Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
joker1220
őstag
válasz Perseus871 #76040 üzenetére
Szia
1. kép
A procinak szerintem állíts be 1.35V az 1.15V helyett
NB voltage -t tedd vissza Auto beállításra2. kép
C1E Enabled
Core C6 State Enabled
APM EnabledÜdv
,,A lustaság nem más, mint pihenés mielőtt még elfáradnánk''
-
M0ng00se
őstag
válasz Perseus871 #76040 üzenetére
Báttya' kevés a feszültség
Ezeknek a prociknak az alapfeszültségük 1,3V körül leledzik vanni (van, meh). Annyira állítsd be ha a gyári értéket szeretnéd elérni.V6
-
belaazallat
addikt
válasz Perseus871 #76038 üzenetére
1,15V 4GHz-hez.
Kicsit kevés. azért fagy mert túl alulfeszelted. A proci alapfeszültsége kb 1,35V
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
joker1220
őstag
válasz Perseus871 #76034 üzenetére
Fotózd le a bios oldalakat és rakd fel a képeket hogy látni lehessen hogy mi van beállítva most.. Üdv
,,A lustaság nem más, mint pihenés mielőtt még elfáradnánk''
-
belaazallat
addikt
válasz Perseus871 #76030 üzenetére
Minden nagyon szépen le van írva az összefoglalóban....
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
belaazallat
addikt
válasz Perseus871 #76028 üzenetére
Szia!
De, azt ami túl lett hajtva.
-
DraXoN
addikt
válasz Perseus871 #75873 üzenetére
gonoszak ezek a sata kábelek
The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
DraXoN
addikt
válasz Perseus871 #75868 üzenetére
értem, és köszönöm ...
ha olvas akkor valóban lehet merevlemez gond, de lehet a sata kábel is hibás, tapasztaltam már nem egyszer, hogy pár év után "elöregszenek" és hibaforrássá válnak... én már úgy kezdek, ha új merevlemez, vagy új gép, sata kábelt nem hasznosítok újra.. inkább újat veszek és használok (tényleg okozott ár nekem pár kellemetlen alkalmat). azon belül is azokat szeretem amiknek van "rögzítő" része, ne is csússzon csak úgy ki a helyéről.
The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
DraXoN
addikt
válasz Perseus871 #75864 üzenetére
fura "hiba" tud lenni, de jártam már úgy, hogy a sata kábel volt a kuka.
ezzel a hibával az a baj, hogy "nehezen reprodukálható" ... én is csak úgy jöttem rá, hogy pont figyeltem a gép elejét és láttam a merevlemezt felvillanni amikor a kék képernyő bejött (mindenféle más és más hibaüzenettel.. ami hol memóriahibára, hol vga driver gondra "hivatkozott")... smart adatokban semmi se volt, de egy sata kábel csere "javította" a gondot...
De továbbra se kaptunk infót, hogy a gép mióta van az adott állapotban "összerakva", mióta használtad (esetleg hiba nélkül), és/vagy mióta hibával?
ezek az infók segíthetnek a hiba keresésben.. elsősorban annak megállapításában, hogy volt-e egyáltalán stabil valaha és azóta romlott el, vagy valami "alapból nem oké".
-
Tomko78
őstag
Ma már olyan jó árban van az ssd érdemes mindenféle képen venni , egy 120 gb ssd 7 ezer forint körül van és bőven elég rendszer számára .
„Áldott az Úr, az én kőváram, aki hadakozásra tanítja kezemet, s viadalra az én ujjaimat.”
-
nagyúr
így már jártam én is, eldöglött egy 500-as Toshiba HDD-m, szép fokozatosan.
Ám egy SSD-t potyára nem veszel semmiképpen sem, nagyon feldobja a gépet.
A HDD adat és tápkábel csatlakoztatása biztos hogy nem hibás ?
Kölcsön HDD egy teszt erejéig ?
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
DraXoN
addikt
válasz Perseus871 #75860 üzenetére
nem feltétlen az okozza, nekem is az van, még sincs semmi gond...
-
nagyúr
válasz Perseus871 #75856 üzenetére
Üdv.
A CPU/RAM/VGA/stb. alapon van, vagy ezek közül bármelyik meg van húzva ?
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
DraXoN
addikt
volt egy kb. 3-4 hónapos időszak amikor az első spectre patchek kijöttek, az MS valamit elszúrt AMD FX cpuk esetén és fagyhatott tőlük a cpu ... aztán "halkan" javította, kimondottan meg se említve, hogy javítva lett ilyesmi, de egyszerre csak "elmúlt" sokaknál ez a jelenség... (nálam is volt, nálam is elmúlt)...
a gép mikor lett összerakva? korábban jól működött az adott felállásban? tuning van?
pusztán a ram mennyiség miatt nem fagyna a gép.. maximum halál lassú lenne...The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
belaazallat
addikt
Milyen táp van a gépben. Win 10? Melyik frissítés van fent? Már csak azért, mert maga a Win 10 képes random fagyásokat produkálni AMD-s rendszeren, olvass vissza, elég sok felhasználónál jelentkezett.
-
Hencso
Ármester
válasz Perseus871 #75852 üzenetére
folyamatosan fagyhat bármilyen alkatrész véget pl ram vagy ssd vagy hdd de azt sem tudlyuk milyen konfigod van ha le írod lehet meg lesza gyenge lácszem is...
Samsung Galaxy Note 20 Ultra
-
DraXoN
addikt
válasz Perseus871 #75852 üzenetére
Biztos, hogy a cpu driver a baj?
-
DraXoN
addikt
válasz Perseus871 #75850 üzenetére
miért akarnál olyat leszedni?
windowsba/linuxba/bsdbe alapból van driver hozzá, nem kell semmit telepíteni pluszban.The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Ryzen 5 3600
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900KF 24mag 32szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest