Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• KROK640

nagyúr

válasz frescho #113439 üzenetére

Az egy más dolog, hogy nálad mi volt, meg más, hogy mi a mainstream. Ahogy írtam, erre nagyon jó, ha megnézed a számtech boltok gépes kínálatát, az előre összerakott konfigokat.
    A múlt évtizedben, pláne a 6th gen idejében szerintem még a 32GB RAM is igencsak ritka volt. Anno amikor én anno megvettem a 4th gen-t 16GB RAMmal, akkor mindenki nézett rám, hogy minek ennyi RAM, a fele is too much... és igazuk volt, mert 1 év múlva eladtam 8GB-t a gépből, mert egyszerűen semmi szükség nem volt rá, az ára meg jól jött.
    Szóval neked jól jött a 6th genben a 64GB RAM, de általánosan ma, még a 32GB kezd elterjedni, lehet h év végére már a 64 is jobb kezd, majd kiderül.

Érdekességképp nézelődtem kicsit, a 6th gen 2015 aug-ban startolt el, megnéztem akkoriban (utána pár hónappal) Milyen gépeket javasoltak itt a fórumon, és végig mindenhol azt látom, még a 6th gen I5-ök mellett is, hogy 8GB RAMot javasolnak.

A 6th gen elvitt 64GB RAMot, meg neked volt is bele annyi, de általánosan nem volt elterjedt, sőt, még ma is leginkább 32GB RAMot szoktak javasolni.

2022-ben én is összeraktam egy I7-est 128GB RAMmal, RTX 3090-el, 1TB M2, 2×4TB SATA SSDvel és 2×18TB HDDvel, de ettől még tudtam, hogy nem ez az általános, még az új gépek között sem.

Új hozzászólás Aktív témák