik szélsőség hogy 350w-os 1080-as is létezik. [link] -
-
válasz
KROK640 #92671 üzenetére
Itt még az Asus EAH 6850-el. R.I.P. azóta.IGP: ha van, akkor az IGP-set választom minden szériában, pl. i3-7350K, i5-6600K,i5-7600K és év elejétől i5-13600K.
#92674KROK640: ez a Steam-es változat, ami nekem van magyarításom még az eredeti játékhoz készült és XP alá.
Fel van patchelve (1.42D), és 1680*1050-en nyomatom.Kimaradt?!?
Egy ilyen etalon game ? Sürgősen tessék bepótolni !
Természetesen az offline mód is megyen. -
válasz
KROK640 #92662 üzenetére
Igen, utólagos volt a 256 MB-os modul, nagyon akciós volt anno 2001-ben, 10.000 ft. és az XP nyűglődött 64 MB-al.
i5:kár hogy "F"-es.
Ha driveresen rendben van, akkor az összes régi game-hez overkill az IGP is.RTCW-t faján viszi pl. az i5-7600k HD630-asa.
#92670FoxiestFox: nem is az "ereje" volt a kérdőjeles, hanem a driveres része.
A Q3 amúgy zseniális, könnyedén skálázható a config fájl moddolásával. -
-
válasz
KROK640 #92649 üzenetére
Néhány hete játszottam a gog változattal pár órácskát egy XP laptopon (Pentium M, Radeon 9600), nem volt semmi baj vele.
Szerintem ez menne modern OS-en is. (És épp le is van akciózva, mert Star Wars leárazás van). -
válasz
KROK640 #92651 üzenetére
Egyik kedvenc játékom. Megnéztem most, Zen+ /Win10 alatt az eredeti verziót - elindul, főmenü ok, a track viszont már texturahiányos, nem ok. Átbootoltam XP alá, ott sem jó.
A GOG verzió viszont jó, igaz felbontást nem lehet állítani, de 1280x768- ban indul és szépen megy. -
Czo
addikt
válasz
KROK640 #92649 üzenetére
Az eredeti, regi verzio hivatalos gepigenye aszem 32 MB RAM es 200-233MHz CPU, meg 3D kartya. Amit te irsz, 1.8 GHz, az egy Steames ujrakiadas. Probald meg elinditani, esetlegesen lehet a compatibility troubleshooterben (vagy mi volt ennek a neve) kell ezt-azt jelolgetni.
-
Czo
addikt
válasz
KROK640 #92613 üzenetére
Eddig a szekreny tetejen volt. Most jott bele a GPU, majd valami AI-s dologra lesz befogva, csak meg nem tudom, hogy mire. Nem volt itthon csak SATA SSD, ugyhogy 2db 500-as samsung lett a rendszer, es 2db 2tb-s samsung lesz az storage, ami meg nemtudom mi lesz. Amolyan kiserletezes, ismerkedes a technologiaval. Gondoltam, hogy kene ra tenni valami Windowst es megnezni, de nincs monitorom, amit ra tudnek dugni es 1080p-nel nagyobb, de az 1080p-t kb kihajtja a gepbe rakott Rx480 is, igy nem lenne semmi huuuuhaaaa faktor. Mondjuk, lehet, hogy flight simulatorral kene probalkozni? Befogni a 2 projektort, vetiteni magad ele a tajat (ezek is 1080p), es az 1080p-s monitoron meg lenne a muszerfal.
-
válasz
KROK640 #92608 üzenetére
Procit megrendeltem, arányaiban jó ár/teljesítménye van. Igen lehet mondani hogy ryzen 3600 leveri de abban meg nincs ennyi pcie sáv. Sajnos 27eft lett a posta és áfa miatt. De végülis nem annyira szörnyű ha azt vesszük hogy egy 3770-4770-ért meg elkérnek 20eft-ot pedig reálisan felét sem érné.
-
Ry0K3N
senior tag
válasz
KROK640 #92506 üzenetére
Eleinte én is 8600-asban gondolkodtam de azt túlárazottnak érzem a használt piacon, mondom C2D-ban elég bőven nekem egy 3GHz és 2,5Gz közötti példány az E6-7-8k szériából egy XP retróhoz.
#92507 Pinekre az alján nem fordítottam különösebb figyelmet, de nagyítóval kíváncsiságképpen megnézem majd.
-
Bile Demon
őstag
válasz
KROK640 #92407 üzenetére
Semmi gond. Lehet változtatni a processzoron.
#92406 jokeph:
Végülis jó a rajz, a kis * ott van...L and V board SKUs support the following I/O slots:
− One PCIe* x16 connector to be used as a x8 link from chipset (if a PCIe* x16 VGA adapter is inserted into this slot, the VGA card will only work at PCIe* x1 speed; this is a chipset limitation)
− One PCIe* x8 connector routed to the PCIe* x4 bus from the ICH9R
− Two PCI 5V, 32bit, 33MHz connectors -
válasz
KROK640 #92396 üzenetére
Én apróról vettem most nemrég 4eftért csak hogy legyen valami a tesztgépbe ami nem egy átlagos valami. A lap meg selejtből van. Amúgy elég gyengének érzem még húzva is, bár lehet a full bloatolt win10 sok neki vagy a 4gb ram kevés vagy a nagyon korai kongston ssdnow200 256gb
-
-
válasz
KROK640 #92358 üzenetére
Nem vega56 szint. Nehéz megmondani rx5700 felett lesz a hbm2 miatt egy Gpu-val de tdp limitje miatt fene se tudja (EPS csati 250-337w max szabványtól függően). Bár hbm2 kevesebbet eszik mint a gddr6 szóval simán lehet 5700rx szint sávszéligényes dolgokban.
Techpowerup baromságot ír performancera, órajeleket is csak tippelik, nem is kiadott kártya így akár mi lehet. -
válasz
KROK640 #92326 üzenetére
Modern játékokban nemtom, nekem csak GTX- em van, de a retro Quake-ben elég nagy a képjavulás. Persze ez is relatív, van amikor nekem is elegendő egy alposan overkill félretro vas(pld C2D 4GHz- en) DOS alatt, aztán retrokockás szoftrenderben, de nagy felbontással, nagyon adja a retro feelinget. Van aztán hogy olyan a hangulatom hogy FHD- ben kell, teljes hardveres gyorsítással.
Tényleg úgynézki, hogy most elég jól árazottak lettek a kártyák, alszom rá néhányat hogy mi legyen...
-
válasz
KROK640 #92319 üzenetére
Hát, csak tippjeim lehetnek. Van benne logikus skálázódás is, meg ami nem. Amiatt is írtam hogy kommentár nélkül. Annyi hogy nem semmi az átfogása, mármint a programnak, hogy lényegében anno az első 3D gyorsítós teszt, de relatíve ilyen modern vasakon és oprendszereken is fut, és talán ez a leglényegesebb az egészben.
Bizonyos dolgokra azért lehet következtetni. A Xeonban levő GTX1650 az egyszerűbb verzió(de szép kártya sztem), 128 bit, lassúb RAMok, de persze egy 2014- es gépbe ez is elegendő, legalábbi nekem, aki inkább retróbb gamekat futtat, persze mellette van a HD6850 is, ami retro tesztben jobb is lehet, mivel 256 bites...viszont a kicsit későbbi játékokban a 1650 is lealázza. Itt látszik hogy pld már egy 2010- es gameban is milyen óriási az eltérés - az egyik kedvenc játékom - itt sehol nincs a 6850 a belépő szintű 1650- hez képest :Az ésszerű skálázódásba pedig befér a R3800X 3.7GHz- en, a gyorsabb Asus1650- el, maga a lap is gyorsabb, bár a proci sokcore itt nem számít, inkább az architektura, meg nem is állítottam rajta, mondom ahogy általában használom, úgy menjen - proci alulhajtva 3.7- en(4.6- ot megy tuningban), RAM- ok not XMP- ben feszemelés nélkül - ezek ellenére is látszik a vashoz képest durván retro tesztben, hogy mégis ez a legerősebb konfig a szereplők között, no ez sem semmi hogy ez így kijött.
-
Czo
addikt
válasz
KROK640 #92302 üzenetére
Ahogyan USB-re elkeszited a telepitot, ugy elkeszitheted mas eszkozre is. A Windows telepitot nem erdekli mirol bootolod. Amirol a geped tud bootolni, arrol el tud indulni a boot folyamat, ezek utan az a fontos, hogy amit bebootolsz, az tartalmazzon ahhoz az eszkozhoz drivert, amirol bootoltad
Szoval, batran lehet kiserletezni.
-
Czo
addikt
válasz
KROK640 #92297 üzenetére
Miert ne lehetne? Siman bebootol a telepito barmilyn boot kepes block eszkozrol. Mivel NVME-re is telepitheto, igy szerintem van NVME driver is abban a kornyezetben. NVME-rol meg nem, de SATA SSD-rol siman telepul (nyilvan, a cel eszkoznek masik eszkoznek kell lennie).
-
válasz
KROK640 #92276 üzenetére
Nálam megy Q3 nagyobb felbontásokban is, igaz nem teljesen jól detektálja az elérhető módokat. A képmentésemen 1024- ben van, aztán 4:3- as módok jönnek 1280x1024, 1600x1200, 2048x1536. Az 1920x1080 valóban hiányzik, ami a FHD kijelző natívjához kellene.
UT- t nemtom, az nincs is fent ezen a 24/7- es gépen, majd megnézem azért kíváncsiságból hogy ezen a konfigon hogy viselkedik. Meg lehet hogy a Zen2- őn is mindkét gamet, hogy az újabb videókártya mennyit befolyásol. -
Ry0K3N
senior tag
válasz
KROK640 #92214 üzenetére
Gog-os verzió nem megy? Pedig ott azért fixálnak mindent.
"XP-éra kedvenc videójátékai?"
Húbazki ezzel simán elérném a karakterlimitációt, de azok amiket mai napig szívesen elővesz az ember:
-Half life 2
-Max Payne 2
-Rome Total War
-Splinter Cell Chaos Theory
-NFS Underground 2
-Warcraft 3 (kösz blizzard hogy kinyírtad és rámkényszerítetted a remakes szarodat)
-CnC: Generals (ezt sehogy sem bírtam működésre windows 10 alatt)
-
Pikari
addikt
válasz
KROK640 #92177 üzenetére
Na azóta sem tudtam eljátszogatni vele, mert egyrészt rá se értem, másrészt nem jött meg hozzá az usb wifi a húsvét hétvége miatt, harmadrészt nincs hozzá hosszabbító sem, ahol összeépítettem. Lehet, hogy holnap valahonnan majd szerzek egy hosszabbítót, aztán megnézem, mennyit megy végre.
-
Pikari
addikt
-
válasz
KROK640 #92182 üzenetére
Ennyire azért nem mertem megküldeni az 1090T-t.
Xeon X5690: platformjának egyik csúcs procija és hát ugye 6c/12t, i7-990X-nek felel meg.
Véleményem szerint az s1366 az első igazi Core i, a 1156-os cuccok az s1366 desktop verziói, maximalizáva 4c/8t-ben (és ez így is maradt 7 gen-en keresztül desktop fronton). -
-
zotyesz66
őstag
válasz
KROK640 #92143 üzenetére
Az EPoX VIA chipes lapok kimondottan jók. Szerintem az Abit VH6 is egész jó, sőt, van egy Acorp 6VIA85P lapon, ami gyári biossal egy katasztrófa, de tuning biossal nem túlzás, de kb 300%-kal gyorsabb és teljesen stabil. Némi tuningot is enged. Pedig csak 693A chipsetes.
-
Bile Demon
őstag
válasz
KROK640 #92130 üzenetére
Igatából a BX chipset is elkezel 3x vagy 4x 256MB RAM-ot is alaplaptól függően.
TUSL2-C volt korlátozva max. 512MB-ra a chipset miatt.Szerintem rakj össze valami 1.2 - 1.3 Tuacerkás (fél)konfigot az FSB meg mehet fel 133-140-150MHz-re.
Kijátszod magad vele, aztán el lehet rakni kis helyre.
#92135 DarthSun:
Nem stopperoltam, de tipikusan este 10-kor úgy hagytam, aztán időnként ránéztem. 128MB RAM mellett elég azt figyelni, hogy néha van HDD tevékenység, ahogy tölti a teszteket. 512MB-nál már bekessel mindent RAM-ba. Bekapcsoltam a monitort időnként, amikor felébredtem 2h és 4h és 6:30 körül, akkor még ment. Az intel OEM Tualatin hűtője 4300rpm-en teker. Nem aludtam olyan mélyen mellette 1m-el.
(Kicsi overkill ez a hútő, csont hideg a borda és a RAM-ok / VRM, akkora légáramot csinál.)
Illetve amikor reggel láttam, hogy kilépett a Desktopra, akkor néztem egy Uptime-ot. 10 óra felett volt. Tehát nem resetelt egyet áramszünet vagy akármi miatt. -
-
Francia91
veterán
válasz
KROK640 #91988 üzenetére
"Igaz nincs hozzá milliós hifi cuccom (már régebben írtam, hogy a hifi tud még hatalmas pénztemető lenni) csak egy párezres hangfalam, meg egy 10+ ezres fülesem, de nekem ezzel is jó
"
A Musiland Monitor 02 US Dragon 2012-ben 40 ezer Ft volt. A Technics SL-DD33 lemezjátszó 23 ezer +13 ezer Ft hozzá az AT-85EP hangszedő. Az 1979-es Eagle A4600-as erősítő 20.000 Ft, Videoton DC2050 hangfal 20 ezer. Ez 116 ezer Ft, leosztva 6 évre, amíg apránként összeállt, persze voltak köztes állapotok. Szerintem ez közel sem milliós tétel, és már jó minőségű rendszernek tekinthető, legalábbis hangzásban, és nem az elvakult HIFI-sták milliós költése. Pár év alatt azért ez egy vállalható összeg egy normális rendszerre, szerintem.. Ennyit nekem pedig megér egy nagyon szép, és korabeli hangzás (direkt ezért nem is kerestem újabb erősítőt, és a Videoton-nál újabb hangfalat, hogy a '80-as évekbelihez legközelebb legyen minden összetevő).Tekintve, hogy közel 200 db hibátlan állapotú lemezem van, és folyamatosan gyarapodik a gyűjtemény, nem horror összeg a rendszer.
A zenék pedig kb 520 Gb-ot foglalnak most, egy 1 Tb-os 2,5"-os HDD-n. Wav, FLAC és DSD formátumban, tehát van még nekik hely, és 1 TB nem akkora összeg már, SSD-ben sem, hát még HDD-ben.
Olyan 2010 körül kezdtem gyűjteni a zenéket digitális formában, akkor még drágább volt az 1 TB-os HDD, de emlékeim szerint már akkor is elérhető áron volt. Aztán 2012-ben költöztem át laptopra a Socket 462-es gépemről -
arn
félisten
válasz
KROK640 #91986 üzenetére
Tobbet szamit, hogy milyen a felvetel rogzites minosege, mint hogy milyen fileban tarolod. De zene fuggo is, mit hallgatsz, sot az is elofordulhat, hogy vhol a vesztesegeset jobbnak hallod, mert lekerekitettebb hangja van (kbittol fuggoen vagjak a magastartomanyt). Ahogy az ember hall, annak egy resze pszichologia, illetve erosen szubjektiv is.
Viszont manapsag a tarhely baromi olcso, par tbon is hihetetlen mennyisegu zene fer el, nem erdemes mar regota veszteseges formatumokkal szorakozni. Mar a zeneszolgaltatok nagy reszenek is van vesztesegmentes, vagy hdaudio szolgaltatasa.
En mindig a vesztesegmenteset tartom meg, illetve azt amelyik nincs agyonkompresszalva, mert manapsag ez egy betegseg, hogy olcso rendszeren is “hallgathatobb” legyen. Sajnos ezzel a normalisabb dinamikai felbontasu rendszereken agyoncsapjak a normalisan kevert felvetelekhez kepest a zenet. Az meg foleg erthetetlen, hogyha egyszer jol megcsinaltak, miert kell az ujra kiadasnal szetcseszni.
-
törölt tag
válasz
KROK640 #91989 üzenetére
Ha csak a külsőt nézzük akkor alaphelyzetben igen, bár én inkább win95/98-nek mondanám, de ez nem is számít, mert átalakítható a kinézet.
Azonban a rendszer sokkal előremutatóbb volt a PC-n akkoriban használtnál.
Ez az a rész ami miatt azok az "Amiga rajongók" akik nem csak játszanak a géppel, a mai napig rajongók maradtak. Készülnek a rendszer util cuccok hozzá töretlenül. Én például nem játszom a géppel, a rendszert szeretem "patkolni".A hardver viszont sajnos lemaradt. A gép és az OS felépítésből adódóan egy ideig képes volt ezeket elfedni, de a 3D dolgok megjelenésével (pl. Doom), ahol csak a nyers cpu erő számított, ott már nem volt mese.
Szóval amit láttál, az pont az a rész, amikor azt akartam bemutatni, hogy az amúgy cpu-ban gyenge Amiga lejátssza az optimalizálásnak köszönhetően azt az mp3-at, amit valamiért a p1-133MHz laptopom nem kedvel valamiért.
Valamit kellene kezdeni azzal a laptoppal, mert akadozik. Nem a lejátszás, hanem maga a win95 kezelése, a gui.
Pedig az eredeti drivereket használom.
Nem tudom hol kellene nekiállni rendbetenni.
Valamiért nagyon tetszik ez a kis gép külsőleg, kihoznám belőle amit csak lehet. -
Francia91
veterán
válasz
KROK640 #91937 üzenetére
Én sosem voltam oda értük, már akkor is lemezről hallgattam zenét javarészt, ahogy a mai napig
. Amikor mp3-aztam a kezdetekben, akkor is csak 320-as mp3 fájljaim voltak, a 128-as sértette a fülemet.
Ma annyi az eltérés, hogy a lemezjátszós cucc is kissé komolyabb lett (de még ez is belépő szintnek tekinthető), és 2012-ben vettem egy Musiland Monitor 02 US Dragon USB-s DAC-ot a laptopomhoz, meg egy ModeCom SHF-120U hangfalat, és onnantól FLAC és DSD zenéket is hallgatok a lemez mellett
Most meg már a Musiland rá van kötve a vintage erősítőmre (és kapott egy Videoton DC2050-es hangfalat, a ModeCom pedig barátnőmé lett), így egy cuccon szól a lemezjátszó és a számítógép is -
-
válasz
KROK640 #91879 üzenetére
Bátyám lomizik (it cuccok, tv, háztartási gép, aksik stb) én segítek pakolni, szállítani, cserebe kapok hardvereket. Nem gondolj nagy mennyiségre jó ha évente 30-40 gép ha van. Régebben azaz tizenx éve szó szerint hegyekben voltak c64 286,386 stb de akkor nem érdekelt és vágtam bele a gyűjtőbe hogy reccsenjen. Emlékszem 2008-9 körül dobozszám volt p2-p3 procik, meg komplett gyűjteményem is mindenféléből. Pentium pro-k is. (Helyi Otp szerver volt emlékeim szerint)
Most 90% 775, am2 legalja cuccok vannak amikor meg már menteném a jó cuccokat. Veszprém és környéke.
Ma 2 gép volt, am2 3500+, meg pentium 2180 hagytam a francba csak a fenti 2 ramot és videókarit, tápot szedtem ki. -
-
-
válasz
KROK640 #91831 üzenetére
Sikerült nemrég a HD3200-at W10x64 PRO alatt is életre keltenem, alap driver szinten (tehát Catalyst CC nincsen), YT videónál (passz milyen codeccel megy) használgatta az IGP-t is.
A maga idejében Athlon II 240 volt mellette sokáig, ezt egy Opteron 1381 váltotta, majd kapott a CPU cserék között egy HD5670-et.
FM APU-k: az igaz hogy CPU részen "harmatosak", de ha elég egy FX83xx szintje, akkor nem csalódsz egy A10-7800 -ban sem.
Az R7-es IGP az A10-7800 -ban meg elég odaverős, és van hozzá XP-től W10x64-ig driver.5600G-t most érdemes venni, nagyon leolvadt az ára.
#91815MasterDeeJay: még hogy az Intel gyári légkavaró nem jó semmire...
-
Pikari
addikt
válasz
KROK640 #91825 üzenetére
A mai modern processzorok megjelenésével az alsó és középkategóriás videókártyák szinte feleslegessé váltak.
Akkori mércével nézve a mai videókártyák (az olcsóbbak is) szinte mind high-end kártyáknak számítanának a maguk 70-500w fogyasztással, nagyon bonyolult PCB-vel, rengeteg drága ram modullal, áramköri komponensekkel, hűtéssel.
Régebben egy középkegóriás Radeon 9550, amin volt mondjuk 7 db kondi, pár apró rezisztor és néhány tranyó, egy 4x6 centis műanyag borda, alatta egy aprócska méretű chip, rajta 8 db low end konzumer memóriamodul visszamaradott több éves készletekből, elég olcsón volt előállítható. Ma egy ilyen koncepció szerint kidolgozott grafikus kártya kb az integrált intel videókártyák szintjének a felét se tudná, így ilyeneket nem is tervez senki. Talán majd az új kínai videóchip gyártók közül lesz olyan, aki megpróbál ilyen dizájnokat (glenfly, moore threads, és a többiek) viszont túl nagy teljesítményre ne számíts tőlük.
-
Pikari
addikt
válasz
KROK640 #91739 üzenetére
Nekem a TNT1 jobban bejött a kompatibilitást és teljesítményt tekintve, de igazából egy szint a két kártya.
32 megát rakni arra a kártyára kb mint utánégetőt hegeszteni a trabantra. 32 bites játszogatás esetén van értelme a 16 mega ramnak rajta max, a 32 mega már csak marketingértékű képesség azon a kártyán. a 90es évek játékai általában 4 mbyte vramra vannak belőve, ezek közül csak az 1999 körül megjelent AAA címek a kivételek (quake3 és társai).
-
zoltanz
nagyúr
válasz
KROK640 #91660 üzenetére
"A top P3-as procik idejében már bőven elterjedtek a 3D gyorsítók, és csak az olyan szent Voxel szekta tagok mint a Delta Force 1-2 nem használtak 3D gyorsítást"
Mai multimédiás lejátszó Kodi UI-ja szofveresen (hardveres OpenGL helyett) elindítva megeszik egy tuningolt Pentium Dual Core procit 3,5 GHz-en.
-
törölt tag
válasz
KROK640 #91688 üzenetére
Állítható 2M-64M között a SIS VGA mennyit használjon belőle.
A 3D lassító 16M+ esetén aktív, ezért erre állítottam be.Fene, hogy az összes CF kártyámat "removable disk"-nek látja.
Az egyetlen industrial cf kártyám pedig úgy tűnik csak pio módban megy.
A kingston kártyáimat nem tudom átállítani fixed disk módba. -
gban
veterán
-
Fücsök007
őstag
válasz
KROK640 #91669 üzenetére
De létezik, korai SLOT1-es lapoknál bizony képesek mindkettőt kezelni és csak 1 féle foglalat van, ami univerzális, így mindkét rammal használható. Intel 440LX/BX-es északi híddal szerelt lapok ezek, és 8MB a legkisebb méret amit kezelnek foglalatonként. Ezek már késői EDO ramok, amik nem illeszkednek a korai foglalatokba egyébként, továbbá 60ns-os késleltetésük van.
-
Fücsök007
őstag
-
fatpingvin
addikt
válasz
KROK640 #91625 üzenetére
most erre mit mondjak. ha nem értettem volna a pingvinekhez, akkor valószínűleg nem tanultam volna tovább bioinformatikusnak és most nem vettek volna fel az akadémiára munkatársnak. lett volna helyette valami más. ha a nagyanyámnak áramszedője lett volna, akkor meg ő lett volna a körúti villamos, legyen neki könnyű a föld.
-
válasz
KROK640 #91636 üzenetére
DDR2-ből tudja a 4*2 GB-ot, DDR3-ből 2*2 GB-ot kell tudnia (2*2 GB OCZ Platinum 1333-assal és G.Skill RipJaws 1333-asokkal ment).
Ha van DDR2800-as ramod, nem leszel átrányban vele, főleg ha felpiszkálod a CPU-t és a ramot hozzáigazítod.
Occsón: Elég sok DDR2800-as ram tudja a 900/933 MHZ körüli értékeket hozni.
Drágábban: Persze a legtutibb valami jóféle 1066-os GEIL volna pl., ezek mennek 1200 körül is.Arra figyelj, ha nem stock DDR2/DDR3-as ramokkal használod, hanem olyanokkal amik szabvány feletti feszt kérnek, előfordulhat, hogy előtte stock rammal kell indítani és felemelni a RAM feszkóját.
4 modul DDR2-nél szükség lehet az IMC fesz emelésére is (nem biztos, de lehet).
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Yettel topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- bambano: Bambanő háza tája
- 3DMark05 eredmények
- Milyen Blu-ray írót?
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Delta Force (2024)
- A komplett platformot kínáló cégeknek kedvez Donald Trump vámpolitikája
- További aktív témák...
- Intel Core ultra 7 265K CPU leárazás!!!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 9 5950X 16-Core 3.4GHz AM4 (64 M Cache, Up to 4.9GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i5 10500 - 4.5 GHz - 6mag/12szál - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest