-
GAMEPOD.hu
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Habugi
addikt
válasz hackeeeee #45297 üzenetére
Azt nem tudom, ennyire nem értek hozzá.
Egy biztos, tudják ezek a lapok is, csak forceolva van bios szinten highra vagy veryhighra és nem módosítható/elérhető.Azabaj az IDDQD-vel, hogy megszünne minden kihívás, mert feltolnám egyből 6Ghz-re!
(#45298) EnterR:
(Gúglizni nem ér! Bár lehet lee56 ezzel nem értene egyet.. )
Csak viccelek!
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
Habugi
addikt
Az utóbbi 1évben amiket az ismerősöknek összeraktam gépeket, már mindegyiknek UEFI-s biosa volt.
Nem állíthatom, hogy szeretem. Nekem még mindig szokatlan, semmi nem ott van ahol "lennie kéne".
(#45291) hackeeeee:
Igen, az adv chipset features. Igaz a pciet inkább nem buherolom, se az SB-t.
Kár, hogy az LLC-t nem lehet így elővarázsolni.
Lehet ha bepötyögöm, hogy IDKFA akkor olyanom is lesz? Aki nem tudja ez micsoda, az bezony még pelenkázásra szorul....játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Aki "régebb" óta foglalkozik gépekkel, azoknak a régi, mondjuk award bios sokkal jobb, használhatóbb. Hidd el, egy olyan illetőnek, aki főként új vasakat pakolnak össze, és ott UEFI-s lapok vannak manapság, sok mindent elég nehezen találna meg a régebbi bios-ban, hiába tudja ugyan azt.
A másik dolog ami az UEFI malmára hajtja a vizet, az a win8, és az UEFI boot, mondjuk az más kérdés, hogy ahhoz más fájlrendszer is kell.
Véleményem szerint ezért lettek UEFI-sek már az újabb revíziós 990fx-es lapok is.
Ezért is vagyok kíváncsi a rev3 ud5-re, hogy vajon milyen lesz a bios.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
MrM94
addikt
válasz Habugi #45290 üzenetére
En jobban ereztem magam a biosba,mint uefiben.
Meg amugy eszrevettetek mennyire fel lett futtatva az uefi?Ha mar nem uefis a lap akkor mar szajhuzas van ra.Kozbe sokkal stabilabb es faszabb a BIOS,konyebben kezelheto.Legalabbis szamomra.Az alvástól megéhezek,az evéstől elálmosodok.Így Macskasztikus az élet.
-
Habugi
addikt
Igen, ezt írtam is, hogy az egy dolog hogy nem állítható az LLC, de terhelésre azt adja neki ami be van állítva, nincs közben droppolgatás se egyéb anomália.
Mivel valaki kérte privátban és amúgy is szóba került a nem UEFI-s bios, a beállítások nálam:
Főmenü: [link]
M.I.T. két részben: [link], [link]
DRAM Conf.: [link]Advanced: [link]
Egyébként lee56, itt az advanced bios featuresben jelenik meg legfelül az LLC azokban a bizonyos kérésre kiküldött biosokban, láttam pár képet/videót.
(#45287) MrM94:
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
Jujj... ez sexy volt.
Akkor is csak az ASUS csak az ASUS! Pártatlanul, egyszerűen: ASUS.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz marquuard #45286 üzenetére
Ha nem raktáron van, akkor sajnos benne van a pakliban. Több helyen érdemes ezt leinfózni.
Olyan ez mint annó a prociknál a stepping. Főként a s775-nél ment ez.
Hát, majd meglátjuk.. Ugye az fx9xxx széria eleve csak UEFI-s lappal megy, ergo rev.3 rev4.
Ha minden igaz, akkor még a héten lesz szerencsém az UD5 rev3.0-hoz egy 8350 társaságában. Kiderül, hogy mit tud majd. Én is kíváncsi vagyok, hogy milyenek a beállítási lehetőségek. LLC...stb, stb.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
MrM94
addikt
válasz marquuard #45286 üzenetére
Halal komolyan mondom,hogyha nekem most FX em lenne alaplapot keen valtanom,en ud3as gigat vennek rev1et.Se saber se rog se semmi.a sima ud3as rev1et vennem.Bennem olyan szinten mely nyomokat hagyott az az alaplap,hogy a mostani maximusom sem hagyott olyanokat.
[ Szerkesztve ]
Az alvástól megéhezek,az evéstől elálmosodok.Így Macskasztikus az élet.
-
marquuard
veterán
válasz hackeeeee #45283 üzenetére
Én az egyik bolttól megkérdeztem emailben, hogy hányas a revíziószám. Jött is a válasz, hogy nem tudják, de ha megrendelem és nem az jön, ami nekem kell, akkor küldjem vissza.
Bár úgy hallottam, hogy a rev 3/4-el vannak gondok.
Macsek, neked meg köszönöm. Ha neadjisten nem jön össze a pénz UD5-re, vagy Sabertooth-ra, akkor szerintem UD3 lesz. Bár az M5A99FX még kérdéses. Nagyon szimpatikus, semmi hype de nem tudom... bírná az 0/24-be az 5GHz-et 8 magra?
PSN ID: marquuard
-
lee56
őstag
-
MrM94
addikt
válasz marquuard #45282 üzenetére
A rev1 es giga ud3 tudod hogy megy tuningba?LLC sincs benne. Ocsem 1.45 allitasz be neki 1.44et ad neki!Kussol es megy,nekemis rev 1 volt jo kis biossal nem noob friendlyt uefivel
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz marquuard #45282 üzenetére
Nem feltétlen, vannak újabb revíziók is, csak random, hogy hol mondják meg, vagy írják ki. De kiírni általában nem szokták sehol, leinformálni lehet max.
Ismerősömnek pl. kimondottan rev. 3.0-t kértünk 990FXA-UD5-ből, és azt is kaptunk.
UD3-ból is szinte biztos, hogy van újabb revízió, csak kérni kell, hogy nézzék meg, hogy pontosan milyen.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
marquuard
veterán
válasz Habugi #45281 üzenetére
Ahogy elnézem, Mo.-n csak rev 1.0-s Gigát lehet kapni az UD3-ból. Nem tudom, alaplap téren nagyon laikus vagyok az Ass Rock után. Gondolkodtam M5A99FX-en, ami viszont 6+2, és a 6-os szám láttán elmegy az életkedvem, mert biztosan nem megy majd a 8 magos 5GHz-et. Ki kéne pihennem magam, nagyon túlreagálom az egészet.
-
Habugi
addikt
Nos az első mondat okán már el is terveztem, hogy amennyiben sikerrel jársz, vendégem vagy egy sörre.
Utána azonban hamar nyilvánvalóvá vált, még örülhetek, hogy nem téped le a fejem és h*nysz bele a tüdőmbe. A LGTFY link nélkül nem is lett volna az igazi, szerintem =WiNTeR=-el együtt üldözünk majd a "hálánkal" egy ideig..
Mondanom sem kell gondolom, már egy ideje kigúgliztam azóta, le is töltöttem stb, kb azután, hogy elküldtem a postot. Bevallom nem mindig olvasok vissza, van hogy napi 70+ hozzászólás termelődik itt, agyhalott állapotban hazaérve átfutok rajtuk és kb ennyi.
Igen, lusta vagyok, most lebuktam. Rákerestem, sajnos nem ide hanem az OFF-osba postoltam anno, hogyha a lustaságnak lenne szobra rólam mintázták volna, magam is utálok 80x leírt dolgokat ismételgetni.[ Szerkesztve ]
-
lee56
őstag
válasz Habugi #45267 üzenetére
Nah, írtam nekik BIOS ügyben. Ha lesz válasz, te tudod meg elsőre, illetve másodikra
OCCT-t pedig már említettem párszor, de ha kicsit aktivizálod magad, van itt topikon belüli keresés, na meg ott a google vagy bármilyen más kereső, aki a barátod.
De csak a te kedvedért akkor belinkelem a legutóbbi hozzászólásom, ahol hozzád hasonló abszolút lusta emberek kedvéért már egy kis LGTFY linket is csináltam, erről akkor gondolom lecsúsztál, de itt van ismét, tessék.
No Comment
-
Norbika88
senior tag
válasz MiklosSaS #45277 üzenetére
Csak Fanuc vezerlésű gépeken dolgozok; Moriseiki, Fanuc robo drill.palettástól osztókészüléken át, ill két db Mazak, egyik 5axis. Beállítás,gyártás
+Mastercam X6 programozás.Jelenleg van munka helyem De ha nem gond akkor ezt az "ajánlatot" elmentem.
Egyébként még mindig lekapcsol, a gép
-
watador600
senior tag
válasz MiklosSaS #45275 üzenetére
Ezt hogy érted?
2 szintel visszább engedtem a feszt most úgy nézki oké. Köztes feszeken, kékhalál meg fail volt.
Most nézem.. Ugye visszább engedtem a feszt, de aidába a cpuidbe alap feszt ír, pedig elvileg kisebb van beállítva... Nem tudok eligazodni ezen.
Másik: 40-41 gflops az nem kevés egy fx-8350-től?
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 11T White / Opel Astra K 1.4T / LG C3 55"
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Norbika88 #45276 üzenetére
Dobjal csak szepen egy oneletrajzot az adatlapomon levo emailre. Ebben a szakmaban dolgozom en is.....es igen ! Tobbszor is kerestem CNC programozot ! Olyat aki be is tudja allitani a gepeket !
Ismered a FANUC gepeket ?
[ Szerkesztve ]
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
Norbika88
senior tag
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz watador600 #45274 üzenetére
minden mas stabil ?
-
watador600
senior tag
Létezik az hogy 4,4 ghznél és 1,356V-nál fail legyen IBT-nél? Vagy én csinálok valamit rosszúl? LLC highon, nb 2400 mhz, ht 2600, turbo core meg minden power saving mód disabled.
-
Yllgrim
őstag
válasz Norbika88 #45268 üzenetére
Masodik kep alul, NB voltage ne legyen manualis, hagyd auton. CPU/NB es a HT link nalam 2200/2600, a gyari adataidat ugy tudod kinezni h Biosban F5, leokezod, mikor visszamesz akkor ott vannak a gyari ertekei, azt allitsd be kesobb manualisra, CPU/NB-t ha tenyleg jo a tapod (lasd enyim gold 650-os Seasonic, tehat tenyleg jo tap) akkor feltolhatod 2600/2600ra is.
Ujra Masodik kep, Digi + power controlba menj csak be es ott lesz meg par erdekesseg, arrol tegyel kepet, ejszaka megnezem, most megyek Londonba felszedni anyost a repterrol... 4 ora kocsikazas...
4.8Ghz-en en adok neki 1.44V-ot, az ugy nem is sok, nem is keves.
[ Szerkesztve ]
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Force shall free me.
-
kungzi
veterán
nekem a 4,5GHz-hez 1.32V kell, az 5GHz-hez már 1.5V felett
-
=WiNTeR=
senior tag
-
Norbika88
senior tag
Mit nem látok át, IBT-vel egy kört nem tudok lefuttatni mert a gép lekapcsol, és ámen, csak úgy lehet újra bekapcsolni ha tápot lenyomom.
Hőfoknak ideje sincs felmenni, aidaval is nézem.[ Szerkesztve ]
-
Habugi
addikt
válasz stratova #45260 üzenetére
Még nem futattam, de az általad és lee56 által közölt dolgok után, úgy vélem nem is fogom.
(#45261) Yllgrim:
Még egyszersem halt be IBT alatt, maximum kevesebb Gflopsot kaptam ha variáltam a beállításokat.
Az 1.5V-ot nem buherolom, 1.475el próbálkozhatnék ugyan de minek, amikor ilyen melegben is faszán 70alatt tartja a hűtő IBT közben?
Furge? Nekem mondod, imádom!(#45262) lee56:
OCCT nem tudom micsoda.
Egy kis 1280*1024es második monitoron jószerivel mindig fut a HWInfo, látom hogy terhelésen mindig felveszi az 1.5V-ot, böngészés/filmezés közben nem, de az nem is érdekel semmi jelentősége.
Igen, van LLC-nk csak állítani nem tudjuk. Járja egy olyasfajta urban legend az étert, hogy ha rev 1.0-1.1 tulaj ír egy levelet a Gigának amiben LLC-s biost kér jó esélyjel kap is, én írtam nekik februárban, azóta is a biosomat várom, ha gondolod próbáld meg.(#45264) watador600:
Igen, elképzelhető. Teszteld ki.
(#45265) St0keR:
Teljesen jó.
[ Szerkesztve ]
-
lee56
őstag
válasz Yllgrim #45263 üzenetére
Azt hiszem itt a legtöbb embernek nem kell bemutatni az intelt, és a mocskos kis üzleti húzásait.
A többszálra optimalizálás meg nem minden esetben történik jól, bár van pár kivétel, ahhoz amit emlélítettél én is tapasztaltam hasolót az AC Revelations esetén, szépen elosztja a terhelést, az AC3 meg már nem annyira, pedig az később jött ki. Viccelődtünk is a macsekkal erről, hogy biztos visszafejlődtek időközben ubisofték.
Valójában abu párszor már leírta, hogy nem feltétlen a lusta programozót kell fellógatni ilyen esetben, sokkal kevesebb beleszólásuk van nekik mint mondjuk a drága kiadóknak, akik idő előtt kiadnák inkább a játékot, minél kevesebb plusz munkával, a hibákat meg majd javítják utólag (jó esetben). Optimalizálás meg nekik aztán nem túl jó biznisz.. Ehhez mondjuk a hosszú ideje elavult DX-nek is van köze rendesen, rengeteg munka és idő és/vagy nagyon tehetséges programozók kellenek hogy jól kezeljen sok szálat jelenleg egy játékmotor. Ezért is tekintenek megváltásként sokan a mantle-ra. Szóval kicsit öszetettebb dolog ez azért.
No Comment
-
St0keR
tag
helló, azt akarom kérdezni hogy fx 8350 alapjáraton 37 fokos terhelés alatt meg 58-60 fokos az jó vagy már magas ?
Alaplap:ASUS M5A97 EVO R2.0 Processzor:FX 8350+Cooler Master Hyper 212 EVO Memória:Kingston HyperX 2x4Gb SSD: Samsung 840EVO 120Gb Vinyó:WD Blue 1TB Táp:Cooler Master GX 550W Gépház: Cooler Master k380 Monitor:BenQ GW2255+GW2265 Headset:Genius Cavimanus 7.1
-
watador600
senior tag
IBT-nél, ha linpack errort kapok az miért van? Simán lefutott a teszt, highon, 10-szer. 4.4 GHZ-ra próbálnám belőni a lehető legalacsonyabb feszen. Lehet, hogy kevés neki?
(#45265) St0keR
Szerintem az teljesen jó. Nekem is ott körül vannak az értékek.
[ Szerkesztve ]
-
Yllgrim
őstag
Talan egy jo pelda a WD, szarul optimalizalt, NV keze fele huzott a fejlesztes alatt is megis AMD kartyakon jobban fut es azt kell hogy mondjam mind a 8 szal ki van hasznalva rendesen a jatek alatt. De mondok egy hulyebb peldat, nagy szerelmem most a Mass Effect, mar az elso reszben (2007-ben jelent meg) is egyenletesen hasznalja a 8 szalat(!), neztem is h wtf, de sajnos igen, DX10-es jatek alatt a Bioware programozoi vagy akkor, vagy egy kesobbi patch kereteben megoldottak es mind a 8 szal fut.
Magyaran akik 2007-tol kezdve egy processzor magra fejlesztettek, azok elmehetnek a pics@ba hogy ilyen lusta programozoik vannak, vagy a fejeseik a penzugyi haszon miatt leroviditettek a fejlesztesi idot elveve az optimalizalastol, a lenyeg h meg tudtak volna tenni.
Ha elolvasod a fent emlitett peranyag elso par oldalat, arrol szol h a kekek hogyan befolyasoltak a piaci szereploket (penzel, meggyozessel, nyomasgyakorlassal...) h az o portekajukat tamogassak, vagyis a maradi elgondolast ahol meg tudod mutatni h a te procid a jobb, mert ahelyett h megosztanad a terhelest tobb mag kozott inkabb egy vagy max 2 magra fejleszteted a rendszereket, mindezek mellett evente kiadnak egy "erosebb procit" kemeny 4-5% al erosebb verzioban. Koszi...
Uh en mar csak ezert sem fogok venni intel procikat, nem tamogatom ezt a fajta hozzaallast, most mar terjedni fog lassan a tobbmagos tamogatas. Ez esetben a 8 magos FX-em meg sokaig huseges kis tarsam marad.
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Force shall free me.
-
lee56
őstag
válasz Habugi #45259 üzenetére
Hmm az már kicsit több valóban, de én inkább a CPU-Z-nek hiszek, érdemes lenne talán az OCCT monitorozó részlegével is megnézned, hogyan alakulnak a feszültségek terhelés alatt.
Szóval akkor azt mondod van LLC-nk, csak nem lehet rajta állítani, de jó?!
(#45260) stratova : Igen, még majdnem bele is írtam, az előbbi kis kirohanásomba, hogy jóhogy nem Superpii-vel méritek le, mit tud egy FX-8 . . .
De valahol ez is lenne a lényeg az ilyen kahajcsa-e vitákban. Egy olyan processzort, aminek több mint fele malmozik egy (régi / elavult / kevésszálas) teszt alatt kicsit nem fer összehasonlítani, olyannal ami alapból magonként erősebb. Vajon melyik fog egy top VGA-t jobban kihajtani ilyen helyzetben? Persze tisztában vagyok vele még ma is a programok jórésze inkább 4 mag alatt érzi jól magát, de hát erről meg nem az FX tehet. Ha valaki tudja hogy főként ilyen programokat futtat, akkor vegye azt a processzort, ami arra a feladatra alkalmasabb.
No Comment
-
Yllgrim
őstag
válasz Habugi #45256 üzenetére
Itt a peranyag (most nem tudom melyik per ez, egy a sok kozul), de van meg sok, csak keresgelni kell
5Ghz-en erezhetoen furge a rendszer, ha ott jol beallitod akkor IBT lehet nem szalad vegig, de olyan teljesitmenyt kapsz h besirsz, nalam most 4.8-on jar es teljesen szuperul meg vagyok elegedve vele.
[ Szerkesztve ]
-
Habugi
addikt
válasz MiklosSaS #45257 üzenetére
Szuper, akkor ennyit tud.
Legyen igazad, hogy 4.5-5.2 közti tartományra tervezték őket, mert én most jóideig meg fogom tartani ezt a beállítást, tetszik. Fél évig 4.5ön használtam a régi ház/hűtő okán, van különbség.Kicsit visszább olvastam a topicban időközben (jobb később mint soha ), egészen tavalyig, úgy láttam illik Cinebench teszthez beállításokat mellékelni, mivel erről lemaradt.., ugyan azokat a beállíásokat használtam mint legutóbb az IBT hőmérséklet teszthez: [link]
Szerk.:
(#45258) lee56:
A linkelt IBT-s képen láthatod, hogy míg a CPU-Z 1.440V-ot mutat, a HWInfo-ban a max oszlopban látható, hogy terhelés alatt 1.504V-ot kap a vcore. Úgy tudom highra vagy veryhighra van forceolva a BIOS-okban az LLC, problémát nem okoz. Egy külföldi fórumon olvastam, hogy amennyivel kevesebbet mutat a CPU-Z, annál többet kell neki adni a BIOS-ban. Na ez egy nettó baromság, simán felvesz játék közben is 1.5V-ot, függetlenül attól, hogy idleben 1.440-et mutat a CPU-Z. Egyszóval problémát nem okoz, csak kipróbálnám extremen is..
[ Szerkesztve ]
-
lee56
őstag
válasz Habugi #45253 üzenetére
Az nincs De igazán nem is hiányzik, extrém tuning annyira nem izgat, így is alig bírom hűteni ebben a melegben Amúgy meg ezen a négy és feles szinten még a drop nem annyira vészes, 1.41V-ra van belőve BIOS-ban, és hoszabb távú terhelésre fel is kúszik 1.39V körülire. Alapból meg 1.36V-on ketyeg ha csak részleges terhelést kap, ez így pont jó szerintem, amég ilyen stabil droppolhat amennyit jólesik felőlem.
(#45254) EnterR : Hát jótól kérded, mivel én még nem láttam ilyet, csak hallottam, illetve írták a giga lapok fórumában itt. De amikor eljutna a BIOS (vagyis UEFI)-ig ugy gondolom, ott indulhat ujra.
(#45257) miklosss2012 : Igen, kicsit túl optimisták voltak a tervezéskor, de P4 esetéből kiindulva nem sok jóra lehetett számítani, annak is ugye rengeteg gihahertz-et szántak volna, gyors is volt (eleinte), csak épp jobban fűtött mint a kazán, és a fogyasztását sem lehetett egy pont után kordában tartani. És be is jött a negatív jóslat, Steamrollerrel még vissszább is vettek az alapórajelből APU fronton.
[ Szerkesztve ]
No Comment
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Habugi #45256 üzenetére
Igen, realis az a teszt. Az a program ami kihasznalja a sok szalat, ott nem gyengebb mint egy 3770K. Csak az a baj hogy az FX-nek olyan 4.6-4.8 GHz korul kezd megjonni az ereje. Jol lathato hogy ezeket a processzorokat 4.5 - 5.2 GHz kornyekere teveztek.
Annak idejen nalam az 5.1 GHz-es 8350 jol szajan vagta a 4.9 GHz-es 2600K-t, munkaban...olyan programmal ami meg tudta mozgatni a 8 szalat.
-
Habugi
addikt
válasz Yllgrim #45255 üzenetére
Jaj de aranyos, volt ilyen peres mókulás? Állati..
Köszönöm az infóáradatot!
Reális vagy sem, ezeket produkálja a 8320asom:
Cinebench R15
Multicore:Singlecore:
Közben privátban egy kolégától kaptam tippet, hogy singlecoret SuperPi-vel tesztelünk, szóval ránézek arra is.
Amúgy soha nem volt fétisem, hogy a 32k-ért vett procimmal versenyezzek a 70-80k-s I7-ekkel.
Normális új ház, jó hűtő, mindez egy hete. Szóval egyelőre keresgélem a configban rejlő egészséges határokat, mert eddig nem volt rá lehetőségem...játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
Yllgrim
őstag
válasz Habugi #45253 üzenetére
Azt nem tudom h most mennyire kiegyensulyozott a Cinebench, ott amr voltak jobb eredmenyeim mint 3770k-nal is, es 4-5%al elmaradva 4770K-tol (4.8Ghz). Ez nem tudom h annak tudhato-e be h miutan az AMD megnyerte ellenuk a pert mert Intel-t tuningoltak a korabbi tesztjeikben vagy ez a valos eredmeny es kulonbseg a ket prociban.
Ami tuti h nekunk atlagos gamereknek, otthoni felhasznalasra nincsen szuksegunk "erosebb" procira, minden jatek ami kell megy Ultra-very high settingen 60FPS koruli eredmennel es ezt mar itt kiveseztuk h eleg is. Akinek extrem elvarasai vannak vagy 100FPS-el akarjatszani es kell neki a bika proci hozza szive joga.
AMD huzott egy erdekesett az FX szeriaval, aminek az eredmenyei majd a DX12, Mantle es egyebb low level API-kkal jonnek ki, a baj csak az h nem jottek ki ujjabb procik ebbe a csaladba...
Jelen allapotaban nem 100% a GPU minden progi alatt minden korulmenyt figyelembe veve, ez valakinek a nem hajcsa ki kategoria, amig a 60 FPS-em van, oszinten... nem erdekel
Ahogy elnezem a vilag szepen lassan elmozdul a keves de bika processzormagtol a sok gyengebb fele aminek ha meglesz a tamogatottsaga akkor a kovetkezo agya a kovetkezo gepemnek is AMD-s lesz
-
Habugi
addikt
Teljesen komolyan kérdeztem, utólag visszaolvasva valóban a "sárga kérdőjeleset" kellett volna választanom..
Köszönöm, akkor neki is esek, kb 3 perce töltöttem le, egyelőre nem találom az egyszálas tesztet de csak meglesz valahol.
Órajelet egyelőre nem emelek tovább, azért is tértem át az NB-re kicsit. L3 caches infóért örök hála, nem tudtam.Szerk.: igen, pontosan ugyan olyan lapunk van, az enyém sem UEFI-s.
Nem tudom mennyire viselném nehezen, átkéne élni előbb.
Apropó, nincs véletlen valami kincstári Gigától szervírozott biosod, amiben van LLC?[ Szerkesztve ]
-
lee56
őstag
válasz Habugi #45251 üzenetére
A szmájlid miatt most nem tudom, ezt komolyan kérded vagy csak ironizálsz?
Amennyiben az előbbi, úgy a válaszom az, hogy az egy korrekt teszt, csak futtasd le és meglátod.CPU-NB tuning pedig leginkább akkor előnyös, ha sok L3 sebességre érzékeny programot futtatsz (tömörítők ilyenek pl.).
De a legtöbbet az egyszálas teljestményen leginkább az órajel egekbe emelése javítana, kár hogy annak is megvannak a határai.
Amúgy az én lapom se indul kétszer. Állítólag az UEFIs reveknél fordul csak ez elő, de ott se minden lapnál, én visszavinném gariba az tuti, ha ilyet csinálna.
[ Szerkesztve ]
No Comment
-
Habugi
addikt
válasz Taifa Díaz #45246 üzenetére
Az én Giga lapom nem indul kétszer.., ezesetben nyűgje van vajon, vagy fícsör?
(#45247) hackeeeee:
Nem tudom a lap ventivezérlése okán esetleg egyéb, de a Silver Arrow baromi agresszívan reagált arra ha vmi kisebb művelet hatására 4-5 fokot ugrott a proci hőmérséklete. Külön profilt kellett csináljak neki Easytuneal, mert egy pillanatra megugrott a proci 50-52fokig és felturbózta magát 1800-2000es fordulatra, tök fölöslegesen. Most 57 fokig nem engedem 1400as fordulat fölé, ez eddig elég az összes játék alá amit próbáltam és nem is hallom.
(#45248) lee56:
Hamár szóba hoztad a témát, Cinebench R15-öt érdemes járatni tesztelésre?
CPU NB tunningal játszom, elvileg javít valamennyit az egyszálas teljesítményen abban pedig van ilyen teszt, esetleg hagyjam a fenébe mert ez is egy Intel "szponzorált" program, mint a nagy többség?[ Szerkesztve ]
-
lee56
őstag
válasz =WiNTeR= #45203 üzenetére
Kicsit jobban eltrjednek a fejlettebb grafikus API-k, és nem lesz szükség izom procikra. És ha a HSA is kicsit jobban beindul, akkor már lehet hogy tényleg lesz is értelme APU-ra átállni/arra fejleszteni.
(#45232) rudii : Te komolyan abban a 4+1 fázisú seggszikla lapban hajtod az FX-9370-et? Vagy valamit "kicsit" elírtál? Csak mert ez ellentmond a fizika törvényeinek ezen a világon.
[ Szerkesztve ]
No Comment
-
lee56
őstag
válasz Maotun #45221 üzenetére
Na ugye, csak meg kell találni az optimális beállítást,,, Nekem 50FPS alá sem megy ott se, és még csak nem is mantle, csak nem max grafika, ennyi a trükk..
És innentől nem csak neked, hanem mindenkinek aki magára veszi
Már megint mit látok; 1000 éves tesztprogramokat és max 2 magig skálázódó játékokat tesztelünk csúcskártyával és csodálkozunk, hogy az egyszálasan nem túl acélos FX nem hajtja 100%-on végig, ez komoly? Ezen kb akkor kellett voln a meglepődni mikor kijött ez a széria. Kicsit fáziskésésben vagytok.
Akik 3000$-os nosztalgia PC-t szeretnének összeállítani, nyugodtan benevezhetnek egy i7-re is.. , lassan már be lehetne rakni ezt az összefoglalóba is.
Akik viszont jövőálló gépet raknak össze FX-el, azoknak sem teljesen sötét az alagút vége, DX12, mantle, nextgen játékok, stb stb. Mindenki döntse el mik az elvárásai, és úgy rakja össze a gépét, és akkor talán kevesebb sírás lesz a végén.
No Comment
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz marquuard #45244 üzenetére
Én arra gondoltam, hogy, ha alap szorzóval beállítod 1600-ra a ramot (200-as RC-vel) és elkezded emelni az RC-t 200-ról, akkor biza a ram órajele is emelkedik.
@Taifa Díaz: Azért a Gigabyte ventivezérlése is hagy némi kívánni valót maga után. Nem rossz, de lehetne jobb.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Taifa Díaz
őstag
válasz marco0007 #45245 üzenetére
A Gigabyte lapoknak van egy olyan nyűgje - vagy feature, kinek hogy tetszik -, hogy OC ellenőrzés címszóval kétszer indul, ha tuningolsz. Az Asus meg híresen xar ventilátorvezérléssel büszkélkedhet, hogy a másik oldalt is dicsérjem. Válassz úgy, hogy ezek közül melyik dolog zavar kevésbé
Life's a game I cannot win (Type O Negative: Everyone I Love is Dead)
-
Sanyi19
őstag
válasz marquuard #45239 üzenetére
1600-ra van állítva és 215-ös FSB-vel, 2200 az alap NB frekvencia. Mindjárt utánajárok, hogy az időzítés csinálta-e.
ViZion: Igen, köszi az ötletet már is nézem.
[ Szerkesztve ]
“Az élet nagy titka az, hogy nincs nagy titok. Bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte tenni.” (Oprah Winfrey)
-
válasz Sanyi19 #45238 üzenetére
Elolvastad amit írtam...?
Tehát az is kiderült, hogy FSB-t is állítgattál.
4,4 GHz szorzóval megy símán, akkor a ram időzítéseket is lehet gyárira rakni, nem kell kísérletezni. Tesztelésre 7zip ki és becsomagolás elég jó, ~ 1 GB ha tömörítesz már odaver a ramnak.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
marquuard
veterán
válasz Sanyi19 #45235 üzenetére
Nekem ugyanolyan RAM-jaim vannak, mint neked. Alapbeállításként 9-9-9-27 az időzítés, Command Rate automatikusan 1T. Ha neked eltérő, próbáld meg ezeket a beállításokat.
NB alapon mekkora frekvencián üzemel, és mekkorát állítottál be? Mert előfordulhat, hogy kevés a feszültség. HDD-t meg Hard Disk Sentinel programmal tudod csekkolni részletesen, ha a S.M.A.R.T funkció be van kapcsolva BIOS-ban.
Amúgy 1720MHz RAM hogy sikerült? 1600 után 1866 van, de javítsatok ki, ha van köztes frekvencia.
[ Szerkesztve ]
-
Sanyi19
őstag
válasz marquuard #45236 üzenetére
Windows 7 és én húztam, 4,4-en megy. De az NB frekit ma kezdtem piszkálni és csak arra tudok gondolni, hogy az zavart be valamit. De nem tudom reprodukálni sem a hibát. Esetleg megpróbálom, hogy elkezdek áthelyezgetni fájlokat és akkor megnézem, hogy hibás lesz-e. Vagy a hdd döglődne és pont ma kezdte el mikor NB tuningolok? Szerintetek? Memória időzítéseket lazítsam? 9-9-9-24 és a ram 1720-on jár. 1600-as cl9-es ramok.
[ Szerkesztve ]
“Az élet nagy titka az, hogy nincs nagy titok. Bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte tenni.” (Oprah Winfrey)
-
Ez nem az. A tömörítés a memória időzítésre érzékeny. FSB-t is éllítottál, vagy csak szorzót? CPU-Z-vel ellenőrizd a mem időzítéseket.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
marquuard
veterán
Végül is, nekem 4200MHz-en a CPU 4179MHz-en üzemel (CPU-Z szerint), szerintem ezzel nincs semmi probléma. Volt CPU tuning? Ha Windows 8/8.1-ed van, ezen az anomálián meg se lepődj, nekem a 4,6GHz elérése tönkretette a Win8-at.
BIOS resetet próbálj meg.
[ Szerkesztve ]
-
Sanyi19
őstag
Sziasztok,
az NB Freki ha nem kerek 2200,2400,2600 Mhz az okozhat problémákat? Nálam jelenleg 2364 Mhz, prime-oltam fél óráig stabil... de csinált egy furcsaságot a gépem. Telepítettem volna egy bizonyos játékot és kicsomagoláskor checksum erroral elszállt a telepítő. Aztán gép újraindításkor eltűnt az iso fáj, üres a mappa amibe volt.
Előtte helyeztem át. Az előző mappában sincs és az újban sem, ahonnan újraindítás előtt megpróbáltam telepíteni. Tehát volt egy áthelyezés meg egy telepítés lett volna, az áthelyezés után nem ment végbe a telepítés és restart utána nem láttam a fájlt, eltűnt, tehát az áthelyezés sem volt sikeres. Vírusirtó Avira van fent, most gyorsan letöröltem és felraktam egy AVG-t de az sem talált semmit. Milyen furcsaság ez? Rossz NB freki okozhat adatvesztést?“Az élet nagy titka az, hogy nincs nagy titok. Bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte tenni.” (Oprah Winfrey)
-
rudii
tag
Sziasztok! Kicsit más témához tartozó kérdés, de itt mindenki FX-es valószínű így szerintem belefér. Egy AMD FX-9370 4.40GHz AM3+ hoz ti mien hűtőket ajánlanátok ami elbír vele és nem is hangos?
-
Habugi
addikt
válasz MiklosSaS #45230 üzenetére
Na igen, így már egész más, hírtelen tudom is hogy miről beszélsz, jelenleg ugyan ebben a stádiumban vagyok. Épp tökjó, de még jobb lenne HA.., és amikor a következő "HA" is sikerült, jön megint valami.
Ez problémát még nem okozott, valszeg csak azért mert még nem űzöm elég régen a sportot.
-
Habugi
addikt
válasz MiklosSaS #45228 üzenetére
Akkor valamit nagyon szarul csináltál, mert nálam fél év alatt mióta megvan nincs semmi ilyesmi..
Játék alatt egész mást értettem, na és persze az idézettel is. Persze tudod te csak..
-
Habugi
addikt
válasz MiklosSaS #45226 üzenetére
Unalmas az Inteles erőmű mi?
Idézet egy olyan korszakból, amikor az SW még SW volt, mondanivalóval:
- Yoda mester, a sötét oldal erősebb?
- Nem, nem erősebb. Simább.., könnyebben járható!Szerezz olcsón egy 83**-et és gyere játszani!
-
MiklosSaS
nagyúr
A franc egye meg, naprol napra kedvem van egy kis FX-el hajkuszaszni a megaherceket
-
Habugi
addikt
+1
(#45187) Maotun:
Ezer kösz! Biztam benne, hogy átléped az eredményem, esetleg a 28k-t is de ezek szerint nem éri meg bajlódnom az 5.1el. Maradok az NB tunningnál egyelőre..
Ja és persze grat!
4.7-4.8 fölött elég kevés FX-nek sikerült átvészelnie a Vantage procitesztjét, jóféle procid/lapod van!..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
Maotun
őstag
Na szépen visszatértünk az energiatakarékos módba
CoD Ghost vga100%-on 120fps!
A bf4 így is elmegy, de néha lesik az fps 34!!!!!! re is a sanghajos pályán
lemondunk a 4x ssaa ról és lesz ööö é bodottáá -
marco0007
aktív tag
válasz MiklosSaS #45216 üzenetére
Most mennem kell sajnos dolgozni, de holnap reggel kitöltöm normálisan. Az alaplapom szar még, ugye építkezek feljebb szép lassan, ahogy a magyar pénztárca bírja. ASUS M5A78 L LE, de ha már itt tartunk, (tudom ez nem az a topic de) melyik alaplapot ajánljátok a kis szörny alá?
-
MrM94
addikt
válasz marco0007 #45217 üzenetére
Toltsd ki az adatlapod a cuccaiddal.Ha van egy fasza alaplapod akkor 24/7 re max 1.45ot adj neki.Par bencsre mehet az 1.5 ha tudod huteni Taposd ki a belet nefelj nem harap,olyan ez mint a rossz k#rva,aki aztmondja,hogy most vagy m#gdugs rendesen vagy inkabb hagyjuk a francba az egeszet
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz marco0007 #45211 üzenetére
Szerintem ha nincs 280X/GTX 770-es kartyad amit ki kell hajtani akkor nagyon jo kis processzor a 6300-as.
Szerintem pedig a mostani arak szerint nagyon olcson osszelehet rakni egy nagyon is best-buy felsokategorias gepet. FX 8320 + HD 7950 = 70 - 80K HUF (aprorol). Na ez komolyan nagyon jo !
[ Szerkesztve ]
-
marco0007
aktív tag
Sziasztok! Érdeklődnék, hogy még mindig az FX 6300 a BEST BUY proci Amd-nél? Köszi!
-
ezek mehettek volna az OFF-ba, az e-pénisz dolgokkal együtt. 1000-szer le volt írva, haladjunk.
-
=WiNTeR=
senior tag
Mellesleg CPU terén nagy újdonsággal már nem fog előhozakodni az AMD, mindent feltettek az APU-kra (+HSA) pl: félig ARM-es K12, magyarán aki szimplán processzor erőt akar, az kénytelen lesz intelre váltani vagy maradni az FX-eknél. AMD-től már nem érdemes várni izomprocira.
"I will become a true hardscoping hitmarking sample text legend."
-
MiklosSaS
nagyúr
Mi van he'? Felkeltel ?
.."arrol nem beszelve hogy mikor a nagy csata volt akkor a ugy beesett neha az fps..|" - milyen nagy csatakrol beszelsz ? Te akkor lapitottal a bokorban nyillal a kezedben
Ott kezdodott az egesz - ott bizza', amikor edesanyad kihozott a korhazbol. Ha bent maradtal volna, akkor mindenkinek jobb lett volna !
.....Ezt sajnos csak akkor tudom demonstralni hogyha megfogsz egy videokartyat elkezdessz jatszani vele egy full amd konfigon es elkezdessz jatszani vele egy mittomen i5 i7 konfigon.Es eszreveszed a kulonbseget..... - itt valami nincs redben, hogy tudsz jatszani egy kartyaval ha kozben taperolod ? Lehet kartyavarat epitesz videokartyakbol
....Meg ottvannak a netes tesztek.... - hol vannak ?
Troll OFF !
[ Szerkesztve ]
-
DeadMeat
nagyúr
válasz MiklosSaS #45195 üzenetére
Bf4 massziv cpu limit. Nem zavar, mert 90-100 fps-em megvan simán (nem, nem ultra, meg hasonlók, nem érdekel a kinézete, drop ne legyen ez a lényeg.) 100-200-300 mhz-t húzva még a cpu-n jelentős fps növekedést érek el. Hasonló lehet a c3 cpu igénye is. Én csak ennyit tudok hozzátenni a témához, sajna mással nem játszom.
Jobban belegondolva bf4 alá nem tudsz olyan procit tenni, amit nem hoz zavarba a játék. Főleg sanghai és hainan pályákon. Valamiért szeret 1 közelében lenni az fps ha dőlnek a tornyok[ Szerkesztve ]
Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Politika
- Telekom mobilszolgáltatások
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nincs több iPhone 14, az iPhone Air-t viszont lassan már gyártják
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Path of Exile 2
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest