Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
DraXoN
addikt
Ti melyik cpu-t választanátok?
hozzájutottam (vettem) egy 8320ast (jó áron volt).. mint "utolsó fejlesztés" még egy pár hónapig hagynám ezt a gépet ami van ... pontosabban, amíg nincs épkézláb vga a piacon.. a memória már nem érdekel...
na.. 2 cpu van nálam most:
FX6200, az épp még hűthető vége: 4.5GHz 1.425V (~65°C) ... efelett csak további feszültség emeléssel menne, de használni 4.3Ghz 1.35V-on használom (úgy még az 50°C se tudja átlépni!).
FX8320, 4.3Ghz 1.45V a vége, de 58°C-nál többet nem tudtam kipréselni prime+ibt egyidejű futtatásával se.az első 6 mag, de még az első generációs bulldozer, a második 8 de már a második generáció ... IPCben kb, az a 200MHz-el kiegyenlíti egymást..
érdekesség, hogy a magasabb feszültség ellenére, alapjáraton hűvösebb az FX8320 a másikhoz képest (hiába ott az under volt .. van fejlődés a 2 gen között).
Tehát ... van egy 6 magos, de "jobban" sikerült első generációs példányom és egy 8 magos második generációs ami nem túl tuningbarát (csak immel-ámmal)... bár nagyon magasabb órajelen úgy se hajtottam volna (max megnéztem volna amíg bírja a Hyper 212+ ... De az a gyári 1.45V már így is elég magas, nem akarok többet adni neki.
Ti melyiket tartanátok meg? ... futtattam pár játék tesztet, de kb. azonos értékeket hoz, ott ahol nincs minden mag használva.. azonos órajelen egy kicsit gyorsabb a 2. generáció.. persze ha minden mag használva van akkor már majdnem 30% a különbség..
Melyiket tartsam meg, és melyiket adjam tovább?
[ Szerkesztve ]
The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Garanciális Intel Core i5-10400F
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Eladó! 150.000.-
- Értékelés alatt - AMD Ryzen 5 7600 (3.8-5.1 GHz, 6 mag, 12 szál, 65 W)
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest